Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soran2

quote:

Orijinalden alıntı: kerempek

quote:

Üstad 30x "OPTİK ZOOM" ile video çekimi de yapabiliyor mu ? Yapıyorsa onu da koyabilir misin sana zahmet ?

Teşekkürler.

Videoda optik zoom yapıyor.Hemde gayet kaliteli.Sadece 30x ile yetinmeyelim.Buyur size Dijital zumla beraber toplam 120x

http://www.youtube.com/watch?v=SjVOYLVK9mY

Teşekkür ederim.

Dijital zoom hangi saniyeden sonra devreye giriyor ?

sağolun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Üstad 30x "OPTİK ZOOM" ile video çekimi de yapabiliyor mu ? Yapıyorsa onu da koyabilir misin sana zahmet ?

Teşekkürler.

Videoda optik zoom yapıyor.Hemde gayet kaliteli.Sadece 30x ile yetinmeyelim.Buyur size Dijital zumla beraber toplam 120x

Teşekkür ederim.

sağolun.

Saniye derken hocam? Saniye diye bişey yok. 30x optik yani 30 defa gerçek yaklaştırdıktan sonra (objektifin max.limiti bu) digital zoom yapabilirsiniz. Yani adı üzerinde yazılımsal olarak. Fotoğrafı bilgisayarda büyütmekten farkı yok. Digital zoom da kalitenin "k" sini beklemeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: WILLIAMs

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Teşekkür ederim.

sağolun.

Saniye derken hocam? Saniye diye bişey yok. 30x optik yani 30 defa gerçek yaklaştırdıktan sonra (objektifin max.limiti bu) digital zoom yapabilirsiniz. Yani adı üzerinde yazılımsal olarak. Fotoğrafı bilgisayarda büyütmekten farkı yok. Digital zoom da kalitenin "k" sini beklemeyin

Yukarıdaki youtube videosunda hem optik zoom hem de dijital zoom var. O videonun kaçıncı saniyesinden itibaren dijital zoom'a geçiyor ? Sorduğum soru bu aslında :)

Teşekkürler.

• Pardon hocam yanlış anladım kusura bakma Videoyu şu an izleyemiyorum fakat ekranda zoomu gösteren çubukta ince bir çizgi var. Çizgiden sonrası digital zoom
  • @Kerempek;

Martıyı zumlarken duraksıyor dikkat edersen,sonra tekrar zumlamaya devam ediyor.Duraksamaya kadar 30x optik,gerisi dijital.
    Youtube'u oynatamıyorum.Bilgisayarımda Problem var.
  • Hep börtü böcek fotosu koymayayım değişiklik olsun

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık
  • Merhabalar Ben 2 cihaz arasında kaldım. Bunlar SONY Hx100v ve PANASONIC DMC-FZ150. Aslında Nikon P500 de vardı fakat onu eledim. DSLR alsam lens masrafım olucak. Tabi birde onların hamallığını yapmak var.Onun için DSLR Like (yada kompak da deniyordu herhalde) tercihim olur. Benim için video çok önemli. Büyük oranda gece çekimleride yapaçağım. Bildiğim kadarıyla gece çekiminde Sony Exmor R CMOS algılayıcısıyla FZ150 nin önüne geçiyor. Zoom fotoğraflarıda ilgimi çekiyor. Baskı almasamda kaliteli fotoğraf meraklısıyım. Sony Full HD 60p video çekiyor.Bu yüzden Fz150 den akıcıdır diye düşünüyorum. Yoksa yanılıyormuyum. Fakat video konusunda Fz150 daha başarılı diyorlar. İkisindede RAW var. Photoshop ta bana büyük kolaylık sağlayacak. Birde hangisinin titreşim engelleme sistemi daha iyi? Bu özellik video haricinde fotoğrafdada kullanılabiliyor mu?Açıkcası şu an biraz Sony e yönelmiş durumdayım. ( Sony deki 30x beni biraz etkilemiş olabilir :) )Fakat genede kararsızım. Objektif olun sizce beni hangisi tatmin eder? Birine karar veriyim gidip alıcam. Bazı forumlarda Fz150 yi bazılarında HX100v yi övüyorlar. Artık yazı tura yapıp alasım var. :D Şimdiden değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefabeker

Merhabalar Ben 2 cihaz arasında kaldım. Bunlar SONY Hx100v ve PANASONIC DMC-FZ150. Aslında Nikon P500 de vardı fakat onu eledim. DSLR alsam lens masrafım olucak. Tabi birde onların hamallığını yapmak var.Onun için DSLR Like (yada kompak da deniyordu herhalde) tercihim olur. Benim için video çok önemli. Büyük oranda gece çekimleride yapaçağım. Bildiğim kadarıyla gece çekiminde Sony Exmor R CMOS algılayıcısıyla FZ150 nin önüne geçiyor. Zoom fotoğraflarıda ilgimi çekiyor. Baskı almasamda kaliteli fotoğraf meraklısıyım. Sony Full HD 60p video çekiyor.Bu yüzden Fz150 den akıcıdır diye düşünüyorum. Yoksa yanılıyormuyum. Fakat video konusunda Fz150 daha başarılı diyorlar. İkisindede RAW var. Photoshop ta bana büyük kolaylık sağlayacak. Birde hangisinin titreşim engelleme sistemi daha iyi? Bu özellik video haricinde fotoğrafdada kullanılabiliyor mu?Açıkcası şu an biraz Sony e yönelmiş durumdayım. ( Sony deki 30x beni biraz etkilemiş olabilir :) )Fakat genede kararsızım. Objektif olun sizce beni hangisi tatmin eder? Birine karar veriyim gidip alıcam. Bazı forumlarda Fz150 yi bazılarında HX100v yi övüyorlar. Artık yazı tura yapıp alasım var. :D Şimdiden değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

HX100v'de maalesef RAW yok.Yanlış bilgi edinmişin.Titreşim önleyicisi gayet başarılı.Video ve fotoda titreşim engelleyicisi çalışıyor.FZ150'yi de inceledim.Ekstra flaş ve mikrofon girişi var.Aslında birbirlerine çok yakın makineler ama şu an yeniden makine alacak olsam HX100v'yi tercih ederim.Plastik kalitesi olsun,gövde doygunluğu olsun,DSLR makinaya en yakın mimari Sony'de.
    Şuna emin ol HX100v'deki lens hakkını fazlasıyla veriyor.Koyduğumuz fotolar ortada.Ama RAW benim için önemli dersen gidip FZ150 al.

• quote:

quote:

Merhabalar Ben 2 cihaz arasında kaldım. Bunlar SONY Hx100v ve PANASONIC DMC-FZ150. Aslında Nikon P500 de vardı fakat onu eledim. DSLR alsam lens masrafım olucak. Tabi birde onların hamallığını yapmak var.Onun için DSLR Like (yada kompak da deniyordu herhalde) tercihim olur. Benim için video çok önemli. Büyük oranda gece çekimleride yapaçağım. Bildiğim kadarıyla gece çekiminde Sony Exmor R CMOS algılayıcısıyla FZ150 nin önüne geçiyor. Zoom fotoğraflarıda ilgimi çekiyor. Baskı almasamda kaliteli fotoğraf meraklısıyım. Sony Full HD 60p video çekiyor.Bu yüzden Fz150 den akıcıdır diye düşünüyorum. Yoksa yanılıyormuyum. Fakat video konusunda Fz150 daha başarılı diyorlar. İkisindede RAW var. Photoshop ta bana büyük kolaylık sağlayacak. Birde hangisinin titreşim engelleme sistemi daha iyi? Bu özellik video haricinde fotoğrafdada kullanılabiliyor mu?Açıkcası şu an biraz Sony e yönelmiş durumdayım. ( Sony deki 30x beni biraz etkilemiş olabilir :) )Fakat genede kararsızım. Objektif olun sizce beni hangisi tatmin eder? Birine karar veriyim gidip alıcam. Bazı forumlarda Fz150 yi bazılarında HX100v yi övüyorlar. Artık yazı tura yapıp alasım var. :D Şimdiden değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

HX100v'de maalesef RAW yok.Yanlış bilgi edinmişin.Titreşim önleyicisi gayet başarılı.Video ve fotoda titreşim engelleyicisi çalışıyor.FZ150'yi de inceledim.Ekstra flaş ve mikrofon girişi var.Aslında birbirlerine çok yakın makineler ama şu an yeniden makine alacak olsam HX100v'yi tercih ederim.Plastik kalitesi olsun,gövde doygunluğu olsun,DSLR makinaya en yakın mimari Sony'de.
    Şuna emin ol HX100v'deki lens hakkını fazlasıyla veriyor.Koyduğumuz fotolar ortada.Ama RAW benim için önemli dersen gidip FZ150 al.

Burada "Temiz RAW NR : VAR" yazıyor. Sanırım NR noise azaltma sistemini gösteriyor. Temiz RAW NR nedir? Bildiğimiz RAW formatı değilmidir? Cahilliğime verin Bir de eklenen fotoğraflara baktım. Çoğu düşük çözünürlükte. Yokmu bir 16M fotoğraf? Demek istediğim yüksek çözünürlükte anı kalitede fotoğraf çekemezmiyiz? Buraya yüklemesi kolay olsun diyemi böyle yapıyorsuz. Bende fine pix j38 var 4000x3000 demin baktım tek fotoğraf 6 mb yer kaplıyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefabeker -- 3 Mayıs 2012; 10:39:22 >

• quote:

quote:

quote:

Burada "Temiz RAW NR : VAR" yazıyor. Sanırım NR noise azaltma sistemini gösteriyor. Temiz RAW NR nedir? Bildiğimiz RAW formatı değilmidir? Cahilliğime verin Bir de eklenen fotoğraflara baktım. Hepsi çoğu düşük çözünürlükte. Yokmu bir 16M fotoğraf? Demek istediğim yüksek çözünürlükte anı kalitede fotoğraf çekemezmiyiz? Buraya yüklemesi kolay olsun diyemi böyle yapıyorsuz. Bende fine pix j38 var 4000x3000 demin baktım tek fotoğraf 6 mb yer kaplıyor. :)

Makinede RAW yok. Sadece JPEG. Dediğiniz gürültü azaltma sanırım. Fotoğrafları küçülterek koyuyoruz genelde. Diğer türlü yüklemesi çok uzun sürüyor.

• Ben fotoğrafları küçültmeden koyuyorum.İmageshack sitesine yeniden boyutlandırma yapmadan yüklüyorum.Direct linki s image arasına kopyalayınca iş bitiyor.
  • quote:

Ben fotoğrafları küçültmeden koyuyorum.İmageshack sitesine yeniden boyutlandırma yapmadan yüklüyorum.Direct linki s image arasına kopyalayınca iş bitiyor.

Benim netin hızı 1mbit. O yüzden orjinallerini yüklemek çok uzun zaman alıyor.
  • sony dsc HX200 hakkında yorum alabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: HONDA232

sony dsc HX200 hakkında yorum alabilirmiyim

Kasa tamamen aynı.2 mp arttırıp 18mp'e çıkamışlar.Benim bildiklerim bunlar.
  • Bir kaç sayfa geride yazıyor farkları. Kısacası hiçbir fark yok gibi birşey
  • Hx200v de vga ile 459x zoom yaziyor sonynin sitesinde ayarlarda nasil oluyor o?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerarolona7 -- 12 Mayıs 2012; 22:59:26 >
  • arkadaşlar merhaba. aranıza yeni katıldım konu çok uzun hepsini okumam imkansız. fotoğrafçılığa yeni başlamak üzereyim makine arıyorum bir arkadaşımın tavsiyesi ile sony hx100 modelini detaylı araştırdım çok kafama yattı fakat nette aradığımda sadece bir yerde var o da 1250ye. ben bunu nereden bulabilirim istanbul civarı veya internet linki verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jerarolona7

Hx200v de vga ile 459x zoom yaziyor sonynin sitesinde ayarlarda nasil oluyor o?

Oha ! Bu kadar da müşteriyi "keriz" yerine koymalarını bence protesto etmek lazım. VGA demek 640x480 çözünürlük demek :)
    Herhalde çektiği 18 megapixel görüntüyü tam boy açıp (1'e 1) 640x480 ebatta kesit alıyor ve bunu 30x zumlu fotodan yapıyor ise diyordur 459x zum ! Resmen işin bu detaylarını bilmeyenleri aldatmak bu.
    Keşke sitesine bu dedikleri zum oranlarında çekilmiş fotoğraflar da koysalardı. Kullanıcılarından bekleyeceğiz artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

arkadaşlar merhaba. aranıza yeni katıldım konu çok uzun hepsini okumam imkansız. fotoğrafçılığa yeni başlamak üzereyim makine arıyorum bir arkadaşımın tavsiyesi ile sony hx100 modelini detaylı araştırdım çok kafama yattı fakat nette aradığımda sadece bir yerde var o da 1250ye. ben bunu nereden bulabilirim istanbul civarı veya internet linki verirseniz sevinirim.

100 e gerek kalmadı artık. aynı fiyata hx200v alabilirsin. hemde internette bir çok yerde var..
  • arkadaşlar hx200v aldım inceledim gerçketen çok güzel bir makina.. sahne modlarını çok süper yapmış. belki manuel olarak hiç kullanmaya gerek kalmayacak.

1299 tl isteyene getirtebilirim. orj.tr menu ve tr garantili made in japan.
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.