Şimdi Ara

Sony CEO: TV Biriminin hemen satılması söz konusu değil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 6 Şubat 2014; 18:13:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

koca dev ne hallere düştü, artık kalite para etmiyor,

htc nin alimünyum ve sony nin karbon fiber kasaları nerede, samsungların plastik kasaları nerede, arada dağlar kadar fark var, geçen nexus 5 e baktım tamam işlemci filan yapmışsın ama o kasa kalitesi nedir abi öyle , nexus adını bari kirletme, nexus 4 ün kasa kalitesi bile 5 den daha iyiydi....

Tv lerde de durum aynı şekilde bir sony nin tv lerin kasa kalitesine bakın birde samsung ve Lg tv lere.... Özellikle LG tv ler resmen petrol artığının da artığından yapılmış....... Ama gelin görünki insanlar ucuz plastiği daha çok seviyor

demekki iş kasa ile yürümüyor ..
    sony çok kaliteli mal üreten bir firma , ama çokta pahalı satan.
    bundan 5 yıl önce ister tv ister dizüstü olsun dudak uçuklatan fiyatlarda satılıyordu ,
    elimde philips 6907k 42 inç smart tv var yazılım desteği sıfır ,her ay güncelleme çıkmasına rağmen sanki aynı yazılımı veriyorlarmış
    hissi veriyor
    araştırdığım kadarı ile paneli sharp ın ve 10 bit , ve bence görüntü süper . usb den 3d veya 2d mkv oynatmada hiçbir problem yok .
    çerçevesiz tasarım ,arka plastik ama sorun yok. 2012 28 aralıkta 2100 tl 12 taksitle aldım
    dediğim gibi panelden oldukça memnunum .
    Ve umarım bu değişimler diğer firmalara gözdağı olur, artık teknolojiyi kaşıkla vermekten vaz geçerler

• Ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça. Ps3 dışında sony ürünüm yok. Onuda 2 sene önce aldım :D :D f/p değil sony ps4 dışında :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Yazık olmuş.Bence en kaliteli bilgisayar yapan firma Sony.Televizyonda Gorilla Glass cam kullanan bir firma.Kalite olunca fiyat artıyor.İnsanlar ucuz olsun da ne olursa olsun diyor.Sonuç.olarak Vaio satılıyor.

ucuz olsundan kastınız ne ? sony nin rakiplerinin mesela 42 inç olupta 1000 tlden 2500 tl ye kadar belkide daha fazla ürünü var
    sizce çok iyi bir ürün Çok pahalı mı olmalı ? 2500 tl pahalı değilmi ?
    Çinde samsung veya lg den daha kaliteli telefon üretip yarı fiyatına satan firmalar var keşke buraya gelsede alsak diyoruz.
    sony in sattığı ürünün yarı fiyatı marka fiyatı ve çok pahalı , inslanlar artık gözünü açtı sadece en iyinin değil en hesaplı olanında peşinde
    sony in bunu görmesi lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: notropil

boşa kürek sallıyorsunuz 1400 e satılan bir PS4 şu an karaborsada 1900 a satılıyorsa benim ülkemde ..........

gerisini yazmıyorum sizler anladınız.

Senin ulkenle sony firmasinin kotu günlerde olmasindaki baglantiyida aciklarmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frislusw

quote:

Orijinalden alıntı: notropil

boşa kürek sallıyorsunuz 1400 e satılan bir PS4 şu an karaborsada 1900 a satılıyorsa benim ülkemde ..........

gerisini yazmıyorum sizler anladınız.

Senin ulkenle sony firmasinin kotu günlerde olmasindaki baglantiyida aciklarmisin

Alıntıları Göster
    editlendi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 6 Şubat 2014; 18:14:39 >

• Sony 55" var. Futboldan, filme, SD'den HD'ye her şeyiyle çok memnunum.

• Su yüksek fiyata satılıyor saçmalığını bıraksanız artık diyorum!!

arkadaş samsung 8 serisinin fiyatı ile Sony 8 serisinin fiyatlarına bak bakayım ne fark var mı ? 9 serisinin fiyatı biraz fazladır, samsung un en baba serisi olan 8xxx tv ler Sony w905 den bir kaç gömlek aşağıda kalır bu nedenle o kadar olsun musadenizle....

bir yıl önce çıkmış samsung s4 e 1500 1600 u veriyorsun Sony z ye aynı parayı verirken pahalı diyorsun . Tamam bazı ürünler pahalı belki ama o kadar da değil....

bana tv ve,cep telefonlarında ya da başka her hangi bir elektronik üründe Sony kadar kaliteli malzeme ve işçilik kullanan bir urun göster desem bir iki tane ancak bulursun belki de bulamazsın ....
    batar veya batmaz ya da satışlarda başarısızdır bunlar ayrı konu , kalite ayrı konu

bundan 3 ay kadar önce w9005 4k tv ye baktım fiyat 9500 Tl idi yine mi pahalı şimdi ne kadar bilmiyorum bu da mı gol değil 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 6 Şubat 2014; 18:53:21 >

• Devir cidden f/p devri. Çünkü teknoloji her gecen gün ilerliyor bugün alınan ürün yarın eski model oluyor. Haliyle insanlar 10 20 yil onceki gibi bir makine alalım ömürlük olsun demiyor. Günün ihtiyaçlarını karşılasın sonra yenisini alırız diyor. Haliyle fiyatını hep yuksek tutan markalarin işi zorlaşıyor. Ben bildim bileli Sony diger markalardan hep ondedir fiyat olarak.

• sonydeki bravia ve upscale olayı çok harika ama bir türlü insanların gözüne sokamıyorlar bunları. arkadaş karasal yayını bi samsung 47" de izliyorum bir de ne smart ne dahili alıcı hiç özelliği olmayan sony bravia 47" de izliyorum, aralarında dağlar kadar fark var.

telefonda da yıllar önce aldığım xperia arc da izlediğim video kalitesini onca telefon değiştirdim hala bulamadım. su geçmesin toz kaçmasın diye kaplamalarla yok ettiler telefonlardaki güzelim bravia ekran kalitesini.

• ust modellerine diyecek yok ama geri kalan tv`leri rekabetci olmaktan cok uzak ve sony bunu bilincli olarak yapiyor. pioneer gibi sadece high end urunlerle kar elde etmek amacinda.
    diger markalarin cogu icin bu markadan ne olsa gozumuz kapali alabiliriz diyemiyoruz ancak her yil baska bir firmanin f/p odakli guzel modelleri cikiyor ve piyasayi supuruyor.
    simdi gitseniz 42 inch bir lcd almaya. 1400`e makul goruntu kalitesi sunan, smart tvli, dahili uydu alicili, media playerli bir tv alabiliyorsunuz. sony neredeyse 2 kati fiyata satilir ve biss cozmez, bazi formatlari oynatmaz. altina uydu alicisi, media player dosersiniz. zaten o ozellilkler bos onemli olan goruntu kalitesi deseniz o da yok. 1400`luk samsung, lg de giris seviye edge led sony de oyle. 2 kat fazla isteyip, gereksiz ozellikler koymayip fiyat farkini 10 bit panele, full rgb led`e veya local dimming`e istemiyor. marka degeri de eridikce zarar etmeye basladilar.
  • Sony TV bölümünü satacak kadar aptal değildir meraklanmayın siz.. Eğer bir firma bir bölümünü elden çıkarmak istiyorsa da bunu olumsuz değil olumlu karşılamak gerekir..

Sony 1990'dan beri sözde her gün batıyor.. Hiç heveslenmeyin, batar batar çok bakarsınız.. Böylelerine tavsiyem Sony ile Nokia, HTC, BlackBerry gibi firmaları bir tutmayın. Aklınızı telefonla bozmuşsunuz haberiniz yok.
  • Konu TV ise birinci sıra Sony'nin sonra diğerleri gelir. Sony dendiğinde aklına sadece cep telefonu gelen yeni yetmeler bilmez Sony'nin kıymetini. rekabetçi fiyat isteyenler de gitsin ucuz muadilini alsın, Sony'ye bulaşmasın. Acaba biri çıkıp da apple ürünleri için fiyatlarının rekabetçi olması lazım diyor mu? demiyor! İyisi her zaman iyi paradır!

• Bir zamanlar Playstation , Walkman gibi ürünleriyle sektöre yön vermiş bir firma Sony. Riskler alarak ve başarısız ( betamax, Atrac,SDDS gibi ) olmaktan korkmadan, yenilik yapmaktan çekinmeyen bir firma. Ne yazıkki bu yenilikçi yönü eskisi gibi güçlü değil. Bir durgunluk hakim. Ikinci bir neden ise, tv , telefon gibi sektörlere baktığımızda komponentlerini ( panel, işlemci, ram v.s.) kendi üreten firmaların daha başarılı olduğu aşikar. ( başarıdan kastim satış ve karlılık. Kalite ve Yenilik değil ) Sony yeni teknolojilere ayak uydurmakta geç kaldı. Yeni panel teknolojileri v.s. gibi. Üçüncü bir neden olarak da artık yazılım üretmenin de donanım üretmenin vazgeçilmez bir tarafı haline gelmiş olması gösterilebilir. Samsung ve HTC burda örnek olarak verilebilir. Gördüğüm kadariyla Sony yazılım konusuna da işin başında gerekli önemi vermedi. Xbox one in zengin içeriği yanında PS4' ün sadece oyun odaklı olarak lanse edilmesinin arkasında yazılım eksikliği ve bunu zamanında ve tam olarak yetiştirecek bir yazılım kadrosunun olmayisinin yattigini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: positroN

ust modellerine diyecek yok ama geri kalan tv`leri rekabetci olmaktan cok uzak ve sony bunu bilincli olarak yapiyor. pioneer gibi sadece high end urunlerle kar elde etmek amacinda.
    diger markalarin cogu icin bu markadan ne olsa gozumuz kapali alabiliriz diyemiyoruz ancak her yil baska bir firmanin f/p odakli guzel modelleri cikiyor ve piyasayi supuruyor.
    simdi gitseniz 42 inch bir lcd almaya. 1400`e makul goruntu kalitesi sunan, smart tvli, dahili uydu alicili, media playerli bir tv alabiliyorsunuz. sony neredeyse 2 kati fiyata satilir ve biss cozmez, bazi formatlari oynatmaz. altina uydu alicisi, media player dosersiniz. zaten o ozellilkler bos onemli olan goruntu kalitesi deseniz o da yok. 1400`luk samsung, lg de giris seviye edge led sony de oyle. 2 kat fazla isteyip, gereksiz ozellikler koymayip fiyat farkini 10 bit panele, full rgb led`e veya local dimming`e istemiyor. marka degeri de eridikce zarar etmeye basladilar.

bu yorumuna katılıyorum özellikle orta segment ürünlerinin f/p olarak diğelerinin gerisinde kalması hususuna, üst segment için alıcı zaten paraya kıyacak ve kaliteli hangisi ise onu alacaktır ama satışların en yoğun olduğu segment orta segment sanırım ancak ,

yazılım konsunda kendisini biraz geliştirmesi lazım, media desteği vs için ise sony ve philips diğer firmalardan farklı, film seyretmek istiyorsanız korsan indirip seyretmeyin diyor gidin bluray disc alın ve birde mediaplayeriniz olsun öyle seyredin diyor, bunun nedeni ise
    1- kendi mediaplayerlerini -ps4 lerini satmak istemeleri
    2- dünya müzik piyasasının en güçlü firmalarından biri olmaları,
    3- kendilerinin film şirketinin olması gibi herkesin gözardı ettiği nedenler var.

• Hazıra alışan, teknik detaylara fazla takılmayan son kullanıcı kitlesi azınlığa düşse görürüz o LG ve Samsung'u.

Samsung hala yazılım konusundan neden bu kadar inatçı anlam vermek güç. LG nin de ondan aşağı kalır yanı yok.

Philips hele güncelleme vermez doğru düzgün tv ler öksüz kalır.
  • Millet sony'yi tv den ibaret sanıyor.sony'nin tv bölümü zarar etmiş olabilir.ama bu durumu sony'nin geneline yaymak hata olur.
  • Görende sony panel üretiyor sanacak panelleri AUO ve LG den alıyor

2 yıl sonra batacak olan koca firma merak etmeyin yeri çok rahat dolar o fiyatlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 7 Şubat 2014; 20:17:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukuksever

Tez elden batman dileğimle sony...

hiç bu kadar eksilenmiş meseajın olmuş muydu hukuksever
  • Tv de en iyi görüntü işlemeyi Sony tvler yapıyor. 24p film denilince sony tv akla gelir .Diğer tvler 24p hızlandırma yaparken görüntüde bozulmalar meydana gelir ama sony tvde görüntü yağ gibi akar. En az input lag sony tvlerdedir.
    Eğer sony tv işini bırakacaksa bu tv endüstürisi için büyük kayıp olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.