Merhaba arkadaslar ben sony notebook almayı dusunuyorum fakat kafamı kurcalayan bırkac soru var? Oncelıkle su anda kullandıgım notebook sony vaio nun cok eskı bır modelı 2002 senesinde almıstım fakat su an bile sorunsuzca kullanabiliyorum PCG-GRT250 modeli.
Magazalarda yaptıgım birkac incelemeden sonra vgn-ns21z/s modeli gayet hos guzel ozellıklere sahip fakat beni dusunduren biraz kasası? Plastik hissi veriyor dokununca elinizi ustune koysanız hemen gocucekmıs gıbı geldi o yuzden pek saglam gibi durmuyor. Ve kasadan dolayı ısınma problemı yasarmıyım dıe uzun uzun dusundurdu beni acıkcası.
Fw-31j modeli de cok hosuma gitti fakat onunda beni dusunduren yanı T6400 işlemciye sahip olması vgn-ns21z/s modeli 2.4 P8600 işlemciye sahip bu ise 2.0Ghz T6400 işlemciye sahip arasında buyuk performans farkları olurmu acaba ?
Ben notebookta fazla oyun oynayan biri degilim oynadıgım oyunlar genelde dusuk ozellık ısteyen oyunlar ama saatlerce oynadıgımda oluyor bazen o yuzden ısınma problemı acısından magnezyum kasaya sahip Fw-31j modeli beni daha cok cezbetti blue-ray ve 16.4 inc ekranda cabası.
Ben daha cok muhendislik programlarını kullanıcam bu bilgisayarda solid work. autocad. coral draw gibi acaba hangisini almalıyım tecrubelı arkadaslar bana yardımcı olursa fıkır acısından cok sevinirim Tesekurler.
bu arada modeller arasında pek fiyat farkı yok bu yazdıklarımdan. Aslında fw-31j modeli yerıne fw21e modeli almak daha mantıklı ama vgn-ns21z/s modeli ile fw-21e modeli arasında cok fiyat farkı var. o yuzden bu ıkı model arasında kaldım.
31J nin işlemcisi orta şekerli. NS21Z nin centrino2 P 8600 çok daha kuvvetli ve enerji sarfiyatı az olan işlemci.Ancak gerek grafik kartı üstünlüğü gerekse çizim programları kullanıcağın için yüksek çözünürlüklü ekran daha önemli ise FW31J..
peki vgn-ns21z/s in kasası hakkında bilgisi olan varmı bana pek saglam gibi gelmedi ısınma problemıne yol acabilir die dusundum. Elimi uzerine koyunca gocucekmıs gıbı gozukuyo yanılıyormuyum ?
Selam Bahsetdiğin cihazlardan bencede özelliği çok iyi olmasa bile Sony vaio FW serisi diyebilirim. Çünkü hem grafiklerde iyi hemde tasarım olarak NS serisinden çok daha avantajlı. Tabiki mühendislik programları çalışıtırıyorsan, daha iyi bir cihaz alman avantajlı. Tbi baktığın özellik ve fiyat bütçeni bilmediğim için çok yardımcı olamıycam ama, aşağıdaki modeli iyi inceleyebilirsin...
SONY VAIO VGN-FW180E/H (4 GB) NOTEBOOK İŞLEMCİ: Yeni Nesil Intel Montevina 1066 MHz. 2.4 GHz. 3 MB Cache Bellek P8600 İşlemci RAM: 4 GB DDR2 800 Mhz. (Max. 4 GB) Ram HDD: 320 GB SATA (5400rpm) HDD OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-RW Double Layer & Blu-ray Disc Read&Write EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 3470 Max 1530 MB Ekran Kartı
4 GB DDR2 800 MHZ Ram (Max 4 GB) 320 GB SATA (5400rpm) HDD Windows Vista Home Premium İng-Tr