Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

Sony centerlara sorduğumda bu ürünün yenilendiğini yeni modelin mart ayı içerisinde geleceğini söylediler.
    Doğruluk payı nedir?
    Bu yüzden mi hiçbiryerde bulunamıyor.

Yeni seri olan hx200 gelecek fakat hx100v geçen haftalarda Türkiye'de bazı yerler stoğuna girdi yine. Almak istersen Yenisahra sony center'a bakabilirsin. Ya da btsony sitesine
  • hx200 ile fark ne olacak acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

hx200 ile fark ne olacak acaba?

İncir çekirdeğini doldurmaz eminim :)

Edit: Gün ışığında 0.1 sn, düşük ışıkda 0.2 sn AF, f/3.3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILLIAMs -- 24 Şubat 2012; 23:44:16 >
  • önce mini hdmi çıkşı mormal hdmi çıkışa çeviren konverter aldım..sonra hdmi kabloyla sony dsc hx100v yi samsung 3d tv ye bağladım.çektiğim 3d fotoğrafları samsung 3d tv de izlediğimde görüntüye hayran kaldım..sanki ekrandan fırlamış gibilerdi..sanki fotoğrafın içersindesin gibi..sony dsc hx100v nin çektiği 3d foto lar inanılmaz

• Bende okumak istiyorum! Bende notların arasında kaybolup tahsilli kedi olmak istiyorum!!

• Eğitim şart!

Bu cihaz pandoranın kutusu gibi öğrenmeye başladıkça yapabileceklerini, eski yaptıklarınızı beğenmez oluyorsunuz.

@Kedi pek şirinmiş

• zoom test

F4.5 4.8 mm AF iso 100

F8 144 mm (1.6x digital) MF iso 100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpuzar -- 28 Şubat 2012; 14:29:02 >

• @maxpuzar kardeş;

Ne zamandır dikkatimi çekiyor.Fotoğraf makinenin iyi fotoğraf çekemediği kanaatindeyim.Yüksek ışıkta bile gürültülü fotolar bunlar.
    İlk önce söylemek istemedim banamı öyle geliyor diye fakat ardarda gönderdiğin fotoğraflarda herhangi bir olumlu değişim görmedim.
    İstersen hazır objektifnde toz problemide varken serviste bir test yaptır.Cihazda fabrikasyon arıza olabilir.En azından bana öyle geliyor.
  • HX200V duyruldu.

hx100v den çok fazla bir farkı yokmuş
    18 megapiksel
    60x digital zoom
    GPS

farkları olarak gördüm.
    Diğer özellikler aynı gibi.

http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=sony_dschx200v&products=sony_dschx100v

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskiletor -- 28 Şubat 2012; 19:49:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soran2

@maxpuzar kardeş;

Ne zamandır dikkatimi çekiyor.Fotoğraf makinenin iyi fotoğraf çekemediği kanaatindeyim.Yüksek ışıkta bile gürültülü fotolar bunlar.
    İlk önce söylemek istemedim banamı öyle geliyor diye fakat ardarda gönderdiğin fotoğraflarda herhangi bir olumlu değişim görmedim.
    İstersen hazır objektifnde toz problemide varken serviste bir test yaptır.Cihazda fabrikasyon arıza olabilir.En azından bana öyle geliyor.

Baktırayım dostum olabilir artı teşekkur ederim yorumun içinde olabilir dogru söylüyorsun sony öyle bir testi varmı onuda merak etmekteyim aslen :D
  • birde gün ışıgında sende aynı mesafelere yakın resimler cekip eklermisin farkı görmek istterim ona göre konuşayım elemanlar ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpuzar

birde gün ışıgında sende aynı mesafelere yakın resimler cekip eklermisin farkı görmek istterim ona göre konuşayım elemanlar ile

Kardeşim kusura bakma makinene kesinlikle çamur atma gibi bir niyetim olamaz.Anlayışla karşıladığın için teşekkür ederim.
    Örnek fotoğraf koymayı çok isterdim fakat geçen hafta boğazımdan ameliyat oldum.İşe falan gidemiyorum.Evde serum yiyorum anam ağladı yani.
    Belki haftasonuna iyi olursam yapabilirim.Daha yeni 1 litre serum yedim,kalktım sana cevap veriyorum.
    Aslında önceki resimlerimi tekrar bir incele derim.Benimkide kumlanıyor fakat seninki dikkat çekecek kadar fazla.
    Önceden paylaştığım martı fotoları var.30x zumda puslu ve yağmurlu bir havada zor zar çektim onları.Geçmiş sayfalarda var.
    İncelersen zaten kendi muhasebeni yapacaksın.Sende anlayacaksın.Eğer senin makineyi bana örnek olarak gösterselerdi makineyi almazdım.
    O kadar yani

• Yaa bu dpreview'in hx100-hx200 araştırması şaka mı?

2 Megapiksel fark dışında tamamen aynı.Hx100'e yazmayıp hx200'e yazdıkları bazı antin kuntin ayarlarda zaten hx100'de var.Yazmamışlar.

Bu modeli neden çıkardılar hala anlamadım.Herhalde 16mp az geldi

Sensörün cinsini ve boyutunu değiştirseler anladım diyeceğim de yok aklım ermedi.
  • Geçmiş olsun kardeşim
  • quote:

zoom test

F4.5 4.8 mm AF iso 100

F8 144 mm (1.6x digital) MF iso 100

@maxpuzar,
    Özellikle 2. fotograf inanılmaz derecede noise ve aşırı uygulanmış NR' li. Hemen hemen tüm fotograflarınızı indirip baktım ama exif bilgilerine ulaşamadım uygulanan bir resim düzenleme programı ile silinmiş. Benim gördüğüm kadarıyla sanki sürekli AUTO kipinde çekiyorsunuz ve ISO her ne kadar 100 diyorsanızda sürekli 400-800 civarındaymış gibi ve makinada da NR' de açık. Üstelik neden 1.6d sayısal büyütme yaptınız. Buda bir etken.
    İlk önce A(Aperature) modunda ve çekim hızını ışık yeterlilik grafiini izleyerek tespit edin) ve ISO 100-200 de çekin ve NR' yi de kapatın. Zannederim tüm sorunlar çözülecek.
    Ancak gerçekten özellikle 2. fotograf A kipinde ve 100 ISO' da çekilmişse hiç tereddüt etmeyin yol yakınken makinayı değiştirin bir prb. var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Şubat 2012; 13:55:07 >

• Elimde Olympus E-p1 makine mevcut. Küçük boyutta dslr kalitesinde fotoğraf isteyenler için biçilmiş kaftan. Fotoğraf kalitesini geliştirmek isteyen arkadaşlar varsa takas yapabilirim. Detayları özelden konuşabiliriz...
  • @bipekkan..

Ustadım resimlerin orjinallerini seçtim daha evelki hata faydalı olabilecegine inandığım bir kaçtane resim ilave ettim bir bakabilirmisin makinede problem olabilirmi acaba

http://www.mediafire.com/file/qd2r3tfttdg4fbd/hx100v.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpuzar -- 29 Şubat 2012; 14:49:04 >
  • quote:

@bipekkan..

Ustadım resimlerin orjinallerini seçtim daha evelki hata faydalı olabilecegine inandığım bir kaçtane resim ilave ettim bir bakabilirmisin makinede problem olabilirmi acaba

http://www.mediafire.com/file/qd2r3tfttdg4fbd/hx100v.rar

@maxpuzar,
    100 ISO' da bile NR çalışıyor ve detayı mahvediyor. Menüden NR' yi kapatın ve aynı noktada gün ışığında 100-200 ve 400 ISO' da orjinal boyutta 3 fotograf bana yeterli yükleyin her hangi bir siteye inceleyeyim. Mevcut fotograflarda NR etkisi felaket detay diye bir şey bırakmamış. Sensörün ince detayı çok iyi algılamadığını biliyorum ama sizde özellikle bir fotograf varki bahçe parmaklıklarını silmiş adeta.
    O fotograftan bir crop alıp yükleyeceğim ama biraz sonra PC, RAM yetersizliğinden şişti. Açıp kapamam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Şubat 2012; 18:31:01 >

• Üstad bu makinede nr'yi kısabiliyorsunuz.Tamamen kapatamıyorsunuz.Sonuçta bizdede açık.
    Ama maxpuzarın makine bariz kötü çekiyor.Daha paylaştığı ilk fotoda farkettim,bir süre diğer fotolarını izledim hepsi aynı
    İso 100'de bu performans rezalet.Benim 800 isoda çektiğim fotolar ile çok daha temiz.Bence hiç bekletmeden örnek fotolarla servise götürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soran2

Üstad bu makinede nr'yi kısabiliyorsunuz.Tamamen kapatamıyorsunuz.Sonuçta bizdede açık.
    Ama maxpuzarın makine bariz kötü çekiyor.Daha paylaştığı ilk fotoda farkettim,bir süre diğer fotolarını izledim hepsi aynı
    İso 100'de bu performans rezalet.Benim 800 isoda çektiğim fotolar ile çok daha temiz.Bence hiç bekletmeden örnek fotolarla servise götürsün.

@soran2,
    Yanlış hatırlamıyorsam makinayı ilk aldığınızda da benzer bir sorunla karşılaşmıştık ve size NR' kapattırmış yada min. aldırmıştım topiğin en başlarında ve fotograflar baya baya düzelmişti. Örneğin arkadaşın yüklediği fotograflar içinde yeterli ışıkta oldukça iyi 2 fotografta var ve bu fotograflarda hafif sıkıntıda olsa sonuç kabul edilebilir durumda ama genellikle keskinlik hiç yok, ışığın az olduğu yerlerde detay olmadığı gibi kontrast(Zıtlık) geçişlerinde aşırı karelenmeler var. Fotografı kartpostal boyutuna aldığınızda sorun yok gibi ama 16 mp' de bazı fotograflarda HS20 daha iyi diyesim geliyor. Şu NR' yi min. alıp bir daha görelim. Bende bir sıkıntının olduğu düşüncesindeyim ama bir görüp emin olalım.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.