Şimdi Ara

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
854
Cevap
2
Favori
77.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!!

• size kurban manzaraları

• DSC N1, yılbaşı fotoları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 2 Ocak 2007; 17:39:20 >

• ben bu aleti amerika broadway photo nun internet sitesiinden almıştım bestbuy dan yaklaşık 100$ daha ucuza
    ama auto modu oldukça başarısız yeterli ışığın olmadığı yerlerde maalesef
    buna karşın manuel modu ise canavar gibim bide pil ömrü biraz daha fazla olsaymış tam süper olacakmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: flander

ben bu aleti amerika broadway photo nun internet sitesiinden almıştım bestbuy dan yaklaşık 100$ daha ucuza
    ama auto modu oldukça başarısız yeterli ışığın olmadığı yerlerde maalesef
    buna karşın manuel modu ise canavar gibim bide pil ömrü biraz daha fazla olsaymış tam süper olacakmış

Öncelikle makinen hayırlı olsun... Fakat makinenin ''Auto'' modda ve özelliklede ışığın yeterli olmadığı yerlerde başarız olduğunu düşünmüyorum... Çünkü makinenin 5.5 metre flaş mesafesi var... Bu biçok makinede çok daha düşük... Ama sen flaşı yanlış secenekte kullanıyor olmayasın... Işığın yatersiz olduğu yerlerde ''Forcedflash'' seceneğini kullanırsan daha iyi sonuç alabilirsin... Yada bu secenekte faydalı olmazsa İSO değerini bir miktar yükseltmeyi deneyebilirsin...

• digitaldelisi hocam ışıgın yetersiz oldugu yerde en iyi sonuçları elde etmek için ne yapmak gerekir pozlama süresini uzatmak haricinde cünkü uzattığımız zaman resimler bulanık cıkıyor....
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakisikliasterik

digitaldelisi hocam ışıgın yetersiz oldugu yerde en iyi sonuçları elde etmek için ne yapmak gerekir pozlama süresini uzatmak haricinde cünkü uzattığımız zaman resimler bulanık cıkıyor....

Anladığım kadarıyla ev içinde ışığın yetersiz olduğu durumlarda (örn; fluoresan ışık altında...) nasıl olacağını soruyorsun... Çünkü ev içinde pozlama süresini arttırıpta görüntüleme yapmaya çalışırsan, sen yada fotoğraflamak istediğin kişiler sabit kalmayacağından fotoğraf bulanık çıkacaktır... Fakat bu durum için en iyisi flaş kullanmak... Eğer olmadıysa İSO değerini bir miktar yükseltmek... Yani bu gibi ortamlarda flaşsız olarak net fotoğraf elde etmek çok zordur... Fakat DSC-N1'in 5.5 metre flaş mesafesi olması böyle durumlar için önemli bir avantaj... Fakat gece manzara fotoğrafı elde etmek için kesinlikle makineyi sabitleyip İSO değerinide 64 yapmanızı tavsiye ederim... Ortama görede belli bir ''pozlama süresi'' belirlerseniz iyi bir sonuç alırsınız...

• sağol hocam hızır gibisin valla yardımların için tşk ederim
  • Eyvallah kardeş, ne demek... yardımcı olabildiysek ne mutlu...
  • Arkadaşlar bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Ben de N2 var ve çektiğim resimlerde sağ altta olması gereken tarih bilgileri çıkmıyor,menünün altını üstüne getirdim bulamadım.Çektiğim resimlerde bu tarih bilgilerinin de olmasını nasıl sağlayabilirim? Teşekkürler.
  • bende yeni aldım.iyi makina.tabiki sony n1
  • okudugum kadarıyla türkçe kitapçık ile ilgili çalışmalarınız vardı.ne oldu acaba
  • Taner hocam balçovalımıyız yoksa?

Bu arada N2 istiyen varsa 750 ytl sıfır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u7110 -- 3 Ocak 2007; 23:22:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuareq

Arkadaşlar bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Ben de N2 var ve çektiğim resimlerde sağ altta olması gereken tarih bilgileri çıkmıyor,menünün altını üstüne getirdim bulamadım.Çektiğim resimlerde bu tarih bilgilerinin de olmasını nasıl sağlayabilirim? Teşekkürler.

foto modunda, menüye girdikten sonra, setup'ı seçin. ekrana gelen camera1 menüsünün 3.seçeneği "date/time on-off" olması lazım.
    N1 menülerinde böyle ulaşılıyor ama N2'de farklıysa bilemeyeceğim.

u7110; değil karşıyaka'lıyım ben
  • Agora resimlerini görünce öyle sandım ,yinede memnun oldum
  • merhaba arkadaşlar,
    sony n1 de fotoğraf çekme esnasında yeşil kareler oluşuyor
    bazen kare sayısı değişiyor 2,3
    acaba ne anlama gelliyor bu yeşil kareler bilen var mı arkadaşlar
    paylaşırsanız sevinirim
    teşekkürler...
  • Herkese Merhabalar,

Aslında buraya bir N2 kullanıcısı olarak merhaba demek isterdim ama daha biraz zamanı var maalesef Bir Canon kullanıcısı olarak aslında hiç vazgeçesim olmasa da sanırım yeni makinem bir N2 olacak. Yine de sormak istediğim birkaç şey var müsadenizle;

1) Cyber-Shot DSC T50 ve Canon TI 900'de aklımda olan diğer modeller. Bu konuda sizin de yorumlarınızı alabilirsem memnun olurum. Gerçi burda yazılanları düşünürsek N2'den şaşmamak lazım

2)Türkiye satış fiyatı gittigidiyor hariç 1000 YTL.- üzerinde. Gittigidiyor'da 700 civarı memorystick dahil fiyatlar var. Satıcı yorumlarına bakılırsa güvenilir ama siz ne dersiniz? Bir de Almanya ve İngiltere'den getirtme imkanım var ancak bu vergi olayına kafam takıldı. Oralarda satış fityatı 340 Euro civarı. Vergi buna dahil değil mi zaten? Yani biri ordan kullanıyormuş gibi getirse yine gümrükte ek vergi mi ödenecek anlamadım?

Biran önce cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler ve iyi çekimleeerrrr

PS: Bu arada şunu anladım ki bu forumda "digitaldelisi" ve "yakisikliasterik" oldukça hiçbişey çözümsüz kalmaz(Aman diğerleri kızmasın) Saolun varolun arkadaşlar

• bilgimin yettiğince yardımcı olmak isterdim ama pas attığınız arkadaşların yazması dsha uygun olacak sanırım
  • Alınma yaw
    Ben de bundan korkuyodum zaten Arkadaşların gayreti çok hoşuma gitti sadece yoksa senin de bilgine güvenimiz sonsuz
    Şaka maka yapıver güzelinden bi yorum da ben de katılayım artık şu N'cilerin arasına
  • DSC-N2 ile DSC-t50'yi kıyaslayacak olursak;

N2'nin üstün yanları;

1-) Sensör boyutu...

N2'de 1/1.7'' , T50'de 1/2.5'' (Aradaki fark oldukça fazla ve fotoğraf kalitesi açısından sensör boyutu büyük önem taşır...)

2-) Manuel ayarlar...

(Özel durumlarda, özel fotoğraflama yapabilmenizi sağlar... Örneğin; gece manzarası görüntülemek istediğinizde, N2'de pozlama süresi uzatarak daha net ve kaliteli fotoğraf elde edebilirsiniz...)

3-) Dokunmatik menü...

(Girdiğiniz ortamlarda çok dikkat çeken bir özelliktir...)

T50'nin üstün yanları...

1-) Estetik...

(Piyasadaki makineler içinde en iyi estetiğe sahip diyebilirim... Ama kişiden kişiyede değişebilir tabi...)

2-) Taşınabilirlik...

(Boyut olarak N2'ye göre daha küçük bir alettir...)

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.