Şimdi Ara

SONY ERICSSON M600i KULLANAN VAR MI? SORUM VAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bir K750i kullanıcısı ve hayranıyım... Bu aralar biraz daha iş amaçlı bir telefon arıyorum ve M600i ilgimi çekiyor. Satın alıp kullanan var mı? Yorumları nedir? Nasıl bir telefon? Kullanışlı mı?

Eğer kullanna veya bilen varsa, telefonda Türkçe harfler yazılabiliyor mu? Sana klavyesinde Türkçe harfler beliriyor mu? Üzerindeki QWERTY klavyede Türkçe harfler yok, ama Sony Ericsson'un sitesinde M600i için Türkçe dil yükleme var, acab onu yükleyince üzerndeki qwerty klavye de Türkçe harf yazma şansı olur mu? Mesela "S" tuşuna birkaç basıp "Ş" çıkması gibi? Veya nasıl?

Bu cihaz almaya değer mi yoksa biraz daha bekleyip ve para biriktirip, P990 mı alayım?

• ben de m600 bekliyordum uzun süredir alacağım yalnız biraz fiyatlarının düşmesini bekliyorum. eminim p990 çıkınca fiyatıda düşecektir. almaya değermi diyorsun bence almaya çok değer şuanki fiyatını bile bence hakediyor. kullanışlılık dersen bence gördüğüm kadarıyla mükemmel bir telefona benziyor. bir kere q klavyesi var. dokunmatik ekranda klavye olabliyor ve harf tanıma özelliği var. ben çok eski bir model olan r380 ve p910 kullandım çok güzel çalışıyor ve çok kullanışlı tellerdi. bu onlardan sabit q klavyesi ve sayı tuşları ile öne çıkıyor. kamera radyo ve wifi lazım değilse p990 a para vermeye yok.

türkçe harfler ekran da çıkan klavyede var ve seninde dediğin gibi s ye bi kaç kere basınca ş çıkıyor. kullanmadım ama p910 da öyle idi bunda da öyle kullanma kılavuzunu indirip inceledim. mesela m600 de tuşların sağı ve solu ayrı işlevlere sahip mesela bi tuşun üstünde x c yazıyor o tuşun sol tarafına basınca x sağ tarafına basınca c tuşuna basmış oluyorsun. kullanma fırsatım olmadı ama alıp elime incelediğim de oldukça küçük ve ince bir cihaz bir o kadar da hafif. dediğim gibi p990 artılarına gerek yoksa bu cihaz mükemmel bir seçim olacak. radto ve kamera benim istemediğim özelliklerdi zaten onun için kesinlikle tercihim m600 dür. wifi olsa çok güzel olurdu ama olmamasıda bence çok büyük bir eksiklik değil.

• wi-fi yok
    kamera yok
    tuşların yanlışlıkla diğer tarafına basma ihtimali yüksek
    sen düşün artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgaserdar

wi-fi yok
    kamera yok
    tuşların yanlışlıkla diğer tarafına basma ihtimali yüksek
    sen düşün artık

emin ol yanlış tarafına basmazsın
  • bence biraz değilde baya beklersen p990 al derim telefonda yok yok yaa bu sefer herşeyi koymuşlar bence bu teli kesin bekle
  • Eğer bekleme gibi bi durumun varsa ve bu p990i ise kesinlikle sık dişini derim
    quote:

Orjinalden alıntı: atorce

bence biraz değilde baya beklersen p990 al derim telefonda yok yok yaa bu sefer herşeyi koymuşlar bence bu teli kesin bekle
  • P990 güzel bir alet ancak M600 de boyut ve ağırlık olarak daha ufak olduğu için benim tercihim olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu telefonu kullanan varmı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: image

P990 güzel bir alet ancak M600 de boyut ve ağırlık olarak daha ufak olduğu için benim tercihim olacak.

eğer maddi durumdan problem olmassa ben kesin p990 tercih et derim m600 de küçük bi tel değilki hem p990 dan baya eksikleri var eğer standart kullanıcı açısından bakarsak kamera baya büyük bi eksik bide şu son zamanlarda çıkan wi-fi olayı p990 da herşey mevcut ama herkesin tabi kendi görüşü hangisini istersen
  • WiFi olsa elbette daha güzel olurdu ama benim çok da ihtiyacım yok. Keza
    kameraya da ihtiyacım yok. İş telefonlarında artık kamera olmayacak.
    Nedense P serisi yetenekli olmasına rağmen beni bir türlü cezbetmedi.
  • Baylar bu arada P990'ın fiyatı M600'ün iki katına yakın olacak gibi bir
    izlenim edindim. İngiltere'de M600 300 sterlin, P990 ise 595 sterline
    satılıyor.
    Almanya'da M600i 430 euroya satılıyor. P990 ise 675 euro. Bu durumda
    çok rahat 1700-1800 YTL seviyesinden aşağıda olmaz gibi görünüyor.
    Bana da M600 caizdir gibi geliyor
  • M600 düşünenler E61'e bir baksınlar , bu forumda yazılanları bir okusunlar derim.. Üstelik şu an Vatan Bilgisayar'da Card Finans'la 8 x 106,27 YTL'ye satıyorlar.
  • acaba alan yokmu??
  • quote:

Orjinalden alıntı: sin_errr

M600 düşünenler E61'e bir baksınlar , bu forumda yazılanları bir okusunlar derim.. Üstelik şu an Vatan Bilgisayar'da Card Finans'la 8 x 106,27 YTL'ye satıyorlar.

e61 de güzel telefon ama dokunmaitk ekran bambaşka bir olay ya alışan bırakamıyor.

ilk r380 kullanmıştım dokunmatik ekran daha sonra motorola a008 p910 pocket pc şimdi sx1 geçici olarak. artık iş telefonu dokunmatik ekran olmadımı olmaz ya. ama m600 değilse e61 tabi.

fiyat olarak da bakılırsa bence p990 2000 ytl çok yakın olur onun için m600 çok daha güzel bi seçenek en azından tuşlar ile klavye aynı düzeneğin içinde kapak tak çıkar derdi yok
  • bence wifi olmaması çok büyük bir eksiklik değil. m600i de 3g desteği var .bu da yaklaşık 256kbps adsl hızı civarında bağlantı sağlıyor demek. yani sokaklarda dolanırken wifi olan (ve bedava dağıtan) yer aramaktansa doğrudan telefon hattını sağlayan firma üzerinden (turkcell avea vs) hızlı interneti yakalamak mümkün (tabi wifi bedava iken 3g de bir bağlantı ücreti söz konusu olacaktır). ayrıca radyo dinleyebilmek için ayrı bir bluetooth kulaklık da piyasaya sürülecek.

kaldı ki anladığım kadarıyla m600i ile p990i aynı işletim sistemini kullanacaklar. yani p990i sadece telefona entegre kamera isteyenleri cezbedecek gibi duruyor. telefona entegre 2mpixel kamera için yaklaşık 5 ay daha bekleyip bir de iki katı para vermeyi tercih edenler de olacaktır tabi. (bu kişi ben de olabilirim büyük konuşmayayım :) )
  • Bence 1 yıla kalmaz m600 kameralı verisyonu piyasaya sürülür.Bende p990 bekliyorum.M600 şahane ama bence p serisi kadar kalıcı bir telefon olmayacaktır.
  • e60 ile m600 ün fiyatı aynı ama e60 daha ii wi fi var
  • mağazaya geldi geleli 1 adet bile gitmedi(teknosa).
    Telefona baktım.
    ufak ve kullanışlı.
    Diğer tuşa basma olayı olmaz.
    Ekran kaliteside oldukça iyi ama telefon symbian dolayısıyla açılırken 1 dk'a yakın bekletiyor.
    e 60 'a da deymez onada deymez bence o para.

Az daha koyulup benw siemens 'in p50 modeli alınabilinir.
    1250-1300 arası.
    wifi,dokumnatik lcd ekran,büyük lcd ekran :),kamera (1.3 mp), win mobile 2003,mp3,vs.vs.vs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ocularis

mağazaya geldi geleli 1 adet bile gitmedi(teknosa).
    Telefona baktım.
    ufak ve kullanışlı.
    Diğer tuşa basma olayı olmaz.
    Ekran kaliteside oldukça iyi ama telefon symbian dolayısıyla açılırken 1 dk'a yakın bekletiyor.
    e 60 'a da deymez onada deymez bence o para.

Az daha koyulup benw siemens 'in p50 modeli alınabilinir.
    1250-1300 arası.
    wifi,dokumnatik lcd ekran,büyük lcd ekran :),kamera (1.3 mp), win mobile 2003,mp3,vs.vs.vs.

p50 diil ama iki kere pocket pc kullandım deymez pocket pc nin stabiltie konsunda çalışması lazım
  • M600 çok ince ve şık görünüyor. Ayrıca tuş takımınında piyasadaki en ergonomik tasarım olduğunu düşünüyorum. Ama özelliklerine baktığımda kesinlikle P990 alınmalı. Wi-fi küçümsenmeyecek bir özellik. Edge ya da GPRS ile kıyaslandığına inanamıyorum. Wi-fi ile internete girmenin maliyeti "0" (Sıfır) YTL arkadaşlar... Hem de çok hızlı. Edge den daha yaygın. İsterseniz evde bile kurabileceğiniz bir sistem..
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzeki

M600 çok ince ve şık görünüyor. Ayrıca tuş takımınında piyasadaki en ergonomik tasarım olduğunu düşünüyorum. Ama özelliklerine baktığımda kesinlikle P990 alınmalı. Wi-fi küçümsenmeyecek bir özellik. Edge ya da GPRS ile kıyaslandığına inanamıyorum. Wi-fi ile internete girmenin maliyeti "0" (Sıfır) YTL arkadaşlar... Hem de çok hızlı. Edge den daha yaygın. İsterseniz evde bile kurabileceğiniz bir sistem..

19 monitörde internet varken ne yapayım ben evdeki interneti. elbette wifi çok güzel bir şey ama benim için olmazsa olmaz diil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.