Şimdi Ara

Sony CEO: TV Biriminin hemen satılması söz konusu değil (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sony bilgisayar bölümünü gerçekten satmış mı? bildiğimiz şu vaio notebook'ların olduğu sektör mü? neden? ne zaman? forumda konusu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MK*

sony bilgisayar bölümünü gerçekten satmış mı? bildiğimiz şu vaio notebook'ların olduğu sektör mü? neden? ne zaman? forumda konusu var mı?

Var hocam japon endüstri diye vir firmaya satılmış zaten bişeyler olcağı belliydi sadece ultrabook da dördüncü nesil işlemciler cıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kar ediyor demedim ki !
  • 2012 nin en sevilen markaları anket 1. bmw Geçen yılın ikinci olan Amerikan teknoloji devi Apple ise, bu yıl dünya genelinde en çok sevilen marka sıralamasında beşinci sıraya geriledi. Şirketin bu itibar kaybında bazı personelin kötü çalışma koşulları ve patent tartışmaları etkili oldu Listede bu yıl ikinciliği ise Japon teknoloji şirketi Sony kazandı. Üçüncü sırada Disney yer aldı. Diğer bir Alman otomobil şirketi olan Volkswagen ise bu yıl iki basamak yükselerek sekizinciliğe ulaştı. haber kaynağıhttp://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/06/08/iste-dunyanin-en-sevilen-markasi

• quote:

Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade.

Adama kalite elden gidiyor diyorum telefon bölümü de kötü gidiyor neden acaba diyor. Sevinirsiniz siz Sony'nin durumu kötüye gidiyor diye ilerde görürüm sizleri ucuza aldım diye sevinip elinizde kaldığı günleri.

Fiyat elbette önemli etken , insanların alım gücü düştü herkes bir şeyi almadan önce 50 kere düşünüyor ayın sonunu nasıl çıkartırım diye ama sırf fiyat etiketi yüzünden kalite düşürülmemeli zaten sayılı firma kalmış Sony gibi bir firmanında bu durumlara gelmesi üzücü. Sony markadan satmıyor her çıkardığı ürün bulunduğu etiketin hakkını fazlasıyla veriyor telefonda , laptopta , tv'de. Apple markadan satan şirket buna varım her ne kadar ürünleri kaliteli de olsa elite olması için bu kadar pahalı olmasına gerek yok.

merak etme kalıtelı cıhaz var almak ısteyenler bulabılır pıyasada sadece kalıtelı cıhaz ureten tek sırket sony degıl.. ha ıflas etsın mı hayır etmesın ama surunsun daha ıyı bır seyler bulmaya calıssın ozellıkle yazılım bolumu, s600,s800 2gb ram koyup uretmesın? mesela LG veya samsung bunlar bıraz yazılımla ugrasıyorlar, yazılımsal olarak bır seyler cıkarmaya calısıyorlar(isine yarar veya yaramaz) bu yıl altyapı hazırlayıp 2-3 yıl sonra o ozellık ıle daha ıyı bır seyler yapmaya calsııyorlar..tabı sacma sapan yazılımları yok mu tabıkı var ama yapmaya calısıyorlar..

bence ınsanların alım gucu fazla oldu. eskıden(6-7 yıl once) bır evde 1-2 telefon bulunurken su an 4 kısılık bır aıle de rahat 4 telefon hatta daha fazla telefon bulabılırsın.. bu ulkede kımse kolay kolay fakırım demesın.. hocalarımızın da dedıgı gıbı kımse kalkıp aclık edebıyatı yapmasın , tabıkı fakır olanlar var ancak eskısı gıbı degıl..

• quote:

Orijinalden alıntı: wolf silver

merak etme kalıtelı cıhaz var almak ısteyenler bulabılır pıyasada sadece kalıtelı cıhaz ureten tek sırket sony degıl.. ha ıflas etsın mı hayır etmesın ama surunsun daha ıyı bır seyler bulmaya calıssın ozellıkle yazılım bolumu, s600,s800 2gb ram koyup uretmesın? mesela LG veya samsung bunlar bıraz yazılımla ugrasıyorlar, yazılımsal olarak bır seyler cıkarmaya calısıyorlar(isine yarar veya yaramaz) bu yıl altyapı hazırlayıp 2-3 yıl sonra o ozellık ıle daha ıyı bır seyler yapmaya calsııyorlar..tabı sacma sapan yazılımları yok mu tabıkı var ama yapmaya calısıyorlar..

bence ınsanların alım gucu fazla oldu. eskıden(6-7 yıl once) bır evde 1-2 telefon bulunurken su an 4 kısılık bır aıle de rahat 4 telefon hatta daha fazla telefon bulabılırsın.. bu ulkede kımse kolay kolay fakırım demesın.. hocalarımızın da dedıgı gıbı kımse kalkıp aclık edebıyatı yapmasın , tabıkı fakır olanlar var ancak eskısı gıbı degıl..

Sony kaliteli ürün üreten firmalardan sadece bir tanesi ve en önemlilerinden. Konu TV bölümüydü tekrar telefon bölümüne sallıyorsun sonuç alamayıp tutumun her zaman ki gibi çocuksu. Telefon bölümüne gelince AndroidOS market itibari ile her uygulamanın , oyunun bulunduğu bir yer. Donanımı sağlam tutarsan zaten platform itibari ile her uygulama markette işine yarayanı indir. Kimse Samsung'un S-Healt programına muhtaç değil markette buna benzer dolu uygulama var , ya da kimsenin G2'deki çift tıklayarak ekran açmasına ihtiyacı yok markette benzer uygulama var. Aynı şekil Sony'nin SocialLife uygulamasına ihtiyacı yok markette var. Burada firmaları birbirinden ayıran donanım , tasarım , malzeme kalitesi. Telefonlarda arayüzlere bile gerek yok GOLauncher gibi bir sürü launcher değiştirici uygulamalar var.

Alım gücünden kastım miktar değil , fiyat. Şu an bulunduğum iş itibari ile biliyorum eskiden nakit fiyata telefon alınırdı miktar olarak haklısın ailede 1 2 telefon vardı ama o günün şartlarına göre pahalı cihazlar vardı. Kimse de zamanımızdaki gibi telefon çılgınlığı da yoktu nakite orjinal telefonları lap lap kaptırırdık. Şimdi fakiri de zengini de telefon peşinde. Kredi kartına 24 ay taksit yapıp S4 alan mı dersin , faturasına ek 24 ay taksit yapanı mı dersin , sırf telefon alacağım diye kendini Evkur gibi bir yerde düdükleyen mi dersin , yurtdışından spotunu getiren mi dersin , mağazalarda senet imzalayan mı dersin , sırf ucuz olsun telefon olsun diye replika , çin malı telefon alan mı dersin. Alım gücü miktar değildir , güçtür kimsede de taksit imkanı olmadan , faturaya yansıtmadan , mağazalarda kendini düdüklettirmeden alma imkanı yok , çok nadir nakite telefon satıyoruz. Sor herhangi telefon bayisine eskiden mi iyiydi bu işler şimdi mi iyi diye eskiden der.

• Dikkat ediyorum,DH de HABER nitelikli bir sürü başlıklar açılır ama bir dünya ilgisiz/saçma v.s konu dışı muhabbetler yapılır,bir süre sonra da yaw konu nedir neler yazılıyor nasıl
    bir bağlantılar vardır v.s hepsi karılır ve zaten konu hk. ne teknik nede bilgiye dayalı da pek bir şey yazılmaz!

Ben Yönetime uzun yıllardır,bu HABER nitelikli ve DH Editörlerince açılmış başlıkları "kilitleyin" derim ama tınlayan yok! bir ara buna dair bir Yöneticiden cevap almıştım,o da bana
    biz bazı şeyleri yazıyoruz,karşı taraf da söz hakkını v.s kullansın kabilinden bir şey yazmıştı,iyi de cevap hakkı diye bir dolu boş msg ve sonra tartışmalar v.s gidiyor!

++

Konuya dönersem ve söz konusu SONY ise,öncelikle şunu bilinki,bu ana üreticiler tek bir kalem mal üretmiyorlar!

Örneğin Pio 2009 Mart da dükkanı kapatmıştı,herkes o zamanda Pio bitti/battı/uçtu v.s diye abuk subuk bilgiden yoksun sözde yorumlar yazmıştı,olayın geçmişini anlatmıyorum yeniden
    ama aslında Pio o Dükkan kapatma da sadece "Display" işini bırakmıştı ki bu da Pio.Corp. bünyesi içinde sadece ve sadece %17 lik bir dilimdi
    Kapanan %17lik bölüm oldu,bu arada buradan giden zarar hemen telefi edilip kısa zamanda kurtulmuşlardı!

Yaklaşık tüm Japon ana Display işiyle uğraşan örneğin Sharp/Pany/Tosh/Sony gibi bünye olarak hep böyledir,hanginiz biliyor bu adamların Display işi olarak yüzde kaç oranında
    o bölümle ilgilendiğini??
    Örneğin yukarıda Pio için bir oran vermiştim ve gördüğünüz gibi %17 idi!! diğer ana üreticiler içinde yaklaşık böyledir!

Sony ye dönersem,durum yine böyledir kaldıki Display işinde Sony,en önemli eleman olan Modülleri dışardan alıyor ve böyle bir yatırımı da yoktur!!
    Çok fazla ürün gamı vardır,kaldıki Sony uzun zamandır parayı da Display işinden kazanmıyor ki bir süre daha bekler Pio gibi,sonra baktıki o bölüm epeyi içeri giriyor o zaman
    kapatır,ayrıca Display işiyle yürümüyor Sony!!

Pany de Dükkanı kapattı(PDP işi olarak)TFT-LCD ye devam,ama bu ne kadar devam eder kimse bilemiyor!ancak Pany bünyesi Sony ve Pio dan epeyi farklıdır ve özellikle
    display işi ana işleri gibidir!diğer yandan Pany Corp. çok fazla diğer ürünleri de üretiyor,Display onları ne kadar meşgul ediyor,bu belli değil!

Sharp,örneğin dünyanın en büyük Solar-Cell üreticisidir ve buradan çok ciddi para kazanır ama genelde kimse bilmez veya diğer gördüğünüz tüm ana/yan Display cilere
    kendi Patenli ürünlerinin Lisanslarını kiralayarak(en başta Samy/LGE/Pany/Taiwanlı tüm Modülcüler ile Çinliler dahil) müthiş para kazanır!

Mitsu/Fuji/NEC/JVC/Sanyo/Hitac gibi ana üreticiler ise farklı konumda oldukları için,işlerine devam ederler veya bir başka üretici/grup ile evlenerek yola devam ederler!

++
    ANCAK konu Sony veya Display işi ise,şöyle bir gerçek vardır;KORE liler,artık "caponların" bu konuda fişlerini çektiler! Display işinde caponların KORE liler ile rekabet edebilmeleri
    bitti sayılır,dolayısıyla işleri Display olarak çok çok zordur,Kore liler daha kısa pantolonla dolaşırken caponlar TV işinde en iyisi veya bir numarası idiler,ancak geçen zaman içinde
    Kore li büyüdü ve caponları adeta sildi,ama herifler Derslerini süper çalışmışlardı,"işi bilmek" günümüzde ana kriterdir! iyi mal yapmak her zaman iyidir ve güzeldir ama bunu
    satıp da yeterli para kazanamazsınız hikaye olursunuz!

"İş bilmek" tanımı ise günümüz dünyasındaki kriterleri çok değişmiştir! Koreli işte bunu beceriyor ama Sony veya diğer caponlar ise bunu kesinlikle beceremiyorlar,işin "ahlaki"
    boyutunu zaten geçiyorum;nasılsa günümüzde her bir şeyin kılıfı önceden hazırlanıyor kimse bunlara bakmıyor bile!

Yukarıda yazmıştım işte bütün bunlar olurken,caponlar adeta uyuyorlardı adamlar 70 ler de veya en yeni olarak 80 ler de kalmışlar;daha 90 larda bile değiller
    ama biz geldik 2014 yılına

KORE li ise ciddi manada nasıl "iş bitirilir" DERS verir gibi gösteriyorlar! Üniversite de TEZ konusu olacak işleri yapıyorlar! "nasıl becerdiği" için artık günümüz dünyasında hiç bir şeye
    bakılmıyor ve bunu çok iyi bilen KORE lilerde hepsini sollayıp geçiyor ve tamamen rakipsiz oldular!

Caponların en azından Display işinden çıkmaları da çok normal bir durumdur,ister Sony olsun ister Tosh olsun veya Sharp v.s kaçınılmaz sona gidiyor bunlar!

++

Ancak benim bir sorum olacak;ben çok cahilim birileri ayndınlatırsa memnun olurum(teknik olarak veya ticari olarak veya üretim maliyetleri v.s olarak bir açıklama beklemiyorum)

Örneğin şu anda piyasanın iki en iyi LCD paneli var birisi Samy F8x diğeri de Sony W9x,sorum şudur;bu iki panelden hangisi daha pahalı satılıyor???
    çünkü bunlardan birisi acaip miktarda çok fazla mal satarken diğeri ise adeta sinek avlıyor!

Saygılar

• Marquis-de-Sade. kullanıcısına yanıt
    burda sony kalıtesız urun uretmıyor demedık.. kalıtelı ureten dıger fırmalarda var demek ıstedım.. konu tv bolumu olabılır. sende bazen konu bılgısayarken tv den yada tv ıken bılgısayar veya telefondan behsedebılırsın.. bu herkeste olabılecek seyler.o zaman uretıcıler telefonlar ıcın ne yazılım ne arayuz nede yazılımsal ozellıkler yapsın, gelıştirsin.. duz tepsı yada yuvarlak tepsı yap ,koy ıslemcıyı bataryayı, yeter bu kadar.. uretıcıler o mantıkla mı hareket etsınler? hatta telefonda ne gmaıl,ne galery, ne kamera ne hesap makınesı hıc bırsey eklemesınler. telefonu bıze yapsınlar bızde bu tur yazılımları kıyıda kosede arayarak bulalım. tabı ne kadar guvenılırler orasıda var.(andorıd markettekı uygulamalar hıcbırı guvenılır degıl.yada sana gore guvenılır sana kalmıs) hatta telefon uretıcılerınde yazılımları pek guvenlı degıl yanı..

ben mıktar olarak anladım. ancak eskıye oranlar para cok degersız kaldı orada haklısın. telefonlar 2000-2500 hatta 3000 tl oldular. eskıden bu cok paraydı.. soyledıgın seylerı cogu kısıde gordum.. spot alanlar ıcındeyım sımdıye kadar bır sorun gormedım. ancak gormeyecegım anlamına da gelmıyor.. telefonu yurt dısından getırmek yarı yarıya oluyor

• bakın arkadaşlar albani hocam burada sorunun içinden cevabı vermiş aslında buna benzer cevabıda erdi özüağ video da söyledi zaten param olsa evime sony nin 4 k tv sini alırım diye oda biliyor bu işi yapanın en iyi sony olduğunu lakin buarada o bir editör sonuçta samsung fiyat performans açısından iyi... ama kötüde olsa kötü berbat 5 para etmez diyemez sonuçta samsung dan donanım haber ve bir çok site reklam alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ploto -- 13 Şubat 2014; 19:14:05 >
  • quote:

burda sony kalıtesız urun uretmıyor demedık.. kalıtelı ureten dıger fırmalarda var demek ıstedım.. konu tv bolumu olabılır. sende bazen konu bılgısayarken tv den yada tv ıken bılgısayar veya telefondan behsedebılırsın.. bu herkeste olabılecek seyler.o zaman uretıcıler telefonlar ıcın ne yazılım ne arayuz nede yazılımsal ozellıkler yapsın, gelıştirsin.. duz tepsı yada yuvarlak tepsı yap ,koy ıslemcıyı bataryayı, yeter bu kadar.. uretıcıler o mantıkla mı hareket etsınler? hatta telefonda ne gmaıl,ne galery, ne kamera ne hesap makınesı hıc bırsey eklemesınler. telefonu bıze yapsınlar bızde bu tur yazılımları kıyıda kosede arayarak bulalım. tabı ne kadar guvenılırler orasıda var.(andorıd markettekı uygulamalar hıcbırı guvenılır degıl.yada sana gore guvenılır sana kalmıs) hatta telefon uretıcılerınde yazılımları pek guvenlı degıl yanı..

ben mıktar olarak anladım. ancak eskıye oranlar para cok degersız kaldı orada haklısın. telefonlar 2000-2500 hatta 3000 tl oldular. eskıden bu cok paraydı.. soyledıgın seylerı cogu kısıde gordum.. spot alanlar ıcındeyım sımdıye kadar bır sorun gormedım. ancak gormeyecegım anlamına da gelmıyor.. telefonu yurt dısından getırmek yarı yarıya oluyor

Niye böyle bir saçmalıkta bulunayım ? Sony'nin binbir çeşit departmanı var ve konu televizyon bölümü ile ilgili Sony deyince aklına sadece telefon geliyorsa yazık. Seninle uzun zamandır tartışıyoruz hiç gördün mü Samsung'un beyaz eşya bölümü öyle böyle dediğimi o farklı bir departman çünkü. Telefona dönecek olursak platform her üreticide farklı olsa birbirlerinden ayrılmak için yazılım geliştirsin derim ama platform ( iPhone , Nokia , BB hariç ) Android. Dilediğin uygulama , dilediğin oyun , dilediğin arayüz istemediğin kadar fazla. SocialLife'ı Sony bulmadı benzerleri vardı çıkardığı telefonda da stock olarak bulundurdu ya da LG ekrana iki kere dokunarak kilit açmayı bulmadı zaten benzerleri vardı kullanıcıların işine yarayacağını düşündüğü için stock olarak G2'de kullandı. Burada yapılması gereken tasarım , donanım , malzeme kalitesi olarak ayrılmak inovasyonda yapabilirsen kullanım bazında farklılaşırsın. Yoksa sırf S-Healt için telefon alacak değilim ya da çift dokunup kilit açmak için gir markete dolu uygulama var. Ayrıca o kadar cahilsin ki hesap makinesi , galeri , gmail , kamerada koymasınlar hatta diyebiliyorsun. AndroidOS'un stock halini gördün mü ? kamera da var galeri de var hesap makinesi de var telefon ile ilgili herşey var stock halinde.
    Sony CEO: TV Biriminin hemen satılması söz konusu değil

ee tamamda niye o zaman fakirlik edebiyatı yapma diyorsun bende bu işteyim ki bir bildiğim var da konuşuyorum.

• quote:

quote:

Niye böyle bir saçmalıkta bulunayım ? Sony'nin binbir çeşit departmanı var ve konu televizyon bölümü ile ilgili Sony deyince aklına sadece telefon geliyorsa yazık. Seninle uzun zamandır tartışıyoruz hiç gördün mü Samsung'un beyaz eşya bölümü öyle böyle dediğimi o farklı bir departman çünkü. Telefona dönecek olursak platform her üreticide farklı olsa birbirlerinden ayrılmak için yazılım geliştirsin derim ama platform ( iPhone , Nokia , BB hariç ) Android. Dilediğin uygulama , dilediğin oyun , dilediğin arayüz istemediğin kadar fazla. SocialLife'ı Sony bulmadı benzerleri vardı çıkardığı telefonda da stock olarak bulundurdu ya da LG ekrana iki kere dokunarak kilit açmayı bulmadı zaten benzerleri vardı kullanıcıların işine yarayacağını düşündüğü için stock olarak G2'de kullandı. Burada yapılması gereken tasarım , donanım , malzeme kalitesi olarak ayrılmak inovasyonda yapabilirsen kullanım bazında farklılaşırsın. Yoksa sırf S-Healt için telefon alacak değilim ya da çift dokunup kilit açmak için gir markete dolu uygulama var. Ayrıca o kadar cahilsin ki hesap makinesi , galeri , gmail , kamerada koymasınlar hatta diyebiliyorsun. AndroidOS'un stock halini gördün mü ? kamera da var galeri de var hesap makinesi de var telefon ile ilgili herşey var stock halinde.
    Sony CEO: TV Biriminin hemen satılması söz konusu değil

ee tamamda niye o zaman fakirlik edebiyatı yapma diyorsun bende bu işteyim ki bir bildiğim var da konuşuyorum.

haklısın konusuyorsun da bir bildigin var mı yok mu bılmıyorum :D 2 aydır tartısıyoruz ZL1 diye yırtındın Z2 olarak cıktı :D :D daha fazla uzatmak ıstemıyorum alıntılamasan ıyı olur bunu. LÜTFEN!!

• Sony senin yaptıgın tv u vestelde yapabiliyor artık ordan burdan toplayarak beter ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

haklısın konusuyorsun da bir bildigin var mı yok mu bılmıyorum :D 2 aydır tartısıyoruz ZL1 diye yırtındın Z2 olarak cıktı :D :D daha fazla uzatmak ıstemıyorum alıntılamasan ıyı olur bunu. LÜTFEN!!

Buradaki haber de bile telefonlardan bahsedebiliyorsun ya çocuk olduğunu anladım. Ben hangi konuda hangi konudan bahsediyorsam o konuda cevap ver 10 gündür cevap veremedin yazdığıma şimdi ki cevabı da Z2 çıktı hahaha. Android'in kendi işletim sisteminde hesap makinesi bulamayıp marketten hesap makinesi indirmeye çalışan insanlarla uğraşıyoruz hala konuşabiliyorsun pes.
  • quote:

quote:

Buradaki haber de bile telefonlardan bahsedebiliyorsun ya çocuk olduğunu anladım. Ben hangi konuda hangi konudan bahsediyorsam o konuda cevap ver 10 gündür cevap veremedin yazdığıma şimdi ki cevabı da Z2 çıktı hahaha. Android'in kendi işletim sisteminde hesap makinesi bulamayıp marketten hesap makinesi indirmeye çalışan insanlarla uğraşıyoruz hala konuşabiliyorsun pes.

yanı sımdı ben kalkıp tum forma bakıp aaaa serhat sen tablet bolumunde telefondan mı, yada bılgısayar bolumunde telefondan mı bahsetmıssın dıyeyım mı?.. 10 gundur ısım vardı(sınavlar bıttı) daha dogru tatıl yaptım dıyeyım :D ve dıkkat edersen kesınlıkle foruma gırmeyıp(üsenip) herhangı bır habere yorum yapmadım. :D :D neyse senın dedıgın gıbı ZL1 de tanıtıldı :D :D

• Ben profilimi açayım bak istediğin yazıma ben sen değilim çocuklaşma. Foruma girmedim diyorsun 3 gün önce girdin 10 gündür mesaj atmıyorsun sadece girmedim deme profilin açık görüyorum. Geçende mobilden attım dedin PC'den atmışsın hangi dünyada yaşıyorsun bir bilsem

Senin yaptığını yapayım dur al S5http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Samsung-Galaxy-S5-ortaya-cikti-16MP-kamera-parmakizi-okuyucusu-su-gecirmez-kasa.htm ( önce yorumlara bak )

Apple'dan izler ;
    * Parmak izi okuyucusu
    * 64 bit işlemci
    * Altın renkli telefon
    * iOS 7 simgeleri

Sony'den eserler ;
    Su geçirmezlik

Kendisinden eserler ;
    Plastik ve standart Galaxy tasarımı

Seninle böyle konuşmak lazım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.