Şimdi Ara

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
854
Cevap
2
Favori
77.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ne yanlış anlaması :) ne güsel bizde bilgileniyoruz :) bişi sorcam hatta sizlere ben bu makinede film izleyebilirmiyim ve hatta yazılım felan atılıomua acaba 3 inç ekran bence keyifli olurdu

Valla makineyi aldığım ilk gün, senin aklından gecen şey benimde aklımdan geçti ve ben bu şeyi denedim... ''MPEG'' formatındaki bir filmin dosya adını DSC-N1'deki dosyaların adı gibi aynı isimde düzenleyerek hafıza kartına attım, dosyayı gördü fakat çalıştırmadı... Belki o attığım dosyadan dolayı çalıştırmadı belkide harbiden makinenin böyle bir özelliği yok (ki; ben makinede bu özelliğin olmadığını düşünüyorum)... Bidahada denemedim hiç... Ama sizde bi zorlayın, bende olmadı belki sizde olur...

Fakat şu oluyor; DSC-N1 ile çektiğiniz bir fotoğrafı veya videoyu bilgisayarınıza atmış ve dosyanın adını kendi kafanıza göre değiştirmiş olabilirsiniz. DSC-N1 ile çekmiş olduğunuz bu fotoğraf veya video dosyasının adını fotoğraf makinenizdeki fotoğrafların ismine uygun hale getirip (yani dosya adını ''DSC00312'' gibi makinenin kendi isimlendirdiği bir şekilde yazarak) tekrar makineye atarsanız makineniz bu fotoğrafı veya video dosyasını görüyo... Hatta başka bir makineyle çekilmiş bir fotoğrafada aynı isimlendirme işlemini yapıp DSC-N1'e atarsanız makine bu fotoğrafıda gösteriyor...

Not: Rütbe atlamamın, böyle tam hakim olamadığım bir konudaki bir cevaba rastlaması benim için talihsizlikti... ama şartları biraz zorlayarak ve daha önceki yapmış olduğum açıklamalarla bu rütbeyi hakettiğimi düşünüyorum... yaşasın 251. mesajım...

• ya peki bi filmi mpg formatına çevirebilirmiyiz ve sonra makinenin istediği gibi bi isim yazarak acaba gösterebilirmiyiz ya da mov ben tam olarak bilemiyorum bilen arkadaşlar varsa bi denese yaa
  • sizden okuyunca ben de mpeg formatında ufak bir klip i bilgisayarımdan, m.stick'e attım ama oynatmadı maalesef
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj nizo

ya peki bi filmi mpg formatına çevirebilirmiyiz ve sonra makinenin istediği gibi bi isim yazarak acaba gösterebilirmiyiz ya da mov ben tam olarak bilemiyorum bilen arkadaşlar varsa bi denese yaa

Valla herhangi bi dosyayı MPEG formatına çeviren programlar var ama şuanda bende yok... İndirmeye çalışıp bi deneyeyim bakalım... Diğer arkadaşlarda bi denesinler bi işlemi... Sonuç alan olursa paylaşsın, bundan sonra filmlerimizi DSC-N1'den izleyelim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Eliminator

sizden okuyunca ben de mpeg formatında ufak bir klip i bilgisayarımdan, m.stick'e attım ama oynatmadı maalesef

Dosya isminide düzenledin dimi...? Örn; DSC00286 gibi...?
  • quote:

Orjinalden alıntı: digitaldelisi

quote:

sizden okuyunca ben de mpeg formatında ufak bir klip i bilgisayarımdan, m.stick'e attım ama oynatmadı maalesef

Dosya isminide düzenledin dimi...? Örn; DSC00286 gibi...?

hayır
    bir de öyle deneyeyim

bu arada auto modunda çektiğim 2 resim;

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!!

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!!

• Arkadaşlar fotoğraflarınızı siteye eklerken 800x600 olarak eklemeyi unutmayın... Yoksa biz 15'' lik monitör kullanan zavallı forum üyeleri, maalesef şaheserlerinizin %50'siyle yetinmek zorunda kalıyoruz... yani diğer yarısını GÖREMİYORUUUUZZZ....
  • bataryayı şarj ederken cihazın üzerinde yanan turuncu renkli bir ışık var, o devamlı o renktemi kalıyor, yoksa dolduğunda yeşil vs renk olarak değişiyormu ??
    kitapçıkta bu konuda bilgi yok, ilk şarjın ne kadar yapılacağı da belirtilmemiş, ekrandaki pil ikonuna göre hareket etmekten başka sanırım başka çare yok.
  • Süpersiniz arkadaşlar...

quote:

Orjinalden alıntı: ktu_ifc

arkidesler turkce kitapcik olayina dj nizo ile son veriyoruz.. ikimizde izmirdeymisiz.... şanş işte.... jd nizodan kitapçığı alıp scan edip siteye koyacağım.... koyacağım fotoğrafları a4 kağıdına bastırmanız yeterli olacaktır.... böylece dj nizoyuda matbaa köşelerinden kurtarmiş olacağız :):):)
  • Pil şarj olunca ışık söner...

quote:

bataryayı şarj ederken cihazın üzerinde yanan turuncu renkli bir ışık var, o devamlı o renktemi kalıyor, yoksa dolduğunda yeşil vs renk olarak değişiyormu ??
    kitapçıkta bu konuda bilgi yok, ilk şarjın ne kadar yapılacağı da belirtilmemiş, ekrandaki pil ikonuna göre hareket etmekten başka sanırım başka çare yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mask6060

Pil şarj olunca ışık söner...

quote:

bataryayı şarj ederken cihazın üzerinde yanan turuncu renkli bir ışık var, o devamlı o renktemi kalıyor, yoksa dolduğunda yeşil vs renk olarak değişiyormu ??

tşk.ler
  • quote:

quote:

5 saati geçti batarya şarj cihazının ışığı hala sönmedi, sizin kaç saatte şarj oluyor, bir gariplik var bence

• İlk şarjda aynı ceplerde olduğu gibi 16 saat şarjda bulundurmak gerekiyor...Fakat sonraki şarjlarımda bir süre hesaplamadım ama süre tutup söylerim

quote:

quote:

quote:

5 saati geçti batarya şarj cihazının ışığı hala sönmedi, sizin kaç saatte şarj oluyor, bir gariplik var bence

• yok, sorun kalmadı, 6. saatte söndü , tşkler
    quote:

İlk şarjda aynı ceplerde olduğu gibi 16 saat şarjda bulundurmak gerekiyor...Fakat sonraki şarjlarımda bir süre hesaplamadım ama süre tutup söylerim

quote:

quote:

quote:

• beyler bu türkçe katalog türkiye garantili faturalı alınan her makinadan çıkmıyo muki ? yoksa hepiniz spot mu aldınız
  • arkadaslar n1 video örneği verirmisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

arkadaslar n1 video örneği verirmisiniz

yakında hem bol bol foto hem de video koyacağım, makineden acaip memnunum
  • Arkadaşlar merhaba. Siden ufak bir ricam olacak. Makinalardan hiç anlamam sadece almışken iyi bir makina alıp mezun olmadan bol bol fotoğraf çekmek istiyorum. Walmart.com ve bestbuydan makinalara baktım. Aşşağıda sıraladıklarımdan birini almayı düşünüyorum.(Tabi sizin ayrıca önereceğiniz bir makinada olabilir). Resim kalitesi, makinanın küçük olması benim için önemli özellikler. Bana şu an şu makinayı al deseniz alacağım. Çünkü bu iş çok uzadı ve seçim yapmak çok zor. Vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

NOT: Bu sitedeki çekimlere de baktım. Sony w70 açık ara önde gözüküyor ama ne kadar güvenilir olur bilemiyorum.http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=206&p1=1068&ma2=16&mo2=229&p2=1293&ph=2

Canon SD550 (CP510 photo printer da veriyo yanında)

(http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=5273332)

Canon SD30

(http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=7479917&type=product&productCategoryId=pcmcat99000050010&id=1125466651464)

Canon SD600

(http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=7686701&type=product&productCategoryId=pcmcat99000050010&id=1134703785766)

Canon SD630

(http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=7727356&type=product&productCategoryId=pcmcat99000050010&id=1140392153785)

Casio EXILIM S600

(http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=7708796&type=product&productCategoryId=pcmcat99000050011&id=1138086047039)

Sony DSC W70

(http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=7698903&type=product&productCategoryId=pcmcat99000050021&id=1138084657420

• Şu seceneklere göre önceliklerini sıralarsan daha kolay yardımcı olabiliriz...

a) Estetik ve dizayn
    b) Teknik açıdan üstünlük (fotoğraf kaliteside buna giriyor)
    c) Taşınabilirlik (yani boyut)
    d) Eğlenceli ve dikkat çekici bir kullanım tarzı (örneğin; dokunmatik ekran ve ilgi çekici özellikler bulunması gibi...)

Bu şıkları 1 - 2 - 3 - 4 diye sıralarsan iyi olur...

Örneğin benim önceliklerim şu sekildeydi ve ben Sony Cyber-shot DSC-N1'i aldım...

1-) Taşınabilirlik
    2-) Estetik ve dizayn
    3-) Teknik açıdan üstünlük
    4-) Eğlenceli ve dikkat çekici bir kullanım tarzı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitaldelisi -- 16 Aralık 2006; 2:32:14 >
  • digitaldelisi;

yılbaşı gecesi inşallah bol bol havayi fişek resimleri çekmeyi düşünüyorum.
    Bunun için biliyorsun, manuel ayarlarda "fireworks" ayarı var veya ıso ve pozlama ayarını nasıl yapmak gerekir ???
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.