Şimdi Ara

SONY DAV- DZ840K 5.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ses sistemim SONY DAV- DZ840K 5.1

SONY DAV- DZ840K 5.1

Öncelikle ses kartım yok ana kart ses çıkışını kullanıyordum, tam anlamıyla düzgün ses alamıyordum derken ses tamamen gitti :(

SONY DAV- DZ840K 5.1

MOLİX USB-SES KARTI 7.1 KANAL SURROUND MX-2180 aldım USB ye taktım fakat ne yaptıysam arka kabinlerden ses alamadım

Youtube den Surround test yaptığım zaman arkalardan ses gelmiyor onlar yerine yine ön sol ve ön sağ hoparlörden ses geliyor ( Chrome + Microsoft Adge denedim )

Bilgisayarımın genel özelliklerinide yazıyorum

Yardımcı olursanız çok sevinirim

Windows 11 Pro 64-bit

Kasa  - VK-C12B

Anakart - ASUS Tuf B360 - Plus Gaming

İşlemci - Intel Core i7-9700K 3.6 GHz Kutu 12 MB Akıllı Önbellek

Ekran Kartı: 2 ad. Radeon RX 570 4GB

Hard Disk: NVMe KINGSTON SKC2000 250MB

Power Supply: Corsair CX750

Ram 2 adet : kingston HX421C14FB2/8

• Yokmu yardımcı olabilecek bilgili biri :(

• LockMan L kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki USB ses kartında optik çıkış yok. Bu sebeple 5.1 yada 7.1 ses veremez. Eğer iade süresi geçmediyse iade edin.

Sizin 5.1 ses almanız için Dolby digital live yada dts connect desteği olan ve de optik çıkışı olan bir ses kartı almanız gerekiyor. Örnek olarak Asus xonar u5, d2x yada creative’in yeni modelleri gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Asus xonar u5 4.990,00 Asus xonar d2x 1,050.00 TL creative’in  fiyatlarıda uçuk

kesin çözüm olucaksa Asus xonar d2x bunu alabilirim ne dersiniz yada farkı çözüm sunabilirmisiniz.

Ayrıca kullandığım MOLİX USB-SES KARTI 7.1 KANAL SURROUND MX-2180 neden işe yaramıyor 7.1 KANAL SURROUND diyor SONY DAV- DZ840K 5.1  bende 4 kabinden ses veriyor başka bir sıkıntı var gini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LockMan -- 23 Ağustos 2024; 16:19:29 >
    Eğer o ses kartının kulaklık takılan yeri içinde kırmızı bir ışık varsa o çıkış aynı zamanda optik (spdif) çıkıştır. O zaman bir ihtimal modlu Realtek sürücüleri 5.1 aktarma şansınız olabilir.

Ama büyük ihtimalle bilmeyen tüketiciyi kandırmak amaçlı 7.1 vs diye yazıyorlar. O yüzden o ses kartına pek takılmayın.

Sizin durumda Asus d2x en uygun çözüm gibi görünüyor. İkinci elde 1000 liraya alıp denemek en mantıklısı gibi.

Asus xonar d2x + ddl diye aratınca en güncel olarak alttaki başlığı buldum. Anladığım kadarıyla modlu unixonar sürücüleri hala çalışmakta ve bu sayede optik çıkıştan 5.1 Dolby ve dts kodlu sesi PC’den ses sistemine aktarabilirsiniz gibi görünüyor.

https://www.techpowerup.com/forums/threads/usb-s-pdif-device-with-oem-dolby-digital-live-support.304651/

Ek bilgi olarak optik çıkış ile normalde sadece 2.0 pcm olarak aktarabilirisiniz. Sesi optik çıkıştan 5.1 olarak aktarmak için ise dts yada Dolby olarak kodlamanız (encode) gerekmekte.

Bu nedenle alacağınız ses kartında bu encode işini yapan Dolby digital live (ddl) yada dts connect desteği olmalı.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

ilgi alakanıza çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.

Şöylr bir harici ses kartı buldum bu işime yararmı

ASUS XONAR U7 7.1 Echelon Edition USB Harici Ses Kartı

Asus xonar d2x bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LockMan -- 24 Ağustos 2024; 12:29:19 >
    Rica ederim, elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.

U7’nin ddl desteği var görünüyor ama güncel windows sürümleri ile hala uyumlu çalışıyor mu emin olamadım. Nette gördüğüm başlıklar hep 2017 yada 18 tarihli.

Bu arada ben konuyu hep oyun açısından düşündüm. Eğer oyunlarda 5.1 ses almak istiyorsanız ddl şart.

Ama PC’yi indirdiğiniz filmleri izlemek için kullanacaksanız o zaman ddl gerekli değil.

10 gb civarı boyutlardaki filmlerin hepsinde sesler Dolby yada dts olarak kodlanmış şekilde oluyor. Böyle filmler için sadece filmi oynattığınız vlc vs gibi oynatıcı programda passthrough yada bitstream ayarlarını aktif etmek gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ses kartını film için istiyorum oyunla çok bir ilgim yok :)

Odamda film izlerken 5+1 ses sistemimden surround olarak güzel ses almak istiyorum

O zaman optik çıkışı olan herhangi bir ses kartı işinizi görecektir. İkinci elde xonar u5 vs kartlar işinizi görür.

Bu arada mevcuttaki kartın kulaklık çıkışının içinde ışık var mı?
    Varsa o çıkış aynı zamanda optik çıkış demektir. Ona bir bakın.

Bazı optik kabloların içinde alttaki resimdeki gibi optik kabloyu 3,5mm kulaklık yuvasına takabilmek için bir aparat oluyor. Onunla bağlantı yapabilirsiniz.

SONY DAV- DZ840K 5.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 24 Ağustos 2024; 17:39:2 >

• Ustam malesef kulaklık cakının içinde ışık yok, resimleri atıyorum

SONY DAV- DZ840K 5.1
    SONY DAV- DZ840K 5.1

Bu arada ASUS Xonar U7 Echelon Edition aldım, hafta içi gelir inş.

Birde o aparatın adı TOSLINK adaptörü müş ondanda lazım olcak bana, sana zahmet onunda iyisi kötüsü olurmu yada 3.5 luğu 5.5 luğu vs..

Girdik bu işe artık ses kartı gelmeden eksikleri tamamlıyayım :)

• Malesef aldığım ikinci el ASUS Xonar U7 Echelon Edition çalışmadı :( sebebini bilmiyorum

cihazmı bozuk kablolardamı sıkıntı var yoksa benmi beceremedim bilmiyorum, yine başa döndüm

SONY DAV- DZ840K 5.1
    Bilgisayar ses kartını görüyor mu?
    USB kabloda bir sorun olabilir yada sürücü yüklenmemiş olabilir. Aygıt yöneticisinde ? olarak görünen bir şeyler var mı?

• Sürücü yükleyemedim

Asusun sitesinde sürücü var , indiriyorum kurarken yarıda durup hata veriyor, farklı sitelerdende yükledim olmadı, sanırım win11 e uyumlu değil :(

Windows sürücüyü kendi bulup kurmuyor mu peki?

En azından kartın sağlam olup olmadığını kontrol etmek için Windows’un kendi sürücüsü ile kulaklık çıkışı vs normal çalışıyor mu diye kontrol edersiniz

Düzeltme

Reddit’te şöyle bir başlık buldum. Bir bakın isterseniz
    www.reddit.com
    Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/ASUS/s/yrcarYctvK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 29 Ağustos 2024; 11:38:42 >

• Kasanın ön yüzündeki 2.0 ve 3.0 USB lerinde denemiştim sen böyle yazınca aygıt yöneticisindeki ses giriş çıkışlarını takip ederek ana kartın USB çıkışlarına taktığımda fark ettimki Xonar U7 yi gördü ve bilgisayarsan ses geldi , bir adım ilerlemiş oldum :)

Sürücü güncelleştirmek istedim zaten güncel dedi

Geldi sesi tes etmeye fakat malesef Chrome ve Edge ile Youtube daki neredeyse tüm 5+1 testlerini denedim iki arka kabinden ses gelmiyor, fakat bir film açtığımda iki arka kabinden ses geliyor anlamadım gitti

kurcalarken kurcalarken bilgisayarın ses ayarlarından, diğer ses ayarları na kadar gitmiş buldum kendimi :)

Resimlerle göstermek istiyorum

Desteklenen Biçimlerde Sına dediğimde her kabinden ayrı ayrı ses verdiğini gördüm şok oldum :(

Dolby de ufak dişli gibi şeye tıkladığımda bir hata verdi ne olduğunu anlamadım

Gelişmiş ve Uzamsan ses kısmınında resmini yolluyorum

Uzun lafın kısası şu an internetten film izlerken 6 kabinden ses alıyorum (arkalardan ses az gibi gelsede belki normali budur )

SONY DAV- DZ840K 5.1

SONY DAV- DZ840K 5.1

SONY DAV- DZ840K 5.1

SONY DAV- DZ840K 5.1

Birde bunu yükledim

SONY DAV- DZ840K 5.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LockMan -- 31 Ağustos 2024; 23:27:18 >

Eklediğiniz 2.resimde dts audio dışında Dolby digitali de seçebilirsiniz. Çünkü Sony ses sistemi optik girişten Dolby ve dts olarak 5.1 destekliyor.

Yalnız aynı resimde örnek hızını 44.1 seçmenizi tavsiye ederim.
    DZ840’ın manuelinde 48khz’den daha düşük olsun demiş. Alta ekran görüntüsü ekledim.

Ayrıca Sony dz840’ın Manuel’i de altta.
    https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/4262/42627501M.pdf

SONY DAV- DZ840K 5.1

Bunun yanı sıra chrome vs gibi web tarayıcıların 5.1 desteği yok. O yüzden YouTube’daki 5.1 videoları ile doğru test yapamazsınız.

Bunun için 2.ekran görüntüsünde sol taraftaki yapılandır seçeneğini seçip, hoparlör dizilimini 5.1 olarak seçebiliyor musunuz ondan emin olun.

Bu arada son ekran görüntüsündeki xonar menüsünde bilgisayardaki her sesi 5.1 olarak aktarabilmek için Dolby digital live yada dts connect tarzı bir seçenek olması gerekiyor.

Oyunlarda 5.1 ses almak için sesi Dolby yada dts olarak kodlayıp göndermemiz gerekiyor. Bunu daha önce yazmıştım.

Bunun dışında eğer torrent vs ile indirdiğiniz filmleri seyrediyorsanız da onları sesi önceden Dolby yada dts olarak kodlandığı için sizin izlediğiniz programda ellemeden aktarma seçeneği olan bitstream/passthrough ayarını aktif etmeniz gerekiyor. Eğer bu ayar zaten açıksa o yüzden film izlerken 5.1 ses almış olabilirsiniz.

Ve de son olarak PC’de Netflix uygulaması ile de filmlerden 5.1 ses alınabiliyor diye hatırlıyorum.

Bu arada eğer bu ses sistemini tv ile kullanıyorsanız, PC’yi tv’ye hdmi ile bağlayıp tv’nin arc özelliği ile sesi ses sistemine aktarabilirsiniz.

Böyle bir durumda filmlerde 5.1 ses almak için Asus ses kartına da ihtiyaç kalmaz. Sadece pc’deki programda bitstream ayarını açmanız gerekiyor

Filmleri izlediğiniz vlc, mpc vs gibi programlarda bitstream/passthrough ayarını nasıl yaparız bilmiyorsanız aşağıdaki linkte ilk mesajın sonunda benim mpc ayarlarımı görebilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/giris-seviye-avr-ses-sistemleri-tavsiye-ve-ekipmanlari--87054142

Bu arada Sony ses sisteminde pro logic vs gibi 2 kanalı 5 kanala bölen ses ayarları da mevcut. Gerçek 5.1 ses gibi olmaz ama 2 kanal ses veren online film sitelerinde işe yarayabilir.

Yalnız PC’de bitstream ayarını yaptıktan sonra yani 5.1 sesli bir filmin sesini olduğu gibi aktarma ayarını açtıktan sonra bu pro logic tarzı ses modlarını kullanmanızı tavsiye etmem.

• Yazmaktansa video yolluyayım dedim :)

"Bunun için 2.ekran görüntüsünde sol taraftaki yapılandır seçeneğini seçip, hoparlör dizilimini 5.1 olarak seçebiliyor musunuz ondan emin olun."

yapılandır aktif olmuyor

" xonar menüsünde bilgisayardaki her sesi 5.1 olarak aktarabilmek için Dolby digital live yada dts connect tarzı bir seçenek olması gerekiyor."

demişsin fakat yok :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LockMan -- 2 Eylül 2024; 22:22:34 >
    Aşağıdaki ekran görüntüsünü eklediğim kısımdaki film, müzik vs gibi seçenekler ile sanırım optik (spdif) çıkış üzerinden benim Dolby digital live dediğim özellik aktif edilebiliyor.

Google’da Dolby advanced audio nedir diye arattığımda iki kanal bir sesi çoklu kanal olarak kodluyor (encode) diye bir açıklama çıkıyor.

Bu ayar size oyunlarda gerekli

SONY DAV- DZ840K 5.1

SONY DAV- DZ840K 5.1

Bu arada önceki mesajımda linkini paylaştığım giriş seviyesi ev sinema sistemleri başlığının ilk mesajında mpc’de bitstream için yapmanı gereken ayarlar var.

Eğer bunu yaparsanız dts yada Dolby sesli herhangi bir filmi açtığınızda Sony ses sisteminin ekranında o filmin ses biçimini görmeniz gerekir.

Bu ayarları yaptınız mı?
    Sonuç nasıl oldu?

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Ustam

Harici program kulanmıyorum gerek duymuyorum sebebi internetden web sayfaları üzerinden direk film izliyorum indirmeden, dolayısıyla o ayarları yapmadım

Şu an için işimi görecek durumda ses alıyorum halen içime sinmesede iş görür durumda o da senin sayende :)

Eline emeğine sağlık çok teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.