Şimdi Ara

Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
5
Favori
31.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: innocent_

quote:

Orijinalden alıntı: lassanadiarra

Hocam bu rootlama kısmında runme batı çift tıklıyorum tel kapanıp açılıyor falan tamam. Ama super user dediğiniz program görünmüyor menüde. Ne yapmam lazım? yazılanları harfiyen uyguladım.

Önce 562'yi flashlayıp sonra root işlemini yaptığınız takdirde olumlu sonuç alacaksınız.

hocam teşekkürler. tamamdır rootladım. Fakat şu sd kartı ikiye bölüp telefon hafızasındaki uygulamaları sd karta taşıma işini nasıl yapacağız? onu halledemedim. Lİnks2d yi yükledim fakat. hata veriyor. karta taşı derken. muhtemelen telde bir değişiklik daha yapacağız da nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lassanadiarra -- 20 Şubat 2013; 16:03:36 >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam bu rootlama kısmında runme batı çift tıklıyorum tel kapanıp açılıyor falan tamam. Ama super user dediğiniz program görünmüyor menüde. Ne yapmam lazım? yazılanları harfiyen uyguladım.

Önce 562'yi flashlayıp sonra root işlemini yaptığınız takdirde olumlu sonuç alacaksınız.

hocam teşekkürler. tamamdır rootladım. Fakat şu sd kartı ikiye bölüp telefon hafızasındaki uygulamaları sd karta taşıma işini nasıl yapacağız? onu halledemedim. Lİnks2d yi yükledim fakat. hata veriyor. karta taşı derken. muhtemelen telde bir değişiklik daha yapacağız da nasıl?

sd kartı 2ye ayırmanıza gerek yok. oluşturacağınız alanlar sd kartın ömrünü azaltabilmekte o yüzden onu tavsiye etmiyorum. superuser ile link2sd tam uyuşmuyor o yüzden önce SU programını (yine superuser ama daha güncel kodları) indirin, programı çalıştırın ve güncellenmesine izin verin. Daha sonra direk ikiye bölmeye gerek kalmadan tüm programlarınızı taşıyabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sd kartı 2ye ayırmanıza gerek yok. oluşturacağınız alanlar sd kartın ömrünü azaltabilmekte o yüzden onu tavsiye etmiyorum. superuser ile link2sd tam uyuşmuyor o yüzden önce SU programını (yine superuser ama daha güncel kodları) indirin, programı çalıştırın ve güncellenmesine izin verin. Daha sonra direk ikiye bölmeye gerek kalmadan tüm programlarınızı taşıyabilirsiniz.

Kardeş SuperSU programını kastediyorsan indirdim. Ama nasıl kullanacağımı anlayamadım. Nette de bulamadım. Şimdi nasıl programları SD Caerta nasıl atacağız acaba? yardımcı olabilirmisiniz?. Rootladık ama pek faydasını göremiyorum bu şekilde.

• Super SU indirip kurun, ekrandaki kısayoluna tıklayın güncelleme var uyarısı verecektir güncellemeye onay verin. Sonra Link2Sd programını açıp istediğiniz programı sd karta taşı seçeneği ile taşıyın hata vermeyecektir.

Not: Link2Sd programı açılışında SU programından izin isteyecektir onu okeyleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 21 Şubat 2013; 0:39:55 >
  • innocent dostum çok teşekkür ederim sayende bende rootladım telefonu. Hiç bir sorun vermedi dediğin herşeyi harfi harfine yaptım. Ve videoya aldım izin verirsen yüklemek istiyorum bu videoları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliconn

innocent dostum çok teşekkür ederim sayende bende rootladım telefonu. Hiç bir sorun vermedi dediğin herşeyi harfi harfine yaptım. Ve videoya aldım izin verirsen yüklemek istiyorum bu videoları.

Öncelikle ben teşekkür ederim, olumlu geridönüşler diğer kullanıcılara da referans oluyor.

Konunun bütünlüğü ve yaşanabilecek zorlukların önüne geçilebilmesi bakımından tabiki ekleyebilirsiniz. Hatta bu iyi niyetiniz için teşekkür ederim. Zira okuyup yapmak kadar, görsellik de önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 23 Şubat 2013; 21:47:58 >
  • bu root işlemi xperia pro ya olmaz dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebellious85

bu root işlemi xperia pro ya olmaz dimi ?

yanlış bilgilendirmek istemem ama biz root yaptıktan sonra cwm için şu adımı izliyoruz;
    install-cwm1.cmd olan uygulamaya tıklıyoruz. 2 olanı Xperia Mini, MiniPro,Walkman Live İçin
    sanırım sadece cwm kurulumu farklı ama 4.0.4 kerneli pro'da direk rootlanıyor mu bilmiyorum o yüzden biraz daha araştırmak lazım. Neo V için bu işlemler sorunsuz olumlu sonuç vermekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 23 Şubat 2013; 23:04:27 >
  • anladım teşekkür ederim araştırma halindeyi. pro ile ilgili bişiler bulursam ki zor bulunuyor nedendır bılmıyorum burada da paylaşırım.
  • Sorunsuz rootladım. Herşey yolunda. Yalnız roottan sonra ne mesajlarım ne de numaralar gitti. Herşey yerli yerinde duruyor. CWM de kurdum. Neyse gitmemesi daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: axilik

Sorunsuz rootladım. Herşey yolunda. Yalnız roottan sonra ne mesajlarım ne de numaralar gitti. Herşey yerli yerinde duruyor. CWM de kurdum. Neyse gitmemesi daha iyi

O yapmış olduğum uyarı garantiye almak için :)) Herkes ne olur ne olmaz diye yedeklesin ki olası bir aksilikte kabak başımıza patlamasın :)) Yedekleme iyidir :))
  • quote:

quote:

Sorunsuz rootladım. Herşey yolunda. Yalnız roottan sonra ne mesajlarım ne de numaralar gitti. Herşey yerli yerinde duruyor. CWM de kurdum. Neyse gitmemesi daha iyi

O yapmış olduğum uyarı garantiye almak için :)) Herkes ne olur ne olmaz diye yedeklesin ki olası bir aksilikte kabak başımıza patlamasın :)) Yedekleme iyidir :))

Hocam doğrusun da sonrasında başıma neler geldi. Pureness romu attıktan sonra sony yazısında takılma olayı geldi başıma. SEUS la hallettim. Şimdi niyeti bozdum. BL kilidini açıp SUAVE kernel ile Ultimate hd romu kuracağım

• quote:

quote:

quote:

Hocam doğrusun da sonrasında başıma neler geldi. Pureness romu attıktan sonra sony yazısında takılma olayı geldi başıma. SEUS la hallettim. Şimdi niyeti bozdum. BL kilidini açıp SUAVE kernel ile Ultimate hd romu kuracağım

Doğru wipe işlemlerini yapmadı iseniz sony logosunda kalabilir 11 adımı sırası ile takip etmeniz gerekir sorunsuz bir pureness kurulumu için.

• Kardeşim Allah razı olsun bende arkadasımdan aldıgım ikinci el neo v telefonumu sayende rootladım cwm den yedeğini aldım birde şu pureness rom ini yükledim dün cwm den aldğım yediği yükleyeyim ne olacak demistim ilk rootladığım ve yedeğini aldıgım modele döndü :))) sonra tekrar pureness kurdum şuan mükemmel tekrar saolasın:))
    Yalnız kendi klavyesini kullanamadım marketten touch indirdim bide sesli arama indirdim kurdum kimi sesli arama yok demis indirip kurmak zor değil :)) valla şimdilik süper elimde yedeğimde var cwm den restore yani geri dediğim an öncesini yüklüyor :)
    tekrardan teşekkür ederim ellerin dert görmesin :)))

Birde Faceden vieo oynatmıyor önerebileceğiniz bir medya player var mı?

Mx Player la olayı çözdüm süper bir medya oynatıcı :))

edit: Cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbaba_48 -- 2 Mart 2013; 11:00:11 >
  • quote:

öncelikle bu anlatımı -----Sony Ericsson Xperia Neo V Kullanıcılar Klubu----- sayfasında paylaştım. Güncel bir sayfa olduğu için arada kalmasını istemedim zira root konusunda çok soru soruluyor. O yüzden ayrı bir konu olarak da açmak istedim. Uygun görülmediği takdirde yönetici arkadaşlar konuyu silip kaldırabilir.

Dilimin döndüğünce Root işlemini anlatayım arkadaşlar... Ben de Rootlu ics kullanıyorum, kendi yaptığım işlemi buradan paylaşayım. Gerekli programları, kernelleri, cmw kurulumu vs hepsini tek linkte topladım. Öncelikle linkten download işlemini yapınız.

http://letitbit.net/download/24176.2eb7183ed76ff790ddfe60a4fe73/root.innocent_.rar.html

Link şahsıma aittir. Muhakkak ki kendim Root işlemini yaparken farklı sitelerden farklı kaynaklardan yararlandım ama bu anlatım bana aittir.

Link içeriği:

Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM

Flashtool programını yükleyin. Sonra Güncellemeyi update programı ile yapın. 2si de mevcut linkin içinde. Daha sonra vermiş olduğum kernelleri (tft dosyalarını) Bilgisayarım - C - Flashtool - Firmware klasörünün içine yapıştırın. 587 kullandığınızı tahmin ediyorum. 587 direk rootlanmadığı için 562 yi flashlayıp sonra 587 kernelini tekrar flashlayacağız.

Telefon kapalı olarak Kernel yazılacak. Dolayısı ile telefonu kapatmadan önce usb hata ayıklamasını ve bilinmeyen kaynakları aktif hale getirin. ayarlardan ekrandan uyku modunu 2 dk'ya getirin. Daha sonra verilen hata uyarılarını görmemek için telefonu uçak moduna alıp kapatın. Şarjınız full olsun root işlemi boyunca. Şunu da eklemek istiyorum root işlemi öncesi rehberinizi kayıtlarınızı ve mesajlarınızı önemli bilgilerinizi yedekleyin. Oluşabilecek her tür aksaklıktan şahsım sorumlu değildir. Risk kullanıcıya aittir. Risk de yok aslında, orjinal rom olduğu için bir aksilikte sony programları ile onarma işlemi ile işlem geri alınabilir.

Telefonu kapattık. Flashtool programını açtık. Yıldırım işaretli sekmeye tıklayın ve flashmode sekmesini seçin. Burdan kopyaladığımız kernelleri göreceksiniz. 562'yi seçip ok deyin. daha sonra göreceğiniz üzere telefonu bağlamamızı isteyecek. lakin teli pc ye bağlarken telefonumuzun geri tuşuna basılı tutup bağlayacağız ve flash işlemi seri bir şekilde başlayıp bitecek. 562 kernelini başarılı bir şekilde yazdık. Şimdi Root işlemine geldi sıra. (Not: 562 yazıldıktan sonra ayarlarda hala 587 göülmektedir, işlem başarılı şekilde yapılıp aslında 562 olmuştur, olmadı sanıp işlemi tekrar tekrar yapmayın, ya da olmuyor diye vazgeçmeyin. İşlemlere sırasıyla devam edin.)

Root işlemi için telefonumuzun açık olması gerekli. Yine bilinmeyen kaynaklar ve usb hata ayıklamasını kontrol edip açık olduğundan emin olun. Flashtool programı kapalı olacak. Şimdilik o program ile işimiz bitti. Telefonu açık vaziyette pc'ye bağlayın. İndirdiğiniz linkin içinde root klasörü mevcut. Onun içindeki runme (bat) dosyasını çalıştırıp bekleyin. işlem kendisi son buluncaya kadar hiçbir extra işlem yapmayın. Telefon bir kaç kez reset atıp yeniden başlayabilir. İşlem bitince telefonumuza dönüp bakıyoruz eğer menü'ye Super user programı gelmiş ise root işlemini yapmışız demektir. Root işlemini yaptıktan sonra tekrar güncel kerneli flashlayacağız. Yani ilk işlemin aynısını tel kapalı vaziyette 562 yerine 587 kernelini flashlayacağız, yine aynı işlem yine telefonun geri tuşu ve pc'ye bağlama. Bu işlemi de başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra CWM kurulumunu gerçekleştireceğiz.

CWM kurulumu için tekrar usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakların açık olduğundan emin oluyoruz. Telefonu pc'ye bağlıyoruz ve CWM klasörü içerisindeki
    install-cwm1.cmd olan uygulamaya tıklıyoruz. 2 olanı Xperia Mini, MiniPro,Walkman Live İçin, bizi ilgilendiren tekrar ediyorum burası önemli, cwm1.cmd'ye tıklıyoruz. İşlem bittikten sonra telefonu kapatıyoruz ve cmw kurulmuş mu menüsüne girmek için telefon açılırken sony logosunu görür görmez sürekli ses açma + tuşuna yandan sürekli basıyoruz. cwm menüsünü gördüğünüzde işlem tamamdır. Telefonu yeniden başlatıp artık rootlu bir neo v'nin tadını çıkarabilirsiniz.

Sisteminizde bulunan gereksiz dosyaları silmek için SystemCleanup.317 uygulamasını kullanabilirsiniz. Hafıza kartına tüm indirdiğiniz uygulamaları taşımak için Link2Sd ve ekran parlaklığını ayarlayan sensörleri devre dışı bırakmak için Disable Auto Brightness dragonlord Xperia uygulamasını indirebilirsiniz.

Systemcleanup programı ile bir programı sisteme gömebilir sistemden data olarak taşıyabilir hatta direk sd karta taşıma işlemini de yapabilirsiniz. Cache silme özelliği de vardır. Ben şahsen facebook uygulamasını data olarak sistemden ayırdım ve sonra sd karta taşıdım. Çoğu kişi Face SD karta taşınmaz diyordu yabancı forumlarda da inanmayanlar oldu ama yaptığım işlemi onlara anlatıp sd karta taşıdığımı kanıtladığımda şaşırdılar. Siz de artık Rootlu bir Neo V sahibi oldunuz ve dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Ek dosyalar:

Bende eksik driver uyarısı vermediği için bunlar olmadan kurdum ama bazı kişilerde ADB sürücüleri yüklü değil hatası verebiliyor. O yüzden konuya eklemekte fayda var diye ekliyorum.

ADB_Drivers
    http://www.mediafire.com/?6u1zl54w3jnvvax

Android SDK
    http://developer.android.com/sdk/index.html

Sürç-i Lisan ettikse affola...

innocent_

Not: Win8 ile driver sorunu çıkabildiği rapor edilmiştir. Başarılı ve sorunsuz bir işlem için, Win7 tavsiye edilmektedir.

Hocam telefonu bundan 1-2 ay önce rootlayıp+cwm'yi kurmuştum sıkıntı yoktu. Fakat romdan pek memnun kalmadığım içinde telefonu eski haline getirmiştim yani root yetkimi kaybetmiş oldum. Şuan tekrardan rootladım fakat cwm'yi kuramadım. Şu hatayı alıyorum;

Halbuki usb hata ayıklaması ve bilinmeyen kaynaklar açık telefonda, uğraştım fakat olmadı. Ne yapabilirim ?

• Uyku modunu ekran ayarlarından maximuma getirip dener misiniz?

Video oynatıcı olarak BSPlayer kullanıyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 2 Mart 2013; 12:48:50 >
  • 2.3.4 orjinal sürüm bulunuyor şuanda cihazda. Bildiğiniz gibi bildirim ışığı mesajlarda uyarılarda yanıp sönüyor.. İCS'de hata var yanmıyor diye sorunlar çıkmıştı. Benim için bu bildirim ışığı çok önemli.. Root cwn kursam bu sürümü yüklesem mesajlarda 2.3.4 sürümündeki gibi sorunsuz her şeyde ışık yanıp uyarı verir mi ? Kullananlar bilgi verebilir mi çalışıyor mu bu olay ?

Edit : Ayrıca bootloader kilidi açık yada kapalı bu önemli mi bunları yaparken ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zhny -- 2 Mart 2013; 13:59:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhny

2.3.4 orjinal sürüm bulunuyor şuanda cihazda. Bildiğiniz gibi bildirim ışığı mesajlarda uyarılarda yanıp sönüyor.. İCS'de hata var yanmıyor diye sorunlar çıkmıştı. Benim için bu bildirim ışığı çok önemli.. Root cwn kursam bu sürümü yüklesem mesajlarda 2.3.4 sürümündeki gibi sorunsuz her şeyde ışık yanıp uyarı verir mi ? Kullananlar bilgi verebilir mi çalışıyor mu bu olay ?

Edit : Ayrıca bootloader kilidi açık yada kapalı bu önemli mi bunları yaparken ?

root yapmak için bl kilidi açık ya da kapalı önemli değil. o işlem rom yüklerken işinize yarar ki bl kilidi açmadan yüklenebilen güzel romlar da var. oc yapmaya niyetli değilseniz bl açmanıza gerek yok.

Sorunuza gelince ics'de hata yok, sadece bu bildirim; mesajın ilk geldiğinde yanıp sönüyor, tekrarlayan bi yanıp sönme olmuyor.
    Face bildirimlerinde ise mavi ışık yanıp sönüyor siz okuyana kadar devam ediyor. Whatsapp da öyleydi yanlış hatırlamıyor isem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 2 Mart 2013; 16:18:08 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zhny

2.3.4 orjinal sürüm bulunuyor şuanda cihazda. Bildiğiniz gibi bildirim ışığı mesajlarda uyarılarda yanıp sönüyor.. İCS'de hata var yanmıyor diye sorunlar çıkmıştı. Benim için bu bildirim ışığı çok önemli.. Root cwn kursam bu sürümü yüklesem mesajlarda 2.3.4 sürümündeki gibi sorunsuz her şeyde ışık yanıp uyarı verir mi ? Kullananlar bilgi verebilir mi çalışıyor mu bu olay ?

root yapmak için bl kilidi açık ya da kapalı önemli değil. o işlem rom yüklerken işinize yarar ki bl kilidi açmadan yüklenebilen güzel romlar da var. oc yapmaya niyetli değilseniz bl açmanıza gerek yok.

Sorunuza gelince ics'de hata yok, sadece bu bildirim; mesajın ilk geldiğinde yanıp sönüyor, tekrarlayan bi yanıp sönme olmuyor.
    Face bildirimlerinde ise mavi ışık yanıp sönüyor siz okuyana kadar devam ediyor. Whatsapp da öyleydi yanlış hatırlamıyor isem.

Bl kilidi yanlış hatırlamıyorsam benim açık olması lazım sorun olmaması için sordum.. Bildirim ışığı sorunu canımı sıkıyor okuyana kadar yanmasını istiyorum çünkü.. Şuan kurulu olup kullanan kişiler kesin net bilgi verebilir mi acaba hangi durumlarda yanıyor süreki olarak ? Kafaya koydum sanırım kurucam bunu Kafamda soru işareti kalmaması daha sağlıklı olur benim için bir yanada..

• dediğim gibi mesaj gelince bi kez yanıp sönüyor sonra kapanıyor, facebook bildirimleri siz okuyana kadar yanıp sönüyor, whatsapp da okuyana kadar yanıp sönüyordu diye hatırlıyorum. sizin yapmanız gereken sanırım bl kilidini kapatıp önce ics ye geçmek sonra root ve cwm adımlarını izlemek.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.