Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: soran2

Abi ne HX100'müş bee,bütün dslr'cılar hücuma geçmiş.Makine bu kadar mı iyi anlamadım gitti.

@soran2,
    Yıllarca (Neredeyse 40 yıl) filmli makina kullanıp 2006' da ilk sayısal makinaya geçtiğimde son olarak SLR makina kullandığım için hiç dSLR düşünmedim(Garip gelebilir) Araştırmaya başladığımda zaten o yıllarda Video konusu makinaya konulmuş extra bir BONUS anlamındaydı ve o sıralarda o günün şartları altında süper kalite Like makinalar vardı hatta hangisi dendiğinde şaşkına dönüyordunuz. Eski arkadaşların neredeyse %90' nı like makinalarla işe başlamışlardı ve fiyatlar düşmeye başlayınca yada artık kesmemeye başladığında dSLR' ye geçmişlerdi.
    Bu gün için iyi iş çıkartan sadece ve sadece 2 makina var belki bir 3. sü gelecek. O tarihlerde mukayese yapabileceğiniz en az 10-12 makina vardı. (Sony R1 ve F828 başta olmak üzere Fuji S5700-S6000FD/6500FD-S9100/9600-S100FS-Panasonic FZ30-FZ50-FZ27-FZ38-Kodak Z7590-Z650- Canon PowerShot S3 IS-S5 IS vb....aklıma gelenler)
    Bu tartışma birazda özellikle giriş seviyesi makinaların fiyatlarının (TR) ilk çıkışta bile like makinaların altına düşmesinden kaynaklanıyor. Dikkat ettiyseniz eleştrilerin ilk hareket noktası "Bu paraya dSLR alınır" noktasından başlıyor. Tabi bu oldukça basit bir hareket noktası. dSLR aslında tam bir para tuzağıdır. Ucu bucağu, dur durak noktası yoktur. Kişisel görüşüm cebiniz bol olmadıkça bu tuzağa düşmemek lazım, tabi olaya bir HOBBY olarak bakılacaksa. Çünkü heves geçince özellikle 2-3 yıl sonra alınan makinanın üzerine en az 3-5 model çıkıyor, lensleriniz dışında "gövde" elinizde bir enkaz olarak kalıyor. Çoğu zamanda çeşitli nedenlerle bir köşede ebedi uykusuna yatıyor, unutuluyor. Söylem "Babamın sandıktan çıkan "Zenith" makinasına" dönüşüyor.
    Bu gün bu 2-3 makina günün koşullarına uygun hemen hemen tüm dSLR' lerin en az 3-4 lensle yapabildiği işleri tek bir kaliteli lensle bazı önemli 3-5 eksiği ile yapabilen makinalardır. Hobby için biçilmiş kaftandır, Eğer fotograf yada video' yu kullanan herhangi bir meslek mensubu iseniz zaten bir süre sonra bu makina 2. makinanız olacak dSLR' lerden birine geçeceksiniz ve tabi bilinçli bir kullanıcı olarak.
    Bu nedenle biribirine temelde asla rakip olmayacak 2 makina türünü aşırı karşılaştırma veya tartışma konusu yapmak bana son derece anlamsız geliyor. Her şey yerinde (sınıfında) güzeldir.

mükemmel bir anlatım üstad..mükemmel

• Arkadaşlar şu toz olayı canımı sıktı hayla cvp gelmedi üstadlardan yokmu derdime bir çare like makinenin içinde bir toz nerden girdigi meçul ve daha adam gibi makine ev dışına cıkmadı adam gibide resim çelikmedi 1200 lira ver ve böyle bir manzara ile karşılaş

Ne yapayım usatadlarım bir kaç teknik takdik verin lütfen kralsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

Pentax ve olympus a sadece kısa bi dönem üretti. Memnun kalmamış olacaklar ki artık üretmiyor.
    Yani sadece nikon var.

Merhaba,
    Sensör üretimi konusunda küçük bir düzeltme; Pentax'ın güncel dslr modellerinin sensörlerini hala Sony üretiyor.Sadece Samsung'la ortak üretim yaptıkları dönemlerde k20d ve k-7 gibi modellerde Sony yerine Samsung üretimi sensörleri tercih etmişlerdi.
    Ayrıca,bildiğim kadarıyla Nikon ve Pentax için üretilen sensörlerin bazı aşamalarını bu iki markanın mühendisleriyle birlikte gerçekleştiriyorlar.
    İyi günler hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 11 Şubat 2012; 13:58:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maxpuzar

Arkadaşlar şu toz olayı canımı sıktı hayla cvp gelmedi üstadlardan yokmu derdime bir çare like makinenin içinde bir toz nerden girdigi meçul ve daha adam gibi makine ev dışına cıkmadı adam gibide resim çelikmedi 1200 lira ver ve böyle bir manzara ile karşılaş

Ne yapayım usatadlarım bir kaç teknik takdik verin lütfen kralsınız

Toz üretimde kaçmıştır.Senin suçun yok.Aldığın yerle görüş hakkını ara.Eğer sonuç alamazsan servise git.Makineyi açtırmam ayarları bozulur.
    Fabrikasyon optik ürünün ayarı tutmaz.Ürünümde fabrikasyon hata var de.Makineyi değiştirin de.Eğer baktın sonuç alamıyorsun sarıyere bağlı hakem heyetine başvur.
    Onlar işi çözer.Makinen değişir.En kötü ihtimalde zaten garantin devam ediyor.İstediğin zaman yaptırırsın.

• 03.11.2011 de makineyi almışım ve 12.31.2011 den beri trafik kazasından dolayı evdeyim dışarıya cıkamıyorum bu olayda yeni oldu makine

nerdeyse kullanılmadı test deneme cekimleri hariç... pazartesi artık diyaloglar başlar
  • Arkadaşlar forumda Like makina tartışıyoruz dslr ciler troll yapıyor.
    2 makinanın ayrı kategorileri var ama koyun önüme sony A65 ve A77 yi nikon la canonla karşılaştıralım. Bence Sony DSLR konusunda özellikle slt konusunda diğer firmalardan daha ileride öncü rolü üstleniyor sony nin DSLR lerini ben de beğenmem canonla nikonla kıyaslamam bile ama perdesiz slt teknolojisi olağan üstü şeyler başarıyor bence şu an tek eksikleri yazılımı makinaya tam oturtmalarıdır en az 4-5 fw gelir geçer A77 nin başından ne de olsa bütün bir yıl bu gövdeyi üretecek sony.

Diğer yandan nikon D800 ün çıkması fiyatının ise 3000 dolar seviyede olması albenisi en cazip makina yapıyor satışa sunulunca kapışılacaktır Ancak canon 5dm3 den hala müspet bir detay paylaşılmadı nette.
    Bu sene güzel bir yıl olacak fotolarınız bol olsun saygılar.
    Not: ağır trol olduğundan ben arada bir takılıyorum aman bana bulaşılmasın. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakanonur

Arkadaşlar forumda Like makina tartışıyoruz dslr ciler troll yapıyor.

Çok güldüm yaaa
  • quote:

03.11.2011 de makineyi almışım ve 12.31.2011 den beri trafik kazasından dolayı evdeyim dışarıya cıkamıyorum bu olayda yeni oldu makine

nerdeyse kullanılmadı test deneme cekimleri hariç... pazartesi artık diyaloglar başlar

Geçmiş olsun kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILLIAMs

quote:

03.11.2011 de makineyi almışım ve 12.31.2011 den beri trafik kazasından dolayı evdeyim dışarıya cıkamıyorum bu olayda yeni oldu makine

Geçmiş olsun kardeşim

Saolasın kardeşim az evel bir mail daha attım bakalım cvp bekliyorum malum pazartesi bügün bu like larada toz kacıyormuydu ? bileniniz vaarmı
  • Bütün sayfa boşa gitmiş ya.Yok sony döver yok canon döver.En kötü makina bizim makina tamam kabul.Hadi boşaltın formumuzu arkadaşlar.Biz hx100 cüleri başbaşa bırakın.Fotoğraf ve bilgi paylaşalım artık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hakanonur

Arkadaşlar forumda Like makina tartışıyoruz dslr ciler troll yapıyor.

Çok güldüm yaaa

beni işin içine katmayın Maksat çeşit olsun

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

• Aman kardeş sessiz olalım.Şimdi gelirler yok trol teknesiyle iyi taranmaz,en iyisi hücumbot derler haydaa gitti iki sayfa daha
  • quote:

Aman kardeş sessiz olalım.Şimdi gelirler yok trol teknesiyle iyi taranmaz,en iyisi hücumbot derler haydaa gitti iki sayfa daha

• İstek üzerine yükledim

@ maxpuzar kusura bakma kardeşim biraz geç oldu

• Arkadaslar makineyi nerde bulabilirim ? İstanbulda ne kadar Sony center varsa dolaştım hiçbirinde yok :) ek olarak taksim Satürn de 1 adet teşhiri var ve sorduğum her yer ürünün gelecegi hakkında bilgi veremiyor. Yalnız Uskudar sony centerdaki ilgili hx200 serisinin gelecegini söyledi ve bu makinenin artık dağıtımı bitti gibi bir şey söyledi :)

Var mı hiç bu makineyi gören surda diyebİlecek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ WILLIAMs teşekkurederim kardeşim RE: Ellerine saglık

@ trbugrapc ben makineyi oymak elektronikden aldım tel : 02125209586 arayıp sorabilirsin Not: doğubank

Not: iş için sirkeciye gitmişdik ne hızla daldıysam almışdım hx100v yi anında elemandan içeride bir kaç kolide gözüme carpmışdı 100/100 orjinal garanti belgeli istediğin sony servisine verebilirsin dedi yinede bir sorkonuş bakgör ellerinde varsada paylaş forumda almak istiyen olabilir güzel akşamlar
  • quote:

@ WILLIAMs teşekkurederim kardeşim RE: Ellerine saglık

@ trbugrapc ben makineyi oymak elektronikden aldım tel : 02125209586 arayıp sorabilirsin Not: doğubank

Not: iş için sirkeciye gitmişdik ne hızla daldıysam almışdım hx100v yi anında elemandan içeride bir kaç kolide gözüme carpmışdı 100/100 orjinal garanti belgeli istediğin sony servisine verebilirsin dedi yinede bir sorkonuş bakgör ellerinde varsada paylaş forumda almak istiyen olabilir güzel akşamlar

Yarın ararım verdiginiz telefonu inşallah vardır. Zaten tek Sirkeci'yi gezmedim forumdaki hayyam basliginda da dslr satıyorlar genele diye okumuştum demek ki sormak lazimmis :)

Peki bir şey daha soracağım dogubank senetle ödemeyi kabul ediyor mu ? Taksiti olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: trbugrapc

Arkadaslar makineyi nerde bulabilirim ? İstanbulda ne kadar Sony center varsa dolaştım hiçbirinde yok :) ek olarak taksim Satürn de 1 adet teşhiri var ve sorduğum her yer ürünün gelecegi hakkında bilgi veremiyor. Yalnız Uskudar sony centerdaki ilgili hx200 serisinin gelecegini söyledi ve bu makinenin artık dağıtımı bitti gibi bir şey söyledi :)

Var mı hiç bu makineyi gören surda diyebİlecek ?

Aşağıdaki Sony Center'ı muhakkak ara,bunlarda genelde oluyor.Bende burdan aldım.Hatta cihaz hata kodu veriyordu,ertesigün değiştirdiler.

HX200 çıkacaksa çıksın buyursun çıksın da kaç TL'dan çıkacak.Daha HX100'ün fiyatı düşmedi.

SONY CENTER - Forum İstanbul AVM

Kocatepe Mah. Paşa Cad. GF.61
    34045 Bayrampaşa / İSTANBUL Türkiye
    0212 640 3737
    forum.sony@avrupatr.com

• Makinede tedarik sıkıntısı yaşanıyor bildiğim kadarıyla. Bhphoto' da bile stoklara yeni girdi tekrardan.
  • Tutsunami bütün Japon ürünlerine darbe vurdu,üretimler aksadı.Bence ondan yok piyasada,şanslı azınlıkmışız :) millet alana kadar biz eskiteceğiz.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.