Şimdi Ara

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
854
Cevap
2
Favori
77.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aasgard ne yani benim n1de bir sorun mu var ama öyle çook sallanmıyor elimle salladıgım zaman biraz fark edilmeyecek kadar az sallanıyor
  • Kuzen vallahi tam olarak algılayamadım senin makinanın son durumunu bende bir hayli sallanıyordu o kısım ve canımı sıkmıştı ama seninki nasıl ve ne kadar etki ediyor anlıyamadım
  • ooooo nihayet aradığım forumu buldum arkadaşlar benimde n1 im var haberiniz olsun
  • arkadaşlar damla fotosu dışında fotoğraflar çektim sonuç iyi memnunum. yalnız daha önceden çektiğim bir fotoğrafı bi başka zaman çekemiyorum yani anlayacağınız ayarları deneyerek uğraşarak buluyorum ve o kadar kafam karışıyoki hiç ezberleyemiyorum. tecrübesi olan arkadaşlar ışıkta,karanlıkta,damla fotolarında ayarlar nasıl olmalı yazarlarsa sevinirim. birde bataryanın şarj ve deşarj sürelerini paylaşırsanız sevinirim.
  • Damla Fotografları bence en güzel macro çekimlerde ve özelliklede makinayı sabitlediğimiz zaman çekilebiliyor birde tabi olay uygun damlayı yakalamya kalıyor:) bunun dışında çok extrem bir durumu yok. Batarya konusuna gelince gayet memnun kalmıştım makinanın batarya süresnden ve gerçek anlamda neredeyse 1 Gb. lık pro duo memory kartı doldurabileek kadar çekim yapabiliyorsunuz idareli ve gereksiz kullanım yapmazsanız. Bunun dışında ekleyeileceğim son şey ise batarya bittikten sonra şarja takıyorum ve şarj süresi ortalama 4-5 saat arasında sürüyor bunun için yedek bataryası olmayan arkadaşlarıma tavsiyem en kısa sürede bir tane yedek şarj almalarıdır.
  • enjoy_76 aramıza hoşgeldin... sana yardımcı olmak isterddim ama benim pc yi garntiye verdim o yüzden nete 56k ile baglanıyorum o yüzden zor oluyor aasgard valla bi daha b,işey oldu o optik kısma açıkken kulagımı yasladıgımda sesler geliyor o sizin makinalarda oluyor mu? optigin salllanmasına ragmen çekimde hiç bir sıkıntı yok sizce ne yapmalıyım?
  • Arkadaşlar, Sony N-1 (spot) Kasımın 30'una kadar 580 Ytl.,
    Sony N-2 (spot) ...............................670 Ytl.
    Bu fiyatlara K.Kartına 12 taksitle ...
  • Arkadaşlar bende bi süredir uzak kaldım topic'ten... Yazın stajdı, işti, okuldu, vizelerdi, baya bi boşladım burayı... Kusura bakmayın... Vizelerim dün bitti, artık daha çok ilgilenebilirim heralde topicle... İlk olarakta bikaç doğa/manzara fotoğrafı eklemekle başlayayım... Umarım beğenirsiniz... Hepinize yeniden selamlar...

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!!

• .
  • digitaldelisi tebrikler harika resimler vizelerinin bitmesine sevindim daha çokk ve güzel resimler beklerim bende resim koymak isterdim ama benim pc yi garantiye verdim ve internet kafeden takip ediyorum o yüzden zor oluyor inşaallah 2 haftaya kadar pcim gelirse tam gaz devam edecem.
  • yakisikliasterik Makinanı şayet spot almadıysan ve garantisi var ise sana tavsiyem makinayı garantili aldığın bayine götürmen olacaktır. yoksa ses falan çok saçma bir durum yani bugün çıkmazsa yarın bir sorun elbetteki çıkacaktır. Bnece seni rahatlatacak en güzel şey su anda makinanı aldığın yere götürmek ve orada incelemelerini sağlamak olacaktır.
  • hoşbulduk sağolasın.valla garantisi varsa götürüp baktırmakta fayda var. şuan yoksa bile ileride sorun olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: yakisikliasterik

enjoy_76 aramıza hoşgeldin... sana yardımcı olmak isterddim ama benim pc yi garntiye verdim o yüzden nete 56k ile baglanıyorum o yüzden zor oluyor aasgard valla bi daha b,işey oldu o optik kısma açıkken kulagımı yasladıgımda sesler geliyor o sizin makinalarda oluyor mu? optigin salllanmasına ragmen çekimde hiç bir sıkıntı yok sizce ne yapmalıyım?
  • tekrar hoşgeldin hocam. şu resimleri hangi değerlerle çektiğini yazarsan sevinirim. şu makinenin manuel ayarlarını bir türlü yapamadım. şu an mardindeyim. gece şehir çok güzel görünüyor bir kaç resim çekeyim dedim bir türlü olmadı. bilhassa akşam saatlerinde hangi ayarları kullanayım. teşekkürler saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakisikliasterik

aasgard ne yani benim n1de bir sorun mu var ama öyle çook sallanmıyor elimle salladıgım zaman biraz fark edilmeyecek kadar az sallanıyor

Bence bu sorun servise gönderilecek bi sorun değil... Yani anladığım kadar; objektif açık olduğunda elinle zorlayınca çok hafif bir sallantı oluyor... Yaklaşık 1mm'lik bir oynama oluyor sanırm... Bu bendede oluyor fakat öenmli bişey olduğunu sanmıyorum... Yani makinenin mekanik aksamından kaynaklanan bişey, o yüzden büyütmene gerek yok... Fakat çok kafana takıldıysa bi servise gönder yinede...
  • Saol hocam... Sonunda döndüm yine foruma... Ya fotoğrafların çekim ayarlarını yazayım, sorun değil ama her manzaraya göre o ayarlar değişir... Yani o ayaralara göre aynı manzaranın çok farklı görüntüsünü elde edebilirsin... Mesela ortadaki gündoğumu fotoğrafı buna çok güzel bir örnek... Manuel ayaralarda pozlama süresini belirlerken, süreyi biraz uzun tuttuğunda fotoğraf sanki apaydınlık bir gündüz fotoğrafıymış gibi çıktı... Pozlama süresini çok kısa tutuncada sanki gece fotoğrafmış gibi çıktı... Bu yüzden ben 'Manuel' ayaraların ve manuel ayarlarda 'pozlama süresinin' nasıl yapıldığını anlatsam daha iyi olur sanırım... Böylece aynı manzarayı bikaç farklı ayarda çekip, hangisini beğendiysen onu arşivine atarsın...

DSC-N1'de MANUEL AYARLAR ve POZLAMA SÜRESİ;

Makinenizin seceneklerini sağ alt tuştan ekranda açarak, çıkan seçeneklerden sol üstteki (AUTO, PROGRAM, MANUEL vs...) MANUEL seçeneğini seçip, makinenizi manuel moda getirin. Sonra makinenizin ekranında sol ensütte makinenin manuel modda olduğunu gösteren 'M' simgesi çıkar... Bunun hemen altındada 'Mset' (yani bizim elle ayarlayabileceğimiz, objektifin açık kalma süresini belirten simge) görünür... Bu simgeye tıklayarak pozlama süresini belirleriz. Buna tıkladığındada sol altta karşınıza yanyana 2 yukarı 2 aşağı ok çıkacak... Sol taraftaki yukarı ve aşağı okların üzerinde rakamlar yazar, bu rakamlar makinenin fotoğraf çekerken objektifi açık bırakma süresini belirler... (peki bu sürenin uzun veya kısa olması ne işinize yarar...; bu sürenin uzun olması (örneğin; 10'' (10 saniye) veya 30'' (30 saniye) gibi...) gece fotoğraf çekimlerinde makinenizi sabitlemek şartıyla 'Net ve aydınlık gece manzara fotoğrafı' elde edebilmenizi' sağlar... Kısa olması ise (örneğin; 500 (bu okların üzerinde 500, 650 veya 1000 yazması objektifin saniyenin 500'de biri, 650'de biri veya 1000'de biri gibi çok kısa bir sürede açılıp kapanması anlamına geliyor) ) hızlı haraket eden nesneleri bulanık değilde net görüntülemesini sağlar, (örneğin; şelale veya çok hızlı haraket eden bir araçı net görüntüleyebilmek gibi...) işte manuel ayarlar bu şekilde kullanılır... Yani çekmek istediğiniz manzara, ortam yada durmua göre bu üreleri azaltıp çoğaltırsınız ve daha net fotoğraf elde edersiniz... (Not; gece fotoğrafları için bu süreyi arttırmak, hızlı bir nesneyi bulanık değilde sabit ve net bişekilde görüntülemek için bu süreyi azaltmak gerekir...) Fakat manuel ayarları yapıpta işiniz bittikten sonra makinenizi AUTO veya POGRAM moduna getirmeyi unutmayınız... Yoksa her çektiğiniz fotoğraf özel şartlar için ayarladığınız MANUEL ayarlara göre çekilir ve isteğiniz dışanda saçmasapan fotoğraflar elde edebilirsiniz...

karadeniz_tr; dostum sanada tavsiyem eğer gece fotoğraf çekeceksen, bu bahsettiğim yerdeki süreyi yani pozlama süresini 10'', 15'', 20'' veya 30''yeye getirip, gece makineyi sabit bir yere koyup fotoğraf çekmen... Böylece ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın... eğer bir sorunun olursa yine yardımcı olurum... Hepinize saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitaldelisi -- 27 Kasım 2006; 22:32:08 >

• foto çekerken insannın suratına vuran o kırmızı ışığın kırmızı göz özelliğinden kaynaklandığını düşünüyordum ama bu özelliği kapattığımdada yanıyor ve gözü açık insan fotosu çekemiyorum bu nedir acaba?
  • Yanlış bilmiyorsam bu kırmızı ışık; makinenin, fotoğraflanacak obje ile makine arasında mesafeyi belirlemesine yarıyor... Bu ışık sayesinde karşıdaki objenin uzaklığına göre odaklama yapıyor... Mesela odak mesafesini kendin belirlersen bu ışığı göndermiyor ve direk fotoğrafı çekiyor...
  • eyvallah arkadaşım bunu deniycem saolasın

quote:

Orjinalden alıntı: digitaldelisi

Yanlış bilmiyorsam bu kırmızı ışık; makinenin, fotoğraflanacak obje ile makine arasında mesafeyi belirlemesine yarıyor... Bu ışık sayesinde karşıdaki objenin uzaklığına göre odaklama yapıyor... Mesela odak mesafesini kendin belirlersen bu ışığı göndermiyor ve direk fotoğrafı çekiyor...
  • TÜRKÇE KULLANIM KLAVUZUNU BULMAM MÜMKÜN MÜ?
  • merhaba arkadaşlar
    bende aranıza yeni katıldım
    çok çömezim yani
    makinayı aldım ama hiçbir özelliğini bilmiyorum
    sizlerin yazılarından öğrenmeye çalışıyorum
    ama gece ve ev içerisindeki florasan ışığında hangi ayarları kullanacağımı bilemiyorum yardımcı olan herkese teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.