Şimdi Ara

Sony EX 500 Kulübü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
676
Cevap
5
Favori
72.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pingel

fukarakoala

Senin Lcde de gürültü azaltması hangi modda.Birde bu gürültü azaltması ne anlam ifade ediyor bir bilgin varmı acaba ?
    Birde Hemen Altında MPEG Gürültü Azaltma Var.
    Mpeg gürültü azaltma kapalı bende
    Değerlendirme yaparken öncelikli kriterimiz Full-HD performansı oldu, daha sonra standart çözünürlük performansı ve son olarakta oyun performansına ağırlık verdik.

Sony KDL-46Z4500 Blu-ray medyalar ile gerçekten harikalar yaratıyor. Kimse bu moddaki görüntü kalitesine kusur bulamaz. 80000:1 dinamik kontast ve WCG-CCFL arka aydınlatması ile oldukça tatminkar bir renk dengesi ve siyah performansı sunuyor. Dahili gürültü azaltma özelliği blu-ray filmlerde bile gerçekten görüntü kalitesine çok değerli katkılarda bulunuyor. Aynı şekilde MotionFlow200Hz'in de görüntü kalitesine katkısını es geçemezsiniz.

Böle bir yazı buldum ama tam istediğimizemi denk geliyo bilmiyorum tamyazıyı aldığım site

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukarakoala -- 15 Temmuz 2010; 9:45:28 >

• yardımcı olabilecek arkadaşlara bir sorum olacak

40EX500 ile 37EX500 'de kullanılan panel aynı mı?

Sony.com.tr sitesinde teknik özelliklerine baktığımda ne panelin kullanıldığı yazmıyor fakat Arka Işık adı altında CCFL yazıyor ikisinde de..

Buradan yola çıkarak bu tv'lerde kullanılan paneller aynı mıdır?

37" fiyatı daha uygun olduğu için makul görünüyor fakat panel farklı ise iş değişir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sandstone

yardımcı olabilecek arkadaşlara bir sorum olacak

40EX500 ile 37EX500 'de kullanılan panel aynı mı?

Sony.com.tr sitesinde teknik özelliklerine baktığımda ne panelin kullanıldığı yazmıyor fakat Arka Işık adı altında CCFL yazıyor ikisinde de..

Buradan yola çıkarak bu tv'lerde kullanılan paneller aynı mıdır?

37" fiyatı daha uygun olduğu için makul görünüyor fakat panel farklı ise iş değişir..
    Ben diğer forumda çok araştırmıştım ya 32 yada 37 lerin panelleri sabit toshiba olması lazım 40 ve üstlerinde firmalar kendi panellerini kullanıyor(samsung ve sharp fabrika çıkışlı çoğu)Panellerde bi miktar farklılık görülmesi normal olabilir.Çoğunlukla sitelerde yazan özelliklerden ziyade kullanıcılardan bilgi alın.Bazen bilmeden doluruluyor o yerler

• ben biraz önce sony nin teknik destek ekibinden birisiyle telefon görüşmesi yaptım ve söyledikleri şu;

Sony ve Samsung ortak hisseleri olan bir fabrikada kendi panellerini üretiyorlar ve bütün modellerinde bulunan paneller bunlar.başka bir markanın panelini kullanması Sony için geçerli değil çünkü panellerini kendi üretiyor,ve bunu yapan bir firma neden paneli başka firmadan alsın dedi.

İkna oldum 37Ex500 yolunda ilerliyorum :D

en ucuz fiyatı veren neresi var acaba :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

Ben diğer forumda çok araştırmıştım ya 32 yada 37 lerin panelleri sabit toshiba olması lazım 40 ve üstlerinde firmalar kendi panellerini kullanıyor(samsung ve sharp fabrika çıkışlı çoğu)Panellerde bi miktar farklılık görülmesi normal olabilir.Çoğunlukla sitelerde yazan özelliklerden ziyade kullanıcılardan bilgi alın.Bazen bilmeden doluruluyor o yerler

Toshiba nın panel(modül) üretimi yok!!!

olmadığı için modülleri üreticilerden alır.

_______________________________________________________________________________________________________________

SN.sandsonte

37" konusunda benin şüphelerim var.

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 19 Temmuz 2010; 12:45:47 >

• sony bonsai ustam tosh değil.

ama senin çekincelerin varsa benim de vardır.başka bakarım olmadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sandstone

sony bonsai ustam tosh değil.

ama senin çekincelerin varsa benim de vardır.başka bakarım olmadı..

ben tosh demedim ki

yanlış anşladığın için düzelttim

37" konusunda kesin bir sonuç bulamadığım için şüphelerim var dedim.

+++

O sony yetkilisine bir daha sor bakalım Sammy üretimi olan S_PVA larıda mı sony üretiyormuş veya ortakmış

• quote:

Orijinalden alıntı: bons@i

quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

Toshiba nın panel(modül) üretimi yok!!!

olmadığı için modülleri üreticilerden alır.

_______________________________________________________________________________________________________________

SN.sandsonte

37" konusunda benin şüphelerim var.

saygılar

Arkadaşım ben emin değilim dedim.Ancak 37 veya aşağısındaki panellerin hepsi ortak kullanılıyorlar ben forumda okumustum.37 alana kadar 40 inc alıp gidip mediamrkt gibi yerlerde birebir izlemeniz ancak kullanılan program sunum denilen en yüksek ayarlarda(enerji olarakda en yüksek) evde görüntü farkı olur tavsiyem gidip normal tv kanalı açtırın yada usb den film varsa yanınızda satış görevlisiyle bunu açıp bakmanızı öneririm.Ben sony centerda ps3 denemiştim film harici.

• merhaba ben seni yanlış anlamadım

kısaca üretimi olmadığını söyledim o kadar

saygılar
  • 32EX500 internet içeriğini son iki gündür açıp kapattıktan sonra yenilemek zorunda kalıyorum önceden olmuyordu internet içeriği hafızada değilmi zaten anlamadım gitti ?
  • İçerik yenıleme ben de yapmıyor.... Ilk yaptıgım gunku gıvı devam...

Youtube a gıremeyen arkadaşlar ıcın 208 67 222 222 ve 208 67 220 220 dns lerını tasıye ederım.

Bu başlığa gırıp bu televızyonu almayı arzu edenlere soylıyecegım su..Evet emsallerıne gore bıraz pahallı ama sadece Motionflow ıcın almanız bıle yeter...
  • Selamlar arkadaşlar,

3 gün önce bende bir adet 46EX500 edindim.

Tek sıkıntı altyazılar, USB den divx oynatırken altyazı fontu cok ince ve belirsiz görünüyor.
    Bu sorunla karşılaşıp cözen varmıdır acaba? nette bakındım ama konuyla alakalı
    bişey bulamadım. Çözen birleri varsa adım adım yazarsa süper olur.

- Not:
    divx kayıt işleminini yaptım,
    Alt yazı opsiyonunuda menuden actım.
    Altyazı menusundeki encodinglerini denedim
    fakat hiç farkeden bişey olmadı türkçe karekter dışında, türkce dil destegi için 1234 dü galiba (en alttaki 4.sıradaki) kullanıyorum.
  • Birşey sormak istiyorum Sahne seciminde ''Otomatik'' Ne anlam ifade ediyor ? HDIM kablosu takınca sahne seciminde ''otomatik'' aktif oluyor. Scart kablo takınca ise inaktif oluyor. Spor-müzik-genel-vs.. onlar tamamda ''otomatiki anlamadım''.
  • arkadaşlar bugün ben de 32" EX500 aldım..

Ölü pixel testi ve kullanım saatini kontrol için neler yapmam gerekiyor.Adamlar pazartesi kuruluma gelecekler..
  • herkese hayırlı olsun bu arada lcd ler. güle güle kullanın...
    150gb hdd var, fat format yapamadım...harddiskim ana girirşi çift usb li. birini takınca digeri boşta kalıyor.acaba diğer ucu da usb girirşie bağlamalıyım..fakat 40ex500 ler tek usb li... hd filmleri izliyemedim.
    150gb hdd yi hiç görmüyor. ve tık tık diye dıskten sesler geliyor.. bilgisayarda böle bir ses yok ve tek giriş kullanıyorum...32gb lik taşınabilir alsam filmleri hd filmleri izliyebirmiyim ? ntfc format oluyor bu arada.. arkadaşlar bu sorunun bir çözümü varmı ??
  • Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Ben 32''EX500 aldım (yaklaşık 1 ay oldu) ve aklıma takıldı. Servisten gelen arkadaşlar kutudan çıkarttı tv'yi ve tv'nin üzerinde özelliklerini gösteren etiket yoktu.. Ve Sony mağazasından alırken stoklarında 3 tane kaldığını söylemişti ve servisten getireceklerini söylemişlerdi. Bu teşhir malı olabilirmi ya da şöyle diyim Sony gibi büyük bir markanın mağazası böyle bişi yapmaz değilmi veya veya size gelen televizyonlar nasıldı? Üzerinde özelliklerini gösteren yapışkan etiket varmıydı?
    Asıl amacım kullanım süresine bakmak televizyonun..
  • ex500 ses menüsünde hoparlör seceneğinde tv hoparlörü ve ses sistemi secenekleri var.Lcd ye ses sistemini optik kablo ile bağladım.fakat lcde ki ses sistemini sectiğimde iletişim hatasından tv hoparlörü aktif uyarısı cıkıyor. gerci sesi ses sisteminden gayet güzel alıyorum. fakat Lcd bulunan ses sistemi seceğinin ne anlam ifade ettiğini anlamadım.? optik kabloyla bağlantı yaptığımda ses sistemi seceneğinin aktif olması gerekmiyormu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pingel -- 25 Temmuz 2010; 20:20:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blade_ank

herkese hayırlı olsun bu arada lcd ler. güle güle kullanın...
    150gb hdd var, fat format yapamadım...harddiskim ana girirşi çift usb li. birini takınca digeri boşta kalıyor.acaba diğer ucu da usb girirşie bağlamalıyım..fakat 40ex500 ler tek usb li... hd filmleri izliyemedim.
    150gb hdd yi hiç görmüyor. ve tık tık diye dıskten sesler geliyor.. bilgisayarda böle bir ses yok ve tek giriş kullanıyorum...32gb lik taşınabilir alsam filmleri hd filmleri izliyebirmiyim ? ntfc format oluyor bu arada.. arkadaşlar bu sorunun bir çözümü varmı ??

Selamlar blade_ank,
    Hayırlı olsun öncelikle,

Hard diskten film seyredebilmen için diskinin FAT32 olarak biçimlendirilmesi gerekiyor.
    Hard disklere çift kablo genelde tek USB den gelen enerji yetmediği durumlarda konur.
    Diğerininde illaki takılı olması gerekir. İllaki USBden film seyredecem diyorsan 8GB lık
    flash disklerden al FAT32 formatla tak mis gibi seyredersin.
    Haa bu arada USBden altyazılı filmler seyredeceksen baştan söyleyeyim alt yazı fontu
    cok boktan cok ince ve okunmuyor. ve değiştirme sansın yok.
    Bu arada Sony her türden divx formatınıda desteklemiyor.
    izleyemedigin filmler için illaki video recodec işlemi bilgisayardan yapman gerekecek ki zaman alıyor.
    Sony Packed Bit stream istiyodu hatırladığım kadarıyla.
    Tavsiyem Western Digital Media center gibi bişey al. mkv formatı dahil herşeyi oynatıyor.
    Bagla HDMI girişten misler gibi seyret.

Unutmadan TV nin Divx oynatabilmesi TV Divx registration yapman gerekiyor.
    Registration için TV menusunden DivX VOD kodunu alıp
    bu adrestekihttp://www.divx.com/en/movies/register-your-device
    yazılımı indirip registration file oluşturman gerekiyor. Oluşturduğun registration dosyasını
    flash diske koyup TV de video menusunden oynatırsan TV Divx Kaydını yapabilirsin.

Kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: clubberturkey

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Ben 32''EX500 aldım (yaklaşık 1 ay oldu) ve aklıma takıldı. Servisten gelen arkadaşlar kutudan çıkarttı tv'yi ve tv'nin üzerinde özelliklerini gösteren etiket yoktu.. Ve Sony mağazasından alırken stoklarında 3 tane kaldığını söylemişti ve servisten getireceklerini söylemişlerdi. Bu teşhir malı olabilirmi ya da şöyle diyim Sony gibi büyük bir markanın mağazası böyle bişi yapmaz değilmi veya veya size gelen televizyonlar nasıldı? Üzerinde özelliklerini gösteren yapışkan etiket varmıydı?
    Asıl amacım kullanım süresine bakmak televizyonun..

Selamlar clubberturkey,
    Panelin hayırlı olsun öncelikle,

Kullanım saatini bulmak için bende bayagı uğraştım ancak nette cokda bişey bulamadım.
    Servisi aradım ama ısrarla bu konu hakkında bilgi vermediler.
    Eski W serilerinde de işe yarıyan ve servis menusunu acan bi kod buldum ama mavi bir ekranda
    sadece TV nin firmware bilgilerinden başka bişey acmadı. Nette bu kodu kullandığını iddia edenler var ama
    belki benim TV nin firmware versiyonu muhabbetindendir diyip vazgectim.

TV stand-by da iken " i+ , 5 , Volume Up, Power On, Menu " arka arkaya hızlıca gir. bakalım sende çalışacakmı.

Ha bu arada yabancı forumlarda servise menusunun cok tehlikeli oldugu farkında olmadan service ayarlarında yapacagın küçük değişikliklerin TV yi kullanılmaz hale getirecegi yazıyor bilgine.

İçini rahatlatacaksa benim TV nin cevresindede özelliklerini gösteren herhangi bir yapışkan bişey yoktu.
    Ama suda bir gerçekki herkes herşeyi yapıyor. Forumda gezinirsen büyük kocaman mağaza zincirinlerinden TV alıp
    teşhir ürünü satılmış ve bundan şikayet eden bir çok kişi bulabilirsin.
    Cevap bir yanlışlık olmuş efendim hemen düzelteceğiz. Yersen :)

Kolay gelsin.

• Arkadaşlar 46ex500 tvlerde dvb-c tuner varmıdır?var ise teledünya izlemek için söyle bir bilgi gördüm.Conax CX modül Sayesinde ekstra DVB-C uydu alıcısına,gerek kalmadan televizyonunuzda bulunan gömülü DVB-C uydu alıcısı ile Kablo Tv ve Teledünya yayınlarınızı izleyebilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.