Şimdi Ara

Sony HDR-FX1E Profesyonel Kameradan Full HD Capture İşlemi ????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta yazmış olduğum cameradan full hd görüntü capture edip bilgisayarımda editlemek istiyorum adobe premier kullanmayı bilmiyorum ona yakın ama kullanması kolay ve kaliteden ödün vermeyeceğim program tavsiyeniz ne olur ? Yada premier veya sony vegas pro ile capture edip editleyebileceğim kısa bir kullanım bilgisi verirseniz çok sevinirim ... Düğün nişan ve tanıtım reklam çekimleri yapıyoruz en iyi kaliteyi elde etmemiz gerekiyor ... Capture ettirdiğimiz yer 16:9 görüntü formatının bile ne olduğunu bilmiyor ... Bir kaç kez hata yaptılar ve artık kendimiz devam edeceğiz bu işe ... Yardımlarınızı bekliyorum ...

• Arkadaşım anladığım kadarıyla seninki hoby değil profesyonel bir iş. Ben de video konusunda profesyonel olarak çalışıyorum. Belki şimdi sana söyleyeceklerim çok idealist bir yaklaşım olacaktır ama eğer bu işi profesyonel olarak yapacaksan lütfen cihazların profesyonel olsun. Ben bu piyasada amatörce bu işleri yapıp (tanıtım reklam çekimleri ciddi bir iştir) piyasanın anasını ağlatanları çok gördüm. İnşallah büyük işler yapmaya başlar ve işlerini geliştirirsen ne demek istediğimi çok iyi anlarsın. Evinde arkadaşının topladığı çakma bir sisteme crack montaj programları yükleyerek aman müşteri kaçmasın diye üç kuruşa iş yapmaya çalışan adamların çoğu bir kaç sene sonra biti kanlanmaya başlayınca gelip "yaa ne iştir yaa millet nerdeyse bedavaya iş yaptırmaya çalışıyor. Biz yıllarımız verdik bu işlere" diye ağlamaya başlıyorlar. Git kendine adam gibi bir montaj seti al profesyonelce işlerini hallet arkadaşım. Öyle Vegas falan uğraşma bunlarla. Zaten o full hd videoyu işlemek için toplayacağın bilgisayar inanılmaz güçlü bir bilgisayar olmak zorunda. Öyle bir bilgisayara vereceğin para en az 3-5 bin dolar olacaktır.Bu paranın üzerine biraz daha koyarsın gidip adam gibi bir montaj seti alırsın. Şimdi burada "ne alakası var ben işte şöyle bir bilgisayarla hd görüntüleri işliyorum" diyen çıkacaktır. Ama sen tanıtım filmi yapıyorum diyorsun. Tanıtım filmi çok layerlı çalışmayı çok effectli çalışmayı gerektirir. Bu da fazla render anlamına gelir. Render da bu işin asıl kısmıdır. Dünya hala bu render sorununa çözüm arıyor. Özellikle profesyonel işlerde render olayı çok önemlidir.

Bak mesela http://www.istanbulbilisim.com.tr/Mac-Pro-_MA970-2x-2.8-Ghz--8-Cekirdekli-APPLE-DUNYASI,6095.html bu siteye bak. Buradan alman şart değil fiyat araştırmanı yap. Bu cihaza bir de Final Cut Pro yükletirsin. Onun fiyatı da 1200 Euro falan. Elinde babalar gibi montaj setin olur. E tabi biraz da HDD eklemelisin :):):)

Ha bir tavsiye daha HDD nin yüksek olması lazım malum FULL HD çekimlerin. Eğer takıldığn bir şey olursa muhakkak sor. Elimden gelen yardımı yaparım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.