Şimdi Ara

Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
5
Favori
31.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam yeniden merhabalar, sabahleyin system clean up programı clean bölümündeki bütün programları sildim. Böyle olunca telefon gitti... Allahtan sony update ile yeniden onarabildim ve her şeyi sil baştan tekrarladım. Bu clean up programını nasıl kullanmak gerekir. Örneğin facebook'u DATA'dan nasıl ayırıyoruz... İyi pazarlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kolombo_449

arkadaşlar benim telefondada mikrofon problemi var karşı tarafa ses az gidiyor. rom yüklesem sorun çözülür mü? izmir servise versem nasıl olur ne zaman tamir edilir? teknik servise veripte sorun yaşayan yada memnun olan var mı?

Servise gonder bence ilk olarakk. Dahaa sonra olmazsa rom yuklersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderali

Hocam yeniden merhabalar, sabahleyin system clean up programı clean bölümündeki bütün programları sildim. Böyle olunca telefon gitti... Allahtan sony update ile yeniden onarabildim ve her şeyi sil baştan tekrarladım. Bu clean up programını nasıl kullanmak gerekir. Örneğin facebook'u DATA'dan nasıl ayırıyoruz... İyi pazarlar...

system cleanup programını kullanırken kırmızı olarak dont remove yazanları kaldırmayacaksınız. Sistem için gerekli programlar oluyorlar genelde. Yeşil yazanlar safe2remove yani kaldırılması güvenli olanlar. move app to data'yı seçip daha sonra move to sd cardı seçebilirsiniz facebook için. Ben öyle yaptım işe yaradı.
    Denemedim ama şu da olabilir. Sistemden facebook uygulamasını komple silip marketten tekrar indirip öyle de taşımak mümkün olabilir.

• quote:

arkadaşlar benim telefondada mikrofon problemi var karşı tarafa ses az gidiyor. rom yüklesem sorun çözülür mü? izmir servise versem nasıl olur ne zaman tamir edilir? teknik servise veripte sorun yaşayan yada memnun olan var mı?

Donanımsal bir arızanın yazılım ile düzelmesi pek olası değil. Root ve rom yükleyip garantinizi geçersiz kılmayı göze almadan önce, servise vererek problemden kurtulabilirsiniz. Servise vermekten neden çekiniyoruz toplum olarak onu da anlamış değilim, çok çok 15 iş günü sonra düzelmiş olarak alırsınız telefonunuzu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: innocent_

quote:

Donanımsal bir arızanın yazılım ile düzelmesi pek olası değil. Root ve rom yükleyip garantinizi geçersiz kılmayı göze almadan önce, servise vererek problemden kurtulabilirsiniz. Servise vermekten neden çekiniyoruz toplum olarak onu da anlamış değilim, çok çok 15 iş günü sonra düzelmiş olarak alırsınız telefonunuzu.

Hocam bu garanti işi nasıl oluyor, onların kararına mı bağlı garanti dışı olup olmama?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keyfi bir uygulama yapmazlar, ciddi ciddi düşürüp arızaya siz sebep olmadığınız sürece telefonu yaparlar gönderirler, yapılan işlemler de not olarak yazılır. eğer tamiri mümkün değil ve donanımsal bir arıza ise değiştirilir ki neo v yerine sıfır neo ile değişim yaparlar. garantiden çekinmeyin.
  • quote:

quote:

Hocam yeniden merhabalar, sabahleyin system clean up programı clean bölümündeki bütün programları sildim. Böyle olunca telefon gitti... Allahtan sony update ile yeniden onarabildim ve her şeyi sil baştan tekrarladım. Bu clean up programını nasıl kullanmak gerekir. Örneğin facebook'u DATA'dan nasıl ayırıyoruz... İyi pazarlar...

system cleanup programını kullanırken kırmızı olarak dont remove yazanları kaldırmayacaksınız. Sistem için gerekli programlar oluyorlar genelde. Yeşil yazanlar safe2remove yani kaldırılması güvenli olanlar. move app to data'yı seçip daha sonra move to sd cardı seçebilirsiniz facebook için. Ben öyle yaptım işe yaradı.
    Denemedim ama şu da olabilir. Sistemden facebook uygulamasını komple silip marketten tekrar indirip öyle de taşımak mümkün olabilir.

Hocam selamlar... Bu v.4, V.5 nedir acaba... XDA sitesini inceledim, İngilizcem yeterli değil, bilginiz var mı? Bir de ekrana küçük kamera, hesap makinası gibi uygulamalar geliyordu, şimdi hata veriyor, açılmıyor hiçbiri.. Ne yapmam lazım? Acaba SP1'i yeniden yüklesem düzelir mi? Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderali -- 11 Mart 2013; 14:24:43 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam selamlar... Bu v.4, V.5 nedir acaba... XDA sitesini inceledim, İngilizcem yeterli değil, bilginiz var mı? Bir de ekrana küçük kamera, hesap makinası gibi uygulamalar geliyordu, şimdi hata veriyor, açılmıyor hiçbiri.. Ne yapmam lazım? Acaba SP1'i yeniden yüklesem düzelir mi? Teşekkürler...

o programlar ile alakalı bi kaç uygulamayı silmiş olabilirsiniz hata vermesi ondan olabilir, tekrar doğru wipe işlemlerini yapıp sp1 kurun düzelecektir. v4-v5 dediğiniz bölümü anlamadım neyle alakalı?

• arkadaşlar servise cihaz veren var mı acaba? ben cihazımımikrofon arızasından dolayı vermeyi düşünüyorum ama kaç günde gelir? izmir brighstar servisne cihazını veripte olumlu yada olumsuz düşünceleri olan arkadaşlar varsa düşüncelerinizi duymak isterim. iyi forumlar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

o programlar ile alakalı bi kaç uygulamayı silmiş olabilirsiniz hata vermesi ondan olabilir, tekrar doğru wipe işlemlerini yapıp sp1 kurun düzelecektir. v4-v5 dediğiniz bölümü anlamadım neyle alakalı?

Hocam şu linke bakarsanız, ne demek istediğimi anlayacaksınız...
    XDA

• vermiş olduğunuz linkteki romu kullanmadım hiç.
  • quote:

vermiş olduğunuz linkteki romu kullanmadım hiç.

hocam prunesss14 yükleyince hafıza kartındaki bilgiler silinir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adizman

quote:

yüklü olan uygulamalar yeni sisteme direk kurulmadan geçmeyebilir dolayısı ile veri kaybı olmamış olsa bile pureness'da görünmeyebilir, o yüzden temiz bir kurulum için bence sd kartınızı da komple biçimleyin.
  • quote:

quote:

quote:

yüklü olan uygulamalar yeni sisteme direk kurulmadan geçmeyebilir dolayısı ile veri kaybı olmamış olsa bile pureness'da görünmeyebilir, o yüzden temiz bir kurulum için bence sd kartınızı da komple biçimleyin.

teşşekürler arkadaslar sorunsuz bir biçimde hem root hemde purenees romunu yukledim. ama ram 150 180 en fazla nie boyle acaba coalmamız mümkünmüdür ? birde oyun performansını arttıkmak için chanfire 3d nasıl kurarız?

overlclock 1024 geçmiyor neden acaba ?

alıntı yaparak yazarsanız sevinirim biraz hızlı karışık yazdım kusura bakmayın

• Hocam cok guzel acıklamıssın kafamda bu root olayı telefon uretmek gıbıydı buradan oyle zor cokcok zor bır sey olmadıgını anladım ama genede bır kac sorum var bende NEO V kullancısıyım bu sony nın son update lerınden sonra bıraz telefon yavaslamaya basladı rehber falan gec acılır oldu bırde hergun aynı goruntuyu gormek acıkcası sıktı bende root yapmayı ve rom yuklemeyı dusunuyorum sımdı youtube da bazı romlar gordum jelly bean ..... daha nıce abuk subuk ısımlı romlar bunları senın anlattıgın root ıslemını yaptıktan sonra ılgılı romun dosyalarını ındırıp 587 562 vs ıslemlerını aynı sekılde yapıp yukleyebılıyor muyum yoksa her rom un ayrı bır yapım asaması mı var ayrıca bu senın romundan farklı bır rom yukledıgım ıcın telefonu gerı donusum ıslemım bıraz daha zorlayıcı mı olur yoksa burada soran kısılere anlattıgın ıslemlerden farklı bır ıslem yapmayacak mıyım son olarak da sd kart ıcıne de sanırım bır seyler yukluyoruz bu root ıslemlerını yaparken bu ıslemlerı yapmadan cok gb lı bır sd kart almak mantıklı olur herhalde dımı ?
    cevaplarsan İnnocent sevınırım sımdıden tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: egminator

Hocam cok guzel acıklamıssın kafamda bu root olayı telefon uretmek gıbıydı buradan oyle zor cokcok zor bır sey olmadıgını anladım ama genede bır kac sorum var bende NEO V kullancısıyım bu sony nın son update lerınden sonra bıraz telefon yavaslamaya basladı rehber falan gec acılır oldu bırde hergun aynı goruntuyu gormek acıkcası sıktı bende root yapmayı ve rom yuklemeyı dusunuyorum sımdı youtube da bazı romlar gordum jelly bean ..... daha nıce abuk subuk ısımlı romlar bunları senın anlattıgın root ıslemını yaptıktan sonra ılgılı romun dosyalarını ındırıp 587 562 vs ıslemlerını aynı sekılde yapıp yukleyebılıyor muyum yoksa her rom un ayrı bır yapım asaması mı var ayrıca bu senın romundan farklı bır rom yukledıgım ıcın telefonu gerı donusum ıslemım bıraz daha zorlayıcı mı olur yoksa burada soran kısılere anlattıgın ıslemlerden farklı bır ıslem yapmayacak mıyım son olarak da sd kart ıcıne de sanırım bır seyler yukluyoruz bu root ıslemlerını yaparken bu ıslemlerı yapmadan cok gb lı bır sd kart almak mantıklı olur herhalde dımı ?
    cevaplarsan İnnocent sevınırım sımdıden tesekkurler

Dilimizin döndüğünce, bilgimiz dahilinde cevap verelim:
    benim anlattığım 587den 562ye sonra tekrar 587ye geçme işlemi root ile alakalıdır. Dolayısı ile bu root işlemini yaptığınız takdirde zaten bilgisayardaki gibi admin girişine sahip olacaksınız. Root işleminden sonra kuracağınız cwm ile de her türlü yedekleme, geri yükleme vs yapabilirsiniz. Rom yükleme konusuna gelince, telefonunuzu root ettikten sonra rom kuracaksınız. yani yeniden flashlama işlemi ile uğraşmayacaksınız. root işleminden sonra kurmak istediğiniz romu direk sd karta zip şeklinde atıp cwm menüsünden romun kurulum adımlarını izleyerek kuracaksınız. Sıkılırsanız başka bir roma geçmek de bu işlem ile kolay olacaktır. Sd kart olarak ben 16 gb class 10 kullanıyorum, romlar genelde 200-300 mb civarında olduğu için aman aman bi sd hafızasına gerek olmamakla birlikte, root sonrası tüm programlarınızı sd karta taşıyacağınız için 16 gb işinizi hayli hayli görecektir. kafanıza takılan bi sorun olursa online olduğum sürece cevaplamaktan kaçınmam, kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizenim

quote:

quote:

quote:

teşşekürler arkadaslar sorunsuz bir biçimde hem root hemde purenees romunu yukledim. ama ram 150 180 en fazla nie boyle acaba coalmamız mümkünmüdür ? birde oyun performansını arttıkmak için chanfire 3d nasıl kurarız?

overlclock 1024 geçmiyor neden acaba ?

alıntı yaparak yazarsanız sevinirim biraz hızlı karışık yazdım kusura bakmayın

rami yükseltmek bir nevi sizin elinizde, romdaki kullanmadığınız uygulamaları manuel olarak kaldırıp yer açabilirsiniz ama pureness'un mevcut rami işinizi hayli hayli görecektir. çok oyun düşkünü olmadığım için chainfire 3d hakkında bilgim yok.
    oc 1024'ü geçmez zira oc için hem bootloader kilidinizi açmalı hem de kernelinizin 1024 üstüü desteklemesi gerekmektedir.

• Hocam bırde ınternetten ızledıgım kadar cyanogenmod hosuma gıttı yapılısını bıraz gostermısler ama unlock yapıyorlar sanırım bu ısleme gerek var mı sızce ?
  • Hocam super user asamasına kadar geldım cwm yuklerken sanırım bır sorun yasamadım sony yazısı gelınce devamlı basıyor sesı acma tusuna ama cwm menusune gırmıyor
    cwm 2 yi yanlıslıkla yuklemıs olabılır sonra da 1 i denedım ama halledemedım sanırım
    resımdekı yazı cıktıktan sonra enter lıyorum ve sayfa kapanıyor yuklenmedı kanımca nerede hata yaptım yardımcı olabılır mısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egminator -- 16 Mart 2013; 17:33:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egminator

Hocam super user asamasına kadar geldım cwm yuklerken sanırım bır sorun yasamadım sony yazısı gelınce devamlı basıyor sesı acma tusuna ama cwm menusune gırmıyor
    cwm 2 yi yanlıslıkla yuklemıs olabılır sonra da 1 i denedım ama halledemedım sanırım
    resımdekı yazı cıktıktan sonra enter lıyorum ve sayfa kapanıyor yuklenmedı kanımca nerede hata yaptım yardımcı olabılır mısınız

Resimi görüntüleyemiyorum.
    işlemleri en başından tekrarlayın yanlışlıkla 2 yi yükledi iseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 16 Mart 2013; 22:24:28 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.