Şimdi Ara

[ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
14
Favori
42.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar cihaz arc s bu romu yükledim fakat dokunmatik çalışmıyor 4.0.4 hd rom v 16 lupus baseband 77 mevcut talimatları aynen yaptım ama olmuyor yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben bu Rom'u geçen ay yükledim, gayet güzel ve akıcıydı. Ancak Türkçe karakterleri yazılarda ve mesaj metinlerinde göstermiyor, boşluk görünüyor. Mesela; "Bağlantı" yazmak istiyorsunuz ya da size gönderilen mesajın içinde böyle bi kelime geçiyor. Bunu "Ba lantı" olarak gösteriyor. Bunu çözemediğim başka rom yüklemek zorunda kaldım. Çözüm yolu var mıdır...
  • PRESSIX kullanıcısına yanıt
    Slm arkadsım ben yükledikten sonra dokunmatik çalışmadi bu konulara hakimsen yardımcı olurmusun

• Ayrıca senin sorunun gibi sorun yaşayanlar icin yeni bır güncelleme paketi var 32 mb civarı cmw den flaşlanıyor bu tarz sorunları giderdiği söyleniyor

• Slm arc s tele kurdum ancak dokunmatik çalişmadı yardımcı olurmusunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

Xperia UltraKat v2.0.1 (04.04.2014)

Xperia Z2 Arayüzü - AndroidOS 4.4

Çok Hızlı | Mükemmel Batarya Ömrü | Stabil | Xperia Z2 UI | 4.4.2 KK

[ Sony Ericcson Xperia Arc S ] Android 5.1.1 !
    EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

ÖZELLİKLERİ

- Legacy Xperia ROM üzerine dayalı
    - nAa+ Kernel
    - Mükemmel Pil Süresi
    - Stabil
    - Hızlı
    - Emoloji Destekli Xperia Z2 Klavyesi
    - Sony Select
    - Xperia Z2 Duvar Kağıtları
    - Xperia Z2 Arayüz
    - Xperia Z2 Şarkı ve Bildirim Sesleri
    - Xperia JB Boot Animasyon

İNDİRME

Xperia UltraKat ROM .zip]Link 1 | Link 2

Xperia Ultra Kat Kernel Link 1 | Link 2

Google Apps Link 1 | Link 2

KURULUM

BAŞLANGIÇ
    Öncelikle verdiğim linkteki dosyaları indirin kırık link var ise alternatif verdiğim linkleri kullanın , 3 parça dosyamız olacak birisi ROM diğeri KERNEL ve bir diğeri GOOGLE APPS. İndirdikten sonra ROM ve KERNEL'i olduğu gibi zipten çıkartmadan hafıza kartına taşıyın. KERNEL masaüstünde kalsın. Daha sonra Root için istenen yazılıma dönmek ve Kernel flaşlamak için lazım olacak olan Flashtool'u bu adresten Link indirin. Flashtool'u bilgisayarınıza kurun , Flashtool'u kurduğunuz yerde C:/Flashtool-drivers-Flashtool drivers.exe olacak çalıştırın. Arc modeline Flashtool ve Flashboot seçeneklerine tik koyup yükleyin.
    ROOT
    - Yeni başlayanlar için detaylıca anlatacağım , ilk olarak cihazımızı Root'layacağız. Cihaz bir tek 4.0.2.A.0.42 sürümünde Root'lanabilmekte , bu sürümdeyseniz rootlayabilirsiniz ama .62 ya da ICS sürümünde iseniz bu orjinal sürümü bulup Flashtool ile flaşlamanız gerekmekte.
    Flaşladıktan sonra Ayarlar-Gelişim-USB Hata Ayıklamayı açıp Google'dan e-Root programını bulun indirin ve bu programla Root'layın.
    CWM YÜKLEME
    - Root işlemi bittikten sonra verdiğim linkteki yazılımı flaşlamak için CWM yüklememiz gerekecek. Google'da Xperia-CWM Install diye arattın ve CWM yükleyici indirin. USB Hata Ayıklaması açık bırakın bu işlemde de , USB'yi telefona bağladıktan sonra indirmiş olduğunuz CWM Installer klasörü içerisinde iki tane komut dosyası olacak siz 1 yazanı açıp işlem yapacaksınız. Bastıktan sonra cihazınızın ekranında Root erişimi isteyecek kabul edin , CWM'niz yükklenmiş olacak.
    BOOTLOADER KİLİDİ AÇMA
    - Vermiş olduğum ROM stock kernel ile çalışmamakta nAa kernel ile çalışmakta bu kerneli flaşlamak için Bootloader kilidinizin açık olması gerekmekte , Sony sağolsun geliştiricileri düşünerek Bootloader kilidinizi öğrenmenize izin vermekte ,http://forum.donanimhaber.com/m_51544512/tm.htm burada detaylı bir şekilde Bootloader kilidini kırma anlatılmış buradaki işlemi yapın.
    YÜKLEME
    - Son aşamadayız , vermiş olduğum linkte Kernel mevcut Kerneli indirin , Cihazınızı Fastboot moda alın indirmiş olduğunuz zipte Boot.img dosyasını Flashtool programında Fastboot seçeneğinde flaşlayın ,
    XDA Developers
    How to Flash boot.img / kernel.elf / kernel.sin using flashtool
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1963961
    bu linkte sırasıyla hangi işlemleri yapacağınız resim olarak sırasıyla verilmiş.
    Hafıza kartınıza vermiş olduğum linkteki ROM ve Google Apps'i indirip zipten çıkartmadan atın ve telefona takın.
    Daha sonra cihazınız kapalı iken güç tuşuna basın Xperia yazısı geldiğinde sürekli ses yükseltme tuşuna basın cihaz CWM moda geçmiş olacak.
    Wipe Data-Factory Reset yapın , Mounts and Storage seçeneğinde Format/System yapın , Advenced seçeneğinde de Wipe Dalvik Cache yapın.
    Install Zip seçeneğinde - Choose Zip From / Storage / sdcard seçeneğinden önce ROM sonra Google Apps'i flaşlayıp , Reboot System Now deyin cihaz açılacaktır.
    Cihazın ilk açılması epeyce uzun sürüyor kesinlikle korkmayın bekleyin bir 5 dakika.
    Güle güle kullanın , ben çok memnunum o kadar ROM'un arasında en iyisi şu an bu.

ROM XDA'yden alıntıdır , Android sürümü 4.4 KitKat'dir. Oluşabilecek sıkıntılarda sorumluluk kabul etmiyorum , takıldığınız yerde yardımcı olurum.
    Tonlarca Custom ROM denedim en hızlı , en stabili , en kullanışlısı bu şimdilik. İleride LegacyXperia ROM'unu paylaşacağım şu an test aşamasında 2011 serisi Xperia'ları canavara dönüştürecek.
    Yükleyen , kullanan arkadaşlar deneyimlerini muhakkak yazsınlar , yüklemek isteyenler genellikle yorumlara bakar görüş sizin :)

~ Xperia UltraKat ~

Arc s cihaza kurdum ancak dokunmatik çalışmadı yardım lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: ryalp

Slm arkadaşlar cihaz arc s bu romu yükledim fakat dokunmatik çalışmıyor 4.0.4 hd rom v 16 lupus baseband 77 mevcut talimatları aynen yaptım ama olmuyor yardımcı olursanız sevinirim

XDA'ye göz attım konuya ama yükleyenlerden kimse böyle bir sorunla karşılaşmamış , atladığınız herhangi bir şey olabilir mi ? Wipe-DalvikCache yaptınız mı ? Nerede çalışmıyor tam olarak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRESSIX

Arkadaşlar ben bu Rom'u geçen ay yükledim, gayet güzel ve akıcıydı. Ancak Türkçe karakterleri yazılarda ve mesaj metinlerinde göstermiyor, boşluk görünüyor. Mesela; "Bağlantı" yazmak istiyorsunuz ya da size gönderilen mesajın içinde böyle bi kelime geçiyor. Bunu "Ba lantı" olarak gösteriyor. Bunu çözemediğim başka rom yüklemek zorunda kaldım. Çözüm yolu var mıdır...

1.3 sürümünde ''ğ'' karakteri klavyede , mesajlaşmada , browser'da görünmüyordu , bu sürüm ile beraber o sorun çözüldü , klavyede var , mesajlaşmada gözüküyor. Tek sıkıntı Browser'da hala ''ğ'' karakterini göstermiyor. Geliştiriciye mesaj atmıştım bu konuyla ilgili , ilerleyen sürümlerde bunu da çözecektir. ROM dediğiniz gibi çok akıcı :)

• quote:

quote:

Slm arkadaşlar cihaz arc s bu romu yükledim fakat dokunmatik çalışmıyor 4.0.4 hd rom v 16 lupus baseband 77 mevcut talimatları aynen yaptım ama olmuyor yardımcı olursanız sevinirim

XDA'ye göz attım konuya ama yükleyenlerden kimse böyle bir sorunla karşılaşmamış , atladığınız herhangi bir şey olabilir mi ? Wipe-DalvikCache yaptınız mı ? Nerede çalışmıyor tam olarak ?

Yükleme talimatını aynen yaptım tel açılınca dil seçeni kurulumda kalıyor tuşların hepsi çalısiyor sadece dokunmatik çalışmıyor kafayı yemek üzereyim bu rom yüzünden lütfen bir çözüm yolu bende araştırdım böyle bir sorun yaşayana rastlamadım aynı sartlarda s jellybean 8 kuruyorum çalışıyor bu işi çözerseniz minnettar kalıcam

• Kernel mevcut olanıda denedim dark 11 kernel uyumlu romla onuda denedim telin sürümünü düşürüpte yaptım gene olmadı hep aynı kurulumda kalıyor tuşlar calışıyor

• quote:

Kernel mevcut olanıda denedim dark 11 kernel uyumlu romla onuda denedim telin sürümünü düşürüpte yaptım gene olmadı hep aynı kurulumda kalıyor tuşlar calışıyor

Dokunmatik kernele bağlıdır zaten , kerneli düzgün flaşlayabildiniz değil mi ?
    LegacyXperia nAa+ Kernel diye yazar bootanimationdan önce.
    Olmadı 2.1.1 sürümü çıktı XDA'yde indirme linkleri mevcut vaktim olduğunda linkleri paylaşırım onu bir denersiniz.
    Baktım sizin için ama öyle bir problemle karşılaşan yok nasıl bir çözüm sunacağımı bilemedim , ama kernelden olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PRESSIX

Arkadaşlar ben bu Rom'u geçen ay yükledim, gayet güzel ve akıcıydı. Ancak Türkçe karakterleri yazılarda ve mesaj metinlerinde göstermiyor, boşluk görünüyor. Mesela; "Bağlantı" yazmak istiyorsunuz ya da size gönderilen mesajın içinde böyle bi kelime geçiyor. Bunu "Ba lantı" olarak gösteriyor. Bunu çözemediğim başka rom yüklemek zorunda kaldım. Çözüm yolu var mıdır...

1.3 sürümünde ''ğ'' karakteri klavyede , mesajlaşmada , browser'da görünmüyordu , bu sürüm ile beraber o sorun çözüldü , klavyede var , mesajlaşmada gözüküyor. Tek sıkıntı Browser'da hala ''ğ'' karakterini göstermiyor. Geliştiriciye mesaj atmıştım bu konuyla ilgili , ilerleyen sürümlerde bunu da çözecektir. ROM dediğiniz gibi çok akıcı :)

Güncellemelerle düzeleceğini tahmin ediyorum. Son sürümü denemedim henüz ama bir sonrakini artık tekrar denerim. Şimdilik Ultimade HD Rom'a devam...

• quote:

quote:

Kernel mevcut olanıda denedim dark 11 kernel uyumlu romla onuda denedim telin sürümünü düşürüpte yaptım gene olmadı hep aynı kurulumda kalıyor tuşlar calışıyor

Olmadı 2.1.1 sürümü çıktı XDA'yde indirme linkleri mevcut vaktim olduğunda linkleri paylaşırım onu bir denersiniz.
    Baktım sizin için ama öyle bir problemle karşılaşan yok nasıl bir çözüm sunacağımı bilemedim , ama kernelden olduğunu düşünüyorum.

Kerneli flaşda sorun yok açılışta aynen söylediğiniz yazıyor dil seçme kısmından öte gitmiyor (kurulum) 2.1.1sürümü bildiğim kadarıyla ota diye geçiyor 32mb lık zip birde cm10.2 denedim ondada aynı dokunmatik çalışmadı ama S jellbean 8 kurdum sorunyok şimdilik hd rom idareten ,ilginiz için teşekkürler

• Üstadım birde size birşey sormak istiyorum stok tabanlı kernel ve rom yüklüyken cm mod rom 10.2 veya cm11 kurmak için 587 sürüme dönmek gerekirmi

• quote:

quote:

quote:

Kerneli flaşda sorun yok açılışta aynen söylediğiniz yazıyor dil seçme kısmından öte gitmiyor (kurulum) 2.1.1sürümü bildiğim kadarıyla ota diye geçiyor 32mb lık zip birde cm10.2 denedim ondada aynı dokunmatik çalışmadı ama S jellbean 8 kurdum sorunyok şimdilik hd rom idareten ,ilginiz için teşekkürler

Yorumlara göz attım ama benzer bir sorun göremedim , ne önereceğimi bilmiyorum , dokunmatik çalışmaması için kerneli yüklerken sıkıntı olması lazım yok diyorsunuz , tekrar yeni baştan deneyin. Bir de 1.39 sürümünü deneyin bunda Z1 ele alınmıştı ROM , GoogleApps , Kernel

Root işlemi GB'de .42 ICS'de .587'de yapılıyor , bu yüzden CM10 ve CM11'de bu kernel baz alınıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yorumlara göz attım ama benzer bir sorun göremedim , ne önereceğimi bilmiyorum , dokunmatik çalışmaması için kerneli yüklerken sıkıntı olması lazım yok diyorsunuz , tekrar yeni baştan deneyin. Bir de 1.39 sürümünü deneyin bunda Z1 ele alınmıştı ROM , GoogleApps , Kernel

Root işlemi GB'de .42 ICS'de .587'de yapılıyor , bu yüzden CM10 ve CM11'de bu kernel baz alınıyor.

1.39 bu sürümü yükledim sorun aynı kendimden şüphelenmeye başladım ancak 6,7 tane rom yükledim bu tarz sorun yaşamadım ancak cm 10 ve cm 11 bu sürümlerde sıkıntı yaşıyorum (diğer soru cihaz rotlu ise sorun yok diyorsunuz bazı okuduğum açıklamada baseband. 77 sürümse rot+cwm varsa cm mod için sürüm düşürmek gerekmez deniyor

• Üstadım biraz ingilizcem sağlam olsa romun kurucusuyla görüşürüm

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1.39 bu sürümü yükledim sorun aynı kendimden şüphelenmeye başladım ancak 6,7 tane rom yükledim bu tarz sorun yaşamadım ancak cm 10 ve cm 11 bu sürümlerde sıkıntı yaşıyorum (diğer soru cihaz rotlu ise sorun yok diyorsunuz bazı okuduğum açıklamada baseband. 77 sürümse rot+cwm varsa cm mod için sürüm düşürmek gerekmez deniyor

Bir yakınınıza iteleyin telefonu bence
    Cihaz rootluysa sorun yoku neye dedim tam anlayamadım.

• Rotlu derken yani rom yükleme için sorun yok manasında. ben uğraşmayı seviyorum telefondan kurtulmak kolay belki ultrakat çok kullanmiyacam ama önemli olan zoru başarmak ve tecrübe kazanmak

• quote:

Rotlu derken yani rom yükleme için sorun yok manasında. ben uğraşmayı seviyorum telefondan kurtulmak kolay belki ultrakat çok kullanmiyacam ama önemli olan zoru başarmak ve tecrübe kazanmak

Bu yönüyle düşünmeniz güzel daha iyi noktalara gelirsiniz umarım , dediğim gibi ben bir soruna rastlayanı görmedim öneri sunamıyorum malesef.
    Bu romu kurduktan sonra değiştireceğinizi sanmıyorum herşeyi ile dört dörtlük :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.