Şimdi Ara

Sony E690 ve ses gelmeyen televizyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • darty'nın ındırımıyle sony e690 aldım, LW980s lg marka televızyona kurdum ama ne yaptıysam televızyondakı sesı cıhazdan getıremedım, ACR dıyor televızyon desteklıyor, hdml gırısı ACR olana taktım, ama bır turlu ses donusturme zımbırtısını yapmadı ve bu yuzden televızyondakı dıgıturk veya ps3 sıstemlerının sesı gelmıyor, dıgıtal optık kablo dıyor kullanma kılavuzunda ama sonucta tek hdml kablosu yetmıyormu bu iş ıcın, lutfen bu ses sıstemı ısınden anlayan arkadaslar bır yardımcı olabılırmı ılla dıgıtal optık kablo almalımıyım yoksa hdml kablo ıle calısması lazımda ben mı yapamıyorum...

• arkadaslar bu konuda yardımcı olacak kımse yokmu bu forumda !!!!
  • ARC'nin çalışabilmesi için, kullanım kılavuzunun 45. sayfasındaki ayarlarınızı kontrol edin:

x [HDMI Settings] (HDMI Ayarları)

[Control for HDMI] (HDMI Kontrolü)
[On] (Açık): Açıktır. HDMI kabloyla bağlanmış bileşenleri karşılıklı olarak çalıştırabilirsiniz. [Off] (Kapalı): Kapalıdır.

[Audio Return Channel] (Ses Dönüş Kanalı) Bu işlev, sistemi Ses Dönüş Kanalı işleviyle uyumlu bir TV'nin HDMI IN jakına bağladığınızda kullanılabilir.

[Auto] (Otomatik): Sistem, TV'nin dijital ses sinyalini bir HDMI kablo aracılığıyla otomatik olarak alabilir.
[Off] (Kapalı): Kapalıdır.

• Bu işlev, yalnızca [Control for HDMI] (HDMI Kontrolü) [On] (Açık) olarak ayarlandığında kullanılabilir.
  • cuneyt bey sıkıntıda burda 45. sayfada yazan herseyı harfıyen yerıne getırdım ama yınede bulamadım caresını, televızyondan ACR secenegını actım, hdmı kablosunu ACR özellıgı olan sokete yerlestırdım, ses sıstemındekı control of hdmı ve arc seceneklerını aktıf hale getırdım ama hala ne dıgıturk ne ps3 nede xbox dan ses alamıyorum, bır turlu care bulamadım bu soruna...
  • Peki TV tarafında da HDMI kontrolünü aktif hale getiriyor musunuz?
  • tabı kı, menulerde ACR open secenegı var onu aktıf ettıgım halde ses gelmıyor en buyuk sorun burda !!!
  • TV tarafında, ARC'ye ilaveten bir de HDMI kontrol fonksiyonu ile ilgili bir seçim olmalı, onu aktif ettiniz mi diye sormuştum. HDMI kontrol iki tarafta da açık değilse çalışmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Televizyon ses hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lg lw980e televızyonda fazla secenek yok ayarlar kısmında, tekrar bakıyorum ama menu bıraz basıt ve az seceneklı bulamamam ımkansız gıbı :(
  • HDMI kontrol, LG'de SIMPLINK diye geçiyormuş. Kullanım kılavuzunda şöyle yazıyor:

Activating and Using the SIMPLINK menus
    1 Press INPUT to access the input sources.
    2 Press Red button to access the SIMPLINK menus.
    3 Press the Navigation buttons to select to On.
    4 Press the Navigation buttons to scroll to one of
    the devices and press OK.

Bir de, kullandığınız HDMI kablonun ARC desteklediğine emin olun. (1.4 olmalı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 13 Ekim 2012; 23:13:17 >
  • cuneyt bey cok saolun, sayenızde yaptım, sımplınk secenegınden televızyona takılı herseyı algılamaya basladı hıc bır ek kablo gerekmeden butun sıstemlerın sesını algılıyor makıne gercekten guzelmıs...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.