Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @soran2 ciddi netleme sorunu çok göze batıyor, makinem ile ilk çekimlerinden bir tane ekliyorum bir karşılaştır istersen

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
  • @Cowbi
    Bu fotoğrafınız tam boyutta değil. Karşılaştırmak için en azından karşılaştırılacak 2 fotoğrafın da aynı çözünürlükte çekilmiş olması gerekir.
    soran2'nin fotoğrafları 10 megapixel , sizin kedi 2 megapixel ! Şimdi siz 5'te 1'i kadar ufaltılmış bu fotoğrafınızı yukarıdakiler ile karşılaştırmanın doğru olabileceğini düşünüyor musunuz ?

Şöyle bakalım, boyutunu 2.4 megapixel yaptım, sizin kedi 2 megapixel yine !.. Farkın ne denli azaldığını göreceksiniz.
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık -  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

soran2 ' de hepsini mi 30x zum ile çekti bilemiyorum ama yüksek zumdan dolayı sanırım makinayı titretmiş. Titreşim engelleme bu kadar yüksek zumda pek kurtaramamış titreşimden. Zumsuz çekse çok daha net olacaklardır. Fakat fotoğraflar gerçekten de kötü. Bir de bunlar 10 megapixel , bir de 16 megapixel tam çözünürlükte çekilse demek ki ne feci şeyler göreceğiz !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Nisan 2012; 13:05:30 >

• O zombi görünümlü kediyi bakmadan çektim.Zaten buraya koyma sebebimde eleştiri almaktı.ama bu kadarını da beklemiyordum

Makinemi 10 mp olarak kullanmam tamamen dosyaların yer kaplamasını istemememden kaynaklanıyor.

Onu anladımda, diğer fotoğraflarda feci olarak adlandırabileceğimiz bir durum görmüyorum.Açıklarmısınız lütfen?
  • @jiddi megapixeline dikkat etmemişim şu foto ile daha iyi karşılaştırılabilir,

Bu arada fotoğraf çekiminde titreşim engelleme özelliği bildiğim kadarı ile devreye girmiyor yanlış mı biliyorum?

feci olan bir şey yok belki daha dikkatini çeker ilk fotoda özellikle farkediliyor göze batan titreme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cowbi -- 24 Nisan 2012; 14:00:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cowbi

@jiddi megapixeline dikkat etmemişim şu foto ile daha iyi karşılaştırılabilir,

Bu arada fotoğraf çekiminde titreşim engelleme özelliği bildiğim kadarı ile devreye girmiyor yanlış mı biliyorum?

Netleme sorunun var diyorsun gidip hayvanın bacak kısmını netlediğin fotoyu yapıştırıyorsun,ne iş

• titreme sorunu var... makinayı titretmiş bence soran2, yoksa makinadan olan bir netleme sorunu yok bence.
    Titreşim engelleme özelliği özellik ile fotoğraf çekimi için yapılmış bir özelliktir. Yani yanlış biliyorsunuz Cowbi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soran2

O zombi görünümlü kediyi bakmadan çektim.Zaten buraya koyma sebebimde eleştiri almaktı.ama bu kadarını da beklemiyordum

Makinemi 10 mp olarak kullanmam tamamen dosyaların yer kaplamasını istemememden kaynaklanıyor.

Onu anladımda, diğer fotoğraflarda feci olarak adlandırabileceğimiz bir durum görmüyorum.Açıklarmısınız lütfen?

Bu kadarını beklemiyordum, ... açıklarmısınız? derken sanırım ciddi kelimesini feci olarak okudun ,
    fotoğraflar gündüz çekilmesine rağmen net çıkmamış sebebini bilemiyorum sonuçta bende uzman değilim titretmiş olabilirsin herhangi bir sebeple yeterince netlenmemiş olabilir yada uygun ayarlarda çekememişsindir. Aynı makineyi kullanan birisi olarak bende gördüğüm bir sıkıntıyı tanımlamaya çalıştım,
    Burada resim paylaşmaktaki amaç eğer bir eksik veya yanlışını tespit edip kendini geliştirmek ise yorumları daha dikkatli ve iyi niyetli okuman da fayda var.

ilgini çeker ise net çekim yapmak ilgili bir inceleme var aşağıdaki linkte
    http://www.bascek.com/12731/her-seferinde-net-fotograf-cekmek-icin-ipuclari/

• quote:

Orijinalden alıntı: Cowbi

quote:

O zombi görünümlü kediyi bakmadan çektim.Zaten buraya koyma sebebimde eleştiri almaktı.ama bu kadarını da beklemiyordum

Bu kadarını beklemiyordum, ... açıklarmısınız? derken sanırım ciddi kelimesini feci olarak okudun ,
    fotoğraflar gündüz çekilmesine rağmen net çıkmamış sebebini bilemiyorum sonuçta bende uzman değilim titretmiş olabilirsin herhangi bir sebeple yeterince netlenmemiş olabilir yada uygun ayarlarda çekememişsindir. Aynı makineyi kullanan birisi olarak bende gördüğüm bir sıkıntıyı tanımlamaya çalıştım,
    Burada resim paylaşmaktaki amaç eğer bir eksik veya yanlışını tespit edip kendini geliştirmek ise yorumları daha dikkatli ve iyi niyetli okuman da fayda var.

ilgini çeker ise net çekim yapmak ilgili bir inceleme var aşağıdaki linkte
    http://www.bascek.com/12731/her-seferinde-net-fotograf-cekmek-icin-ipuclari/

Kardeş hemen atar yapma.İnan ne sana ne de jiddi'ye kızmadım.Niye kızayım ki
    Sadece sebebini merak ettim.Sonra yanlış netleme yaptığın sarmanı yapıştırınca dokundurayım biraz dedim o kadar
    Bana her zaman eleştiri yapabilirsiniz.Sadece burda şöyle şurda böyle yapmışın deyin yeter ki bende hatama yoğunlaşayım.
    Aslında bu hepimiz için aynı.

"Burada resim paylaşmaktaki amaç eğer bir eksik veya yanlışını tespit edip kendini geliştirmek" katılıyorum

" yorumları daha dikkatli ve iyi niyetli okuman da fayda var." kötü niyetli okumadığım için katılmıyorum.

• Aynen... kimse kimseyi kötülemiyor, suçlamıyor. Ortada gerilim yok arkadaşlar. Bakıyoruz, inceliyoruz, var ise sorun nerden olabilir onu bulmak üzere paylaşıyoruz konuşuyoruz. "Feci" diyen bendim. Hani 10 megapixelde böyle ise 16 megapixelde daha çok görünecektir fotoğraftaki sorun o anlamda "feci" olacaktır dedim. Bir karışıklık oldu ise konuşur hallederiz, yeter ki biraz hoşgörülü olalım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Aynen... kimse kimseyi kötülemiyor, suçlamıyor. Ortada gerilim yok arkadaşlar. Bakıyoruz, inceliyoruz, var ise sorun nerden olabilir onu bulmak üzere paylaşıyoruz konuşuyoruz. "Feci" diyen bendim. Hani 10 megapixelde böyle ise 16 megapixelde daha çok görünecektir fotoğraftaki sorun o anlamda "feci" olacaktır dedim. Bir karışıklık oldu ise konuşur hallederiz, yeter ki biraz hoşgörülü olalım .

Tekrar ediyorum benim açımdan hiçbir sorun yok.Makinemi çok seviyorum.Tekniğimi geliştirmek içi uğraşıyorum.
    1-2 güne taze resimler var.Yorumlarsınız,ağzınıza lâyık
    Fotoğrafları,siz yorum yapın diye yapıştırıyorum buraya,yoksa DH duvarlarına dekoratif çalışma gibi bir uğraşım yoktur.

•  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soran2 -- 25 Nisan 2012; 23:39:45 >

• hepsi cok güzell köpek hindiler makrolar şahane ellerinize sağlık güzel paylaşımlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpuzar

hepsi cok güzell köpek hindiler makrolar şahane ellerinize sağlık güzel paylaşımlar

Sağol dostum,teveccühün.O fotoları çekene kadar göbeğim çatladı
    Fotoğrafçılık sabır işi.Rüzgardan zıngır zıngır titreyen yaprakları çiçekleri,ağaç dallarını, tripodsuz netlemek gerçekten zor.
    Hele o kargayı yakalamak için bayaa uğraştım.Keratayı tam zumlayıp netliyorum,kaçıyor.Yuvaları varmış orda,ağzındakinden belli zaten.
    Hadi kaçmadı bu sefer,dalda hopur hopur oynuyor
    Kargada 90 küsur mm zum kullandım.Herhalde 20x civarlarına tekabül ediyor.
    Hindileride tel örgülerin arasında bulduğum boşluktan ıvıra kıvıra çektim.Foto peşinde koşarken popomuza saçma yemesek bari
    Fotolarla hiç oynamadım,sıkıştırmadım.Çoğunu 10mp çektim.Makineden nasıl çıktılarsa öyleler.

•  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık Beyaz Yük gemisi çok ilerde zumlarsanız göreceksiniz.
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık Beyaz Yük Gemisi 120x Dijital zum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soran2 -- 1 Mayıs 2012; 0:44:24 >

•  Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık 30x Optik Zum
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık 30x Optik Zum
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık 30x Optik Zum
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık Zum Yok
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık 30x Zum
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık Sinpaş Bosphorus
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık Zum Yok

• quote:

Üstad 30x "OPTİK ZOOM" ile video çekimi de yapabiliyor mu ? Yapıyorsa onu da koyabilir misin sana zahmet ?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerempek

Üstad 30x "OPTİK ZOOM" ile video çekimi de yapabiliyor mu ? Yapıyorsa onu da koyabilir misin sana zahmet ?

Teşekkürler.

30x video testi
    Gabo TheJokeryoutube
    Sony | HX100V | 30x Zoom Test
    http://www.youtube.com/watch?v=xAVyiN0iEl8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeba -- 2 Mayıs 2012; 1:10:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Teşekkürler.

30x video testi

Link ölü :) tıklanmıyor :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Teşekkürler.

30x video testi
    Gabo TheJokeryoutube

Link ölü :) tıklanmıyor :)

ben tıklayabiliyorum ama.

link bu

Gabo TheJokeryoutube

• quote:

quote:

Teşekkürler.

Videoda optik zoom yapıyor.Hemde gayet kaliteli.Sadece 30x ile yetinmeyelim.Buyur size Dijital zumla beraber toplam 120x

seikomega34youtube
    Sony HX-100v Zoom Test 0-120X Full HD
    http://www.youtube.com/watch?v=SjVOYLVK9mY

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.