Şimdi Ara

..:Sony Ericsson Cyber-Shot™ K790/K800 - K810 Paylaşım Arenası..: (586. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.952
Cevap
3
Favori
512.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kwrak

arkadaşlar ben de yaklaşık 2 hafta önce uzun aramalardan sora bi k810i sahibi oldum
    telefonumdan gayet memnunum herşeyiyle tam bir telefon,
    yalnız
    iki hafta oldu telefonun sarjı en fazla iki gün gitti yani çok fazla kurcaladığım günlerde bu bi güne düştü..
    bu sabah şarjdan aldım akşama kadar hiç kurcalamadım konuşma yapmadım 20 25 mesaj attım sadece foto çekmedim batarya %71 de..
    okuduğum kadarıyla zamanla sarj süresi uzar diye yazyodu o yüzden iki hafta bekledim ama bi sakatlık olmasın..
    normal mi acaba kaç gün gidiyo telefonun sarjı ortalama kullanırsak yani,
    günde 5 6 foto, 5 dakka konuşma, 25 30 mesajla diye bi tahmin istesem sizden çok mu şey istemiş olurum?

banada bataryanda sorun va gibi geldi 2 gün çok az! ilk şarjını 12 saat yapmadıysan ondan olabilir bide şarja takarken telefonu kapalı konumda tak yani hızlı şarj etme biraz faydası olur

• quote:

Orjinalden alıntı: kaganss

açıkçası kullanma kılavuzuna hiç göz atmamıştım bi bakayım, o kadar nokia kullandım hiç açmamıştım bile kitapçığı, kurcalayarak buluyordum, sony ericssonun menüsü farkılı olunca bulamadım galiba, ilk defa sony ericsson kullanıyorum, forumda okuduklarım ile özenerek aldım, diğer marka telefonlardan iyi olduğunu biliyorum ancak daha da iyi olabilirdi, akustik düşünmüyorum, orjinali bozmayı düşünmüyorum, her alan akustik mi yüklemek zorunda, orjinaline niye koymamışlar, değiştirip k810 almayı hiç düşünmüyorum. iyi akşamlar

Biraz daha böyle şu anki mesajındaki gibi soğuk kanlı davranıp yazasaydın daha iyi cevap verebilirdim. Ama telfonda bulunan tüm fonksiyonları yokmuş gibi söylüyorsun bide banlıyorsun alırken iki kere düşününün falan diyorsun. Benim kafam ona bozldu.

Vallaha akustik işine girersin mutlaka. Süper modifiye ediliyor telefon. Baştan aşşağa değiştirip kişiselleştirebiliyorsun. Bende çok orjinalci biriyidim , bir denemek amaçlı , menü cam driver falan attım off çok zevkli ve güzel oluyor. Zaten bozmak gibi bir sorunun yok. Servislik telefonları bile tamir edebiliyoruz. Farukk arkadaşım bu alanda çok profesyonel. Ona güvenerek bende yaptım. Şimdi daha şık ve işlevsel bir menü ile kullanıyorum telefonumu Cam driver ile de orjinalinden çok daha iyi fotolar çekebiliyorum.

Biraz daha kullan daha yeni sayılır telefonun. Sonra biraz farklılıklar değişiklikler aramaya başlarsın

quote:

arkadaşlar ben de yaklaşık 2 hafta önce uzun aramalardan sora bi k810i sahibi oldum
    yalnız
    iki hafta oldu telefonun sarjı en fazla iki gün gitti yani çok fazla kurcaladığım günlerde bu bi güne düştü..
    bu sabah şarjdan aldım akşama kadar hiç kurcalamadım konuşma yapmadım 20 25 mesaj attım sadece foto çekmedim batarya %71 de..
    okuduğum kadarıyla zamanla sarj süresi uzar diye yazyodu o yüzden iki hafta bekledim ama bi sakatlık olmasın..
    günde 5 6 foto, 5 dakka konuşma, 25 30 mesajla diye bi tahmin istesem sizden çok mu şey istemiş olurum?

İLk aldığımda benimde öyleydi K790i. Ama ben ilk hafta hep şarjı tamamen bitince ve kapalı konumda şarj ettim. Artık foto çekip müzik dinlememe rağmen 1 hafta falan gidiyor. Ama aralıksız görüşme yapar , nete girersem ozaman çabuk bitiyor tabi. Ama normal kullanım için oldukça yeterli bir şarj süresi var. Zamanla uzar şarj süresi merak etme. Ama mulaka kapalı şarj et mümkün oldukça. Daha verimli oluyor.DAha sonra fazla kafana takmana gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 14 Nisan 2008; 1:55:59 >

• bende k810 u yeni aldım ama bataryası çok az gidiyor 2 gün falan.telefonda herhangi bir problem yok ama aldığımda uzun bir süre şarj etmem gerekiyordu en az 12 saat falan ama ben dayanamadım en fazla 3 saat şarjda kaldı.onun için batarya tam olarak kendine gelemedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

yalnız

İLk aldığımda benimde öyleydi K790i. Ama ben ilk hafta hep şarjı tamamen bitince ve kapalı konumda şarj ettim. Artık foto çekip müzik dinlememe rağmen 1 hafta falan gidiyor. Ama aralıksız görüşme yapar , nete girersem ozaman çabuk bitiyor tabi. Ama normal kullanım için oldukça yeterli bir şarj süresi var. Zamanla uzar şarj süresi merak etme. Ama mulaka kapalı şarj et mümkün oldukça. Daha verimli oluyor.DAha sonra fazla kafana takmana gerek yok

geyik kaçmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE_-_KANIK -- 14 Nisan 2008; 16:26:49 >

• ya ben de uzun süre sarj etmedim telefonu ilk sarjda çünkü forumda öyle okudum ilk sarjın uzun olmasına gerek yok onlar eski tür bataryalar içindi gibi şeyler okuduğum için 3 4 saat sarj etmiştim..neyse şimdi şarjda telefon bi dahaki sarjı kapalı yaparım yavaş yavaş süresi yükselir umarım..
    quote:

Orjinalden alıntı: Azizim

bende k810 u yeni aldım ama bataryası çok az gidiyor 2 gün falan.telefonda herhangi bir problem yok ama aldığımda uzun bir süre şarj etmem gerekiyordu en az 12 saat falan ama ben dayanamadım en fazla 3 saat şarjda kaldı.onun için batarya tam olarak kendine gelemedi.
  • @ Azizim

Bu şarj olayı sanırım attığımız yazılımlardan kaynaklanıyor. Mesela son çıkan firmware, cam driver, akustik vs. bunlar bence önemli etkenler.
  • walla katze ben telefonu aldığımda çok uzun süre şarj etmem gerekiyordu ama yapmadım 3 saat falan şarj ettim dayanamadım çıkardım.batarya uzun süre şarjda kalarak kendisini bulması lazım aslında.çünkü ilk aldığımda yaklaşık 1-2 hafta hiçbir yazılım yüklemediğim halde bataryası çok çabuk bitiyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azizim

walla katze ben telefonu aldığımda çok uzun süre şarj etmem gerekiyordu ama yapmadım 3 saat falan şarj ettim dayanamadım çıkardım.batarya uzun süre şarjda kalarak kendisini bulması lazım aslında.çünkü ilk aldığımda yaklaşık 1-2 hafta hiçbir yazılım yüklemediğim halde bataryası çok çabuk bitiyordu.

bak yeni piller lityum pil. Yani öyle eski ni-mh piller gibi saatlerce şarj etmene asla gerek yok. Bak kitapcığına nediyor 2,5 saat yazar. 2,5 saat sonra zaten batarya dolmuş oluyro ve çat diye eletkrik akımı kesiliyor. Elektrik akımı kesilmişken pil nasıl dolsun. Mantıksız.

Tıpkı şöyle düşün, bir tuvalet sifonu var klozetlerin arkasında olanlardan. Su dolunca ne oluyo çat diye suyu kesio demi , istesnede su dolmaz içine ama bozuk olsa aşırı su birikmesinden taşar sular etrafa.

İşte pillerde aşırı şarjdan korunması için şarj kesme devrelerine sahiptir. ŞArj dolduğu anda enerjiyi keser. Bunun en güzel kaınıtı şarj sırasında pil ısınır demi, şarj bittikden sonra ekranda tam dolu yazarken aleti tutun telfonu tutun bakalım sıcak mıı soğuk mu?

Eski yeni tüm telefonlarda şarj koruması vardır. 10 saat 12 saat şarj kesinlikle saçmalıktır.

Ama tek gerekli şey şuki, ilk alınan piller ya da telefonlar, şarjları tamamen bitmeden tekrar şarj edilmesinler ve şarjları tam dolmadan fişten çekilmesinler.

Bu kurala 3-4 gün uysanız bile yeterli olacaktır

O 10 saat 15 saat şarj olayı, ni-mh ve ni-cd kalem pillerde geçerlidir, onların şarj aletlerinde şarj kesme devresi yoktur ve benim aletimde ni-mh için 16 ni-cd için 14 saat şarj yazıyor.

Ama asla ve asla şu zaman kadar aldığım telefonların kitapcığında ilk aldığınız zaman 10 saat 15 saat şarj edin diye bir uyarı görmedim. Bunların hepsi safsata

• ama benim batarya neden öyle az gidiyor 2 günde bitiveriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 16 Nisan 2008; 23:08:11 >
  • arkadaşlar s.e hbh-gv435 marka bluetooth kulaklığım var ama k790 görmüyo bunu n73 le bağlanıyor görüşme yapılıyo ama k790 a bi türlü bağlayamadım sorun nedir acaba
  • beyler konuyla alakası yok ama bn k790 almak istiyorum w810 la takasa gircem üstünede wifi kart usr 5417 a vericem...çok istiyorum bu telefonu..satıcak olan varsa lütfen mesaj atsın bana..bn öğrenciyim o yüzden 300..320 gibi fiyatlar veremem..günlük harclığımı zaten zor cıkarıorum..yardımcı olabilirseniz alacağım k790 la aranıza katılmak istiyorum...telefonum ful kutu sanırım 6 ay garantisi var..tuşları biras deforme sadece...

iyi akşamlar...
  • arkadaşlar k810i ile şarj sorunum devam ediyor..
    telefonun sarjı 1 gün bile olmadan bitti telefonu kapalı sarj etmiştim hem de..
    hiç fotoğraf cekmeden yaklaşık on dakika konuşma 150 kadar da msjla 1bucuk saat kadar da müzik dinledim..
    servise gidecek mecburen..
    bir iki kere daha tam bitince kapalı sarj edicem yine olmazsa gidicek..
    sormak istediğim serviste kalır mı acaba telefon, ne kdr kalır filan..
    doyamadan telefona servise gidiyo..
    bir de arkadaki kamera kapağının tek tarafı hafif oynuyo yukarı aşağı sinirimi bozuyo,çözümü olur mu acaba..
    ben mi becerip kullanamadım telefonu anlayamadım..
  • Güncel fiyat listesi (20.04.2008)

K790i

Ereyon.com: 459 YTL / 445 YTL (Havale ile)
    Genpatech.com: 459 YTL / 440 YTL (Havale ile)
    Hepsiburada.com: 494 YTL / 469 YTL (Havale ile)
  • quote:

kwrak

arkadaşlar k810i ile şarj sorunum devam ediyor..
    telefonun sarjı 1 gün bile olmadan bitti telefonu kapalı sarj etmiştim hem de..
    hiç fotoğraf cekmeden yaklaşık on dakika konuşma 150 kadar da msjla 1bucuk saat kadar da müzik dinledim..
    servise gidecek mecburen..
    bir iki kere daha tam bitince kapalı sarj edicem yine olmazsa gidicek..
    sormak istediğim serviste kalır mı acaba telefon, ne kdr kalır filan..
    doyamadan telefona servise gidiyo..
    bir de arkadaki kamera kapağının tek tarafı hafif oynuyo yukarı aşağı sinirimi bozuyo,çözümü olur mu acaba..
    ben mi becerip kullanamadım telefonu anlayamadım..

arkadaşım sen biraz abartıyosun gibi geliyo bana! yaptığın işler bataryayı bitirmeye yeterli zaten. 150 tane msj ı çekene kadar üstüne bide 1 buçuk saat müzik dinledikten sonra şarjın bitmesi normal bence...

• Ben ite kaka k790 nıma p1i pili (1120 mah) taktım. Telefonu bazen çok bazen az kullandığım için tam olarak şu kadar diyemem ama yarım gün kadar daha fazla gidiyor diyebilirim kabaca. Bu pil orjinal k790 pilinden (950 mah) %50 kadar daha kalın. İlk başta girmez boşuna kasmıyayım dedim ama az ittirince zorlanarakta olsa yuvaya oturdu. Arka kapağıda 1 mm kadar kasdı. 1 aydır kullanıyorum hiç bir sıkıntıda çıkartmadı. Biraz fantazi oldu ama olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: white_predator

Ben ite kaka k790 nıma p1i pili (1120 mah) taktım. Telefonu bazen çok bazen az kullandığım için tam olarak şu kadar diyemem ama yarım gün kadar daha fazla gidiyor diyebilirim kabaca. Bu pil orjinal k790 pilinden (950 mah) %50 kadar daha kalın. İlk başta girmez boşuna kasmıyayım dedim ama az ittirince zorlanarakta olsa yuvaya oturdu. Arka kapağıda 1 mm kadar kasdı. 1 aydır kullanıyorum hiç bir sıkıntıda çıkartmadı. Biraz fantazi oldu ama olsun.

yuhh
  • benm k790ı alalı tam 1yıl oldu ve ilk 1-2 ay kadar en fazla 1buçuk gün gidiyodu pil. hata günde 2defa şarj ettiğim bile oluyodu. ama şimdi günde 3-4 foto en az 100 mesaj we 30dk konuşmayla en az 4günde 1kere şarja takıyorum çok memnunum :)
  • pili tam bitirip teli kapalı şarj etmek en ideal yöntem. pilin ömrünü epey uzatır.
  • yazılımcı ezberledik fotoyu paranoyak oldum nere baksam senin fotoyu görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 21 Nisan 2008; 22:04:43 >
  • 
Sayfa: önceki 584585586587588
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.