Youtube'a yükleyip buraya link atın hocam? |
SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (170. sayfa)

-
-
öyle yapicam hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kadir Taşkınyoutube
Sony x90j (sdr) profosyonel 20p beyaz dengesi ve renk kalibrasyonuhttps://www.youtube.com/watch?v=MI8pNvxIsa4&feature=youtu.be
Sony x90j (sdr) beyaz dengesi ve renk kalibrasyonu profosyonel link paylaştım (dolby vision) içinde paylaşacağım kalibrasyon yorumlarınızı bekliyorum?
merhaba bu ayar x90k için de uygunmudur? teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sony X90j vardi bende sony x90k aldim simdi onuda kalibre edeceyim yeni aldim paylasirim x90k da kalibrasyon yapinca 20p olarak yayinlarim simdilik rtings sitesindeki ayarlari uygulayin 10p olarak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
teşekkürler
rica ederim
Benim çözemediğim bir sorun var. İnternet hızım fiber ve 115 mb gibi hiz alıyorum. Stremio da eklenti olarak alldebrid kullanıyorum ama 4k 70 GB gibi boyutlu tüm filmlerde donma sorunu oluyor. Her 30 sn gibi dönüyor asla izlenmiyir akıcı olarak. İnternet hızı yeterli, alldebrid var neden donma sorunu yaşıyor olabilirim.
Modem TV'ye hangi frekansta bağlı? 5 ghz'de sorun olmaması lazım, 2.4 ghz ise sorun çıkarabilir. Bir de uygulamayı silip tekrar yüklemeyi deneyin.
Son olarak internet servis sağlayıcınız nedir? Ben Superonline fiber 100 mbit kullanıyorum, modem TV'ye 5 ghz ile bağlı ve hiçbir sorun yaşamıyorum.
-
Merhaba,
5 ghz ile bağlıyım kullandığım isss Vodafone ancak tt altyapısı ile kullanıyorum. Uygulamayı da sildim ve yükledim. Tv hafızası kaynaklı olabilir mi, çok can sıkıcı bir durum. İlginç olan telefondan stremio açıp ekran yansıttığımda donma dahi yok akıcı olarak gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betta_54 -- 6 Mayıs 2023; 11:56:18 >
Selamlar, alldebrid ne işe yarıyor? Çalışma mantığı nedir?
-
Ben de benzer sıkıntıyı yaşıyorum. 4K filmlerde zaman zaman tıpkı sizin tarif ettiğniz gibi kısa kısa 20şer 30ar saniye aralıklarla donma problemi yaşıyorum. Bu esnada 1080p film denersem problem olmuyor. Sorun wi-fi dan mı başka bir problemden mi kaynaklı bilmiyorum. Filmleri PC'den paylaşıma açıp TV izliyorum. Filmin bulunduğu harddiski virüs taramasından muaf hale getirip denedim yine de olmadı. Benzer problemi yaşayıp çözüm bulan birileri var mı?
-
4k filmleri 75 mbit hızla ben de çok verimli açamıyorum stremioda.
Modemden film indirmeyi bilen var mı harddiske
Geçen gün Stremio'da boyutunu bilmiyorum ama 4K çözünürlüğünde Scream 6 izledim, sorun yoktu. Üstelik ekstra ücretli bir eklenti falan kullanmıyorum. Ben genelde düşük seed veya ilk sıradaki en yüksek seed'li içeriklerden uzak duruyorum. Düşük seed olunca malum zaten kaynak sayısı az, en yükseğinde de herkes ona hücum ediyor yoğunluk yüzünden yine kasıyor. Ortalarda bir dosya bulup açıyorum...
Filmi açıp bi 30 saniye kadar durdurun, bir de öyle deneyin isterseniz. Hani eskiden internet bağlantısı yavaş olduğunda öyle yapardık ya, bir zaman tanıyın bakalım.
Bi arkadaşla daha konuşmuştuk bu durumu, esas sorun internet servis sağlayıcı da olabilir. O arkadaş da ne yapıp ne ettiyse bir çözüm bulamamıştı maalesef. Superonline Fiber tarafında bir sorun yok gibi ama TTNET altyapısındandan kaynaklı olabilir. O arkadaş da TTNET kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Peki 1080p içeriklerde sorun var mı?
EDIT:
Ekstra 2 önerim olacak hocam, bir de onları deneyin.
İlki Ayarlar'dan Uygulamalar sekmesine gelin, Stremio uygulamasından ön belleği temizleyin.
İkincisi Stremio uygulama içinden Ayarlar kısmında Torrent Profili olması lazım, tam olarak yerini bilmiyorum ama siz bulursunuz. O torrent profili ayarını "Çok Hızlı" olarak seçin. Bir de öyle deneyin bakalım düzelecek mi? :)
Bazen Stremio server'larından da kaynaklı olabilir, bazen de TV'den. TV'nin işlemci gücü ve ram'i belli sonuçta, büyük dosyalarda sıkıntı çıkarabilir. Scream 6 filmine baktım mesela şimdi, 14 GB'mış... Bu tarz dosyalarda 4K'dan riplenmiş filmlerde bir sorun yaşamıyorum ben, büyük ihtimalle siz de yaşamazsınız. Zaten inanın arada dramatik farklar yok, daha düşük boyutlu 4K filmleri deneyin derim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 6 Mayıs 2023; 17:46:47 >
-
Dediginiz şekilde yaptım ama yine olmadı :( 70 - 80 GB boyutlu filmlerde bunu yapıyor alldebrid olmasına rağmen hemde. Sizin de belirttiğiniz gibi boyutu daha ufak içeriklerde sorun yok.
Selamlar,
Stremio için kullanıyorum seed sayısına bağlı kalmadan içerigi oynatıyor. Yani izleyeceğiniz filmde seed 1 bile olsa açabiliyor.
Hocam içiniz rahat etsin diye yazıyorum o kadar büyük dosyalarda ben de denedim, bende de donma yaptı :) Genelde benim izlediğim 4K içerikler 20 ya da 30 GB altı oluyormuş, onu farkettim.
Ya 100 mbit internet bu boyutta dosyalar için yeterli olmuyor ya da modemi kabloyla bağlamak gerek TV’ye… TV’nin işlemci ve ram gücü de kısıtlı bunun da bi etkisi olabilir.
Bu benim için bir sorun değil, o boyutta 4K içerikleri pek izlemiyorum zaten ama sizin için son bi tavsiyem olacak; TV’ye VLC Player indirin, içeriği açtığınızda alttaki ayarlardan VLC player’i seçip izleyin bakalım bir fark yaratacak mı?Stremio’dan açtığınız içerikleri farklı bir player üzerinden izleyebiliyorsunuz, bazı kullanıcılar bu şekilde daha memnun kalmışlardı diye hatırlıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öncelikle desteğiniz için teşekkürler. Vlc denedim ama sonuç yine aynı. Anlaşılan benim istediğim boyuttaki filmlerde sorun yapıyor. Diğerlerinde sorun yok çünkü. Artık yapacak bişey yok daha ufak boyutlu filmlerle devam 🙂
Selamlar..
65X93J var bende
Güncel kanalların olduğu .. USB den yükleyebileceğim bir sistem var mı acaba.. bazı kanalları bulamıyorum :(
Yardımcı olabilecek arkadaş varsa.. çok memnun olurum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X