Şimdi Ara

Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
5
Favori
31.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: innocent_

quote:

Orijinalden alıntı: kizilok

Telefonu kapattık. Flashtool programını açtık. Yıldırım işaretli sekmeye tıklayın ve flashmode sekmesini seçin. Burdan kopyaladığımız kernelleri göreceksiniz. 562'yi seçip ok deyin. daha sonra göreceğiniz üzere telefonu bağlamamızı isteyecek. lakin teli pc ye bağlarken telefonumuzun geri tuşuna basılı tutup bağlayacağız ve flash işlemi seri bir şekilde başlayıp bitecek. 562 kernelini başarılı bir şekilde yazdık

Bu işlemi yaptıktan sonra telefon açılıyor sony yazısı geliyor sonra klasik sony ericsonn amlemi geliyor ve kapanıyor bunu döngü halinde yapıyor dönüp dolaşıp aynı şeyi yapıyor telefon açılmıyor napmam gerekli ?

Bu konuya bakın, neyi yanlış yaptınız da reset sorunu ile karşılaştınız anlamıyorum ki, yaptığınız işlemi tam olarak yazarsanız, ve telefonunuzun mevcut sürümü kaçtı onu da bildirirseniz daha detaylı yardımcı olabilirdik.

http://forum.donanimhaber.com/m_69236312/f_//tm.htm#69236312

Sizin yazdıklarınız dışında hiç birşey yapmadım , sürüm android 2.3.4
    çekirdek sürümü 2.6.32.9 yazıyor şuan eskisine döndüm ama bu yazılımın üstüne yüklemeye çalıştım

• quote:

quote:

quote:

Telefonu kapattık. Flashtool programını açtık. Yıldırım işaretli sekmeye tıklayın ve flashmode sekmesini seçin. Burdan kopyaladığımız kernelleri göreceksiniz. 562'yi seçip ok deyin. daha sonra göreceğiniz üzere telefonu bağlamamızı isteyecek. lakin teli pc ye bağlarken telefonumuzun geri tuşuna basılı tutup bağlayacağız ve flash işlemi seri bir şekilde başlayıp bitecek. 562 kernelini başarılı bir şekilde yazdık

Bu işlemi yaptıktan sonra telefon açılıyor sony yazısı geliyor sonra klasik sony ericsonn amlemi geliyor ve kapanıyor bunu döngü halinde yapıyor dönüp dolaşıp aynı şeyi yapıyor telefon açılmıyor napmam gerekli ?

Bu konuya bakın, neyi yanlış yaptınız da reset sorunu ile karşılaştınız anlamıyorum ki, yaptığınız işlemi tam olarak yazarsanız, ve telefonunuzun mevcut sürümü kaçtı onu da bildirirseniz daha detaylı yardımcı olabilirdik.

http://forum.donanimhaber.com/m_69236312/f_//tm.htm#69236312

Sizin yazdıklarınız dışında hiç birşey yapmadım , sürüm android 2.3.4
    çekirdek sürümü 2.6.32.9 yazıyor şuan eskisine döndüm ama bu yazılımın üstüne yüklemeye çalıştım

Benim yazdıklarımı görseniz bu yöntemin ics için olduğunu görürdünüz ve gb kullanırken direk ics'ye yönelik bi rişlem yapmazdınız.

• Orijinalden alıntı: innocent_

öncelikle bu anlatımı -----Sony Ericsson Xperia Neo V Kullanıcılar Klubu----- sayfasında paylaştım. Güncel bir sayfa olduğu için arada kalmasını istemedim zira root konusunda çok soru soruluyor. O yüzden ayrı bir konu olarak da açmak istedim. Uygun görülmediği takdirde yönetici arkadaşlar konuyu silip kaldırabilir.

Dilimin döndüğünce Root işlemini anlatayım arkadaşlar... Ben de Rootlu ics kullanıyorum, kendi yaptığım işlemi buradan paylaşayım. Gerekli programları, kernelleri, cmw kurulumu vs hepsini tek linkte topladım. Öncelikle linkten download işlemini yapınız.

http://letitbit.net/download/24176.2eb7183ed76ff790ddfe60a4fe73/root.innocent_.rar.html

Link şahsıma aittir. Muhakkak ki kendim Root işlemini yaparken farklı sitelerden farklı kaynaklardan yararlandım ama bu anlatım bana aittir.galiba linkteki flashtool 64 bitmiş. ilk yüklediğimde programı açtı ama sonra tam işlemlere başlıyacağım sırada bunun 64 bit olduğunu kendine uygununu bul felan söyledi(bilgisayrm : win7-32bit ). sanırım 34bitini bulabilirim internette. bu işlemleri yapmakta bi sıkıntı olmaz umarım. hayret hiç kimsede böyle bir sıkıntı olmamış.

• 64bit kullandığım için böyle bir uyarı almadım kurarken, bir sorun olacağını sanmamakla birlikte 32 bit kullanıp işlemi yapan arkadaşlar dönüt verirse makbule geçer.
  • acil yardım pls !!

flashlama tamam.

Ama telefona sony yazısı geliyor. sonra sony ericscon yazısı farklı bir tema ile geliyor ve telefon kendini resetliyor. acil yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogancaaan -- 4 Haziran 2013; 14:05:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogancaaan

acil yardım pls !!

flashlama tamam.

Ama telefona sony yazısı geliyor. sonra sony ericscon yazısı farklı bir tema ile geliyor ve telefon kendini resetliyor. acil yardım.

bi iki mesaj yukarıda var çözümü.
  • quote:

öncelikle bu anlatımı -----Sony Ericsson Xperia Neo V Kullanıcılar Klubu----- sayfasında paylaştım. Güncel bir sayfa olduğu için arada kalmasını istemedim zira root konusunda çok soru soruluyor. O yüzden ayrı bir konu olarak da açmak istedim. Uygun görülmediği takdirde yönetici arkadaşlar konuyu silip kaldırabilir.

Dilimin döndüğünce Root işlemini anlatayım arkadaşlar... Ben de Rootlu ics kullanıyorum, kendi yaptığım işlemi buradan paylaşayım. Gerekli programları, kernelleri, cmw kurulumu vs hepsini tek linkte topladım. Öncelikle linkten download işlemini yapınız.

http://letitbit.net/download/24176.2eb7183ed76ff790ddfe60a4fe73/root.innocent_.rar.html

Link şahsıma aittir. Muhakkak ki kendim Root işlemini yaparken farklı sitelerden farklı kaynaklardan yararlandım ama bu anlatım bana aittir.

Link içeriği:

Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM

Flashtool programını yükleyin. Sonra Güncellemeyi update programı ile yapın. 2si de mevcut linkin içinde. Daha sonra vermiş olduğum kernelleri (tft dosyalarını) Bilgisayarım - C - Flashtool - Firmware klasörünün içine yapıştırın. 587 kullandığınızı tahmin ediyorum. 587 direk rootlanmadığı için 562 yi flashlayıp sonra 587 kernelini tekrar flashlayacağız.

Telefon kapalı olarak Kernel yazılacak. Dolayısı ile telefonu kapatmadan önce usb hata ayıklamasını ve bilinmeyen kaynakları aktif hale getirin. ayarlardan ekrandan uyku modunu 2 dk'ya getirin. Daha sonra verilen hata uyarılarını görmemek için telefonu uçak moduna alıp kapatın. Şarjınız full olsun root işlemi boyunca. Şunu da eklemek istiyorum root işlemi öncesi rehberinizi kayıtlarınızı ve mesajlarınızı önemli bilgilerinizi yedekleyin. Oluşabilecek her tür aksaklıktan şahsım sorumlu değildir. Risk kullanıcıya aittir. Risk de yok aslında, orjinal rom olduğu için bir aksilikte sony programları ile onarma işlemi ile işlem geri alınabilir.

Telefonu kapattık. Flashtool programını açtık. Yıldırım işaretli sekmeye tıklayın ve flashmode sekmesini seçin. Burdan kopyaladığımız kernelleri göreceksiniz. 562'yi seçip ok deyin. daha sonra göreceğiniz üzere telefonu bağlamamızı isteyecek. lakin teli pc ye bağlarken telefonumuzun geri tuşuna basılı tutup bağlayacağız ve flash işlemi seri bir şekilde başlayıp bitecek. 562 kernelini başarılı bir şekilde yazdık. Şimdi Root işlemine geldi sıra. (Not: 562 yazıldıktan sonra ayarlarda hala 587 göülmektedir, işlem başarılı şekilde yapılıp aslında 562 olmuştur, olmadı sanıp işlemi tekrar tekrar yapmayın, ya da olmuyor diye vazgeçmeyin. İşlemlere sırasıyla devam edin.)

Root işlemi için telefonumuzun açık olması gerekli. Yine bilinmeyen kaynaklar ve usb hata ayıklamasını kontrol edip açık olduğundan emin olun. Flashtool programı kapalı olacak. Şimdilik o program ile işimiz bitti. Telefonu açık vaziyette pc'ye bağlayın. İndirdiğiniz linkin içinde root klasörü mevcut. Onun içindeki runme (bat) dosyasını çalıştırıp bekleyin. işlem kendisi son buluncaya kadar hiçbir extra işlem yapmayın. Telefon bir kaç kez reset atıp yeniden başlayabilir. İşlem bitince telefonumuza dönüp bakıyoruz eğer menü'ye Super user programı gelmiş ise root işlemini yapmışız demektir. Root işlemini yaptıktan sonra tekrar güncel kerneli flashlayacağız. Yani ilk işlemin aynısını tel kapalı vaziyette 562 yerine 587 kernelini flashlayacağız, yine aynı işlem yine telefonun geri tuşu ve pc'ye bağlama. Bu işlemi de başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra CWM kurulumunu gerçekleştireceğiz.

CWM kurulumu için tekrar usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakların açık olduğundan emin oluyoruz. Telefonu pc'ye bağlıyoruz ve CWM klasörü içerisindeki
    install-cwm1.cmd olan uygulamaya tıklıyoruz. 2 olanı Xperia Mini, MiniPro,Walkman Live İçin, bizi ilgilendiren tekrar ediyorum burası önemli, cwm1.cmd'ye tıklıyoruz. İşlem bittikten sonra telefonu kapatıyoruz ve cmw kurulmuş mu menüsüne girmek için telefon açılırken sony logosunu görür görmez sürekli ses açma + tuşuna yandan sürekli basıyoruz. cwm menüsünü gördüğünüzde işlem tamamdır. Telefonu yeniden başlatıp artık rootlu bir neo v'nin tadını çıkarabilirsiniz.

Sisteminizde bulunan gereksiz dosyaları silmek için SystemCleanup.317 uygulamasını kullanabilirsiniz. Hafıza kartına tüm indirdiğiniz uygulamaları taşımak için Link2Sd ve ekran parlaklığını ayarlayan sensörleri devre dışı bırakmak için Disable Auto Brightness dragonlord Xperia uygulamasını indirebilirsiniz.

Systemcleanup programı ile bir programı sisteme gömebilir sistemden data olarak taşıyabilir hatta direk sd karta taşıma işlemini de yapabilirsiniz. Cache silme özelliği de vardır. Ben şahsen facebook uygulamasını data olarak sistemden ayırdım ve sonra sd karta taşıdım. Çoğu kişi Face SD karta taşınmaz diyordu yabancı forumlarda da inanmayanlar oldu ama yaptığım işlemi onlara anlatıp sd karta taşıdığımı kanıtladığımda şaşırdılar. Siz de artık Rootlu bir Neo V sahibi oldunuz ve dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Ek dosyalar:

Bende eksik driver uyarısı vermediği için bunlar olmadan kurdum ama bazı kişilerde ADB sürücüleri yüklü değil hatası verebiliyor. O yüzden konuya eklemekte fayda var diye ekliyorum.

ADB_Drivers
    http://www.mediafire.com/?6u1zl54w3jnvvax

Android SDK
    http://developer.android.com/sdk/index.html

Sürç-i Lisan ettikse affola...

innocent_

Not: Win8 ile driver sorunu çıkabildiği rapor edilmiştir. Başarılı ve sorunsuz bir işlem için, Win7 tavsiye edilmektedir.

kardeşim çok güzel bir paylaşım olmuş ama link kırık yenileyebilir misin? "Запрашиваемая вами страница не существует!" diye bir şey diyor çevirdim "aradığınız sayfa yok" diyormuş

•  Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM

Link sağlam...
  • quote:

Link sağlam...

Resmi eklediğiniz yere kadar sıkıntı yok ama "yavaş indirme" kısmının son merhalesinde uyarı veriyor. Ben de beceremedim

• pureness biraz şarj emiyor ama bi iki hafta sonra doldurdukça batarya kendine geliyor o yüzden fazla takılmayın bu noktaya.
  • ücretsiz indirirken çıkan reklama hayır teşekkürler deyip kodu yazdığınızda indirme seçeneği çıkar idm ile de indirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

quote:

Link sağlam...

Resmi eklediğiniz yere kadar sıkıntı yok ama "yavaş indirme" kısmının son merhalesinde uyarı veriyor. Ben de beceremedim

yavaş hızda indir dedikten sonra bir reklam çıkar sayfayı aşağı çekerek hayır teşekkürler dersiniz ve sağda yine yavaş hızda indir vardır ona tıklarsanız kuyruk almak için saniyeler geri geri sayar, bittikten sonra bi kutucuk çıkar ve orayı doldurduktan sonra indirme seçeneği aktif hale gelir ki tekrar tekrar denedim linkte sıkıntı yok.

• önceleri burdan anlatılanlarla root işlemini başarılı bir şekilde yapıyordum güncelleme yaparken telefon xperia yazısından sonra tekrar başa dönüyordu.bende sony nin sitesinden orjinal room yükledim oldu.şimdi tekrar root yapmak istiyorum ama olmuyor superuser programı gelmiyor acaba orjinal room da kilitleme gibi bişeymi var.teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xperia70

önceleri burdan anlatılanlarla root işlemini başarılı bir şekilde yapıyordum güncelleme yaparken telefon xperia yazısından sonra tekrar başa dönüyordu.bende sony nin sitesinden orjinal room yükledim oldu.şimdi tekrar root yapmak istiyorum ama olmuyor superuser programı gelmiyor acaba orjinal room da kilitleme gibi bişeymi var.teşekkür ederim.

587den bi alt sürümü flashlayıp yaptı iseniz olmaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 8 Temmuz 2013; 23:02:00 >
  • innocent_ kullanıcısına yanıt
    yaptım ama olmadı bişey farkettim runme bat yaparken 'busybox /system/xbin gibi yazılar çıkıyor en sonunda ALL DONE yazıyor ama system yazıları çok fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: xperia70

yaptım ama olmadı bişey farkettim runme bat yaparken 'busybox /system/xbin gibi yazılar çıkıyor en sonunda ALL DONE yazıyor ama system yazıları çok fazla

o halde telefonda yeterli hafıza olmamış olabilir, fabrika ayarlarına dönün ya da cache filan temizleyip tekrar deneyin, super user mutlaka gelecektir çok kere bu işlemi yaptığım için emin konusuyorum bu yöntem hala geçerliliğini koruyor root için.
  • innocent_ kullanıcısına yanıt
    üstat flashtool programını kaldırıp tekrar yükledim düzeldi rootladım telefonu ilgin için teşekkürler.
  • Ben teşekkür ederim, sorunsuz kullanımlar :)
  • quote:

Ben teşekkür ederim, sorunsuz kullanımlar :)

Bir telefonun,bl kilidi açık olup olmadıgını nasıl anlarız ? Rom kurarken soruyor çünkü ve de bl kilidi açık diyelim kapalı işaretleyip romu kurarsak bir sorun olur mu ? Son olarak update service ile onarma yaptiktan sonra bl kilidinin durumu nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Service menudunden gorulebilir bl kilidi. Rom kurarken soruyor ve ters bir isaretleme ile kurarsaniz reset sorunu yasar cihaz rom kurulmaz. Genelde bl kilidi acik ise once kapatip sonra update islemini yapmaniz gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.