Şimdi Ara

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.671
Cevap
114
Favori
260.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bazı uygulamalarda soruyor evet ama bazı uygulamalarda sormadan direkt çıkıp arka plana atıyor hocam. Onlar tam kapanmıyor gibi, Ayarlar’dan Uygulamalar’a gelip, ilgili uygulamanın üzerine gelip Zorla Durdur seçeneğini seçince tamamen kapanıyor. Ama her seferinde bunu yapmak pek pratik değil :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Spotify'da problem yaşıyorum. Çözebilmiş değilim fabrika ayarlarına döndüm ama nafile müziğin son 15-20 sn ses gidiyor 5 sn kala geri geliyor. Yaşayan başına gelen çözümünü bilen var mıdır ?

• TaKo kullanıcısına yanıt
    Stremio 4k izlerken problemin codec kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Güncellemeler sonrası çok iyi hale gelmesine ragmen 4k içerikler için hala çok iyi internet bağlantısı ve güçlü işlemci istiyor. Bir Netflix performansı beklemek için hala erken.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sefiluzman kullanıcısına yanıt

Bu uygulamayı nasıl kullanıyoruz. Ben tam yapmadım. İçeriği açmak istedigimde eklenti yuklmemei istiyor, hangi eklenti yuklenmeli. Her içerik için ayrı eklenti mi yuklenmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sefiluzman kullanıcısına yanıt

Stremio'da 4K içerik izlerken herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ben, 100 mbit internet bağlantısı var gayet iş görüyor.

Sadece Stremio arkada açıkken TV'yi biraz kurcalayınca kasmaya başlıyor, dediğiniz gibi işlemciye fazla yük biniyor herhalde. Bir de TV'yi yeni aldığım için hala ince ayar yapmaya çalışıyorum, görüntü ayarlarına gir çık yapıp başka uygulamalar açınca 2 kere donma yaşadım. Google TV malum, fazla yüklenmeye gelmiyor :)

• PM gönderdim hocam :)

Bana da anlatır mısın :-)

Buraya da yaz hocam. (: Ben de stremio indirdim ama tam çözemedim.

• @azizsilin

Stremio yasal bir uygulama ama temelde torrent mantığını kullanıyor ve bu yüzden bazı eklentileri yasal olarak desteklemiyor. İşimize yarayacak olan da o desteklemediği eklentilerden biri...

Hal böyle olunca konuda korsan ve torrent paylaşımları yasak diye biliyorum. Açık açık yol gösterici olmayalım, bu yüzden ikinize de PM gönderiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 12 Ocak 2023; 1:29:8 >
    Hocam size zahmet o pm i bana da yollar mısınız? Stremioda 2-3gb den yüksek içeriklerden verim alamıyorum bende, çoğunu açmıyor açtığını buff etmekten oynatamıyor vs.. tşkler şimdiden (100mbit hız)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ben de alabilir miyim :)

teşekkürler

Pm den bana da iletebilirseniz çok sevinirim. İyi günler dilerim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Stremio video oynatıcı kendi uygulamasindan değil de VLC üzerinden kullanıldığında işlemciye daha az yük bindiği yazılmış ekşi de. VLC yi TV'ye yükleyin PC yada mobildeki stremio ayarlar kısmında videoyu her zaman harici oynatıcıda başlat kısmı var. Oradan deneyin bakalım. Bu işlemci yükü olayı PC için yazılanı tabi TVde denemeden bilemeyiz

Tako arkadaşımıza teşekkürler tekrardan. Yardimci oldu sağolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h@mza -- 12 Ocak 2023; 19:22:37 >
  • Konuyu Stremio konusuna çevirdiğimiz için diğer arkadaşlar kusura bakmasın, bunun fitilini biraz da ben ateşlemiş bulundum :) Ama X90J alırken Android TV olması benim için çok önemliydi, bu uygulama da benim için Android işletim sisteminin en önemli nimetlerinden biriydi...

Yıllarca Samsung'ta Tzien işletim sistemiyle takılan biri olarak söylüyorum, Android özgürlüğü ve zenginliği bulunmaz nimet :) Bu yüzden TV'lerimizin değerini bilelim. Android olmasından dolayı ufak tefek kasma, donma gibi performans sorunları var ama onlar da nazar boncuğu olsun artık.

Tüm arkadaşlara gerekli PM'ler gönderildi.

• h@mza H kullanıcısına yanıt

Evet bu ayrıntıyı belirtmedim, böyle bir durum da var. TV'ye VLC uygulamasını yükleyip direkt VLC uygulaması üzerinden daha kaliteli ve sorunsuz izleyebiliyorsunuz. VLC'de altyazı konusunda biraz sıkıntı yaşadım ben, başta pek pratik gelmedi ama çok da üzerine düşmedim, illa ki bir çözüm yolu vardır. Şimdilik uygulamanın mevcut oynatıcısı bende sorun yaratmadı, sorunsuzca kullanıyorum.

Ekstra olarak birkaç tüyo vereyim;

- İzleyeceğiniz içeriklerde seed sayısı (mavi insan ikonu) yüksek olanları seçmeye özen gösterin, ne kadar çoksa o kadar sorunsuz izlersiniz.

- 50 mbit'in altında hızı olanlar içeriği açıp durdursunlar, birkaç dakika bekleyip belli bir kısmın yüklenmesine izin versinler

- Mümkünse TV'yi modeme 5ghz bandında bağlamaya çalışın, 2.4 ghz üzerinden biraz sıkıntılı olabilir.

- TV'de uygulama ayarları üzerinden Sunucu ayarına gelip profil ayarlarını "Ultra Fast" yani "Çok Hızlı" olanı seçin.

Merhaba. Harici oynat kısmını bulamadım stremioda. Vlc yi deneyecektim. Ne tv ne de telefon uygulamasında yapamadım o ayarı

• İyi akşamlar arkadaşlar rica etsem stermio pm sinden bende alabilirmiyim şimdiden teşekkürler

• azizsilin A kullanıcısına yanıt
    TV de, stremio programı içerisinde

ayarlar- oynatma- default Player seçeneğinde external player seçiyorsunuz.

Telefonda, ayarlara girip aşağılarda , videoyu her zaman harici oynatıcıda başlat, yazıyor.

• Arkadaşlar şu an sizin Home ekranınızda uygulamalara ait filmler ve diziler gösteriliyor mu? Eskiden üstte uygulamalar, altta da uygulamara ait içeriklerin başlıkları gözükürdü. Birkaç gündür o başlıklar bende gözükmüyor, TV'yi yeniden başlattım, internet bağlantısını kapatıp açtım ama değişen bir şey olmadı.

Sizde durum nedir?

Edit: Fabrika ayarlarına geri dönünce düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 13 Ocak 2023; 19:7:39 >
    External player, vlc yi otomatik seçiyo mu?

Edit :Başka film seçince vlc de çıktı kodi de..
    Donmadan oynatır inşallah
    Bu arada kodide de stremio gibi film izleniyor galiba?
    Google'da araştırdım ama ayar bulamadım
    Edit 2: 20 gb ve 15 seed transformers filmini henüz açamadı 😅genelde ilk yükleme 3-5 dakka sürüyo, film açılınca donacak mı görcez, olmazsa kodiyi seçip deneyeceğim

Edit 3: ne kodi ne de vlc player.. İkisi de oynatmadı 20 gb filmi. Demekki iş internet hızında bitiyo 🙂 bir de o an izleyen sayısı önemli galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizsilin -- 12 Ocak 2023; 22:59:58 >
  • 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.