Şimdi Ara

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
854
Cevap
2
Favori
77.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabi hocam olmaz olur mu yaa multi burst dediğimiz özellik saniyede 16 resim çekiyor ve hareketli gib oynuyor videoya benziyor...
  • saol hocam bilgilendirdigin icin iyi oldu tesekkurler
  • makina çok güzel ama noise sini beyenmedim
  • THESHUCK önceki msjlarda bildirdiğim gibi noiselenmeler isodan kaynaklanıyor yani makineden kaynaklanan bişey değil pozlama süresini uzatıp isoyu azaltırsan noiselenmeninde azaldıgınıda göreceksin sonuçta bu makina manuel bir makina sen nasıl istersen öyle çeker
    JAPONLARYAPIYOR önemli değil kardeş her zaman için burdayız kafanıza takılan bir soru olursa sorabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakisikliasterik

hocam o noiseler isonun yüksek tutulmasından kaynaklanıyor mesela isoyu düşürdüğümüz zaman noiseler gidiyor sonuçta bu manuel bir makine...

iso 800

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!!

iso 64

kardes bence iso düşükkende yüksenkkende çok fazka noise yapıyor hatta gündüzleride yapıyor

• hocam yapma allah aşkına manuel bir makinada ne noise'si şu resimlerin neresinde noise var?

BİR MAKRO ODA IŞIĞI + FLASH 0 NOİSE

ODA IŞIGI 0 NOİSE

ODA IŞIĞI 0 NOİSE

ODA IŞIĞI 0 NOİSE

hocam benim makinam oldugu için demiyorum çünkü bütün makinaları kullandım ama bu makinda noise var dedirtmem çünkü yok

• haa bu arada bu resimleri daha yeni hiç bir ayar yapmadan çektim rasgele yani
  • Pm attım Hocam.Bilginize,

quote:

Orjinalden alıntı: 7upp

P.m attım ama cvp alamadım??
    quote:

Orjinalden alıntı: ferdin34

Arkadaşlar,ilgilenen olursa Sony N-1'ler 2 Yıl Türkiye garantili 640 Ytl.,Türkiyenin heryerine gönderilir.Bizden Sony N-1 alanlara da 2 gb. Sony Pro Duo card = 55 Ytl. Bilginize,

• kitapçığını okudum ama göremedim. yine de sorayım.
    makinede seri çekim varmı. mesela benim kullandığım W810i telefon kamerasında dahi deklanşöre bir kere basarak bir sn içinde 4 adet kare çekilebiliyor ama bu makinede böyle bir opsiyon yok sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eliminator

kitapçığını okudum ama göremedim. yine de sorayım.
    makinede seri çekim varmı. mesela benim kullandığım W810i telefon kamerasında dahi deklanşöre bir kere basarak bir sn içinde 4 adet kare çekilebiliyor ama bu makinede böyle bir opsiyon yok sanırım

Var hocam, olmazmı ya... Makine fotoğraf çekim modundayken; MENU / REC Mode (Normal, Burst, Exp Brktg, Multi Burst)

Normal: Her zaman çekim yaptığımız normal moddur...

Burst: Pozlama süresinin bir miktar yükseltilerek, bu süre içindeki olan haraketleri bir fotoğrafta (tabi doğal olarak buğulu şekilde) görüntülenmesidir...

Exp Brktg: 3 farklı EV (aydınlık) ayarında (+1.0, 0.0, -1.0) ard arda 3 adet fotoğraf çekim modudur... Makine bu 3 ayrı EV ayarında ard arda 3 adet fotoğraf çeker ve bu fotoğrafları bilgisayarda 3 ayrı fotoğraf dosyası olarak görürüz...

Multi Burst: Bu modda çekim yaptığımızda 1 saniyede 16 adet fotoğraf çekimi yapıyor makine... Ve bu fotoğrafları makinenin üzerinden sırayla izliyorsunuz... Fakat bilgisayara attığımızda bu 16 adet fotoğrafı, bir fotoğraf dosyası içinde, normal bir fotoğraf boyutunun içine bölünmüş 16 adet küçük fotoğaf olarak görüyoruz... Yani 16 adet ayrı fotoğraf olarak çıkmıyor karşımızada, 1 fotoğrafta 16 adet kare olarak görüyoruz bu çekitiğimiz fotoğrafı...

• Sony N-1 ve N-2 için Cybershot korumalı sert deri kılıf : kısa bir süre için 38 Ytl.

[img=http://img413.imageshack.us/img413/5282/dsc01778fk6.th.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdin34 -- 29 Aralık 2006; 9:31:38 >

• e macro çekime geçip flashıda açarsan tabi olmaz noise ama sonylerin çoğu makinasında bu sorun var
  • quote:

Orjinalden alıntı: digitaldelisi

quote:

Var hocam, olmazmı ya... Makine fotoğraf çekim modundayken; MENU / REC Mode (Normal, Burst, Exp Brktg, Multi Burst)

Burst: Pozlama süresinin bir miktar yükseltilerek, bu süre içindeki olan haraketleri bir fotoğrafta (tabi doğal olarak buğulu şekilde) görüntülenmesidir...

Exp Brktg: 3 farklı EV (aydınlık) ayarında (+1.0, 0.0, -1.0) ard arda 3 adet fotoğraf çekim modudur... Makine bu 3 ayrı EV ayarında ard arda 3 adet fotoğraf çeker ve bu fotoğrafları bilgisayarda 3 ayrı fotoğraf dosyası olarak görürüz...

Multi Burst: Bu modda çekim yaptığımızda 1 saniyede 16 adet fotoğraf çekimi yapıyor makine... Ve bu fotoğrafları makinenin üzerinden sırayla izliyorsunuz... Fakat bilgisayara attığımızda bu 16 adet fotoğrafı, bir fotoğraf dosyası içinde, normal bir fotoğraf boyutunun içine bölünmüş 16 adet küçük fotoğaf olarak görüyoruz... Yani 16 adet ayrı fotoğraf olarak çıkmıyor karşımızada, 1 fotoğrafta 16 adet kare olarak görüyoruz bu çekitiğimiz fotoğrafı...

harbiden ya, ben niye okumamışım onları, çok sevindim bu işe, bilgi için tşk.ler.
    anladığım kadarıyla 1 saniyede 16 adet yapılan çekimde makinede ayrı ayrı 16 çekimi görebiliyoruz ama bilg.aktardığımızda 16 küçük kare ile tek dosyada görüyoruz. benim merak ettiğim, izleme modunda 16 çekimden birisini beğendim ve 15'ini sildim, kalan tek foto yine çektiğim megapixel paralelinde çıkar değilmi ? hiç denedinmi böyle bir şey ?

bu arada ferdin34 arkadaşım;
    satışını yaptığın kılıfın aynısından aldım, gerçekten şık ve kapağının da mıknatıs ile kapanması hoş. Ancak ben gittigidiyor.com'dan univers isimli satıcıdan 1 hafta önce 21 ytl'den aldım ve halen satışı yapılıyor (23 adet var) almak isteyen arkadaşlar daha uygun olan bu fiyatı değerlendirebilir.

Ayrı bir konu;
    topicin adına N2'nin de eklenmesi için sympatich nickli arkadaşa pm attım ama ulaşacağını zannetmiyorum. sadece 2 mesajo olan ve en son 3 ay önce foruma girmiş bir arkadaş. O nedenle yönetime mesaj atıp ricada bulundum. N2 makine sahibi arkadaşları da bu topice alırsak daha iyi olacak kanaatindeyim.

Son olarak; digitaldelisi. bu bölümde bir fotoğraf yarışması düzenlenmesi için topic açmıştım, desteğini beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 29 Aralık 2006; 13:46:13 >

• merhaba arkadaşlar,
    ben de n1 i yeni aldım ama çekme tekniklerini bilmiyorum
    özellikle manuel modda iken,
    bazı linkleri arıyorum ama net olarak bulamadım
    bildiğiniz adres veya e-book adresleri var mı
    teşekkür ederim
    saygılar..
  • quote:

quote:

quote:

harbiden ya, ben niye okumamışım onları, çok sevindim bu işe, bilgi için tşk.ler.
    anladığım kadarıyla 1 saniyede 16 adet yapılan çekimde makinede ayrı ayrı 16 çekimi görebiliyoruz ama bilg.aktardığımızda 16 küçük kare ile tek dosyada görüyoruz. benim merak ettiğim, izleme modunda 16 çekimden birisini beğendim ve 15'ini sildim, kalan tek foto yine çektiğim megapixel paralelinde çıkar değilmi ? hiç denedinmi böyle bir şey ?

Valla denemedim ama eğer böyle bir niyetin varsa ''RESİZE'' edip çekmiş olduğun fotoğrafın megapixel'ini yükseltmende fayda var... hatta olmadı ''RESİZE'' edip 16 karelik fotoğraf içinden beğendiğin herhangi birini kesebilirsin... Bu şekildede istediğimiz fotoğrafı uygun çözünürlükte elde edebilmiş oluruz...

quote:

Ayrı bir konu;
    topicin adına N2'nin de eklenmesi için sympatich nickli arkadaşa pm attım ama ulaşacağını zannetmiyorum. sadece 2 mesajo olan ve en son 3 ay önce foruma girmiş bir arkadaş. O nedenle yönetime mesaj atıp ricada bulundum. N2 makine sahibi arkadaşları da bu topice alırsak daha iyi olacak kanaatindeyim.

Ayrıca bunu yapmanda çok iyi olmuş... bende aynısını düşünüyordum ama sen erken davranmışsın, hem tebrik hemde teşekkür ederim...

quote:

Son olarak; digitaldelisi. bu bölümde bir fotoğraf yarışması düzenlenmesi için topic açmıştım, desteğini beklerim

Tamamdır kardeş... Benden tam destek... En kısa zamanda topic'ine girip konuyla ilgili mesaj yazıcam...

• quote:

Orjinalden alıntı: can2121

merhaba arkadaşlar,
    ben de n1 i yeni aldım ama çekme tekniklerini bilmiyorum
    özellikle manuel modda iken,
    bazı linkleri arıyorum ama net olarak bulamadım
    bildiğiniz adres veya e-book adresleri var mı
    teşekkür ederim
    saygılar..

Öncelikle makinen hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanı dilerim...

DSC-N1'de MANUEL AYARLAR ve POZLAMA SÜRESİ;

Makinenizin seceneklerini sağ alt tuştan ekranda açarak, çıkan seçeneklerden sol üstteki (AUTO, PROGRAM, MANUEL vs...) MANUEL seçeneğini seçip, makinenizi manuel moda getirin. Sonra makinenizin ekranında sol ensütte makinenin manuel modda olduğunu gösteren 'M' simgesi çıkar... Bunun hemen altındada 'Mset' (yani bizim elle ayarlayabileceğimiz, objektifin açık kalma süresini belirten simge) görünür... Bu simgeye tıklayarak pozlama süresini belirleriz. Buna tıkladığındada sol altta karşınıza yanyana 2 yukarı 2 aşağı ok çıkacak... Sol taraftaki yukarı ve aşağı okların üzerinde rakamlar yazar, bu rakamlar makinenin fotoğraf çekerken objektifi açık bırakma süresini belirler... (peki bu sürenin uzun veya kısa olması ne işinize yarar...; bu sürenin uzun olması (örneğin; 10'' (10 saniye) veya 30'' (30 saniye) gibi...) gece fotoğraf çekimlerinde makinenizi sabitlemek şartıyla 'Net ve aydınlık gece manzara fotoğrafı' elde edebilmenizi' sağlar... Kısa olması ise (örneğin; 500 (bu okların üzerinde 500, 650 veya 1000 yazması objektifin saniyenin 500'de biri, 650'de biri veya 1000'de biri gibi çok kısa bir sürede açılıp kapanması anlamına geliyor) ) hızlı haraket eden nesneleri bulanık değilde net görüntülemesini sağlar, (örneğin; şelale veya çok hızlı haraket eden bir araçı net görüntüleyebilmek gibi...) işte manuel ayarlar bu şekilde kullanılır... Yani çekmek istediğiniz manzara, ortam yada durmua göre bu üreleri azaltıp çoğaltırsınız ve daha net fotoğraf elde edersiniz... (Not; gece fotoğrafları için bu süreyi arttırmak, hızlı bir nesneyi bulanık değilde sabit ve net bişekilde görüntülemek için bu süreyi azaltmak gerekir...) Fakat manuel ayarları yapıpta işiniz bittikten sonra makinenizi AUTO veya POGRAM moduna getirmeyi unutmayınız... Yoksa her çektiğiniz fotoğraf özel şartlar için ayarladığınız MANUEL ayarlara göre çekilir ve isteğiniz dışanda saçmasapan fotoğraflar elde edebilirsiniz...

Daha detaylı bilgiler topic'te mevcuttur... Yinede takıldığın bişey olursa sorabilirsin... Ben ve arkadaşlarım yardımcı oluruz...

• ilk önce ilgilendiğiniz için teşekkür ederim,
    n1 de menülere nasıl girileceğini biliyorum benim demek istediğim farklı ortamlarda pozlama süresi,iso yu nasıl ayarlayacağız.
    örneğin diyelim ki bir şelaleyi hangi sürede,hangi iso da çekeceğiz veya soğuk bir ortamda çaydan çıkan buharı, hangi değerlere getireceğiz.
    işallah derdimi anlatabiliyorum.
    bir de n1 in türkçe manuel kitabını nasıl bulabiliriz.
    saygılar,
  • can2121 senin sorununa yardımcı olmak isterdim ama digitaldelisi hocam bu konuda daha tecrübeli onun cvplaması hepimiz için ii olur

BU ARADA ARKADAŞLAR RESİMLERİ ESİRGEMEYELİM
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chakra -- 29 Aralık 2006; 22:37:25 >
  • quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mask6060

dj nizo biraz büyütüp koyarsan çok memnun oluruz şimdiden teşekkürler....

quote:

Orjinalden alıntı: dj nizo

bunun gibi eğer işinize yararsa

bir şeyi merak ediyorum

kitapçıkta deklanşör (pozlama) hızı olarak görünen ve menüde NR olarak (1000 ve 30" arası değişiyor) ayarlar. Sanırım çekeceğimiz objenin hareketliliğine göre değişiyor. Ama bu değeri NR400-500-800 gibi yükselttikçe benim makine ekranım simsiyah oluyor ve doğal olarak çekilen fotolarda simsiyah çıkıyor. Pozlama süresi ile ilgili bir ayarda niye ışık böyle değişiyor, benim makinada bir enteresanlıkmı var ???

Bu NR değerleri objektifin açılıp kapanma sürelerini belirler... Yani sizinde söylediğiniz gibi objenin haraketliliğine göre o değerleri belirlemeliyiz... Fakat şöyle bir durum var; bu değer 30'' ise objektifin açık kalma süresi 30 saniye... 15'' ise objektifin açık kalma süresi saniye... 1'' ise objektifin açık kalma süresi 1 saniyedir... Eğer bu kısmı 100'e getirirsek objektifin açılıp kapanma süresi saniyenin 100'de 1'i süresinde, 250'ye getirirsek saniyenin 250'de 1'i süresinde, 500'e getirirsek saniyenin 500'de 1'i süresinde, 1000'e getirirsek saniyenin 1000'de 1'i süresinde objektif açılıp kapanacaktır... Şimdi, ''eee biz zaten bunları biliyoruz'' diyebilirsiniz... Fakat şöyle bir durum var... saniyenin 250'de 1'i, 500'de 1'i hatta 1000'de biri çok kısa sürelerdir... Ve objektif bu kadar kısa sürede açılıp kapandığında yeterli ışığı toplayamadığı için ekranda siyah bir görüntü çıkar (ışık yatersizliğinden dolayı)... Peki diyeceksinizki; bu durumda biz bu seçeneği nerde kullanacağız ve nerelerde kullanamayacağız? Bu secenek; fotoğraflama yapılacak objenin çok haraketli olduğu durumlarda ve yeterli ışığın bulunduğu durumlarda kullanılır... Örneğin; gündüz vakti, çok hızlı geçen bir arabayı fotoğraflamak istediğimizde... Veya yine gün ışığında hızla akan bir şelaleyi veya bir havuzun fıskıyesinden çıkan suyu net görüntüleyebilmek için kullanırız...

Örneğin; şu fotoğrafta olduğu gibi...

Bu fotoğrafta pozlama süresi 500 (yani; saniyenin 500'de 1'i) olarak belirlenip fotoğraflanmıştır...

Fakat gece veya akşam üstü ışığın az olduğu saatlerde veya az ışık alan evin içinde bu özelliği kullanamayız... Çünkü zaten ışık az olduğundan, objektifte çok kısa sürede açılıp kapanacağından ekrana simsiyah bir görüntü çıkar... Tabii bunun tam tersi olarak düşünürsekte; gündüz vakti ışığın yeterince fazla oluğu zamanlarda siz objektifin açılıp kapanma süresini 30'' (otuz saniye), 15'' (onbeş saniye) gibi değerlere getiripte fotoğraf çekmek isterseniz bu seferde ışık zaten yeterli olduğundan bir objektifi uzun süre açık tutup makinenin daha fazla ışık toplamasını sağladığımızdan bu seferde akrana bembeyaz bir görüntü gelecektir... Bu durumda fotoğrafçılıkta ''PATLAMA'' olarak adlandırılır... Biraz detaylı ve uzun anlattığım için kusura bakmayın fakat herkesin daha rahat anlayabilmesi için bazen bu gerekli oluyor... Çünkü herkes fotoğrafçılık dalında aynı ilgi ve bilgi seviyesinde olmayabiliyor... Herkese saygılar...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu mesajı daha önce buna benzer bir soruyu yanıtlamak için yazmıştım... Umarım yardımcı olur... Ama yine sormak istediğin bişey olursa çekinmeden sorabilirisin... Bu sefer kolaya kaçıp kes/kopyala yapmam, söz...

İSO değeride ortama göre değişir, kaba tabirle; ''özellikle karanlık çıkan fotoğrafların daha aydınlık çıkaması için'' bu değeri yükseltiriz... Fakat bu durum fotoğrafta NOİSE'e (kumlanma veya bulanıklık) yol açar... Genelde İSO değerini 64 olarak ayarlarsak daha net fotoğraflar elde edebilriz fakat ortamdaki ışığın azlığına göre iso değerini yükselmemiz veya pozlama süresini uzatmamız gerekir...

Not: Yanlış anlamayın, daha önceden aynı tip bir soru surulduğu için aynı cevabı kesip yapıştırdım... Tabi bu durum pek haz ettiğim bi durum değil ama kusura bakmayın artık... Herkese saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitaldelisi -- 30 Aralık 2006; 1:34:33 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.