Merhaba Forumdaşlar, Gençlik yıllarımda severek alıp kullandığım görkemi ve sesiyle SONY HCD-RV900D yaş kemale gelince olsa gerek ihtiyaç duymamaya başladım, aradan zaman geçince ruhum doyuma ulaştığından olsa gerek düşünüyorum. Müzik setimi kullanmamaya başladım sonrada 4-5 yıl gibi dolapta kullanmadığım için duruyordu. Dolaptan çıkartıp bir bakım yapıp kurmaktı niyetim ee.. tabiki (Kaset ,DVD lastikleri kopmuş olduğunu düşüyordum dura dura) Videodaki gibi manzara ile karşılaştım çok sürpriz olmadı..... Kendimde program geliştirme elektronik ilede ilgileniyorum üzerine çalıştığımdan çok yabancı değilim ama sisteme yabancı kalıyorum. Elimde ekipman mevcut bir kaç sorum olacak bu yönde deneyim yaşamış ve tecrübelerinize danışacağım arkadaşlar 1 Kaset lastik kopukluğundan dolayı ses yaptığı kısımda" self test" gibi bir kontrol yaptığı için mi ön panelde olan tuşlar arasında DVD'ye veya FM'e geçiş yaptırmıyor. ? 2 Ses arızası için ölçüm kontrol yapmam gereken transistor, sürücü mosfet vb gibi parçayı yada şema üzerindeki parça kodunu söyleyebilir misiniz yardımcı olursanız çok sevinirim. Ses çıkışın yandığını düşünmüyorum nedeni ise "protect push power'' hatasına hiç düşmemiş kendini kapatmamıştır!! ENGİN YILDIZyoutube merhaba Sony severler
Severek beğenerek özellikle elektronik anakart notebook üzerine çalışırken dinlediğim müzik setimi yaş kemale eriyor sanırım doygunluğuna ulaştım ve akabinde rutubetsiz odada dolapta tam 5 yıl boyunca beklettim.
Durumunu merak edip yeniden kurmak istedim eksiklerini olacağını tahmin ediyordum(Kaset lastiği değişir diyordum) ama bu kadar değil ön panel tuşların geçişi olmayışı ve en son sesin gelmediğini görünce yazmak istedim
digital mikroskop, havya multimetre sıcak hava istasyonu vb gibi ekipmanlarım var
1 Keset ses yaptığı kısımda" self test" gibi bir kontrol yaptığı için mi bu tuşlar arasına geçiş yaptırmıyor.
2 Ses arızası için ölçüm kontrol yapmam gereken transistör,sürücü mosfet vb gibi çıkışın yandığını düşünmüyorum
EK:'protect push power'' hatasına hiç düşmemiş kendini kapatmamıştır!!
Deneyimli arkadaş hangi parça bakmam gerektiğini yöneldirmesini yapabilir mi?
#sony #sonymusic #sony müzik seti #ariza https://www.youtube.com/watch?v=16SUTvVG-6I&feature=youtu.beŞimdiden Teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carso -- 1 Mart 2023; 8:53:22 > |
Sony hcd-rv900d arıza danışması
-
-
Genel bir bakım ve kontrol gerekli.
Şu dur, Bu dur diyemem...
Kullanırken, Tape kısmına denk getirmeyin. Bu fonksiyonda takılıp kalıyor gibi
Sony setler genel de tuş karıştırma arızası oluyor. Ön panele bağlı mikro işlemciden kaynaklanıyor. (pcb ince, farkında olmadan esnetilme, kanırtma gibi durumlarda bu davranış gözlemleniyor.)
Mikro işlemci kısımlarına müdahale etmeyin.
Yeriniz neresi?
-
Müdehale olmadı henüz bugune kadar zira henüz bir kontrol edecek vaktim olmadı müsait olunca bakacağım öncesinde kontrol yaptığından bunu düşünüyorum dvd ve kaset bağlantısını anakarttan ayırıp bir durumuna bakacağım yerim eyüp bölgesindedir.
-
uzaktan kumanda varsa geçişleri onla yapın geçiş düğmleri zamanla bozulur siz üzerine bassanızda geçiş yapmaz durmaktan lastikler ve swiçler bozulur videoyu link olarak atın görünmüyor.
-
Maalesef kumandası yok video linki yeniledim. switch oksit durumu olabilir elden geçireceğim şimdilik veri topluyorum aklımda bir şema var deneyimli arkadaşların yönlendirmesine ihtiyacım var o yüzden açtım konuyu
-
cihaz açıldığında kontrol yapıyor lastik olmadığı için dişli sesi duyoyorsunuz içinde kaset varsa çıkarın fm ve harici olarak kullanırsınız lakin hiç ses çıkmaması garip durum hoparlörü diğer tarafa takın olmadığı içinin açıp gözle bir muayene edip devre tarafını siğortaları atmış olabilir lcd ekranda volume ve fm göstereli normal çaılışır gibiler.
-
en sonunda inceleyip emekli bir personel bulup birlikte inceledik sağolsun durumunu oda kontrol etti Herhangi bir arıza yokmuş arkadaşlar temizlik yapıp kayışlar çıkmış tuş geçişlerini bu engelliyormuş :) DVD gözü okumuyor geri kalan dehşet şekilde çalışıyor :) Herkes için teşekkür ederim
-
o kadar sene lastikler iş görmesi enteresan adam belki lasitkleri değiştirmiştir lakin size söylememiştir lastik bu kopmasa bile genişlemiştir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X