Şimdi Ara

SONY DVD 404 ALDIM...İŞTE YORUMUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu forumdan edindiğim bilgiler ışığında sony dvd 404 e aldım. aldıktan sonra ne kadar iyi bir makine aldığımı da anlamış oldum. eğer national geographic e belgesel çekmeyecekseniz amatör olarak alabileceğiniz en iyi dvd kamera bence.

bir kere 1/3 inç görüntü aygıtı boyutu ile düşük ışıkta bile fazla bozulmadan güzel görüntüler elde edebiliyorum. hele birde gündüz açık hava çekimlerini varın siz hesaplayın. kamera modunda yüksek piksel sayısıyla da müthiş bir alet. ha bir de fotoğraf çekim kalitesi bence mükemmel ve yüksek kaliteli (bir kameraya göre tabiki)

gerçi mini dv ciler biraz abarttığımı düşünebilir ama illaki dvd li kamera isterseniz dvd 404 ten aşağı modellere bakmayın bence.

aldığım bir adet mini dvd rw ile HQ modda 20 dakikalık çok kaliteli kayıt yaptıktan sonra bunu olduğu gibi 12 cm dvd ye kopyalayıp sonra tekrar mini dvd rw ye formatı basıyorum veee yine 20 dk kaliteli kayıt. dvd rw nin kayıt kalitesinde şuana kadar rahat 20-30 defa formatlamama rağmen gözle görülür bir bozulma yok. bana 20 dk lık anlayacağımız yaklaşık 50 kuruşa maloluyor.

yani kullanım kolaylığı, çekim kalitesi (kamera+fotoğraf) ve direkt 12 cm dvd ye kopyalama olayı gerçekten güzel.

bu forumda benden ve herkesten bilgilerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim (en başta Ahmet Demir'e)

bu da kaerayla çektiğim bir foto yaklaşık 100 metreden..

http://depo.fotodak.com/foto/h/63/39/36/dsc00070.jpg.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackalnicko -- 31 Ağustos 2006; 22:32:02 >

• HOCAM 404 GÜZEL DE PAHALI
    BİZ AMATÖRLER İÇİN DVD205 YETERLİ OLMAZ MI?
    YARDIM BEKLİYORUM...
  • hocam gece çekimleri nasıl az ışıklı ortamlarda nasıl sonuç veriyor noise karıncalanma yapıyor mu az da olsa
  • Bütün amatör kameralar az ışıklı ortamlarda az da olsa noise yapar. DCR-DVD404 az ışık performansı açısından en kaliteli DVD kameralardan birisidir.

quote:

Orjinalden alıntı: oguziu

hocam gece çekimleri nasıl az ışıklı ortamlarda nasıl sonuç veriyor noise karıncalanma yapıyor mu az da olsa
  • 1/5.5" sensör boyutuna sahip DCR-DVD205E bu sensörle gün ışığının az olduğu yerlerde tatmin edici görüntü vermeyecektir. DCR-DVD205E'ye fiyat olarak yakın, görüntü kalitesi DCR-DVD404E'den bile az da olsa daha iyi, ancak MiniDV'ye kayıt yapan DCR-HC94E'yi düşünebilirsiniz. Bilgisayarla, görüntü aktarmayla filan hiç uğraşamam diyorsanız o başka.

quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

HOCAM 404 GÜZEL DE PAHALI
    YARDIM BEKLİYORUM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dorax -- 2 Eylül 2006; 21:58:57 >
  • Güle güle kullan arkadaşım..
    Foto kalitesi hiçde fena değilmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

HOCAM 404 GÜZEL DE PAHALI
    YARDIM BEKLİYORUM...

ne kadar ekmek o kadar köfte deyimini hatırlatmak isterim :) ben 404 ü adanada 1 500 ytl peşine aldım. daha önce bir arkadaştan ödünç aldığım dvd 92 gündüz çekimlerinde oldukça iyiydi ama ışık azaldıkça noise aşırı artıyordu. dvd 205 te işini oldukça görür.

bir dvd kamerada dikkat edeceğin görüntü aygıtı boyutu ve kamera modunda piksel sayısı.
  • bendede sony dvd 105 var görüntü süper fakat dvd kameralar biraz pahalı dvd105 , dvd205 arasında pek fark yok çekeceğin vidyoda birfark göremezsin bugün teknosada canonun dvd li modelini gördüm 999ytl tasarım olarakta süperdi bi bak derim
  • slm arkadaş bende senin makineden almak isitoyurm 1 aydır araştırıyorum ama 8cm lik dvd ye 20 dk cekim canaımı sıktı cok aza deyilmi mesela bir düyün çekiyor olsam sürekli cd mi deyiştiricem sen nasıl yapıyorsun
  • eğer çift katman dvd alırsan sorunun çözülür fakat onlarda pahalı. eğer sp (normal modda) çekim yaparsan 30 dakika olur
  • kardes madem aldın makinayı sana bi sorum olcak snynin sitesinde dvd kameralarda duraklatıp tekrar devam etme yok peki noluyo dvd bitene kadar mecbur çekçenmi yokksa durdurup dvd yimi yakcan anlamadım bi yardımcı olurmusun
  • o sitenin demek istediği eğer duraklatıp tekrar kayıt yaparsan çektiğin görüntü ayrı ayrı olacaktır yani iki klasör şeklinde kopyalanır içinde birleştirmez. dvd yanmaz ister bitene kadar çek, ister 5 er dakikalık olsun
  • şubat arkadaşım anlatmış aynen doğrudur.
  • istediğin kadar parça parça kayıt yapabilirsin. sonuçta dvd ye yaktığın zaman kayıtlar yine birbirini atakip eder. değişen bişey yok. kaliteli modda 20 dk. normal modda 30 dk. uzun modda 60 dk kayıt yapılabilir. en güzel tarafıda 20 dk. mini dvd rw ye kayıt yaptıktan sonra kamerdan finalize edip 25 kuruşluk boş bir dvd r ye kopyalayabilirsin. sonra kameradaki mini dvd rw ye formatı basıp yine sıfırdan kayıt yapabilirsin. yani firewire yok aktarım derdi yok. ve inan görüntü çok kaliteli (amatörler için tabiki).
  • saool kardes
    quote:

Orjinalden alıntı: şubat

o sitenin demek istediği eğer duraklatıp tekrar kayıt yaparsan çektiğin görüntü ayrı ayrı olacaktır yani iki klasör şeklinde kopyalanır içinde birleştirmez. dvd yanmaz ister bitene kadar çek, ister 5 er dakikalık olsun
  • yaw kardes bi sorum daha olacak şincik bu makina dvd ye hangi formatta kaydediyo videoyu yani kaydettiğimiz gibi dvd yi çıkarıp dvd roma taksak çalışımı tv den izlemek için yoksa pc demi değiştircez formatı bide fotosu güzelmi makinanın
  • dvd player 8cm dvdleri destekliyomu bilmem, eğer olmazsa neroda 12 cm lik dvdye çevirirsin olur. kameran 3 megapiksel olduğundan resimlerde güzel olur . kamerayı çok sık kullanmanı tavsiye etmem dvd ye yazan göz çok hassas olduğundan aşırı kullanma bence gözün bozulmasına sebeb olabilir
  • black_dark kardeş, kamerada çektiğin mini dvd rw yi direkt dvd player a atıp seyredebilirsin. tabi önce kameradan finalize etmen gerek. dvd formatı *.vob dur. format çevirmenede gerek yok.

şubat kardeş, dvd playerlar 8 cm mini dvd rw yi destekler. aynen 12 cm gibi dvd playerına takıp seyredebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.