Şimdi Ara

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
854
Cevap
2
Favori
77.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Eliminator

quote:

Orjinalden alıntı: digitaldelisi

T9 ile N1 arasında teknik olarak fazla fark yok. Fark N1'in göze çarpan en önemli özelliği lensinin büyüklüğü ve 3'' LCD ekranı... Bunun dışında taşınabilirlik açısından T9 son daha üstün. Ayrıca N1'dede "Optical Image Stabilization" (yani; el titreme ve el hareketlerinden kaynaklanan ve çoğu fotoğraflarda bulanıklık ve odaklama zayıflığını engelleme) özelliğine sahip... Bunun dışında ''mustafalx'' sorusu içinde yardımcı olmak isterdim ama maalesef bende şuana kadar hiçbir yerde 'Orjinal' sarjlı pillere rastlamadım. Ve son olarak ben ideefixe'ten aldım, içinden hem türkçe sorun giderme kılavuzu hemde türkçe dahil 7 dilde kullanma kılavuzu çıktı... Fakat maalesef türkçe kullanma kılavuzu hakkındada verebileceğim bir link yok...:-( fakat makine hakkında sormak istediğiniz bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım... Hepinize iyi fotoğraflar...

işte bahsettiğim özellik bu
    böyle bir özellik varsa niye özellikle gece çekimlerinde el titremesinden kaynaklanan bulanıklık oluyor ??

Evet ama bunuda İSO'yu yükselterek yapıyor zaten... Eğer manıel ayarda fotoğraflama yaptıysan ve İSO değerini düşük olarak seçtiysen makinenin yapacağı bişey yok... sen isteklerini belirtmişsin demektir... Fakat ''AUTO'' veya ''PROGRAM'' modunda çekim yaptıysan ortama ve fotoğrafın çekildiği ana göre bu İSO değerini kendisi belirliyor ve ona göre bir miktar titremeden kaynaklanan bulanıklığı engelliyor makine...

• quote:

quote:

quote:

T9 ile N1 arasında teknik olarak fazla fark yok. Fark N1'in göze çarpan en önemli özelliği lensinin büyüklüğü ve 3'' LCD ekranı... Bunun dışında taşınabilirlik açısından T9 son daha üstün. Ayrıca N1'dede "Optical Image Stabilization" (yani; el titreme ve el hareketlerinden kaynaklanan ve çoğu fotoğraflarda bulanıklık ve odaklama zayıflığını engelleme) özelliğine sahip... Bunun dışında ''mustafalx'' sorusu içinde yardımcı olmak isterdim ama maalesef bende şuana kadar hiçbir yerde 'Orjinal' sarjlı pillere rastlamadım. Ve son olarak ben ideefixe'ten aldım, içinden hem türkçe sorun giderme kılavuzu hemde türkçe dahil 7 dilde kullanma kılavuzu çıktı... Fakat maalesef türkçe kullanma kılavuzu hakkındada verebileceğim bir link yok...:-( fakat makine hakkında sormak istediğiniz bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım... Hepinize iyi fotoğraflar...

işte bahsettiğim özellik bu
    böyle bir özellik varsa niye özellikle gece çekimlerinde el titremesinden kaynaklanan bulanıklık oluyor ??

Evet ama bunuda İSO'yu yükselterek yapıyor zaten... Eğer manıel ayarda fotoğraflama yaptıysan ve İSO değerini düşük olarak seçtiysen makinenin yapacağı bişey yok... sen isteklerini belirtmişsin demektir... Fakat ''AUTO'' veya ''PROGRAM'' modunda çekim yaptıysan ortama ve fotoğrafın çekildiği ana göre bu İSO değerini kendisi belirliyor ve ona göre bir miktar titremeden kaynaklanan bulanıklığı engelliyor makine...

anlaşıldı
    yani manuel mod da bu özellik geçerli değil. Yazdığın gibi noise fazla olmasın diye Iso değeribi 64 veya 100'de tutuyordum gece çekimlerinde. Ama istediğim verimi alamadım, sanırım titreşimden kaynaklanmış.

• EWT arkadaşlar doganın kanunu gibi bişey bu titreme hepimize mecburen uzun bir tripod lazım nerde kaça satılıyor bilen var mı?
  • Arkadaslar bende sizlerin değerli yorumları sayesinde N1 ve N2 modellerine kitlendim. Ufak bir araştırma yaptım.
    Kanada ve ABD DE tanıdığı olan arkadaslar özellikle N2 modelini cok cazip bir fiata alabilirler.
    http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?id=1153998430410&type=product
    Yukarıda ki linkte N2 modelinin fiatı 399dolar olarak belirtilmiş ancak %17 lik vergi ilavesi ile beraber 468 dolara geliyor ki buda ytl olarak yaklasık 674 liraya denk geliyor. Bu ürünün hepsiburada daki fiatı yaklaşık 1100 ytl. Yaklaşık 426 ytllik bir fark mevcut. Ürünün abd yada kanada gibi bir ülkeden alındıgında muhtemelen spot makinelerde karsılasılabilecek sorunlardan uzak durmus olunacaktır. (yan sanayi pil , memory stick) Bu ülkelerde cok güçlü tüketici hakları art niyetli satıcıları caydırmakta) Sitede ürünün 1 yıllık garantisi oldugu söylenmekle beraber nerede geçerli olduğuyla ilgili net bir bilgi yok bu ? işaretinin dısında kafamı kurcalayan başka birşeyde abd ve kanada da sanırım voltaj avrupa ve turkiyeye göre farklı orada aldıgımız bir ürünü türkiyede sarj edebilirmiyiz düşüncesi benim hevesimi kırıyor ?
    Bununla beraber memory card konusunda muhtemelen herkesin bir alteranatifi vardır ama bende bir öneride bulunmak istiyorum. Orjinal 2 gb sony mstick pro duo bellekler hepsiburadada 109 euro +kdv yaklasık 230 ytl sanırım
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=90315&productid=bd47114

Sizlere amatörce de olsa farklı bir bakıs acısı sunmaya calıstım (yurt dısı temini konusunda)
    Dısarıdan aldıgımız (kanada) N2 türkiyede sarj edip edemeyeceğimiz konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

• arkadaşalr yeni resimlerle karşınızdayım buyrun bi bakında yorum yapın...

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!!

arkadaşlar işlerim dolayısıyla az resim koyabiliyorum ama en kısa zamanda daha fazla resimler koyacam bekleyin...
  • n1 almaya karar vermisken ablam CASIO EXILIM S770 tipini daha cok begendi tabi performanstan falan anlamaz onun icin tipi guzel olsu yeter makine makinedir hepsi ayni cekiyo saniyorda arada performans farki cok varmidir sizce cunku ben n1 cok begeniyorum cekimlerini yardim edersiniz sevinirim tesekkurler...
  • slm arkadaslar bende almak istiyorum tesaduf sizin konuyu buldum en ucuza nerde bulabilirim n1 i
    birde dogubankta cin japon muhabbeti ne kadar gercek ve farkı varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackadder

slm arkadaslar bende almak istiyorum tesaduf sizin konuyu buldum en ucuza nerde bulabilirim n1 i
    birde dogubankta cin japon muhabbeti ne kadar gercek ve farkı varmı?

ben yaklaşık 2 hafta önce gittigidiyor.com'dan açık arttırmadan aldım. açılmamış ambalaj, yanında 1 gb m.stick duo pro kart ile. Çok da memnunum makinadan.
    Bu siteden yaklaşık 580-620 ytl arası alma şansın var ve çoğu 1 veya 2 gb kartile satılıyor. Satıcıya orijinal japon ve açılmamış ambalaj olup olmadığı hakkında emin olmak için sor. (ben zaten bu makinenin hiç çin malı üretildiğini duymadım. ) risk yok çünkü satıcının beyanına uygun olmayan bir durumda ürünü iade edip havuzdaki paranı onaylamadığın için geri alabiliyorsun. En ucuz satın alma yolu bu.

• tesekkurler
  • Dijital delisi makina geldi şükür problem yok yalnız SD kart almak lazım mavi bilgisayarda 1GB bigboy 25 TL, bide Kingston var yine 1GB 45 TL. Ucuzuna kaçsak sorun yaşar mıyız. Önereceğin başka bişey varsa oda olur. (Çok pahalı olmaması önemli) Bilgisi olan diğer arkadaşlardan da yorum bekliyorum. Selamlar..
  • Yok sorun olacağını sanmıyorum... Zaten resmi olarak satış yapan bir siteden alacağın için garanti kapsamında olacaktır... Daha ucuz olmasının sebebi, marka farkı... Eğer daha fazla veremek senin için sorun yaratmayacaksa, ver 20 ytl daha fazla kafan rahat olsun... Ben olsaydım Kingston'u alırdım... Ama yinede seçim senin... Hız ve arıza konusunda bişey olacağını sanmam... Ayrıca makinen hayırlı olsun...
  • Arkadaşlar,ilgilenen olursa Sony N-1'ler 2 Yıl Türkiye garantili 640 Ytl.,Türkiyenin heryerine gönderilir.Bizden Sony N-1 alanlara da 2 gb. Sony Pro Duo card = 55 Ytl. Bilginize,
  • Bodrum Yalıkavak'tan günbatımı manzaraları...

• digitaldelisi resimler süper bunları hangi modda ve ayarlarda çektin?
  • ''Program'' modunda çektim, yani belli bi ayar yapmadım ama aslında ama iso'yu 64 yapsaymışım daya iyi olacakmış... Fotoğraflar biraz Noise'li çıkmış... Ama enel olarak şunu söyleyeyim, böyle manzaraları görüntülerken iso'yu 64 yapıp farklı pozlama sürelerini denemek gerek... Hangi pozlama süresinde iyi sonuç elde ettiğimizi düşünürsek, o pozlama süresinde çekim yapmak iyi olur...
  • arkadaşlar bi tane makro koymak istedim çünkü çok güzel oluyolar hadi bakında o mübarek gözleriniz bayram etsin

• quote:

bir kaç foto daha paylaşayım sizinle daha makineye alışma aşamasındayım, iyi çekimler olmamış olabilir.

makina acayip noise yapıyor bu sorun sonylerin neredeyse hepsinde oluyro nokta nokta

• P.m attım ama cvp alamadım??
    quote:

Orjinalden alıntı: ferdin34

Arkadaşlar,ilgilenen olursa Sony N-1'ler 2 Yıl Türkiye garantili 640 Ytl.,Türkiyenin heryerine gönderilir.Bizden Sony N-1 alanlara da 2 gb. Sony Pro Duo card = 55 Ytl. Bilginize,
  • hocam o noiseler isonun yüksek tutulmasından kaynaklanıyor mesela isoyu düşürdüğümüz zaman noiseler gidiyor sonuçta bu manuel bir makine...

iso 800

iso 64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakisikliasterik -- 28 Aralık 2006; 19:19:51 >

• arkadaslar size bi soru sorcam hani afilli yanlizlik klibinde sebnem donmez kendi resimlerini cekiyorya coklu resim arka arkaya sonrada bunlari kucuk kucuk kesip arka arkaya koyunca hareketli oluyo n1 de bunlari yapabilirmiyiz cok resekkuler...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.