Şimdi Ara

Lcd Tv'imde Parmak İzi Oluştu. Ne Yapabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞALR 42LG5000'im var. Bir evden başka bir eve taşırken mi oldu anlamadım, birimiz bir parmağı ile çok mu basmış ne, açtığımda bir parmak izi parıltı görünüyor siyah ekranda. Ortası parlayan sarı, kenarları mavi. yarım cm civarında. Çok sinir oldum burn in ile alakası olur mu, beyaz yıkama falan diyorlar öyle bir şey yapsam düzelir mi, yoksa parmak darbesinden olduğu için ne yapılırsa yapılsın düzelmez mi??? böyle bir şey başına gelen var mı acaba? Lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Arkadaşlar yok mu bilgisiolan, lütfen çok acil yardımınıza ihtiyacım var.
  • Senin TV, LCD değil mi? O zaman burn-in olmaz zaten. Taşıma sırasında fazla basınç uygulandıysa likit sızması olmuş olabilir ki tarifin onu andırıyor. Bence servis çağırmalısın.

Çok Geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 13 Nisan 2009; 10:44:07 >

• hadi yaa.... azıcık da yanında kalın yatay bir çizgi şeklinde darbe var sanki ama hafif olduğu için çok belli olmuyo sadece hafif mavi. Bunlar zamanla geçmez mi acaba ya, hiç böyle tv'sine darbe alan yok mu?

arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum???
  • arkadasim niye heyecan yapiyorsun. ara servisi onlar halleder.
  • garantisi yok 3'te 1 fiyatına aldım:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: metbey

garantisi yok 3'te 1 fiyatına aldım:)

Garantisi olsa da taşıma sırasında uygulanan kuvvetten kaynaklı durum ise garanti kapsamı dışında kalabilirdi zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun arkadaşım yapabilicek fazla birşey yok , likit sızıntısı oluşmuş umarım artmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

Geçmiş olsun arkadaşım yapabilicek fazla birşey yok , likit sızıntısı oluşmuş umarım artmaz...

abooooooooooooooooooooooooo... kardeşim bari kendin taşısaydın şu tv yi. ah be ah. Garantide yok. arkadas ta demiş öle bi durum da garanti dısı kalır büyük ihtimal.
    Şimdi seninki haydan gelen huya gider hesabı olmuş be ya.
    çok geçmiş olsun. ALLAH lcd tv si olanın yardımcısı olsun
  • quote:

Geçmiş olsun arkadaşım yapabilicek fazla birşey yok , likit sızıntısı oluşmuş umarım artmaz...

peki hocam panelin tamamının değişmesi mi gerekir, ısıtılıp falan bir şeyle o sızıntı düzeltilebilir mi??? gitsem servise ne yaparlar??? paneli mi değiştirmek zorunda kalırlar, ne kadara patlar, tanıdık var. Tanıdık vasıtasıyla ucuza halledilebilecek, ısıtılıp düzeltilebilecwek bir durum falan mümkün müdür???
  • quote:

quote:

peki hocam panelin tamamının değişmesi mi gerekir, ısıtılıp falan bir şeyle o sızıntı düzeltilebilir mi??? gitsem servise ne yaparlar??? paneli mi değiştirmek zorunda kalırlar, ne kadara patlar, tanıdık var. Tanıdık vasıtasıyla ucuza halledilebilecek, ısıtılıp düzeltilebilecwek bir durum falan mümkün müdür???

Şu an görmediğim için birşey diyemem , ama daha önceki arkadaşlarımızda aynı sorun olmuştu (Albani hoca) modül öldü demişti ! onu değiştirmeye kalkarsan bir panel parası tutar ! yinede bir resim ekleyin duruma bakalım , saygılar...

Edıt: Konuyla ilgili pm attım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 13 Nisan 2009; 23:52:38 >

• quote:

quote:

quote:

Şu an görmediğim için birşey diyemem , ama daha önceki arkadaşlarımızda aynı sorun olmuştu (Albani hoca) modül öldü demişti ! onu değiştirmeye kalkarsan bir panel parası tutar ! yinede bir resim ekleyin duruma bakalım , saygılar...

şimdi orada değilim 1 hafta içerisinde gidebilirsem çektiririm hocam.

Bu arada, biraz ayrıntısından bahsedeyim. Beyaz Sarı veya kırmızı canlı ve açık renklerde zerre belli olmuyor. Siyah ve koyu renklerde belli oluyor. Aynı normalde basarken oluşan parlaklık kalıcı olmuş. Ortası sarı kenarları mavileşiyor ve son buluyor yarım santimlik parmak izi boyutunda küçük bir daire ama ortada bir yerde. O yüzden sinir ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 14 Nisan 2009; 0:03:51 >

• Anlattığınıza bakılırsa likit sızıntısınada benzemiyor ama görmek lazım ne konuşursak afaki kalıyor , Dediğim gibi verdiğim adrese pm atın net cevap gelicektir , servis'te çağırabilirsiniz bu durumda en azından tespit/fiyat çıkarırlar , saygılar...
  • Benzer bir sorunda daha önce aşağıdaki adresten yararlanmıştım, belki işine yarar:
    ben LCD monitörde uygulanmıştım ve işe yaramıştı ama LCD tvde uygulanması konusunda bir deneyimim yok.
    yani son şans olarak denemeye deyer derim,ama garanti veremem.
    http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-Monitor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptanswing -- 15 Nisan 2009; 17:57:21 >
  • lcd tvler için özel bi sıprey var al ondan sık bezle sil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.