Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm sony kullanıcılarına selam olsun diye başlayayım
    Ben ağırlıklı olarak doğada demiryolu ( tren ) fotoları çekiyorum. 2007'den beridir fuji5700 kullanmaktaydım. Artık yenilik zamanı geldi diye düşünüyorum. SLR'leri inceledim ama hep söylenildiği gibi objektif değişimi seçimi apayrı bir masraf. O nedenle DSLR lıke ların en iyisi mantıklı gibi. Arkadaşımla beraber foto çekimine gittiğimizde ( cihazı sony HX 50 ) elemanın tripotsuz bulanıklık ve dağılma olmadan gece çekim yapmasını ağzım açık izlemiştim.

Bugün fuji hs 20'yi çok detaylı inceledim hatta mağazadan dışarıya çıkıp açık hava çekimleri yaptık . Teknosa'da bilgisayarda görüntüledik yetmedi fotoları flas belleğe alıp evde kendi bilgisayarımda da baktım. Ama çıkan sonuçlar içime sinmedi. Şimdi burada yazılanlardan hareketle sony'nin hx100 modeli gerçekten iyi gibi duruyor. Piyasada bu model şuan yok gibi. Sadece fotografium'da buldum o da 1340 tl civarı. Şimdi bu fiyata ( modeli geçmiş de olsa ) çift objektifle sony a290-390 alınabiliyor. çektiğim fotoğrafları göz önüne aldığımızda 18-55 lensin yeterli geleceğini düşünmüyorum. Yani lens gereksinimimiz mutlaka olacak. Ne yapmalıyım sizce?

Teşekkürler..

Not:http://www.doldurevini.com/store/ProductDetails.aspx?productid=135123 bu sitede daha ucuza var. Güvenilir bir yer midi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncude -- 31 Ocak 2012; 22:50:55 >

• Geçen gün Forum İstanbul Sony Center'daki satış danışmanına sordum 1-2 tane geliyor onlarda hemen satılıyor dedi.
    Ben alalı yaklaşık 4 ay olmuştur.Fiyat hiç düşmedi.Ben genel olarak memnunum.İnsanın elinde DSLR var havası veriyor.Bu bile yetiyor
    Şaka bir yana zumun dibine vuruyorsun.Geçmiş sayfadaki kedi fotolarımı inceleyin.Onlardan ikisi 30x optik zumlu,zaten fotolara yazmışım.Netliği inceleyin.

Ben, Sony Center'dan 1259TL Bonusa 11 taksitle aldım.Deri çanta hediyeli.Bence Sony Center'dan şaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soran2 -- 1 Şubat 2012; 12:42:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpuzar

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

Güzel foto,hoşuma gitti.Sanırım ND filtre özelliğini açmamışın.Açsan dahada güzel çıkardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: fahofb

quote:

Orijinalden alıntı: soran2

http://www.hx100vadapter.com/

Merhaba soran2 .Bende HX100v kullanıcısıyım ve bu parasoley ve bağlantı parçalarından almak istiyorum.Türkiye'ye gönderim yapıyorlar mı siz aldınız mı?

Mâalesef Türkiyeye satışları olup olmadığını bilmiyorum.Satın almadım.Bilgi amaçlı paylaştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahofb

quote:

Orijinalden alıntı: soran2

http://www.hx100vadapter.com/

Merhaba soran2 .Bende HX100v kullanıcısıyım ve bu parasoley ve bağlantı parçalarından almak istiyorum.Türkiye'ye gönderim yapıyorlar mı siz aldınız mı?

hay bin yaşa aynını ben soracaktım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanonur -- 1 Şubat 2012; 11:36:39 >
  • http://www.bascek.com/12003/sony-hx100v-incelemesi/

daha önce yayınlandı mı bilmiyorum ama fikir vermesi açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

http://www.bascek.com/12003/sony-hx100v-incelemesi/

daha önce yayınlandı mı bilmiyorum ama fikir vermesi açısından.

Evet yayınlandı,herkes biliyor ama yinede paylaştığınız için teşekkür ederiz.
  • Sanırım Sony nin bazı modellerinde tedarik sıkıntısı var. Hx100v BHphotoda bile stokda yok şu an. Türkiye'de de bazı mağazalarda var. Onlarda daha önceden fazla stok bulunduranlar galiba
  • soran kardeş nd kapalıydı evet aklımada gelmedi acıkcası :D tutturmusum kafama göre resim cekip cekip gidiyorum acemiyim hemde cok
  • Merhaba, bugün Antalya'da dolandım nikon canon sony panosonic bulabildiğim tüm DSLR ve LIKE makineleri inceledim. ( HX100 V hariç. ) Mubarek yok satıyor. Antalya sony bayilerine ulaştığımda ellerinde olmadığını söylediler. Akşam Isparta'da bayisi olduğunu gördüm. 8 şubat gibi gelecekmiş. Eleman 1300 tl ye 12 taksit veya 2 ay ertelemeli 10 taksit yapacağını belirtti. meşhur çantasını da verecekmiş. Sanırım alacağım bu makineyi. Anlayamadığım teknosa bimeks media mark gibi elektronik mağazaları bu makineyi niye satmıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncude

Merhaba, bugün Antalya'da dolandım nikon canon sony panosonic bulabildiğim tüm DSLR ve LIKE makineleri inceledim. ( HX100 V hariç. ) Mubarek yok satıyor. Antalya sony bayilerine ulaştığımda ellerinde olmadığını söylediler. Akşam Isparta'da bayisi olduğunu gördüm. 8 şubat gibi gelecekmiş. Eleman 1300 tl ye 12 taksit veya 2 ay ertelemeli 10 taksit yapacağını belirtti. meşhur çantasını da verecekmiş. Sanırım alacağım bu makineyi. Anlayamadığım teknosa bimeks media mark gibi elektronik mağazaları bu makineyi niye satmıyor?

Satürn'deki yetkiliyle görüştüğümde önceliğin Sony Center'larda olduğunu söylemişti.Onlara stok ayırmadan marketlere vermiyorlarmış.
    Tek tük bulduklarınıda satıyorlar zaten.Kime sorsam sözleşmiş gibi çok iyi makine abi diyorlar.
    Ben aldım zaten falan dediğimde de en iyisini yapmışın abi tavrıyla karşılaşıyorum.Hoşumada gidiyor açıkçası.
    Bayilerde yedek pili yok,fiyatta vermiyorlar.Artık muadil alacağız 50TL'ya.Aslında gerek yok ama uzun gezilerde gerekebilir.

• Sony DSC-HX100 kullanan arkadaşlar ilave olarak bir şey sormak isterim fotografda cekmeden fazla anlamıyorum malum yap zoomu bas deklanşöre al hafifden gazını sonra shoot ve top alarda gol yapıştır foruma bak incele netmi gitsin hesabı benimki...ki

Demek istedigim bu makineyi kullan arkadaslar renk ayarları olsun dolgunluk ayarları olsun netleme ayarları olsun manuelde deneyipde şunu böyle yaptıgınız zaman cok daha iyi şonuçlar alırsınız diye bilicek arkadaşlar varmı keskinlik olsun ne bilim :D ufak tefek ayarlar ile yadaa taktikler ile daha güzel fotograflar paylaşmak isterim forumda saygılar sevgiler şimdiden bütün herkeze
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpuzar

Sony DSC-HX100 kullanan arkadaşlar ilave olarak bir şey sormak isterim fotografda cekmeden fazla anlamıyorum malum yap zoomu bas deklanşöre al hafifden gazını sonra shoot ve top alarda gol yapıştır foruma bak incele netmi gitsin hesabı benimki...ki

Demek istedigim bu makineyi kullan arkadaslar renk ayarları olsun dolgunluk ayarları olsun netleme ayarları olsun manuelde deneyipde şunu böyle yaptıgınız zaman cok daha iyi şonuçlar alırsınız diye bilicek arkadaşlar varmı keskinlik olsun ne bilim :D ufak tefek ayarlar ile yadaa taktikler ile daha güzel fotograflar paylaşmak isterim forumda saygılar sevgiler şimdiden bütün herkeze

Bizde Amatörüz sonuçta.Bipekkan üstad gibi usta değiliz.Her geçen gün birşeyler daha öğreniyorum.Günün birinde usta oluruz bizde.

Ben fotolarda keskinliği açıyorum,renk ve contrast standartta,gürültü düzeltmeyi minimumda tutuyorum.

Manuel ayarların standartı yok.ortama göre ayarlaman gerekiyor.Mesela geçmiş sayfada sarı kedi fotomda diyaframı çok açıp sensöre haddinden fazla ışık girmesine neden oldum.Bu gibi hataları photoshop gibi resim editörlerinde düzeltebiliyorsun.Benim idealim resim editöründeki düzeltilmiş fotoları çekme anında meydana getirmek.
    Düzeltmeye gerek olmayan fotolar.Bu da ciddi ustalık gerektirir.Söyledim ya idealim bu.
    Manuelde asıl dikkat etmen gereken şey isoyu fazla vermemek.Gündüz iso 100 yeter.Bizim makine iso 800'e kadar güzel kaldırıyor.Üstü ciddi grenlenmeler başlar.
    Fındık sensörün azizliği.Bu tip makineler hep aynı.Çekerken makineyi titretmemeyi çalış.Ben bu konuda bihayli yol katettim.Bazen kendimi tripod gibi hissediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncude

Tüm sony kullanıcılarına selam olsun diye başlayayım
    Ben ağırlıklı olarak doğada demiryolu ( tren ) fotoları çekiyorum. 2007'den beridir fuji5700 kullanmaktaydım. Artık yenilik zamanı geldi diye düşünüyorum. SLR'leri inceledim ama hep söylenildiği gibi objektif değişimi seçimi apayrı bir masraf. O nedenle DSLR lıke ların en iyisi mantıklı gibi. Arkadaşımla beraber foto çekimine gittiğimizde ( cihazı sony HX 50 ) elemanın tripotsuz bulanıklık ve dağılma olmadan gece çekim yapmasını ağzım açık izlemiştim.

Bugün fuji hs 20'yi çok detaylı inceledim hatta mağazadan dışarıya çıkıp açık hava çekimleri yaptık . Teknosa'da bilgisayarda görüntüledik yetmedi fotoları flas belleğe alıp evde kendi bilgisayarımda da baktım. Ama çıkan sonuçlar içime sinmedi. Şimdi burada yazılanlardan hareketle sony'nin hx100 modeli gerçekten iyi gibi duruyor. Piyasada bu model şuan yok gibi. Sadece fotografium'da buldum o da 1340 tl civarı. Şimdi bu fiyata ( modeli geçmiş de olsa ) çift objektifle sony a290-390 alınabiliyor. çektiğim fotoğrafları göz önüne aldığımızda 18-55 lensin yeterli geleceğini düşünmüyorum. Yani lens gereksinimimiz mutlaka olacak. Ne yapmalıyım sizce?

Teşekkürler..

Not:http://www.doldurevini.com/store/ProductDetails.aspx?productid=135123 bu sitede daha ucuza var. Güvenilir bir yer midi?

ben sanalmarketim den aldım..hızlı kargosu şaşırrtı beni..aslında belli web sitelerden alışveriş yaptım hep..sanalmarketim den ilktti..sanalmarketim beni memnuhn etti..
    bu süper makine için riske girmeye değer

• sony dsx hx100v nin sağlamlığı şaşırrttı beni..merdivenden hızla inerken elimden fırlayıverdi,basamaklara düştü,birkaç basamak aşağıya iniverdi..aklım başımdan gitti..
    içinden pili bile fırlayıp gitmişti..makineyi dağıldı sandım..ama yerden alığımda hiçbir şeyi yoktu..pili taktım ve canavar gibi çalışıyordu..şükrettim Allah a..
    sağlamlığı çok şaşırttı beni
  • çanta olarak lcs u20 yi tercih ettim..mükemmel çanta..
  • 3 boyutlu çekim yaptınız mı arkadaşlar..bunu nasıl 3boyutlu bir tv de izleyeceğiz??
  • Ben yapmadım ama bu 3D için 120hz en az bir tazeleme oranı olması gerekiyor diye biliyorum birde 3d destekli tv onun için gerenk yok şimdilik benim açımdan
  • Ben daha Yüksek Tüplütv teknolojisinden vazgeçemediğim için şimdilik o özellik rafta bekliyor.
    Eğer Sony tüplü tv kullanıcısıysanız kolay kolay vazgeçemezsiniz. 14.yaşına pasta keseceğiz
  • Ah imkanım olsada ABD den 100 tane hx100v getirsem orada toptan alırsan 400 usd ye alınır burada da 500 usd ye spot satar milletin de 300-400 tl parasının cebinde kalmasından dolayı hayır duası alırdık. İyi kar da ederdik herkes de helal olsun derdi ona eminim. GÜZEL MAKİNADIR 1500 TL BİLE VERSENİZ KAZIK YERSİNİZ ELBETTE AMA O PARAYI DA HAKEDER ZATEN CARLZEİSS FAKTÖRÜ BİLE İŞİ BİTİRİYOR. Ben hongkongdan 820 tl tıtarı kadar kur a aldım bu makinayı sıfır olarak hiç de pişman değilim ha türkçe değil yemişim türkçe menüyü arkadaş cebimde 400 tl fazladan para kaldı mı kaldı daha ne olsun hongkongda ağır 7D makina ve 24-105 objectif ile gittim. Gelince hemen canon u sattım apar topar çünkü hiç ama hiç gerek kalmadığını anladım her ne kadar amatör olsa da imaj kalitesi tüm fotoğrafçıların çenesini yormaya yeter. :)
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.