Şimdi Ara

Sony hx400 mü? Fujifilm X-S1 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    makina hayırlı olsun...

gerçi benim makina daha iyi sayılır... (şaka tabii ki sizinki daha yeni model, bendeki canon sx50)...

@sefabeker
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

makina hayırlı olsun...

gerçi benim makina daha iyi sayılır... (şaka tabii ki sizinki daha yeni model, bendeki canon sx50)...

@sefabeker

Teşekkürler! O makinada çok güzeldi nerdeyse onu alıyordum fakat sony bayisi 1500 tlden 1350 ye düşünce aldım gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XS1 i tavsiye eden arkadaslar slr almalarini tavsiye ediyorum hx400 le kiyaslanabilecek performansta degiller zoom ile hayvan ve doga fotorafi icin kullandim sony bu konuda en iyisi ama zoom u manuel yapip sensore takilip karar vericekseniz bence nikon 3100 almaniz daha eftal

• Satılık ikinci el ama sıfır gibi (ABD den yeni alınmış) SONY HX400 ümü satıyorum.
    Bkz.http://forum.donanimhaber.com/m_100484111/tm.htm
  • Konuyu tekrar hortlatarak hala alacak arkadaşlar varsa örnek olması hasebiyle flickr adresimi ekliyorum. Bir kaç fotoğraf hariç tamamı HX400V ile çekildi. Zaten foto özelliklerinden bakarsınız. Flickr hesabına buradan ulaşabilirsiniz. Saygılar.
  • sefabeker S kullanıcısına yanıt
    Hocam sağlam fotoğraflar çektiğinizi söyleyin öncelikle, bende kuş fotoğrafı ve gezi için düşünüyordum ve aklımda eos-m de vardı taaki zoom lensini 5bin liradan başladığını duyana kadar :D Ve sizin fotoğraflarınızı görünce bu makinede karar kıldım. Bence konuyu HX400 kullanıcı kulubu yapalım bende yakında geleceğim az kaldı paramın yetişmesine :)

• sony daha iyi galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlserkan

Hocam sağlam fotoğraflar çektiğinizi söyleyin öncelikle, bende kuş fotoğrafı ve gezi için düşünüyordum ve aklımda eos-m de vardı taaki zoom lensini 5bin liradan başladığını duyana kadar :D Ve sizin fotoğraflarınızı görünce bu makinede karar kıldım. Bence konuyu HX400 kullanıcı kulubu yapalım bende yakında geleceğim az kaldı paramın yetişmesine :)

5.000 TL.'ye hangi lens imiş EOS-M ile zoom yapabilmek için olan ?
    Benim bildiğim şu lens varhttp://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/EF-M/EF_M_55-200mm_f_4.5_6.3_IS_STM/ ve bunun fiyatı da 500-600 us$ arasında. Bilgi olması açısından paylaşıyorum. Lütfen yanlış anlamayın. Çünki siz detay vermeden "zoom lensi 5 bin liradan başlıyor" dediğinizde hangi lens olduğu bilgisini vb. vermeyince bu çok genel ve de yanlış bir bilgi de oluyor.
    -
    quote:

Orijinalden alıntı: sefabeker

Konuyu tekrar hortlatarak hala alacak arkadaşlar varsa örnek olması hasebiyle flickr adresimi ekliyorum. Bir kaç fotoğraf hariç tamamı HX400V ile çekildi. Zaten foto özelliklerinden bakarsınız. Flickr hesabınahttps://www.flickr.com/photos/sefabeker/]buradan ulaşabilirsiniz. Saygılar.

Çok iyi yapmışsınız flickr olayını. Forum sayfalarında kaybolup gitmez böylece fotoğraflarınız. Flickr'dan topluca herkes hepsini inceleyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Şubat 2015; 15:29:02 >

• jiddi bey size katılıyorum. 5000 liralık lensler de var sanırım ama son kullanıcı için üretilmiş değiller. Flickr adresinin yanısıra uzun zamandır makineyi kullanan birisi olarak kullanıcı deneyimlerimi kısaca yazayım dedim. Öncelikle kullanımı gayet zevkli makina. Yeterince hızlı. Mesela makina kapalıyken hızlı bir fotoğraf çekmek istediğinizde açtığınızla çektiğiniz bir oluyor. Bekleme olmuyor. Keza video çekmek isterseniz de aynı durum mevcut. Şunu söylemeliyim ki video konusunda 50p AVCHD formatında çekmesinden dolayı kameraya güvenebilirsiniz. Fakat iş fotoğrafa geldiğinde ya ışığa yatırım yapmanız gerek yada hava kararmayı bırakın kararmaya başladığında eve koymak gerek. Tabii anı fotoğrafı çekmek istemiyorsanız. Bunun yanında geceleri tripot kullanarak 30 saniyeye varan uzun pozlamalarla güzel fotoğraflar da elde edebilirsiniz. Ben kullanırken genelde ISO yu 200 ün üstüne çıkartmamaya gayret gösteriyorum. Taş çatlasa 500-600 ki bunlarda pek kullanılabilir değil. Benim anlamadığım nokta (hadi bu kullanılabilir ISO yu 1000 yaptığımızı varsayalım) kullanamadığımız noktadan sonraki ISO değerleri neden mevcut? Makina 12.800 ISO destekliyor. Her neyse siz diyaframı açın enstanteneyi düşürün en son ISO yu yükseltin. Fotoğraf konusunda dediğim gibi ışık olduğu sürece günü kurtarırsınız. Hele birazda Photoshop'la haşir neşirseniz işleri yoluna koyabilirsiniz. Hazır fotoğraf işlemeye gelmişken şu makine bir de RAW çekse imiş çok güzel olacakmış. Kısacası profesyonel kesinlikle değil. Anı fotoğrafı için pahalı. Hobi için geyet iyi. :) Ben lens masrafıyla uğraşamam arkadaş yeri gelir makro yeri gelir tele çalışırım , akşamüstü de zaten hareketli nesneleri çekmem, birazda fazladan para veririm (rakiplerine göre kalitesi daha üstün ama genede siz bilirsiniz ) derseniz çok zevkli bir cihaz. Fotoğraflara zaten üstteki flickr hesabımdan bakarsınız. Yada zahmet etmeyin buradan da ulaşabilirsiniz. Son olarak cihazı alalı 7-8 ay oldu sanırım kozmetik açıdan sadece kamerayı sağ elinizle tututuğunuzda baş parmağınızın taradığı açıda biraz parlama oldu. Benim kadar çok kurcalamazsanız sizinkide bir sene sonra olur. Almayı düşünen arkadaşlar çekinmeden aklına takılan yerleri sorabilir. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefabeker -- 17 Şubat 2015; 18:05:22 >

• Bende fotoğrafa yeni başlayacağım diyebilirim önceden 10x lik samsung kompakt makine kullanıyordum.Sizce nikon d3300 veya canon 100d mi almalıyım yoksa hiç lens masrafı falan yapmadan hx 400 mü almalıyım örnek fotolara baktım gece ışıklı ortamları güzel çekmişsiniz.Yani bu cihazın isosu falan söylediğim dslrlar dan çok mu kötü yoksa yeterlimi.Bende bu 3 ünden birini alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: ersan94

Bende fotoğrafa yeni başlayacağım diyebilirim önceden 10x lik samsung kompakt makine kullanıyordum.Sizce nikon d3300 veya canon 100d mi almalıyım yoksa hiç lens masrafı falan yapmadan hx 400 mü almalıyım örnek fotolara baktım gece ışıklı ortamları güzel çekmişsiniz.Yani bu cihazın isosu falan söylediğim dslrlar dan çok mu kötü yoksa yeterlimi.Bende bu 3 ünden birini alacağım

Sanırım DSLR makinelerden ikiside 1500 lira civarında. Ben olsam şu an D5200 alırdım. 150 lira daha fazla verirseniz tripot+hafıza kartı+ çanta veriyorlar. Buradan İstanbul bilişim fiyatına ve ürüne bakabilirsiniz havale fiyatı 1650.

• Ben zeiss lenslere bakmıştım da ondan pahalı dedim hatta 70-200 mm bi lense 20.000$ diyodu. Ama sinema lensi bu.
    www.abelcine.com/store/Zeiss-Compact-Zoom-CZ.2-70-200mm-T2.9/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlserkan -- 16 Şubat 2015; 14:58:42 >
  • sony hx400v için 16 gb hafıza kartına en yüksek çözünürlük değerlerinde kaç tane fotoğraf ve video sığabiliyor ??
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.