Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

@Hakanonur
    İlk mesajınızda 7D'yi kıyasladığınız makina HX100. Son mesajınızda ise "7d yi gece çekim performansını beğenmediğim için sattım iso başarımı düşük 5dm2 ile kıyaslanamaz uzun uzadıya anlatma gereği görmedim" diyorsunuz ! Hangi insandan sizin şu mesajınızdan 7d'yi 5dm2 ile karşılaştırdığınızı çıkarmasını bekleyebiliyorsunuz da uzun uzadıya anlatma gereği duymadım diye sanki bu yazdıklarınızdan olmadık şeyler çıkartmışım gibi konuşuyorsunuz ?

quote:

Orijinalden alıntı: Hakanonur

Ah imkanım olsada ABD den 100 tane hx100v getirsem orada toptan alırsan 400 usd ye alınır burada da 500 usd ye spot satar milletin de 300-400 tl parasının cebinde kalmasından dolayı hayır duası alırdık. İyi kar da ederdik herkes de helal olsun derdi ona eminim. GÜZEL MAKİNADIR 1500 TL BİLE VERSENİZ KAZIK YERSİNİZ ELBETTE AMA O PARAYI DA HAKEDER ZATEN CARLZEİSS FAKTÖRÜ BİLE İŞİ BİTİRİYOR. Ben hongkongdan 820 tl tıtarı kadar kur a aldım bu makinayı sıfır olarak hiç de pişman değilim ha türkçe değil yemişim türkçe menüyü arkadaş cebimde 400 tl fazladan para kaldı mı kaldı daha ne olsun hongkongda ağır 7D makina ve 24-105 objectif ile gittim. Gelince hemen canon u sattım apar topar çünkü hiç ama hiç gerek kalmadığını anladım her ne kadar amatör olsa da imaj kalitesi tüm fotoğrafçıların çenesini yormaya yeter. :)

Şimdi biz bu mesajınızdan elinizde hangi makinalar olduğunu bileceğiz ki hatta bu mesajdan elinizde HX100 olduğunu değil de başka bir makina olduğunu ve onunla kıyasladığınızı çıkartacağız öyle mi ?
    -
    Son mesajınızda da benim işimi makrodaki başarısı görüyor anlamında bir söz ediyorsunuz. Diyorsunuz ki "poster basmıyorum kuyum işi ile ilgileniyorum o yüzden macro benim için kafi" , peki bu durumda sizin için makrosu yeterli bir makinanın nasıl her kullanıcı için iyi olabileceği şeklinde de bir yorum yapıyorsunuz ? Öyle ya, ilk mesajınızda makromu iyi çekiyor bana yetiyor dememişsiniz. Ben fanatiklik etmişim siz etmemişsiniz, öyle mi görünüyor yani ! Çok ilginç bir bakış açınız var. Kaldı ki incelemeler için verdiğim linkte nasıl bir fanatizm görebildiğiniz de bakış açınızın açıkca görünüşüdür. Çünkü ortalama her kullanıcı o linkte 4-5 yere tıklasa başka makinalarla da karşılaştırma yapabileceklerdir. Hatta sorayım, yukarıdaki verdiğim linke bakıp da farklı makinalarla kıyaslama yapan kimse var mı acaba arkadaşlar ?
    -
    Bu cümle kime ait ? "Ben iyi makina şudur yorumu yapmam işimi gören makina benim için iyidir (fiyat performans ölçüsü içerisinde)" ! Peki yukarıda alıntı yaptığım mesajınızdaki yorumunuz makinanın iyi olup olmadığına dair bir yorum değil mi ? Elbette değil siz orada makina hakkında iyi olabilecek hiçbir şey yazmamışsınız ! Ayrıca "makro" fotoğraf çekiminde bu makinadan çok daha başarılı ve ucuz compact makinalar da var. Yani mesele eğer makro fotoğraf çekmek konusu ise siz neden fanatizm yapıp da sanki sadece makroyu bununla iyi çekebiliyormuşuz gibi konuşmuşsunuz. Madem o kadar sık makina değiştiriyorsunuz neden başka örnek makina vermiyorsunuz ?! Ne ilginçtir ki benim yorumum tam aksine fanatizm içermiyor iken sizin yorumunuz fanatikçe iken siz bana bunu diyebiliyorsunuz ! Hayret etmemek mümkün değil.
    -
    Diyorsunuz ki "poster basmıyorum".
    Şimdi sorarım herkese forumdaki "Poster basmıyorsanız 16.8 megapixel olan bu makina ne iş ?!" . Çok kişinin ağzına sakızdır bu laf çünki "poster basmıyoruz" !!! Tabi ya biz de size poster basılacak makinaları gösteriyoruz misal şöyle... Bırakıcaksınız bu klişe lafları. Poster mi basıyor bir Canon G12(10 mp) kullanıcısı, bir Panasonic GF3(12.1), bir Pentax K-r(12.4 mp), bir Canon S95 (10 mp) kullanıcısı da sanki bunları kullanan poster basıyormuş da 16.8 mp sony hx100 kullanan basmıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Bu ne zavallı, boş bir savunmadır. Arkasına saklanılan lafa bakar mısınız !

Arkadaşım senin gözlüklerinden bakamıyorum ve yaygara yapmıyorum ben açık ve net döyledim ama sen lafı uzatıp lastik gibi çekip üstünlük sağlamaya çalışıyorsun forum delikanlılarını bilirim lafı uzatmadım yukarıda gerçek kısımları yazdım. Tekrar yazayım
    1- Bu makina tripotla çekim yapıldığında emsalsiz bir zoomve kaliteli görüntü sağlar 810 mm zoom u şu anda profesyonel hangi makinada bulabilirsin? (dslr ile karşılaştırdığın için soruyorum)
    2- Bu makina sweep panaroma ve 3D çekimi yapabiliyor.
    3- Carl zeis vario tessar lens göz ardı edilemez.
    4- DSLR lerde portre çekerken arka plan bulanıklaşıyor ee bu makina yapamıyor mu?
    5- HX100V like kameradır DSLR ile karşılaştırmanız anlamsız. (ben karşılaştımadım sadece 7d gereksiz kaldı dedim siz lafı çektiniz başka alanlara)
    6- Çok fazla şey bilen ve bildiğini bu kadar ızdırap içinde haykıramak isteyen biriyseniz hayyamın önünde karton bir pankartla canon nikon alın sony like kamera almayın çünkü dandik yazısı taşıyabilirsiniz. (Bu kadar kıvranmanızdan bunu anlıyorum)
    7- Bir sürü senaryo üretmişsiniz arkadaşım paran varsa makinayı alır denersin sanırım sen bu makinayı denemedin elinde yok ama illa yorum yapacaksın ya internetten tarayıp buraya kusuyorsun bildiklerini. Ya da başkalarının bildiklerini bilmeden onaylıyorsun.
    8- Unutmayın makinanın güzelliğine değil işlevine para veriliyor kendim için konuşmuyorum siz ise dslr fanatiğisiniz belli ki o yüzden bırakın da insanlar dslr almasın sizin gibi takıntılı arkadaşların yorumlarına bakıp aa bak bu doğru biliyor diye size inanıp bir sürü amatöre yanlış yol göstereceksiniz. Ben istesem şu dakka gider nikon D7000 alırım yine oraya gelicem macro çekse de çekmesede benim işimi sony görüyor şu an için ama tatile gidersem HX100V nin yetmeyeceğini biliyorum.

Bu makina amatör fotoğrafçı için herşeydir (zengin ve parası bol olanlar lafım dışında) Ben olsam (amatör) HX100V alır iyicene öğrenirim sonra profesyonel makina alırım HX100V de kenarda kalır malum macro objectifler 1000 dolardan başlıyor.dslr de macro çok gerekli değil ama günün birinde biri gelir aklınızı çelerse macro için çıkarırsınız HX100V nizi olay bitmiştir.

Hiçbir profesyonel fotoğrafçı yukarıda yazdıklarıma hayır bu böyle değildir demez.

Bu sebeple sizin kıvrımlı ve dolambaçlı (haklı hissetme çırpınışlarının klavyeden dökülmesi) yazılarınıza BUNDAN SONRA CEVAP VERME NEZAKETİNİ GÖSTERMEYECEĞİM.
    Parası olan istediği makinayı alır ben bu makinanın iso 800 e kadar tatminkar olduğunu söyleye bilirim. (100 iso yu geçmeyi de pek düşünmedim nedense demek ki bişeyleri bilmiyorum sanırım.) Geri kalan yorumlar teferruattır teferruatı tatminsiz insan sever o halde cüzdanı kalın olup 55000 tl ye yalçınlar dan leica makina almasını tavsiye ederim Başbakan yardımcımız bülent arınç da öyle yaptı netekim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: maxpuzar

WILLIAMs on numara resimler paylaşım için çok teşekkurler birde orjinal boyutlarında 1 kaç örnek alabilirmiyiz Ellerine Sağlık

@ maxpuzar ; akşam ekleyeyim dostum. İnternet hızım yavaş olduğu için orjinallerini yüklemedim. İstediğin foto varsa onu yükleyebilirim.

Tartışan arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum; Hiçbirimiz Canon, Nikon, Sony yada diğer firmalardan prim almıyoruz yada reklam gelirimiz yok; olan varsa bilemem

Tercihler, ihtiyaç ve maddiyata göre değişiyor sonuçta. 10.000 TL' lik bir set almaya imkanlarım el verseydi yine de HX100V alırdım. Neden diyecek olursanız ben bu işten para kazanmıyorum ya da amacım para kazanmak değil. Sadece anı, hatıra fotoğrafları çekiyorum. Yüksek zoom, makro performansı, gece çekimleri, video çekim kalitesi ve daha bir çok artısıyla bu makineyi tercih ettim. Yani işimi fazlasıyla görüyor. İşini görmeyeceği kanısında olan arkadaş gider başka makine alır. Tabi f/p olarak bu makinenin 2 katı fiyata bile SLR set kuramassınız orası ayrı. Nacizane görüşlerim bu yönde Sağlıcakla..

• Üstünlük sağlamaya çalışmıyorum. Delikanlılık da yapmıyorum.
    Nerede ban bu makinayı d-slr ile kıyaslamışım. Siz kıyasladığınız için ilk mesajınızda ben de bu kıyaslamanıza istinaden görsen kanıt sundum. Benim yaptığım bir kıyaslama değil ! Neden sizin yaptığınız kıyaslama benim üzerime kalıyor ! ! ! Yaptığınız şeyi hem inkar edip hem de üzerime atmak delikanlılıktır asıl.
    1- Sırf laf var 1 tane kanıtınız yok. Koyun fotoğraf haydi !..
    2- Makinanın yazılımsal özlliklerini biliyorum, bir sürü kaynak var. Şu ana kadar çektiğiniz kaç panorama var ? Bir tanesini bizimle paylaşabilir misiniz ?
    3- Edilir, makinadaki lensin "tessar" olduğuna dair bir kanıtınız var mı yoksa ezberden laf mı? Ayrıca bir tek lens bir fotoğrafın yeterli derecede iyi olmasını sağlayan etken değildir. Bu iş, imaj kalitesi makinadaki yazılıma, sensöre, lense bakar. Siz sadece bu yeter dediğinizde yanılıyorsunuz !
    4- İmaj kalitesinden bahsederken mesele bu mudur yani "d-slr ile arkaplan bulanıklaşıyor e bu da yapıyor" Müthiş bir tespit !
    5- Evet like fotoğraf makinasıdır, aksini iddia etmedim ki. Peki Sony HX100 varken Canon 7D gereksiz demeniz bir karşılaştırma değildir ! Kabul ediyorum
    6- Çok bilenin kim olduğu ve lafı nerelerden nerelere taşıdığı ortada duruyor. Bana dil uzatıp üste çıkmaya çabalayacağınıza mesajlarınızda dediklerinize dikkat edin. Ne dediğinizi ya bilin yada bildirince olayı kişiselleştirmeyin. Nedir bu yaptığınız şimdi fanatizm değil de ?

7-
    quote:

39 yaşında biri olarak uzun yıllar sektör bilgisine sahip olduğuma inanıyorum. Kağıt üzerinde bildikleriniz yada yapılan incelemeler değil objectif sonuçlara daha önem vermenizi tavsiye ederim.
    Hakan Onur
    Bilgisayar Mühendisi

Bu şekilde üstünlük kurma çabası gösteren de ben değilim sizsiniz . Yani artık "bak ha yaşım da büyük" durumuna sığınmışsınız
    -
    Hakaret ve sahtekarlığa gerek yok. 55.000 liralık bir makina göstermiyorum ki bundan daha iyi imaj kalitesi sunduğunu söylediklerim içerisinde. Siz ne diye kendi uydurduğunuz düşünceleriniz içinde çırpınıyorsunuz ? Var mı ISO 800'de tatminkar bir fotoğraf şuraya koyabileceğiniz ve 8-10 kat ufaltılmamış ! ISO 100'ü geçemezsiniz çünkü makina fotoğraf değil başka bir şey veriyor size imaj kalitesi olarak. Değil 800 evvelki mesajımda verdiğim linkte 400 ISO karşılaştırmaları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 6 Şubat 2012; 16:54:11 >

• İyi demişin Williams kardeş,ben yine alacak olsam bu makineyi alırım.Çünkü beğenmişim.Benim foto zevkimi karşılayan bir makine.Makro ve doğa çekimleri
    Ben profesyonel değilim.DSLR ve ekipmanlarını sırtımda okul çantası gibi taşıyamam
    o okul çantasını doldurmak için bütçe ayıramam.Bu kadar basit.Hakan Onur buranın seçkin bir bireyi,bildiğim kadarıyla jiddi'de burda ve diğer forumlarda sakin,yapıcı takılan bir arkadaş.

Açıkçası tartışma sebebinize bakıyorumda fındık kabuğunu doldurmaz.Lütfen sakin olun.Bunlar gerçekten tartışılacak şeyler değil.
  • Sn.Jiddi,

1-2 sayfa geride çektiğim kedi fotoları var.2 adet tekir kedi fotosu 30x optik zumda 800 iso performansı ve otomatik modda çektim.
    Kesinlikle ufaltılmamıştır.Ben makineyi 10mp olarak kullanıyorum.
  • quote:

Üstünlük sağlamaya çalışmıyorum. Delikanlılık da yapmıyorum.
    Nerede ban bu makinayı d-slr ile kıyaslamışım. Siz kıyasladığınız için ilk mesajınızda ben de bu kıyaslamanıza istinaden görsen kanıt sundum. Benim yaptığım bir kıyaslama değil ! Neden sizin yaptığınız kıyaslama benim üzerime kalıyor ! ! ! Yaptığınız şeyi hem inkar edip hem de üzerime atmak delikanlılıktır asıl.
    1- Sırf laf var 1 tane kanıtınız yok. Koyun fotoğraf haydi !..
    2- Makinanın yazılımsal özlliklerini biliyorum, bir sürü kaynak var. Şu ana kadar çektiğiniz kaç panorama var ? Bir tanesini bizimle paylaşabilir misiniz ?
    3- Edilir, makinadaki lensin "tessar" olduğuna dair bir kanıtınız var mı yoksa ezberden laf mı? Ayrıca bir tek lens bir fotoğrafın yeterli derecede iyi olmasını sağlayan etken değildir. Bu iş, imaj kalitesi makinadaki yazılıma, sensöre, lense bakar. Siz sadece bu yeter dediğinizde yanılıyorsunuz !
    4- İmaj kalitesinden bahsederken mesele bu mudur yani "d-slr ile arkaplan bulanıklaşıyor e bu da yapıyor" Müthiş bir tespit !
    5- Evet like fotoğraf makinasıdır, aksini iddia etmedim ki. Peki Sony HX100 varken Canon 7D gereksiz demeniz bir karşılaştırma değildir ! Kabul ediyorum
    6- Çok bilenin kim olduğu ve lafı nerelerden nerelere taşıdığı ortada duruyor. Bana dil uzatıp üste çıkmaya çabalayacağınıza mesajlarınızda dediklerinize dikkat edin. Ne dediğinizi ya bilin yada bildirince olayı kişiselleştirmeyin. Nedir bu yaptığınız şimdi fanatizm değil de ?

7-
    quote:

39 yaşında biri olarak uzun yıllar sektör bilgisine sahip olduğuma inanıyorum. Kağıt üzerinde bildikleriniz yada yapılan incelemeler değil objectif sonuçlara daha önem vermenizi tavsiye ederim.
    Hakan Onur
    Bilgisayar Mühendisi

Bu şekilde üstünlük kurma çabası gösteren de ben değilim sizsiniz . Yani artık "bak ha yaşım da büyük" durumuna sığınmışsınız
    -
    Hakaret ve sahtekarlığa gerek yok. 55.000 liralık bir makina göstermiyorum ki bundan daha iyi imaj kalitesi sunduğunu söylediklerim içerisinde. Siz ne diye kendi uydurduğunuz düşünceleriniz içinde çırpınıyorsunuz ? Var mı ISO 800'de tatminkar bir fotoğraf şuraya koyabileceğiniz ve 8-10 kat ufaltılmamış ! ISO 100'ü geçemezsiniz çünkü makina fotoğraf değil başka bir şey veriyor size imaj kalitesi olarak. Değil 800 evvelki mesajımda verdiğim linkte 400 ISO karşılaştırmaları var.
    Bir insan bir fotoğraf makinesi alırken tek düşündüğü şey resim çekmektir.
    Sonra resim çekmeye başladığında daha güzel resim çekmeyi hayal eder.
    Elindeki yetmiyor ise daha iyi resim çeken makine arayışına girer.
    Ve bu böylece devam eder.
    Eğer, insanın elinde çok iyi resim çeken bir makine var ise asla daha kötü resim çeken bir makineye yönelmez.
    Eğer, bir makine kötü resim çekiyor ise o makinenin diğer özellikleri o makinenin çok iyi olduğunu göstermez.
    HX100 iyi resim çeken makine değil. Diğer özellikleri fantezidir.
    Bu makineyi alan arkadaşlar bu gerçeği kabul ettikleri taktirde mutlu olurlar.
    İyi resim istiyorsan. Bu makineler yetersizdir.
    Fazla bir şey istemiyorsan bu makine insanı mutlu eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 6 Şubat 2012; 17:09:38 >

• @soran2
    Makina beni tatmin eder, tamam.
    Fakat şuna gerek yok, buna gerek yok, bundan iyi, şundan iyi şeklinde konuştuğunuzda bu bir kıyaslamadır. Sizin şu dediğiniz de bir kıyaslama değil midir "DSLR ve ekipmanlarını sırtımda okul çantası gibi taşıyamam, o okul çantasını doldurmak için bütçe ayıramam." ? Ayrıca misal örnek olarak yazdığım makinalardan birisi ebat ve ağırlık olarak da HX100'den ufak ( bakınızhttp://camerasize.com/compare/#122,101 ), yani ne daha çok para dökmenize gerek var ne de okul çantasına !
    -
    Sonra yanlış mıyım, yalan mı bu "biz poster basmıyoruz" lafı ? Benim imaj kalitesi olarak bundan iyi olduğunu söylediğim ve örnek inceleme fotoğrafını da kanıt olarak paylaştığım makinalar megapixel olarak bundan çok daha az ! Bu durumda benim yorumuma siz "e ama ben poster basmıyorum ki" derseniz bu dediğiniz neye istinaden ne demektir, ben mi yanlış anlamışım yani bu durumda bu lafı !?
    -
    Ayrıca bana yapılan suçlamaları acaba ben mi yapmışım kendisi mi ? Buyrun bakın, kim fanatikce bir markaya ait bir ürün için acayip detaylara sığınıyor.
    *Lensi tessar ben mi dedim ? Peki tessar mı ?
    * 4- DSLR lerde portre çekerken arka plan bulanıklaşıyor ee bu makina yapamıyor mu? bu bana mı ait ? Peki bu da bir kıyaslama değil mi yine ?! ve ne iş ise kıyaslayan ben oluyorum hala bu makinayı d-slr ile
    * Yaşım şu kadar büyük, işim bu, şu kadar makina elimden geçti v.s. şeklinde üstünlük kurmaya çalışan benim değil mi ?
    * Ortaya bir inceleme sitesinin yaptığı eşit şartlarda çekilmiş stüdyo fotoğrafını delil olarak koyan benim. Peki karışılığında laftan öte bir tek kare paylaşamayan ve fakat o laflarda yok şusu iyi busu iyi diyen fanatik değil ama ben fanatiğim !.. Elbette haklı, çünkü yaptığım şey sadece mevcut gerçekler ışığında makinanın yaptıklarını paylaşmaktır. Her kim bu yaptığım şeyin negatif yada pozitif anlamda makinayı iyilemek veya kötülemek olduğunu
    düşünüyor ise o kişidir işte "fanatik". Çünki yaptığım şey kendi taraflı bakış açım ile oluşturduğum-saptırdığım gerçek olmayan şeyler değildir. Bu basit ve açık gerçeği görmekten uzak olduğunuzda "fanatik" olarak adlandırılabilirsiniz en iyimser tabiri ile !

• quote:

Orijinalden alıntı: ratsx

Bir insan bir fotoğraf makinesi alırken tek düşündüğü şey resim çekmektir.
    Sonra resim çekmeye başladığında daha güzel resim çekmeyi hayal eder.
    Elindeki yetmiyor ise daha iyi resim çeken makine arayışına girer.
    Ve bu böylece devam eder.
    Eğer, insanın elinde çok iyi resim çeken bir makine var ise asla daha kötü resim çeken bir makineye yönelmez.
    Eğer, bir makine kötü resim çekiyor ise o makinenin diğer özellikleri o makinenin çok iyi olduğunu göstermez.
    HX100 iyi resim çeken makine değil. Diğer özellikleri fantezidir.
    Bu makineyi alan arkadaşlar bu gerçeği kabul ettikleri taktirde mutlu olurlar.
    İyi resim istiyorsan. Bu makineler yetersizdir.
    Fazla bir şey istemiyorsan bu makine insanı mutlu eder.

Kimine göre haklı, kimine göre haksızsınız bu durumda Makine neye göre, kime göre iyi yada kötü?

HX100V benim için yeterlidir. Her konuda beni tatmin edebilecek özelliklere sahip. Dediğim gibi bu özellikleri kazanması için D5100 + makro + tele + normal kullanım için objektif alacak olsam araba fiyatını bulacak hemen hemen :)

• iyi fotoğraf çekmek için
    Dslr gövde en az 1300 TL
    Geniş açı lens en az 750 TL
    Tele Lens En az 500 TL
    Günlük kullanım lens en az 200 TL
    Makro yazmadım bile

toplamda en az 2750 TL gibi bir meblağ yapıyor
    onun yerine kimisine göre taşıması kolay ve 1200TL ye neredeyse hepsinden biraz sunan Hx100 güzel bir alternatif.
    Bu tercih meselesidir çok tartışmaya gerek yok.

Ben nicelerini tanıyorum elinde Nikon D90 var aldığında otomatik moda getirmiş sadece açıp çekiyor başka bir şey bilmiyor.

Her kullanıcıya o paraya git ikinci el Dslr al demek doğru bir şey değil.
  • @WILLIAMs
    Efendim şimdi şöyle...
    Elbette ki bir üründen herkesin beklentileri farklı olabilir. Kimisi 30 x zumla uzakları yakın etmek ister, kimisi panoraması kolay olsun, kimisi full HD videosu olsun gibi gibi. Tercihinizi yaparken bunlardan bir yada birkaçı sizi o ürüne yönlendirebilir. Buraya kadar hiçkimseye haksız demek hakkım değil.
    -
    Makina elbette ki bana göre iyi veya kötü de değil !.. Siz yazdığım mesajlar içerisinde makina kötü dediğimi mi gördünüz ? Yok ise konunun konuşuldukça genişlemesi içerisinde en başta bu makinayı aldım ve 7d'ye ihtiyacım kalmadı kıyasından ve imaj kalitesi hakkında söylenen yorumdan sonra cevaben yazdıklarım size benim taraflı bakış açım gibi mi görünüyor. Oysa ki ben oradaki yanıltıcı ve taraflı yorumu gerçek stüdyo çekimi karşılaştırmasını ilgili herkesin dikkatine sunarak tarafsızlık göstermişimdir. Üstelik "gerçek" bir gün hepinizin ihtiyaç duyacağı bir şeydir. Bugün ortaya konulan küçücük bir gerçek hoşunuza gitmiyor diye gerçeği gözardı etmek, inkar etmek, yalanlamak, çok seslilik ile susturmak hiçbir kişiye zerre fayda sağlamaz.
    -
    Tekrar söyleyelim... Ben kimseye 30x zumlu bu makinayı almayın gidin 5000 liraya d-slr + zum lens alın gibi bir şey söylemedim. Bu kıyası ben demişim, ben yapmışım gibi nasıl oldu olay hiç bir dönüp bakıyor musunuz mesajlara ? Tam aksine kıyas amaçlı örnek olarak sunduğum linkte fiyat aralığı olarak bu makina fiyatına yakın makinalar var. Sizler de inceleyebilin diye o sayfadan istediğim makinaları seçip ekran görüntüsünü alıp buraya koymak yerine linki verdim ki farklı makinalarla da kıyaslayabilesiniz. Peki ben bu kadar ince düşünmek zorunda mıyım bir link paylaşırken bile ? Neden ? İşte bu sebeple, ne kolay suçlamak. Benim verdiğim linkteki örnek makinaları beğenmediniz mi, e tıklayın makina isminin olduğu yere seçin başka modeli onla kıyaslayın ! Bana yok fanatiksin, yok sen kime göre neye göre haklısın diyene kadar işte orada gerçekler. Yoksa size göre o site de bu hizmeti verirken fanatiklik mi ediyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jamboree

iyi fotoğraf çekmek için
    Dslr gövde en az 1300 TL
    Tele Lens En az 500 TL
    Makro yazmadım bile

onun yerine kimisine göre taşıması kolay ve 1200TL ye neredeyse hepsinden biraz sunan Hx100 güzel bir alternatif.

Ben nicelerini tanıyorum elinde Nikon D90 var aldığında otomatik moda getirmiş sadece açıp çekiyor başka bir şey bilmiyor.

Evet ortalama bir hesap ile bu budur. Haklısınız...
    Fakat her kullanıcıya git 2.el yada sıfır d-slr diyen var mı ? En azından ben demiş miyim ? Hani şu an ortadaki tartışmanın aktörlerinden biri olmam sebebi ile cevap vereyim dedim.
    -
    Ayrıca kısa geleceği düşünenlerin kolaya kaçışıdır bu işte örnek olarak verdiğiniz sisteme 3000 lira vereceğime 1200 liraya d-slr like alayım düşüncesi. Çünki bilirsiniz ki düşürüp, kırıp etmediğiniz sürece bir d-slr lensi eskimez pek kolay. Size 1 senede modası geçen bir teknoloji ürünü olarak kalmaz elinizde yani. d-slr gövde eskir mi senesinde yada 2 seneye peki ? Bugün göreceğiniz üzere 1-2 senede bir d-slr like'a 1200-1500 lira verip her aldığınızda imaj kalitesi ve fotoğrafçılık tekniği adına aynı yerde olmak mı karlı görünüyor !!! yoksa 3-4 yıl neticesinde 3 lens bir gövde ile hem daha iyi fotoğraf kalitesi hem de çok daha inceliklerine inebileceğiniz fotoğrafçılık tekniklerinin önünü açan bir sistem mi karlı görünüyor ?! Böyle de bir bakış açısı sunayım istedim size.

• Sayin Jiddi,
    bence yazilanlari cok kafaya takmayin. Karsilastirmanin düzgün bir sekilde bilimsel bazda yapilmasina emek verdiniz. Ama DSLR-Like alacak bir kisinin öncelikleri daha iyi görüntü olmadigi icin arka planda kaliyor. Az para ile cok fotograf almak hedef. Üstüne cocuk gibi sirtimda canta tasimam ben diyenler bile var. Demek ki bu kisilerin hedefleri ve tercihleri farkli.

7D'yi begenmem, 5D kagni gibi, Nikon ucar, Pentax karate yapar gibi söylemler kisisel görüslerden ibaret. DSLR alacak ve adam gibi fotograf cekmeyi ögrenecek adamin bir kere merakli ve azimli olmasi lazim. O adam zaten acar bakar; okuyup kendi kararini verir. Sirf birilerinin tavsiyesi ile DSLR alacak kisi zaten bir süre sonra o isi birakacaktir.
  • Whalla bir bardak suda fırtına koparılmış ben biraz özetleyim.

Hx100V = 820 tl - 810 mm optik zoom 16.2mp - carlzeiss -sweep panaroma - 3d movie 1080p hd video vs vb
    7d = 1550 dolar body - 400 dolar 50 mm f1.4 - 1000 dolar 100 mm f2.8 macro - 1000 dolar 24-105 f4L lens + çanta hızlı bir CF kart !&gb en az ve tripot manfretto vs = 500 dolar

2 nakinanın yurtdışında erişebildiğim fiyatlarıdır. Zaten sony i 820 tl ye aldım. Yukarıya bakarsak. Ne kadar ekmek o kadar köfte..................

Bilgisayar mühendisiyim ancak teknik terimlerle çok bilmişlik taslayıp kimseyi küçük görmem sizin bilginiz dahilinde olanlara ek kendi bildiklerim kitap yazmaya yeterlidir o yüzden herkesin bilgisi kendine D800 çıktığında onun topiği altında iyi veya kötü yorumlarız. Ben imaj çekiyorum bana yeterli geri yorumlar benim için hava civa. Ha alırsam da D800 ü param var keyfim ister alırım sidik yarıştırmam HX100V ile çünkü HX100V kalıbının kalitesini karşılıyor fazlasıyla. İsterseniz fotokritik de narkoz30 adıyla paylaşıyorum zaman zaman hx100v imajlarına bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: WILLIAMs

quote:

Orijinalden alıntı: maxpuzar

WILLIAMs on numara resimler paylaşım için çok teşekkurler birde orjinal boyutlarında 1 kaç örnek alabilirmiyiz Ellerine Sağlık

@ maxpuzar ; akşam ekleyeyim dostum. İnternet hızım yavaş olduğu için orjinallerini yüklemedim. İstediğin foto varsa onu yükleyebilirim.

Tartışan arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum; Hiçbirimiz Canon, Nikon, Sony yada diğer firmalardan prim almıyoruz yada reklam gelirimiz yok; olan varsa bilemem

Tercihler, ihtiyaç ve maddiyata göre değişiyor sonuçta. 10.000 TL' lik bir set almaya imkanlarım el verseydi yine de HX100V alırdım. Neden diyecek olursanız ben bu işten para kazanmıyorum ya da amacım para kazanmak değil. Sadece anı, hatıra fotoğrafları çekiyorum. Yüksek zoom, makro performansı, gece çekimleri, video çekim kalitesi ve daha bir çok artısıyla bu makineyi tercih ettim. Yani işimi fazlasıyla görüyor. İşini görmeyeceği kanısında olan arkadaş gider başka makine alır. Tabi f/p olarak bu makinenin 2 katı fiyata bile SLR set kuramassınız orası ayrı. Nacizane görüşlerim bu yönde Sağlıcakla..

@WILLIAMs at,kedi,dağ,teyze,amça birde önceligim vakitin var ise geçenlerde yapmış olduğun geceresimlerindende bir kaç örnek ilave edersen mükemmel olur... Geceresimlerinin hepsi güzel seçimi sana bırakıyorum

• Gece çekimi başka yok kardeşim Diğerlerini ekleyeyim orjinallerini
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jamboree

iyi fotoğraf çekmek için
    Dslr gövde en az 1300 TL
    Tele Lens En az 500 TL
    Makro yazmadım bile

Evet ortalama bir hesap ile bu budur. Haklısınız...
    Fakat her kullanıcıya git 2.el yada sıfır d-slr diyen var mı ? En azından ben demiş miyim ? Hani şu an ortadaki tartışmanın aktörlerinden biri olmam sebebi ile cevap vereyim dedim.
    -
    Ayrıca kısa geleceği düşünenlerin kolaya kaçışıdır bu işte örnek olarak verdiğiniz sisteme 3000 lira vereceğime 1200 liraya d-slr like alayım düşüncesi. Çünki bilirsiniz ki düşürüp, kırıp etmediğiniz sürece bir d-slr lensi eskimez pek kolay. Size 1 senede modası geçen bir teknoloji ürünü olarak kalmaz elinizde yani. d-slr gövde eskir mi senesinde yada 2 seneye peki ? Bugün göreceğiniz üzere 1-2 senede bir d-slr like'a 1200-1500 lira verip her aldığınızda imaj kalitesi ve fotoğrafçılık tekniği adına aynı yerde olmak mı karlı görünüyor !!! yoksa 3-4 yıl neticesinde 3 lens bir gövde ile hem daha iyi fotoğraf kalitesi hem de çok daha inceliklerine inebileceğiniz fotoğrafçılık tekniklerinin önünü açan bir sistem mi karlı görünüyor ?! Böyle de bir bakış açısı sunayım istedim size.

Unutma ki herkes "bir gün profesyonel fotoğrafçı olmalıyım" kaygısında değil.
    insanların farklı beklentileri var, ben son bir yılda Dslr için 7000TL harcadım ama benim için
    önemli bir hobi ve çoğu zamanımı fotoğraf çekerek geçiriyorum ve böyle mutluyum.
    Öte yandan bir çok kullanıcı hem yüksek zoom yapsın gerektiğinde hem de beni standard ayarlarla kısıtlamasın diye düşünüyor. Taşıması kolay mı ona bakıyor. (Benim imzamdaki aleti herkes taşımaz) ve tabi ki bütçe değerlendirmesi yapıyor.

Hx100 kardeşime aldım ve uzun süre kullandım, çok güzel makine, verilen parayı sonuna kadar hak ediyor.

• Geçtiğimiz pazar bir bayan ve erkek arkadaşı fenerbahçe burnunda gezmeye çıkmışlardı dikkatimi çekti genç arkadaşımız sırtına koca bir çanta almış, üzerinde tripotuda vardı muhtemelen güzel manzara fotoğrafları çekmiştir 2-3 saat zaman ayırmıştır. Önceliği ve bütçesi benden fazlası ile farklı idi yaşam biçimim ve zamanım benim bu tür bir yapılanmaya müsait değil, eminim ki benim gibi olanlarda seçimlerini yaparken bu cihazın compact anında ulaşabileceği her yere götürebileceği ve sonuç olarak tatmin edici bir fotoğraf kalitesi alabileceği gibi kıstaslar seçmesinde en büyük etkendir. Kişiden kişiye ve zamana göre bu öncelikler ve kıstaslar değişir.
    birileri ısrarla dslr ile karşılaştırıyor ne kadar kötü bir cihaz olduğunu iso başarımının ne kadar kötü olduğunundan dem vuruyor, elma ila armutu karşılaştırıyor enteresan geliyor bana çünkü dslr seçmek ile hx100 seçmek arasında hem öncelikler hemde bütçe olarak dağlar kadar fark var.

Madem mesaj attım 1-2 yazdan kalma fotoğrafta paylaşayım fırsat bu fırsattır içimiz ısınır belki,

Zoom ile ilgili kareler
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

MPO 3D örnek
    http://www.freeimagehosting.net/6g6u2

Düşük çözünürlüklü Panorama
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cowbi -- 7 Şubat 2012; 10:34:42 >

• Güzel fotoğraflar.Teknedeki adamların üzerindeki elbiseler gayet net.Yüzleri tanınıyor.30X mi bunlar yoksa 120x mi?
    Sırf panaroması yeter.Makine herşeyi anlatıyor.

Şu DSLR-HX100v karşılaştırmasıda bitsin artık.Aynı grupta olmayan makineleri değerlendiriyoruz.Yanlış yapıyoruz.
    Sürekli Foto paylaşalım,çekim tekniklerini tartışalım.Burası yapıcı bir forum olsun.Diğer makinelerin forum üyeleri bizi kıskansın.
  • @soran2 dijital zoom kapalı, x30 optik zoomla elde çekilmiş pozlar

ben daha yeni keşfettim auto iso ayarında cekim yapmamam gerektiğini, gereksiz tartışmalar yerine cihazı nasıl daha iyi kullanabiliriz onu konuşsak herkez için daha hayırlı olur bencede
  • @jamboree
    Unutmayınız ki d-slr almak demek sizi "profesyonel fotoğrafçı" olmak zorundasınız gibi bir yaptırım altına sokuyor demek değildir. d-slr makinalara "profesyonel" yada "profesyonel makinası" diye bir anlam vermek de bu forumda bazılarının kullandığı yanlış bir tabir. Öyle değil mi ? Nerede görebildiniz Dünya çapında fotoğraf inceleme sitelerinde olsun, forumlarında olsun bir d-slr'a "professional" gibi bir sınıf, bir isim verildiğini, o ad ile çağırıldığını veya kullanıldığını ? Burada ! bazılarının gözünde çok büyüttüğü bir şey olması sebebi ile öyle isimlendirenler olabiliyor. İşte tam da burada hatanın ta kendisi. Şöyle ki, profesyonellik makina ile olmaz. Profesyonel olan kişidir, makina araçtır. Kimilerinin zaman zaman yanlış şekilde dile getirdiği şey de tam da budur. Derler, görmüşsünüzdür bir çok kereler "makina çekmez, insan çeker, altında 10.000 liralık makina da olsa berbat fotoğraflar çekenler gördüm" gibi söylemleri. İşte göreceğiniz üzere makinaların birbirlerine oranla farklı özellikleri vardır. Profesyonel kişi hedefini ve ihtiyaçlarını karşılayacak doğru sistemi bulup en doğru şekilde istediği sonuca varmaya çalışan kişidir. Fakat bir makina profesyonel değildir. İşte böyle denildiğinde her d-slr sahibinin de "profesyonel fotoğrafçı" olduğunu veya "profesyonel fotoğrafçı olmak yolunda" olduğu manası çıkar ki bu doğru bir tespit olmaz. Kime ne, benim için çektiğim alalade bir fotoğrafın fotoğraf kalitesinin daha iyi olmasını istemem sebebi ile bu işi bir compact'tan daha iyi yapan 5000 liralık makina almamdan ? Öyle değil mi ? Dünya üzerinde yazılmamış bir kanun mu var da d-slr alan profesyonel olacak diyor ?! Misal ben amatör fotoğrafçı bile değilim. Fakat fotoğraf çektiğim 10 yıllık sürecin dijital fotoğraf makinalı zamanlarında gün geçtikçe öğrendiğim şeyler ile bir gün gördüm ki bazen çektiğim bir fotoğrafın 10'da 1'lik bir alanındaki bir cisim-obje-yüz-araç-çiçek tek başına ihtiyaç duyulan bir karakter olabiliyor. Onu oradan kesip alıp kullanmam gerekebiliyor. İşte bu gibi bir durumda fotoğraf kalitesi olarak daha iyi olan bir makinanın ihtiyaç olduğu gerçeği karşıma çıkıyor. Daha başka sebepler de var, var da var... Bugün için amacı bas-çek yapıp bir de makinanın sunduğu özellikleri kullanarak bu hobiden zevk almak yolunda olan birisinden aslında farkım yok ! Ben belki de onlardan birkaçının yaptığı gibi birkaç detaya ilgimi arttırmışım o kadar. Bu beni profesyonel mi yapar ? Bazen arkadaşlar d-slr makinaların daha alınabilinir olması sebebi ile "her önüne gelen" gibi bir tabirle herkesin aldığını ama fotoğraf çekemediğini yazarlar, görürüz. Bence bunu da abartmak gereksiz. Dediğim gibi kişi bir akşam üzeri evinde loş ışıkta hoplayıp zıplayan çocuğunu net fotoğraflamak istiyor diye sorup öğrendiği iso başarımı iyi bir d-slr aldı diye profesyonel olmak zorunda değildir. Bir kişi çektiği makroyu 1e 1 boyutta açıp ondan kesit alıp paylaşmak istediğinde o kesiti net görmek istediği için d-slr aldı diye profesyonel olmak zorunda değildir. İmkanı var ise, gözü bu detayları görecek derecede sağlıklı ise ve aklı-bilinci öğrenmeye açık ise yukarıda yaptığım hesapla 4-5 yıl sonrasında vardığı noktada bir gövde 2-3 lens ile fotoğraf kalitesi iyi bir sisteme sahip olur iken diğer yandan misal d-slr like'ın bazı kötü fotoğraf kalitesi sunan modellerinden alan kişi ise bugün Haifa PX-10 modeline 1200-1400 lira ödemiştir, 2-3 yıl sonra bir üst modeline aynı parayı öder ve 4 yıl sonunda vardığı nokta bugünki fotoğraf kalitesinden çok da ileride değildir. Yapılan harcama da nerede ise denktir ! d-slr sisteme yatırım yapan elindeki lensler ile daha yıllarca devam edebilecek iken like sistem sahibi ileride komple makinayı değiştirmek zorunda kalabilecektir !

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.