Şimdi Ara

Sony Bravia - Ekrandaki gürültüyü nasıl önlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony Bravia KDL-40S sahibiyim, Ekranda çok belirgin olmamakla beraber gürültü var. (Viedo kamerayla tv yi çekmeye çalıştığımız gibi yukarı giden dalgalar) Bu gürültüyü neyle önleyebilirim. 400-500 TL güç kaynakları var içinde gürültü önleyici fakat 400-500 TL ödemek istemiyorum şu an için. Bir ara gürültü önleyici içeren çoklu priz almayı düşündüm onlarda 80 TL civarında ama bir arkadaşım işe yaramaz boşa alırsın dedi. Böyle birşey başına gelen varmı merak ediyorum. Bu olay tamemen bulunduğum yerdeki elektrik hattından kaynaklanıyor diye düşünüyorum...

• aynı seri tv bendede var böyle bir sorunum olmadı hiç. prizin iş göreceğini bende sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: graffitti

Sony Bravia KDL-40S sahibiyim, Ekranda çok belirgin olmamakla beraber gürültü var. (Viedo kamerayla tv yi çekmeye çalıştığımız gibi yukarı giden dalgalar) Bu gürültüyü neyle önleyebilirim. 400-500 TL güç kaynakları var içinde gürültü önleyici fakat 400-500 TL ödemek istemiyorum şu an için. Bir ara gürültü önleyici içeren çoklu priz almayı düşündüm onlarda 80 TL civarında ama bir arkadaşım işe yaramaz boşa alırsın dedi. Böyle birşey başına gelen varmı merak ediyorum. Bu olay tamemen bulunduğum yerdeki elektrik hattından kaynaklanıyor diye düşünüyorum...

Panele hangi ext.cihazlar bağlı?? kısaca görüntüyü hangi kaynak/kaynaklardan alıyorsun??

100/240V aralığında panel PB leri çalışır ama,panelde elektriksel bir sorun olması ise bazı ölçümlerden sonra belli olur!
    bahsettiğin olay için örneğin hangi testleri yaptın

Kablo/Receiver/v.s v.s gibi??

Elektrikten evvel bakılacak bir çok yer var!

++

• bilgisayar, xbox, reciver, logitec z5500 ve modem...
  • OK+
    Şimdi bahsettiğin her 3 cihazın görüntüsüde ekranda bu şekildemidir?? yani senin tanımladığın "dalgalanma" efektinimi veriyor???

Resim koyabilirmisin??
    Ancak bazen bu olay resime alınamayabilir! önce bir dene bunu sonra bakarız+

Bu bahsettiğin olay bir başka başlıkta bir başka markada daha olmuştu(emin değilim şuanda kimde olmuştu diye)ve ona çeşitli
    şeyler yazmıştım ama sonra o kişi kayboldu

A-Modül hatası

B-DDriver hataları

C-Processor hatası

gibi ilk başta akla gelenlerdir

A-hatası varsa zaten TV değişir!
    B-hatası varsa tamir edilir
    C- hatası varsa MB değişir v.s v.s

++

Elektriksel olayı şimdilik aklıma getirmiyorum,o beni biraz aşar!
    ama bunu Test edebilmek için örneğin bir Voltaj Regülatörü takılır ve olay şak diye anlaşılır
    örneğin dalgalanma geçerse şayet! veya panele PC nin UPS i varsa onu bağla ve test et!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Eylül 2009; 21:25:23 >

• En fazla Reciverde var, Sonra pc, Sonra xbox'da yanlız dikkatli bakmak gerekiyor faketmek için öyle bariz bir şey gözükmüyor. Birde xbox'ı önceden compenant bağlıyordum o zaman çok oluyordu. Tv yi açıp kapadığımda düzeliyordu, Şimdi HDMI'dan bağladım çok aza indi. PC dede film izlerken hissediliyor dalgalanma... Regülatörüm yok. Sırf bunun için bir Tunçmatik alıcaktım ama işe yaramaz denince almadım... Birde ekstra çok fazla elektrik çeken (mesala ütü) çalışınca daha belirgin oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graffitti -- 5 Eylül 2009; 21:31:08 >
  • Evet senin sorununu önce "elektrikte" araman gerekiyor!!!mesele anlaşıldı

Ütü çalışınca daha belirgin oluyor.... dediğin anda filim kopar zaten

++
    Bina eski veya kötü elektrik tesisatlı(Sigortalar/ayrıca topraklama yok yada dandik topraklama!) v.s

Prrensip olarak bazı hassas veya güç çeken v.s yine elektronik aletlerin özellikle böyle bozuk tesisatlarda,sorun çıkardığı
    bilinen bir gerçektir!

Örneğin Klima ve bu bu elektronik cihazları sigortadan itibaren ayrı hat ile beslemek gerekiyor!
    Dairedeki Sigorta kutusu ne alemde bilemiyorum,topraklama durumu nedir(yada hiç yoktur v.s)

Kısaca çözüm için temiz bir tesisat olmalıdır,senin ilk işin Elekrikçi ye gitmek olacaktır!iyi bir usta bu işin
    ne olacağını bilir(elektronik cihazların tesisatları v.s bilgisi olmalıdır,normal her elektrikçi anlamaz bu işlerden)

++

• Evet bina eski, fakat 22, samsung monitörümde böyle bir sorun yok. Peki bunu bir güç kaynağı ile halletmem mümkün değilmi. Yeniden Tesisat çekmek pahalı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.