Şimdi Ara

Sony hx400 mü? Fujifilm X-S1 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saygılar arkadaşlar bu 2 makine arasında kaldım. Benim istediklerim öncelikle zoom sonra video çekimi falan. Normalde Sony'e karar kılmıştım ancak x-s1 in algılayıcısı daha büyükmüş ama 26x optik yakınlaştırma var. Sony'de 50x. X-S1 in algılayıcısı 2/3" hx400 ün ise 1/2.3" bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sefabeker

Saygılar arkadaşlar bu 2 makine arasında kaldım. Benim istediklerim öncelikle zoom sonra video çekimi falan. Normalde Sony'e karar kılmıştım ancak x-s1 in algılayıcısı daha büyükmüş ama 26x optik yakınlaştırma var. Sony'de 50x. X-S1 in algılayıcısı 2/3" hx400 ün ise 1/2.3" bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

kesinlikle xs-1, tartışmasız...
  • Cevabınız için teşekkürler fakat nedenleriyle yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefabeker -- 19 Mayıs 2014; 19:06:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefabeker

Cevabınız için teşekkürler fakat nedenleriyle yazarsanız sevinirim.

manuel zoom
    büyük sensör
    süper vizör
    slr görünümlü tasarım
    ideal zoom aralığı

ben 1.299'a canon sx50 aldım, asıl niyetim xs-1 almaktı ama 1.999 liraydı, şu anki fiyat (1.699) o zaman olsaydı belki de almıştım...
    xs-1 bir üst sınıf makinadır, onunla aynı tarz bir sony var ama çok pahalı: RX-10, yaklaşık 3.000 lira...
  • fujifilmin sensör avantajı var daha iyi foto çeker fakat hx400 50P prograsif aşamalı video kaydıyla fujiden 5 gömlek daha üstün videoda
  • Açıkcası 1300 liraya hx300 modelini alıcaktım ama sonra bu hx400 çıktı 1500 liraya. Dedim 200 lira daha verir iyisini alırız. Sonra 1700 liraya xs-1 çıktı karşıma. Benim alacağım kamera kompakt olup zoomu yüksek olacaktı fiyatı değil :) Zaten 1700 vereceksem kompakt kameraya aynı mantıklan 300 daha koyar DSLR alırım hatta koymadan alırım. Çeşit çok olunca karar vermekte zor.

• Bkz. D5200 nakit 1473,43₺
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/nikon-dslr-d5200-18-55mm-vr-lens-kit-fotograf-makinesi-fiyati,70626.html
    Ama hx400 deki zoom a bunlarda ulaşmam imkansız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok mu bilgili, öneride bulunabilecek birisi?

• zoom istiyorsanız hx300-hx400 iyi seçenek vakat bu cihazların sensörü ufak olduğu için ev içi ve düşük ışık çekiminde dslr a göre çok gerideler .Eğer gündüz dış mekanda çekim yaparım derseniz hx300 işinizi görür ve çok kalitelide video çeker .D5200 ise düşük ışıkta hx300 ü çevirir bidaha çevirir sonra kaldırıp atar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: şubat

zoom istiyorsanız hx300-hx400 iyi seçenek vakat bu cihazların sensörü ufak olduğu için ev içi ve düşük ışık çekiminde dslr a göre çok gerideler .Eğer gündüz dış mekanda çekim yaparım derseniz hx300 işinizi görür ve çok kalitelide video çeker .D5200 ise düşük ışıkta hx300 ü çevirir bidaha çevirir sonra kaldırıp atar :)

Cevabınız için teşekkürler araştırma yaparken süper zoom tarafında Canon sx50 modelini gördüm hx400 den aşağı kalır yanı yok gibi D5200 den vazgeçtim daha doğrusu DSLR dan vazgeçtim. Çünkü lens masrafına girmeyi düşünmüyorum şimdilik. Fotoğrafcılığa başlangıcım olacağı için böyle konpak bi makineyle başlamayı düşünüyorum. Sonrasında tatmin olmazsam DSLR a geçip devam edeyim diyorum. Yani kafamda 3 model " sx50, hx400, xs-1" :) Üçününde aynı anda bulunduğu bi mağzada deneyip karar vermek gerek heralde. :)

• sefabeker S kullanıcısına yanıt
    Bukadar cevap arasında dikkate değermi bilemem ama tabiki x-s1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nykspos

Bukadar cevap arasında dikkate değermi bilemem ama tabiki x-s1

Açıkcası X-S1'e içim gidiyor ama 26x optik zoomu var hx400'de 50x ama X-s1 in algılayıcosı büyük olduğu için ancak bu kadar yapabildiler heralde. Birde bu yazan 26x, 50x yakınlaştırmayı tam olarak ifade etmiyormuş heralde. Onun bi hesabı vardı bi ara basçek.com da bi videoda anlatmışlardı. Fuji bir 40x falan koysaydı saniye düşünmezdim :)

• eğer kaliteli video çeksin dersen alacağın iki marka var sony hx100-hx300-hx400 Panasonic fz150 zoom ihtiyacına göre hx300 e yönelebilirsin bu cihazlar 50p avchd formatında video çeker dslr like de en iyi video çekenler bunlardır
    ikinci el temiz hx100 ve fz150 yi çok uyguna alabilirsin boşuna hx300 ün sıfırına iki katı fiyat vermeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 24 Mayıs 2014; 18:37:35 >
  • quote:

eğer kaliteli video çeksin dersen alacağın iki marka var sony hx100-hx300-hx400 Panasonic fz150 zoom ihtiyacına göre hx300 e yönelebilirsin bu cihazlar 50p avchd formatında video çeker dslr like de en iyi video çekenler bunlardır
    ikinci el temiz hx100 ve fz150 yi çok uyguna alabilirsin boşuna hx300 ün sıfırına iki katı fiyat vermeye gerek yok

Cevabınız için teşekkürler. Almışken iyisi olsun diyorum. Sizce hx400'e 1500 tl verip almak mantıklı mı? Zaten 2. eli yok. Videoyu iyi çeker demişsiniz, bende genellikle video çekiminde kullanacağım için değiştirmem diye düşünüyorum. Ama almadan da bilemem. Yukarıda dediğim gibi tatmin olmazsam DSLR'a da geçebilirim.

• hx400 ile hx100 arasında zoom farkı var 30x işinizi görecekse hx400 e neden iki katı verinki. hx100 ve Panasonic fz150 rahatlıkla işnizi görür ve çok kalitelide video çeker .20x zoom işinizi görecekse çok iyi boyutlara sahip sony hx20 canon sx270 var özellikle sx270 499TL ye satılıyor ve 50p video çekimine sahip ki 499 TL ye 50p video çeken sıfır cihaz bulamassınız
    sx270 20x zoom 499TL
    sony hx400 50x zoom 1300TL
    aradaki fiyat farkının size getirisi sadece yüksek zoom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 24 Mayıs 2014; 21:18:52 >
  • Kesin ve kesin x-1
  • bende olsam hx300 veyahut hx400 ü seçerdim .
  • quote:

hx400 ile hx100 arasında zoom farkı var 30x işinizi görecekse hx400 e neden iki katı verinki. hx100 ve Panasonic fz150 rahatlıkla işnizi görür ve çok kalitelide video çeker .20x zoom işinizi görecekse çok iyi boyutlara sahip sony hx20 canon sx270 var özellikle sx270 499TL ye satılıyor ve 50p video çekimine sahip ki 499 TL ye 50p video çeken sıfır cihaz bulamassınız
    sx270 20x zoom 499TL
    sony hx400 50x zoom 1300TL
    aradaki fiyat farkının size getirisi sadece yüksek zoom

Aslında haklısınız hx100-200 işimi görebilir. Ama genede ileride satınca DSLRa geçerken kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. O yüzden fiyatı fazla problem etmiyorum tabii biyere kadar. Önümüzdeki ay bu cihazları mağzalarda deneyip kanımın ısındığını alıcam. En doğrusu şuan bu gibi geliyor.

• Tavsiyem eğer ciddi anlamda uğraşıyorum derseniz dslr tercih etmeniz ama kimseye de ciddi beklentisi olmadan dslr önermem çünkü sadece hatıra fotoğrafı çekmek için lens masrafı ağır olur diye düşünüyorum

• Konuyu hortlatmakla birlikte Sony Hx400V yi bayisinden 1350 tl ye almış bulunmaktayım.
    Cihazın artıları malum. Ben şu 2 günde gözüme takılan eksiklikleri söyleyeyim.

1- Zoom yaparken motorun sesi çok olmasada duyuluyor ve video kaydına geçiyor.
    2- Zoom hissi kalitesiz. Video kameralardaki gibi düğmeyi ne kadar çekerseniz o kadar hızda yakınlaştırma yapmıyor. Aslında fotoğraf çekerken bu kısmen var fakat iş videoya gelince sabit bir yakınlaştırma hızı mevcut.
    3- Makinenin dıştan görünümü oldukça şık ve kaliteli fakat ele alınca bana biraz yetersiz geldi.
    4- Batarya ömrü kısmen kötü. Fazla video çekmezseniz akşamı buluyor.
    5- Fotoğraflarda keskinlik biraz zayıf. Ama 'aynı algılayıcıya (1/2.3") sahip' cihazlar arasında en iyilerinden.

Kullanıcı deneyimi açısından birazda hoşuma gidenleri artılarını sıralayayım.

1- Zoom yapması ve foto/video kaydetmesi gayet zevkli. Optik zoom 50x e dayanınca tabiki keskinlik düşüyor fakat genede güzel. Cihaz 50x optik +50x net görüntülü +100x dijital yakınlaştırma yapıyor. Yani toplamda 200x.
    2- Video çekimi gayet güzel fakat bu cihazla HD vide çekmek isterseniz yapamıyorsunuz. Makine FHD videonun altını çekmiyor. :) Video seçenekleri ise şöyle 50p 50i 24p 24i birde bunların bitrate mi neyi değişik olanları var.
    3- Video çekerken lensin etrafındaki halka ile hem fotoğraf çekerken hem vide çekerken zoom/odakalama yapabiliyorsunuz ve halkanın dönme hissi çok güzel. Ne çok ağır ne çok hafif.

İşte dostlar aklıma gelenler bunlar birazdaha kullanıp deneyimlerimi ve fotoğrafları buraya atarım. Son olarak beklentiyi fazla yükseltmeden alındığında sizi fazlasıyla tatmin edeceğini düşündüğüm gayet başarılı bir makine olmuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.