Şimdi Ara

Sony'den 4K ekran açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sony kısa bir süre önce dünyanın ilk 4K ekrana sahip akıllı telefonu Xperia Z5 Premium'u tanıttı. Ancak ekran çözünürlüğü bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Daha önce telefonun her zaman 4K görüntü sunmayacağı bazı kaynaklar tarafından dile getirilmişti. Sony'den gelen yeni açıklama ise çözünürlük kargaşasına son noktayı koydu.

Phonearena.com'a yapılan açıklamaya göre 4K çözünürlükteki ekran video ve fotoğraf görüntülerken bu çözünürlüğü tam anlamıyla kullanıyor. Bunun dışındaki içeriklerde ise Full HD veya HD çözünürlükte olacak. Ekran Full HD çözünürlükteyken pilin 2 gün kullanılabildiğini belirten üretici 4K çözünürlüğün de ihtiyaç halinde kullanılabilmesine dikkat çekiyor. Video ve fotoğraf dışında 4K çözünürlüğe çıkılmamasının sebebi ise pil tüketimini dengelemek.

Xperia Z5 Premium hakkında diğer merak ettiğiniz bilgileri ve tüm özellikleri aşağıda yer alan Erdi Özüağ'ın inceleme videosunda bulabilirsiniz.

• Sony düşmanlarına kapak gibi cevap olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisini yapmış adamlar. Çözünürlüğün yüksek olmasını çoğu kişi kamera için istiyor zaten.

• Sony yakinda telefon departmaninida satar

Keni ana vataninda zaten Xbox Playstationdan fazla satiyor.

Sony e en fazla 5 sene diyorum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahahaha Bir şey dikkatimi çekti. Donanım haber de bir haber yayınlandıktan çok kısa bir süre sonra neredeyse aynı haber Scroll isimli teknoloji sitesinde de yayınlanıyor. O siteye de ara ara baktığım için fark ettim. Bariz kopya çekiyorlar. Bakın bu haberde akabinde o sitede yayınlandı. Aynı haberler düşüyordur falan derdim ama bu kadar tesadüf olamaz.

• Telefonlara bilgisayarlardaki gibi çözünürlük ayarı gelse çok iyi olacak.

Bu sayede herkes kafasına göre istediği çözünürlükte takılacak ve pil derdi azalacak.

• Sony xperia z5 serisini Hamza hoca ile beraber hazırlamış anlaşılan :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Şaka yapıyorsunuz umarım.

Japonya'da Xbox One geçen hafta 152 adet satılırken, PS4 16,233 adet satmış. Japonya'da Playstation her hafta Xbox'dan en az 80 kat daha fazla satıyor.

ABD'de Xbox One 41,501 adet satılmış, PS4 ise 49,308 adet.

http://www.vgchartz.com/weekly/42218/USA/
    http://www.vgchartz.com/weekly/42218/Japan/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 16 Eylül 2015; 20:47:34 >

• 4K lik duvar kagidi konsa ne olacak :D

• Çok güzel bir sistem zaten şuan 4k lık pek birşey yok

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

4K lik duvar kagidi konsa ne olacak :D

Ve bu sorudan sonra yepyeni bir güncelleme gelecektir. Yalnız harbi güzel soru
  • 4k video çeken telefonların sorunu, içeriği telefonda görüntüleyememesiydi. Sony bu hamlesiyle sorunu ortadan kaldırmış ve çok da güzel olmuş. 4k duvar kağıdı sorusuna ise tek bişey aklıma geldi; muhtemelen 4k ekran sadece video ve galeri uygulamalarında aktif olucaktır. duvar kağıdını 4k koysanız bile telefon onu full hdye düşürecektir :)

• quote:

Sony yakinda telefon departmaninida satar

senin demenle batıyor zaten şirketler. Millet boşuna Master doktora vs yapıyor her firma senin gibi birini alsa yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: strathmorea

Ahahaha Bir şey dikkatimi çekti. Donanım haber de bir haber yayınlandıktan çok kısa bir süre sonra neredeyse aynı haber Scroll isimli teknoloji sitesinde de yayınlanıyor. O siteye de ara ara baktığım için fark ettim. Bariz kopya çekiyorlar. Bakın bu haberde akabinde o sitede yayınlandı. Aynı haberler düşüyordur falan derdim ama bu kadar tesadüf olamaz.

Ender YILDIZın isidir. :) Belesci.

• Nasıl bir ekran yapısı merak ettim doğrusu. Kafasına göre çözünürlük ayarlayabilecekse dpi bozuklukları çıkabilir. LCD panellerde pcnizde bile sunulan maximum çözünürlük altına indirdiğinizde abuk subuk bir görünüm ortaya çıkıyor. Yazılımdan ziyade nasıl bir panel yapısı kullanılacak onu merak ettim. G3 de çözünürlüğü düşürecek yöntemler vardı ama hiç biri de sağlıklı bir biçimde kullanılamıyordu.

Bir arkadaş güzel demiş 4K duvar kağıdı olursa ne olacak diye. Resize yapıp kullanacaktır onda sorun olmaz fakat foto ve videoda 4k ya çıkacaksa çözünürlük, 3. parti bir video programında ya da foto gösterim programında bu çözünürlük ayarı nasıl olacak ?

Gereklidir gereksizdir bu tartışmalar saçma bana göre. Teknolojinin ilerlemesi gelişmesi böyle olur, her bir sorun yeni bir sonuç ve çözüm ürettirir insana onu bulurken de başka şeyler keşfedersin. Lakin olan bize oluyor tabi cebimizden para çıkıyor habire

• quote:

Laf olsun torba dolsun anca dimi.Birde Apple logolu bir kullanicinin bu yorumu yapmasi manidar.ayrica z5 premium ozellikle krom renkli modelden cok ekmek yiyecektir Sony.

• quote:

Orijinalden alıntı: moztass

quote:

senin demenle batıyor zaten şirketler. Millet boşuna Master doktora vs yapıyor her firma senin gibi birini alsa yeter

Knk öle deme ama,piyasanın a.koyan(adını koyan) koskaca nokia,senelerimizin göz bebeği,koskaca lider marka battı. Sony zaten pazarda hiç lider olmayan bir firma ki zaten senelerdir doğru düzgün satış bile yapamıyor. Batması yakındır. Nokia bile battıysa apple,microsoft,google gibi devlerin bile batma ihtimaline sıcak bakıyorum.

Şuan soracak olursan mobilde ilk htc sonra sony.Elden çıkacak iki firma bunlar.Hani doğru düzgün ar-ge alanları bile yok.Samsung,lg gibi firmalar pek çok dalda ürün veriyorlar onlar için pek sıkıntı olmaz ama bu iki firma yakındır diyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-97084050D -- 17 Eylül 2015; 1:07:28 >

• iyi düşünülmüş ama bence normal bir full hd panele göre yine daha fazla enerji yiyecektir ve pili yiyicektir sonuçta ne kadar full hd de çalışsa panel 4k sonuçta...

• quote:

Vestel'de avrupada daha fazla satıyor ona bakarsan.
  • Çözünürlük 3840*2160 tan 1920*1080'e düşürmek gibi birbirinmin tam katı olarak düşürülürse sorun olmaz. Benim örneğimde 4K dan full HD ye düşerken Pikselleri dörder dörder birleştirip tek piksel gibi kullanırsa görüntü bozulkuğu minimum düzeyde olacaktır. Kaldı ki bu durumda bile Piksel yoğunluğu maks. 400 ppi lara kadar düşer, bu da pek farkedilmez zaten.
    @Kadirirdem
    Ekranın çözünürlüğün yüksekl olması tek başına güç tüketimini artırmıyor. Bir panel Full HD de olsa 4K da olsa aşağı yukarı aynı enerjiyi harcar. Asıl enerji tüketimini arttıran bu ekranı süren, besleyen GPU da olur. Çözünürlük artınca daha yüksek grafik işlemci gücü gerekir. Pil tüketimini asıl bu arttırır. 4K panele Full Hd görüntü göndermek GPU ya daha az yük bindireceği için pil tüketimini düşürür.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.