Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok uzun yazmışsın hepsini okuyamayacağım. Zaten D90 ı olup yıllardır otomatik modda kullanan niceleri var demiştim.
    Dslr-Like makinayla da bir sürü Dslr ye taş çıkartan niceleri gördüm. Sen daha neyin derdindesin.
    :)
  • Şu 2 sayfayı inceleyen birine bizim verdiğimiz hiçbir artı değer yok.İnsanlar burayı neden okusun ki
    Bırakın DSLR'ı diyorum bizim makine like,biz hx100'le mutluyuz.Elimizde bu makine var.Tekrar söylüyorum.Bunu verimli nasıl kullanırız diye tartışalım.
    Özelliklerini irdeleyelim.Meclis gibi olduk.Bir sürü laf ortada birşey yok.İnsanlar burayı birşeyler öğrensin diye okuyor.Kapatın bu konuyu artık.
  • Dert mi ?

"Sen" mi ?
    Peki,
    Hayrola ? Sen neyin derdindesin ? Biri sana ahkam kesme yetkisi mi verdi ? Biri sana yazdıklarımı ölçüp-biçip-tartıp yargılama yetkisi mi verdi ? Biri sana elalemin aldığı makinayı kullanma şeklini yargılama yetkisi mi verdi ? Ayrıca lafınız bol da bir de örneğiniz olsa da biz de görsek şu "d-slr'a taş çıkarttıran like kullanıcılarından örnek fotoğraflar" amma yan çizmek yok ! Burada benim konuştuğum konu "fotoğraf kalitesidir" gidip de bana d-slr ile yanlış fokuslamış v.s. fotoğraf karşısına bir örnek koyarsanız bu sizin taraflı bakış açınızı yansıtır. Koyacaksın adam gibi inceleme siteleri nasıl stüdyo fotoğrafını çekip koyuyorlar aynı ışık, aynı ortam, aynı iso v.s. ayarları ile ! İşte benim konuştuğum bu. Öyle onun bunun şöyle böyle çektiği fotoğraflar değil. Her makinanın aynı şartlar altında çektiği fotoğrafa bakınca ürettiği neticenin kalitesi. İnsanlara verdiğim, sunduğum bilgi de bu temelde. Peki bu bilgi neden seni geriyor ? Sana mı düştü bilgi paylaşanı susturmak, bilgi akışının önünü kesmek. Hayrola, amacın ne, beklentin ne yaptığının neticesinde ? Sanki ben dahil biz hiiiç kestiremiyoruz bir makinayı kullanmasını bilen ile bilmeyenin elde edeceği sonucun dağlar kadar farklı olabileceğini de tutturmuşsunuz aynı klişeler "ben compact ile d-slr'dan iyi fotoğraf çeken gördüm, çekilir" v.s. laftır gidiyor. Niye net olmuyorsunuz ? Ver kardeşim o compact ile iyi fotoğraf çekene d-slr'ı compact'tan çektiğinden kat kat iyi fotoğraf çeker. Aynen ver d-slr ile kötü çekene compact'ı d-slr ile çektiğinden daha kötü çeker. İnkar ettiğiniz gerçek saçmalık. Çeksinler bakalım şu like ile iso 800'de güzel fotoğraf ! Bir de d-slr ile iso 800'de çeksinler koysunlar konuş ondan sonra bilmeyen bilen şöyle yaptı diye. Benim burada konuştuğum, paylaştığım şey makinaların eşit şartlar altında sunduğu performans-sonuç. İşte bu gerçek veriler kullanıcıdan bağımsız değişmeyen verilerdir, kullanıcı etkisini-beceri yada beceriksizliğini sonuca yansıtmayan gerçek verilerdir. Peki bu seni niye geriyor, bu sana niye dert oluyor ? Ne yani demeyelim mi istiyorsun ? Bu mu istediğin, yaz direk açık açık "verme insanlara burada bilgi, paylaşma böyle gerçek şeyleri" diye de bilelim.
    -
    Çok yazmışım hepsini okuyamayacak mışsın. Okumadığın ve anlamadığın şeye nerenden düşünerek nasıl cevap veriyorsun peli sen ? Cevap ortada

• Arkadaşlar Dslr ve Dslr-like makinelerı bırbırıyle kıyaslamak bazı zamanlar cok yanlıs sonuclar ortaya cıkarmakta.
    Oncelıgı fotograf cekmek olan , sık sık fotograf gezılerıne katılmayı dusunen,fotograf cekmeyı hayaıtnın onemlı bır yerıne koyan buna maddı manevı zaman ve enerjı ayırabılıcek durumda olan.. Cektıgı fotograflardakı konu ya da ''o an'' dan zıyade fotografın kesınlık,renk tonları,kalıtesı,degısık baskı boyutlarındakı pıksel kalıtesı gıbı unsurlara kafayı takıcak olan ve yanında mın. 1,2 kılo tasımayı goze alan ınsanlar tabıkı de DSLR alsınlar.Fakat ısı bu kadar cıddıye goturmeyıp temel amacı sadece anı yakalamak ve dunyanın en kalıtelı fotograf paylasım sıtelerıne fotograf yukleyıp yuzlerce begenı alma derdı ve hırsında olmayan ınsanlar tabıkı de like makıne alsın. Benım de bı cok tanıdıgım var DSLR alıcak paraya gıdıp like makıne alıyor cunku adam sureklı yanımda o kadar lens canta manta agırlık vs tasıyamam kardesım dıyor.Onların bakımı temızlıgı ıle ugrasamam.Sureklı zırt pırt cekıcegım konuya gore lens degıstır et toz mu gırdı lensın kapagı mı kayboldu onu mu cızıldı vs ugrasamam dıyor. Olay ılla aynı fıyata gıdıp dslr almak varken lıke alınmaz olayı degıl bır de kısılerın kullanım amacı ve fotografcılıga olan yaklasımı onemlı. Herkes DSLR nın sahıp oldugu detay ve cesıtlılıkle ugrasmak ıstegınde degıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi previlla -- 7 Şubat 2012; 15:04:45 >

• 3 satırı geçen yazılarını okumuyorum jiddi boş yere kasma :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: soran2

Şu 2 sayfayı inceleyen birine bizim verdiğimiz hiçbir artı değer yok.İnsanlar burayı neden okusun ki
    Bırakın DSLR'ı diyorum bizim makine like,biz hx100'le mutluyuz.Elimizde bu makine var.Tekrar söylüyorum.Bunu verimli nasıl kullanırız diye tartışalım.
    Özelliklerini irdeleyelim.Meclis gibi olduk.Bir sürü laf ortada birşey yok.İnsanlar burayı birşeyler öğrensin diye okuyor.Kapatın bu konuyu artık.

Soran kardeş çok güzel söylemişsin.Yav arkadaş şu DSLR manyakları elini ayağını çeksin şuradan.Bizim makine like arkadaş,bizim ahım şahım iddiamız da yok.Biz HS 20 ile karşılaşırız,Nikonun benzer makinesi ile çatışırız.Bulaşmayın bize.Haa kullanım açısından bir bilgi verecekseniz,bir çekim püf noktası öğretecekseniz buyurun ama klavye kavgasına hadi başka kapıya.

• Müsade edilir ise bilgi de paylaşıyoruz...
    Size göre şu bir bilgi değil fakat ne yazık ki başlık altındaki 3-5 kişinin görüşü gerçeğin onların istediğine göre değişebilen bir şey olduğunu gösteremez. O sebeple başka kapılar da sizin olsun d-slr manyakları da sizin olsun. Benim mi d-slr ile kıyasladığımı söylüyorsunuz ? O zaman okuma-yazmayı baştan öğrenmeniz gerek. Fakat eğer biliyorsanız okuduğunuzu anlamayı öğrenmeniz gerek ki mümkün mü bilemiyorum.
    -
    Herhangi birinize mutsuz olun diyen mi var ? Böyle bir çıkarıma nasıl ulaşıyorsunuz ?
    Benim mesajlarımın gelişimini takip edemiyorsanız, okuduğunuzu anlama sorununuz var yada bazıları gibi okumadığı şeye cevap vermek gibi iyi bir alışkanlığınız var demek. Bu başlık sırf makina sahiplerinin birbirlerini şakşaklayacağı bir başlık mı ? Böyle bir kural mı var ?
    -
    Sizin ahım şahım iddianız yok ise ne sebeple yazdığım sizi rahatsız ediyor ki o zaman ! Ayrıca madem istediniz buyrun karşılaştırma
    Bakın karşılaştırmaya, bol bol, uzun uzun, ince ince bakın. Karşılaştırmada hiç bir tane d-slr var mı ? Hangisinin fotoğraf kalitesi daha iyi ? . Yok ama böyle bilgileri yazmayalım, sayın fanatikler rahatsız oluyor diye. Hal bu ki rahatsız edecek bir şey yok, neden olduğunuzu da anlamıyorum.
    -
    Ayrıca belirteyim, anlamak istemeyenler yine anlamasın. Ben hiçkimseye makinanız kötü demiyorum. Bilakis bazıları makinam şu makinadan bu makinadan iyi diyor. Ben de o zaman dediklerinin doğru olup olmadığını gösteriyorum. Bu durumda beni suçlayacağınıza yanlış konuşana bakmanız lazım ama mümkün değil tabi. Biri çıkıp da d-slr like yada compact bir makinasını iyi bir d-slrdan daha iyi gibisinden konuştuğunda ben de ortaya böyle bir karşılaştırma fotoğrafı koyunca yanlışı ben yapmış oluyorum ! Teraziniz de şaşmış öyle ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Şubat 2012; 22:27:41 >

• ARkadaşlar son yazılanların hepsini okuyamadım malum yorgunum her zamanki gibi.. Bir kaç örnek vermek istiyorum yanlış anlaşılmasın ne derecede dogrudur bilmiyorum kendi hayatımdan örnekler veriyorumki illaki herkezin farklı bir tecrubeside olmuştur bir şey diyemem.

Şimdi şöyle başlayım ben ses ışık görüntü teknisyeniyim kimi zaman 15.000ansl projeksion baglarım kimi zaman ses sitemi kurarım kimi zamanda robot led ışıklar her türlü parti, kongre, activite, basın açılışları, düğünler ve daha bir sürü şey yaklaşıkda 6 yıldır bu piyasadayım forumu daha evellerden ziyaretci olarakda gezmişligim mevcut özellikle makine almak ve yeni cıkan ürünler hakında bilgi sahibi olmak için ama sadece bunlada kalmayıp araştırmalarımı daha yogun yaparım misall her basın açılışında ilaki düğünlerde profesyönel :D kameramanlar ve fotografcılar gelir ve sohbet ederim merakımdan ötürü yanlızca gördügüm şey şu oldu adamlarda tam olarak profesyönel makineler lensler mevcut ama bıkmışlar :D artık meslegi o diyorki taşınmaz boşuna hamallık :D hiç gerek yok manuele yapıştır autoyu gitsin makinede ugraşma elindeki makine 15.000 lik makine ben hep öyle yapıyorum dedi eleman bunun gibi çoğu kişiylede konuşdum genelde izlenimim şu gençler bu meselekde daha alakadar birde bayanlar orta yaş keyfinde tıkırında :) malum elemana uzun pozlamalı bir kaç geçe resimi örnegi gösterdim eski makinem ile lensi cok iyi dedi bak dedi hemen hemen aynı işi buda görüyor oda hiç bulaşma dedi o arada zaten dedim hx100v var yeni isen en güzelidedi al birtane bak keyfine memnun kalırsın iyike öyle yapmışım dalmamışım birden işin içine pişip ögrenmek lazım ne nasıl olur görmek lazım birazda memnun kalıp ihtiyaçları karşılamak lazımki karşılamasa direk yazarım zaten bune diye o bakımdan bu konudaki hakanonur kardeşime bire bire katılmaktayım... iyiki birden dslr dalmamışım baya bir sıkıntı yaşıyacakdım bu arada makinede durbi bak bakalım resimlere dedirtiyor. 1150 ye aldım makineyi kullanmaya devam memnuniyetlik seviyesi güzel özellikle sağladığı avantajlar mevcut profes yönelde aynı imkanları saglamak güzel mevlalar ama güzelde fotograflar kısacası hx100v dogru karar saygılar... NOT: Benim için

Amaki bu makineyi kullanmış olan birisi olarak fotograflara ilgim artıkça ve hoşuma gittikcede makinelerede kısacası olan ilgi artıcak ve malum fiatta şimdiden her keze başarılı forumlar hx100v kullanıcılarından güzel fotoları bekliyoruz cekim modları özellikleri ile ilave ederseniz bilgi sahibide olmuş oluruz teşekkurler güzel forumlarrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpuzar -- 8 Şubat 2012; 1:13:31 >

• çeşit olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpuzar

ARkadaşlar son yazılanların hepsini okuyamadım malum yorgunum her zamanki gibi.. Bir kaç örnek vermek istiyorum yanlış anlaşılmasın ne derecede dogrudur bilmiyorum kendi hayatımdan örnekler veriyorumki illaki herkezin farklı bir tecrubeside olmuştur bir şey diyemem.

Şimdi şöyle başlayım ben ses ışık görüntü teknisyeniyim kimi zaman 15.000ansl projeksion baglarım kimi zaman ses sitemi kurarım kimi zamanda robot led ışıklar her türlü parti, kongre, activite, basın açılışları, düğünler ve daha bir sürü şey yaklaşıkda 6 yıldır bu piyasadayım forumu daha evellerden ziyaretci olarakda gezmişligim mevcut özellikle makine almak ve yeni cıkan ürünler hakında bilgi sahibi olmak için ama sadece bunlada kalmayıp araştırmalarımı daha yogun yaparım misall her basın açılışında ilaki düğünlerde profesyönel :D kameramanlar ve fotografcılar gelir ve sohbet ederim merakımdan ötürü yanlızca gördügüm şey şu oldu adamlarda tam olarak profesyönel makineler lensler mevcut ama bıkmışlar :D artık meslegi o diyorki taşınmaz boşuna hamallık :D hiç gerek yok manuele yapıştır autoyu gitsin makinede ugraşma elindeki makine 15.000 lik makine ben hep öyle yapıyorum dedi eleman bunun gibi çoğu kişiylede konuşdum genelde izlenimim şu gençler bu meselekde daha alakadar birde bayanlar orta yaş keyfinde tıkırında :) malum elemana uzun pozlamalı bir kaç geçe resimi örnegi gösterdim eski makinem ile lensi cok iyi dedi bak dedi hemen hemen aynı işi buda görüyor oda hiç bulaşma dedi o arada zaten dedim hx100v var yeni isen en güzelidedi al birtane bak keyfine memnun kalırsın iyike öyle yapmışım dalmamışım birden işin içine pişip ögrenmek lazım ne nasıl olur görmek lazım birazda memnun kalıp ihtiyaçları karşılamak lazımki karşılamasa direk yazarım zaten bune diye o bakımdan bu konudaki hakanonur kardeşime bire bire katılmaktayım... iyiki birden dslr dalmamışım baya bir sıkıntı yaşıyacakdım bu arada makinede durbi bak bakalım resimlere dedirtiyor. 1150 ye aldım makineyi kullanmaya devam memnuniyetlik seviyesi güzel özellikle sağladığı avantajlar mevcut profes yönelde aynı imkanları saglamak güzel mevlalar ama güzelde fotograflar kısacası hx100v dogru karar saygılar... NOT: Benim için

Amaki bu makineyi kullanmış olan birisi olarak fotograflara ilgim artıkça ve hoşuma gittikcede makinelerede kısacası olan ilgi artıcak ve malum fiatta şimdiden her keze başarılı forumlar hx100v kullanıcılarından güzel fotoları bekliyoruz cekim modları özellikleri ile ilave ederseniz bilgi sahibide olmuş oluruz teşekkurler güzel forumlarrr

Evet gerçekten Dslr işinde çok zaman ve para ayırmak gerekiyor.

• Arkadaşlar bende sony nin hx5v modeli var görüntü kalitesinden tam memnun olduğumu söyleyemem.hx100v ile değiştirmeme değermi görüntü kalitesinde çok fark varmı
  • @ HasanFatihh
    Buyrun bir inceleyin şöyle : T I K L A & B A K

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

@ HasanFatihh
    Buyrun bir inceleyin şöyle : T I K L A & B A K

Sanırım bi tane almam lazım bundan :) fiyatları ne durumda bunların teknosa sitesinde felan göremedim

• Verdiğim linkteki stüdyo test fotoğrafına baktınız mı ? Orada üstte(büyük ekranda) gördüğünüz fotoğraf üzerinde istediğiniz farklı yerlere tıklayarak her köşesini karşılaştırabilirsiniz.
  • quote:

Verdiğim linkteki stüdyo test fotoğrafına baktınız mı ? Orada üstte(büyük ekranda) gördüğünüz fotoğraf üzerinde istediğiniz farklı yerlere tıklayarak her köşesini karşılaştırabilirsiniz.

Evet,bu siteyi görmemiştim daha önce teşekkürler.fotoğrafçılıkla profesyonel ilgilenmiyorum ama fotoğraf çekmek çok hoşuma gidiyor makrolar felan.dslr makina almak istiyorum ama kullanmayı bilmediğim için çekiniyorum ve ayıracak fazla vaktimde olmuyor.

Bu makina herhalde işimi görür değilmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HasanFatihh

quote:

Verdiğim linkteki stüdyo test fotoğrafına baktınız mı ? Orada üstte(büyük ekranda) gördüğünüz fotoğraf üzerinde istediğiniz farklı yerlere tıklayarak her köşesini karşılaştırabilirsiniz.

Evet,bu siteyi görmemiştim daha önce teşekkürler.fotoğrafçılıkla profesyonel ilgilenmiyorum ama fotoğraf çekmek çok hoşuma gidiyor makrolar felan.dslr makina almak istiyorum ama kullanmayı bilmediğim için çekiniyorum ve ayıracak fazla vaktimde olmuyor.

Bu makina herhalde işimi görür değilmi

fazlasıyla görür..uzun süre fiyatının düşmesini bekledim ama düşmüyor.hs 20 acaiip düştü fiyatı sony düşmüyor.hs 20 ye ısınamadım.hx100v yi dayanamayıp ilk fırsatta aldım..zor da bulunuyor..zoom u inanılmaz..dürbünümü kullanmıyorum artık..sony nin kalitesini damarlarında hisset..full hd videoları 46' lik ekranda büyüledi beni..sarsıntıyı nasıl da absorbe ediyor..video kameralara taş çıkartır
    başlangıçta gps e gerek yok diye düşünüyordum ama gps de çok önemli..çektiğim foto ların gps koordinatlarını arşivliyorum neredeyse..

• hx100v fazlasıyla ihtiyaçlarını karşılar..dslr ile karşılaştırmalara ve yorumlara fazla kapılma
  • quote:

Orijinalden alıntı: theplatoon

hx100v fazlasıyla ihtiyaçlarını karşılar..dslr ile karşılaştırmalara ve yorumlara fazla kapılma

Teşekkürler en kısa zaman da bir tane alacam bundan
  • @HasanFatihh Görüntü kalitesini DSLR Like cihazlarda arama bulamazsın ama farklılıkları senin ihtiyaçlarını karşılayabilir, 1080p Video/ Xoom /Macro/Panorama/3D Foto çekme vs vs

DSLR Benzeri Makinalar Toplu Test

Genel Cihaz incelemeleri için http://www.bascek.com/

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Cowbi

@HasanFatihh Görüntü kalitesini DSLR Like cihazlarda arama bulamazsın ama farklılıkları senin ihtiyaçlarını karşılayabilir, 1080p Video/ Xoom /Macro/Panorama/3D Foto çekme vs vs

DSLR Benzeri Makinalar Toplu Test

Genel Cihaz incelemeleri için http://www.bascek.com/

Kolay gelsin

Şu teknosa indirim günlerinde canon eos 1100d'idi herhalde yanında 2 tane lens veriyorlar
    Bu makinayı kullanması zor mu hiç profesyonel kullanmamış biri olarak bu makinanın zoom u felan ne kadar oluyor lensi tam hatırlamıyorum ama 300-70 mm gibi yazıyordu.otomatik modu vardır herhalde ama
    otomatikmi daha güzel çeker manuel mi
    Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.