Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (53. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• sony dsc hx100v de video çekimi sırasında slow motionu nasıl yapıyoruz arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Pehhh ! 7D sattıran makina
    -
    Bakalım hemen hep beraber...
    HX100 - 7D - PL2 - GF3 * ISO400 karşılaştırması ! Laf okuyarak değil gerçekleri görelim !!!

slr ile karşılaştırman hata...hx100v en iyi compact makinalardan biri..

• Onu bana demiyeceksiniz sayın @ theplatoon
    Benim o mesajı neye istinaden yazdığımı göremediniz herhalde. Oysa mesajımın bir üstündeki mesajda neden böyle bir mesaj yazdığımın açıklaması mevcut. Yok öyle "slr ile karşılaştırmak hata" demek. O fiyata ne var ise onunla karşılaştırılabilir tüketici gözü ile bakıldığında. Fakat buradaki karşılaştırmanın sebebi ben değilim eğer bakar iseniz görebileceğiniz üzere. Okuyorsunuz madem, okuyun doğru-düzgün ondan sonra yazacağınızı doğru kişiye cevaben yazın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theplatoon

quote:

Pehhh ! 7D sattıran makina
    -
    Bakalım hemen hep beraber...
    HX100 - 7D - PL2 - GF3 * ISO400 karşılaştırması ! Laf okuyarak değil gerçekleri görelim !!!

slr ile karşılaştırman hata...hx100v en iyi compact makinalardan biri..

+1 biz nedesek muhalefet tersini anlayacak kardes ben high end kullaniciyim kendime gore yorum yaptim 5dm3 yada d800 alicagim 3 ay sonra cikinca makinalar. 7D ile kuyaslamadim ama su haliyle 7d isimi gormuyor hx100v yetiyor.

• Isparta sony center'e kaporamızı verdik. 5 tane gelecekmiş 2'si satılmış ( bizi işletmiyorsa ) ayın 12'si gibi alırım. Ama kafam biraz karışık 300 tl daha verip A35 SLR mi alsam diye düşünüyorum. Ama 18-55 objektif ne kadar iş görür ayrı mesele
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakanonur

Ah imkanım olsada ABD den 100 tane hx100v getirsem orada toptan alırsan 400 usd ye alınır burada da 500 usd ye spot satar milletin de 300-400 tl parasının cebinde kalmasından dolayı hayır duası alırdık. İyi kar da ederdik herkes de helal olsun derdi ona eminim. GÜZEL MAKİNADIR 1500 TL BİLE VERSENİZ KAZIK YERSİNİZ ELBETTE AMA O PARAYI DA HAKEDER ZATEN CARLZEİSS FAKTÖRÜ BİLE İŞİ BİTİRİYOR. Ben hongkongdan 820 tl tıtarı kadar kur a aldım bu makinayı sıfır olarak hiç de pişman değilim ha türkçe değil yemişim türkçe menüyü arkadaş cebimde 400 tl fazladan para kaldı mı kaldı daha ne olsun hongkongda ağır 7D makina ve 24-105 objectif ile gittim. Gelince hemen canon u sattım apar topar çünkü hiç ama hiç gerek kalmadığını anladım her ne kadar amatör olsa da imaj kalitesi tüm fotoğrafçıların çenesini yormaya yeter. :)

Ben sizin yorumunuz üzerine "fotoğraf kalitesi" karşılaştırmasını yapmış olan bir siteden örneği herkesin gözleri önüne serdim. Buradaki fotoğrafta hiçbir şahsi yorumum yok. Yorum sizden kanıt siteden ve ben sadece aracılık ediyorum. Muhalefet değilim, ters anladığım da bir şey yok. Siz laf yapıp sözünüzü deyip de sonrada demedim derseniz bu yaptığınız bambaşka bir şey olur. Olmuştur da... nasıl mı olmuş ? Türkçe anlattığımıza göre şu yukarıdaki mesajınızda(ki ona cevaben yazmıştım bir önceki mesajımı) demiştiniz ki "Gelince hemen canon u sattım apar topar çünkü hiç ama hiç gerek kalmadığını anladım her ne kadar amatör olsa da imaj kalitesi tüm fotoğrafçıların çenesini yormaya yeter. :)"
    -
    İşte madem "imaj kalitesi" diyorsunuz, baksın dedim herkes imaj kalitesine buradan ( Bakalım hemen hep beraber...
    HX100 - 7D - PL2 - GF3 * ISO400 karşılaştırması ! Laf okuyarak değil gerçekleri görelim !!! ). Yanlış anlaşılma nerede peki şimdi ?
    -
    Ayrıca demiştiniz ki "ağır 7D makina ve 24-105 objectif ile gittim. Gelince hemen canon u sattım apar topar çünkü hiç ama hiç gerek kalmadığını anladım". Şimdi burada 7D ile kıyaslamayı yapan ben mi oluyorum ?! Ne kadar ilginç şeyler oluyor. Kıyaslamayı yapan, imaj kalitesinden bahseden sanki benmişim gibi diyenin dedikleri değil de benim cevabım olay oluyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Şubat 2012; 22:23:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncude

Isparta sony center'e kaporamızı verdik. 5 tane gelecekmiş 2'si satılmış ( bizi işletmiyorsa ) ayın 12'si gibi alırım. Ama kafam biraz karışık 300 tl daha verip A35 SLR mi alsam diye düşünüyorum. Ama 18-55 objektif ne kadar iş görür ayrı mesele

ileride lense yatirim yapmam diyorsaniz hx100v guzel makinadir. ama bir dslr kalitesi sunmaz size. ileride yeni lensler alabilirim diyorsaniz A35 alin derim. super zoom merakiniz yoksa 50mm f:1.8+ 55-200 ilave edersiniz butce musait oldukca sizi omur boyu goturur
  • slr nin objektif,tepe flaşı,objektiflerinin bile sığabileceği kaliteli bir çanta vs birçok aksesuarının içinde kaybolmak istemeyen bir olduğumdan bu makiayı seçtim..mer-divenlerden inerken elimden fırladı gitti makina..bu düşmeye göre sony taş gibi ..hiçbir şey olmadı..sıkıysa bir slr düşsün objektifleriyle..milyarlarca liralık zarar..
    avcılıkta,kampta seyahatlerde gönül rahatlığıyla kullanacağım bir makina..dürbünümden daha çok yakınlaştırıyor..daha ne isteyeyim..
  • quote:

Isparta sony center'e kaporamızı verdik. 5 tane gelecekmiş 2'si satılmış ( bizi işletmiyorsa ) ayın 12'si gibi alırım. Ama kafam biraz karışık 300 tl daha verip A35 SLR mi alsam diye düşünüyorum. Ama 18-55 objektif ne kadar iş görür ayrı mesele

Yalan değildir kardeş kesin doğrudur.Fazla makine gelmiyor Türkiye'ye.Gelenlerde önceden satılıyor.
    80'lerde tofaş almak için parayı nakit bastırır,4 ay sıra beklerdik.İstediğimiz rengide bulamazdık.O geldi aklıma.
    Bende Sony bayisiyle konuştum.Makineyi satın aldığım adam, abi güzel makine birkaç tane geliyor ve hemen satılıyor dedi.
    Böyle sürerse bu makinenin fiyatı daha 6 ay düşmez.En azından yenisi çıkana kadar.
  •  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

• quote:

Orijinalden alıntı: soran2

quote:

Yalan değildir kardeş kesin doğrudur.Fazla makine gelmiyor Türkiye'ye.Gelenlerde önceden satılıyor.
    80'lerde tofaş almak için parayı nakit bastırır,4 ay sıra beklerdik.İstediğimiz rengide bulamazdık.O geldi aklıma.
    Bende Sony bayisiyle konuştum.Makineyi satın aldığım adam, abi güzel makine birkaç tane geliyor ve hemen satılıyor dedi.
    Böyle sürerse bu makinenin fiyatı daha 6 ay düşmez.En azından yenisi çıkana kadar.

neredeyse bir yıldır bekliyorum bu makinanın fiyatı düşsün diye..hs 20 düştü,hx100v düşmedi...sonunda dayanamadım aldım sony yi sanalmarketimden..

• quote:

Orijinalden alıntı: WILLIAMs

güzel foto lar ..tam benim tarzım

• quote:

Orijinalden alıntı: theplatoon

..mer-divenlerden inerken elimden fırladı gitti makina..bu düşmeye göre sony taş gibi ..hiçbir şey olmadı..sıkıysa bir slr düşsün objektifleriyle..milyarlarca liralık zarar..

emin misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeba -- 5 Şubat 2012; 23:31:58 >
  • makinanın sağlamlığı beni çok şaşırrttı..sony kalitesi
  • quote:

quote:

Ah imkanım olsada ABD den 100 tane hx100v getirsem orada toptan alırsan 400 usd ye alınır burada da 500 usd ye spot satar milletin de 300-400 tl parasının cebinde kalmasından dolayı hayır duası alırdık. İyi kar da ederdik herkes de helal olsun derdi ona eminim. GÜZEL MAKİNADIR 1500 TL BİLE VERSENİZ KAZIK YERSİNİZ ELBETTE AMA O PARAYI DA HAKEDER ZATEN CARLZEİSS FAKTÖRÜ BİLE İŞİ BİTİRİYOR. Ben hongkongdan 820 tl tıtarı kadar kur a aldım bu makinayı sıfır olarak hiç de pişman değilim ha türkçe değil yemişim türkçe menüyü arkadaş cebimde 400 tl fazladan para kaldı mı kaldı daha ne olsun hongkongda ağır 7D makina ve 24-105 objectif ile gittim. Gelince hemen canon u sattım apar topar çünkü hiç ama hiç gerek kalmadığını anladım her ne kadar amatör olsa da imaj kalitesi tüm fotoğrafçıların çenesini yormaya yeter. :)

Ben sizin yorumunuz üzerine "fotoğraf kalitesi" karşılaştırmasını yapmış olan bir siteden örneği herkesin gözleri önüne serdim. Buradaki fotoğrafta hiçbir şahsi yorumum yok. Yorum sizden kanıt siteden ve ben sadece aracılık ediyorum. Muhalefet değilim, ters anladığım da bir şey yok. Siz laf yapıp sözünüzü deyip de sonrada demedim derseniz bu yaptığınız bambaşka bir şey olur. Olmuştur da... nasıl mı olmuş ? Türkçe anlattığımıza göre şu yukarıdaki mesajınızda(ki ona cevaben yazmıştım bir önceki mesajımı) demiştiniz ki "Gelince hemen canon u sattım apar topar çünkü hiç ama hiç gerek kalmadığını anladım her ne kadar amatör olsa da imaj kalitesi tüm fotoğrafçıların çenesini yormaya yeter. :)"
    -
    İşte madem "imaj kalitesi" diyorsunuz, baksın dedim herkes imaj kalitesine buradan ( Bakalım hemen hep beraber...
    HX100 - 7D - PL2 - GF3 * ISO400 karşılaştırması ! Laf okuyarak değil gerçekleri görelim !!! ). Yanlış anlaşılma nerede peki şimdi ?
    -
    Ayrıca demiştiniz ki "ağır 7D makina ve 24-105 objectif ile gittim. Gelince hemen canon u sattım apar topar çünkü hiç ama hiç gerek kalmadığını anladım". Şimdi burada 7D ile kıyaslamayı yapan ben mi oluyorum ?! Ne kadar ilginç şeyler oluyor. Kıyaslamayı yapan, imaj kalitesinden bahseden sanki benmişim gibi diyenin dedikleri değil de benim cevabım olay oluyor !

Kardeş dallandıracak budaklandıracak bir olay yok 7d yi gece çekim performansını beğenmediğim için sattım iso başarımı düşük 5dm2 ile kıyaslanamaz uzun uzadıya anlatma gereği görmedim ama anti tez sunarak konuyu uzatma gereği duymuşsunuz şöyle açıklayım da konu kapansın.
    Geçen sene hx1 makinam vardı üzerine D7000 nikon aldım (halbuki en iyisi buymuş) sonra tam prof a geçeyim dedim 5dm2 aldım baktım hızı yavaş kalıyor 7d ile bir arkadaş ile takas ettim (sıfır makinalar için konuşuyorum) en son da hongkongdan gelirken bir makro objecrif alcaktım 7d ye fiyatlar tr ile aynı hatta daha yüksek olunca sıfır hx100v aldım objectifin yarı fiyatına geldi ve macro işimi halletti. Ayrıca hx100v minicik sensörüne göre büyük işler başarıyor. Yani benim işimi gördü. Zaten diğer makinaları satmıştım 7d yi de sattım hemen çünkü ihtiyaç dışı idi bu nedemektir? Her zaman pahalı makina insanı tatmin etmez imaj kalitesi daha iyi olsa bile ihtiyaç dışı bir makinanın elde tutulması her yönden zarardır. Teknoloji her zaman indirime girer.

A77 d800 yada 5dm3 arasında yazın seçim yapacağım öncw bir makinalar çıksın benim için ff makina yada apsc makina farketmiyor poster basmıyorum kuyum işi ile ilgileniyorum o yüzden macro benim için kafi ama siz Genel anlamda şu makina bu makina diye biraz fanlık yapmışsınız yazınızda.

Ben iyi makina şudur yorumu yapmam işimi gören makina benim için iyidir (fiyat performans ölçüsü içerisinde) Tabii ben high end kullanıcı olarak DX3 se alabilirdim almadım sebebi basit o makinaya dökülecek o para berki son nokta olmasından dolayı değer ama üzerine d800 ve 5dm3 ün özellikleri binince koca bir makina ve son sahibi olarak fotoları çekerim yıllarca oysa ki değişik makinalarda çekim yapmanın verdiği haz bambaşka.

Ben her yaz 2-3 makina alır 30-35 bin kare çeker sonra 200 dolar düşüğüne satarım bu yıllardır böyle.

Burada amaç alınan tatminin yeterli düzeyde olması yada yüksek ürün alarak kullanmayacağın özelliklere para yatırılması arasındaki denklemle anlaşılabilir.

5dm3 çıkınca 4 sene 5dm4 çıkmayacak o zaman bu makina alınır diyebilirim. İşte o zaman paranın hakkı uzun kullanım ve uygun fiyatla kıyaslana bilir.
    Şu sıra fotoğraf sektörü geçiş aşamasında Bence makina alınması için iyi bir zaman değil 2 ay sonrası için herşey değişebilir.

39 yaşında biri olarak uzun yıllar sektör bilgisine sahip olduğuma inanıyorum. Kağıt üzerinde bildikleriniz yada yapılan incelemeler değil objectif sonuçlara daha önem vermenizi tavsiye ederim.

Hakan Onur
    Bilgisayar Mühendisi

• quote:

quote:

quote:

-
    -

Kardeş dallandıracak budaklandıracak bir olay yok 7d yi gece çekim performansını beğenmediğim için sattım iso başarımı düşük 5dm2 ile kıyaslanamaz uzun uzadıya anlatma gereği görmedim ama anti tez sunarak konuyu uzatma gereği duymuşsunuz şöyle açıklayım da konu kapansın.
    Geçen sene hx1 makinam vardı üzerine D7000 nikon aldım (halbuki en iyisi buymuş) sonra tam prof a geçeyim dedim 5dm2 aldım baktım hızı yavaş kalıyor 7d ile bir arkadaş ile takas ettim (sıfır makinalar için konuşuyorum) en son da hongkongdan gelirken bir makro objecrif alcaktım 7d ye fiyatlar tr ile aynı hatta daha yüksek olunca sıfır hx100v aldım objectifin yarı fiyatına geldi ve macro işimi halletti. Ayrıca hx100v minicik sensörüne göre büyük işler başarıyor. Yani benim işimi gördü. Zaten diğer makinaları satmıştım 7d yi de sattım hemen çünkü ihtiyaç dışı idi bu nedemektir? Her zaman pahalı makina insanı tatmin etmez imaj kalitesi daha iyi olsa bile ihtiyaç dışı bir makinanın elde tutulması her yönden zarardır. Teknoloji her zaman indirime girer.

A77 d800 yada 5dm3 arasında yazın seçim yapacağım öncw bir makinalar çıksın benim için ff makina yada apsc makina farketmiyor poster basmıyorum kuyum işi ile ilgileniyorum o yüzden macro benim için kafi ama siz Genel anlamda şu makina bu makina diye biraz fanlık yapmışsınız yazınızda.

Ben iyi makina şudur yorumu yapmam işimi gören makina benim için iyidir (fiyat performans ölçüsü içerisinde) Tabii ben high end kullanıcı olarak DX3 se alabilirdim almadım sebebi basit o makinaya dökülecek o para berki son nokta olmasından dolayı değer ama üzerine d800 ve 5dm3 ün özellikleri binince koca bir makina ve son sahibi olarak fotoları çekerim yıllarca oysa ki değişik makinalarda çekim yapmanın verdiği haz bambaşka.

Ben her yaz 2-3 makina alır 30-35 bin kare çeker sonra 200 dolar düşüğüne satarım bu yıllardır böyle.

Burada amaç alınan tatminin yeterli düzeyde olması yada yüksek ürün alarak kullanmayacağın özelliklere para yatırılması arasındaki denklemle anlaşılabilir.

5dm3 çıkınca 4 sene 5dm4 çıkmayacak o zaman bu makina alınır diyebilirim. İşte o zaman paranın hakkı uzun kullanım ve uygun fiyatla kıyaslana bilir.
    Şu sıra fotoğraf sektörü geçiş aşamasında Bence makina alınması için iyi bir zaman değil 2 ay sonrası için herşey değişebilir.

39 yaşında biri olarak uzun yıllar sektör bilgisine sahip olduğuma inanıyorum. Kağıt üzerinde bildikleriniz yada yapılan incelemeler değil objectif sonuçlara daha önem vermenizi tavsiye ederim.

Hakan Onur
    Bilgisayar Mühendisi

hakan bey yılların tecrübesiyle,hx100v ye nasıl bakıyorsunuz nasıl değerlendiriyorsunuz?

• WILLIAMs on numara resimler paylaşım için çok teşekkurler birde orjinal boyutlarında 1 kaç örnek alabilirmiyiz Ellerine Sağlık
  • Hx100v de bundan 2 sene oncesine kadar hayal bile edilemeyecek ozelikler var. Ben amator dslr alacaklarin bu makinayi almalarini oneririm. Fiyat performansi dolu dolu yasarsiniz.

Ayrica 8mp cep telefonu ile harikalar yaratilip film bile cekilebiliyor. Devir ekonomi devri bence hx100v en iyi secim.
  • @Hakanonur
    İlk mesajınızda 7D'yi kıyasladığınız makina HX100. Son mesajınızda ise "7d yi gece çekim performansını beğenmediğim için sattım iso başarımı düşük 5dm2 ile kıyaslanamaz uzun uzadıya anlatma gereği görmedim" diyorsunuz ! Hangi insandan sizin şu mesajınızdan 7d'yi 5dm2 ile karşılaştırdığınızı çıkarmasını bekleyebiliyorsunuz da uzun uzadıya anlatma gereği duymadım diye sanki bu yazdıklarınızdan olmadık şeyler çıkartmışım gibi konuşuyorsunuz ?

quote:

Şimdi biz bu mesajınızdan elinizde hangi makinalar olduğunu bileceğiz ki hatta bu mesajdan elinizde HX100 olduğunu değil de başka bir makina olduğunu ve onunla kıyasladığınızı çıkartacağız öyle mi ?
    -
    Son mesajınızda da benim işimi makrodaki başarısı görüyor anlamında bir söz ediyorsunuz. Diyorsunuz ki "poster basmıyorum kuyum işi ile ilgileniyorum o yüzden macro benim için kafi" , peki bu durumda sizin için makrosu yeterli bir makinanın nasıl her kullanıcı için iyi olabileceği şeklinde de bir yorum yapıyorsunuz ? Öyle ya, ilk mesajınızda makromu iyi çekiyor bana yetiyor dememişsiniz. Ben fanatiklik etmişim siz etmemişsiniz, öyle mi görünüyor yani ! Çok ilginç bir bakış açınız var. Kaldı ki incelemeler için verdiğim linkte nasıl bir fanatizm görebildiğiniz de bakış açınızın açıkca görünüşüdür. Çünkü ortalama her kullanıcı o linkte 4-5 yere tıklasa başka makinalarla da karşılaştırma yapabileceklerdir. Hatta sorayım, yukarıdaki verdiğim linke bakıp da farklı makinalarla kıyaslama yapan kimse var mı acaba arkadaşlar ?
    -
    Bu cümle kime ait ? "Ben iyi makina şudur yorumu yapmam işimi gören makina benim için iyidir (fiyat performans ölçüsü içerisinde)" ! Peki yukarıda alıntı yaptığım mesajınızdaki yorumunuz makinanın iyi olup olmadığına dair bir yorum değil mi ? Elbette değil siz orada makina hakkında iyi olabilecek hiçbir şey yazmamışsınız ! Ayrıca "makro" fotoğraf çekiminde bu makinadan çok daha başarılı ve ucuz compact makinalar da var. Yani mesele eğer makro fotoğraf çekmek konusu ise siz neden fanatizm yapıp da sanki sadece makroyu bununla iyi çekebiliyormuşuz gibi konuşmuşsunuz. Madem o kadar sık makina değiştiriyorsunuz neden başka örnek makina vermiyorsunuz ?! Ne ilginçtir ki benim yorumum tam aksine fanatizm içermiyor iken sizin yorumunuz fanatikçe iken siz bana bunu diyebiliyorsunuz ! Hayret etmemek mümkün değil.
    -
    Diyorsunuz ki "poster basmıyorum".
    Şimdi sorarım herkese forumdaki "Poster basmıyorsanız 16.8 megapixel olan bu makina ne iş ?!" . Çok kişinin ağzına sakızdır bu laf çünki "poster basmıyoruz" !!! Tabi ya biz de size poster basılacak makinaları gösteriyoruz misal şöyle... Bırakıcaksınız bu klişe lafları. Poster mi basıyor bir Canon G12(10 mp) kullanıcısı, bir Panasonic GF3(12.1), bir Pentax K-r(12.4 mp), bir Canon S95 (10 mp) kullanıcısı da sanki bunları kullanan poster basıyormuş da 16.8 mp sony hx100 kullanan basmıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Bu ne zavallı, boş bir savunmadır. Arkasına saklanılan lafa bakar mısınız !

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.