Şimdi Ara

SONY'İ BIRAKIYORUM, HAYDİ EYVALLAH!.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
6
Favori
15.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

Şu yorumu okuduktan sonra hangi telefonu kullandığınızı acayip merak ettim şuan hocam. Bize kullandığınız telefonu bahşeder misiniz, biz de aydınlanalım :)

Yorumu ben yapmadım ama cevap vereyim.

İlk cep telefonumu 2006-2007 gibi almıştım. Sony Ericsson w810i diye bir telefondu. Her şeyiyle dört dörtlük bir cihazdı. Tasarım kamera ses filan gerçekten dönemine göre ve rakibi nokia(azcık da samsung)ya göre baya iyiydi. Daha sonra yine sony ericsson kullanan arkadaşlarım oldu. Onlar da telefonlarından memnundu.

Sonra android furyası patladı bir ara. Ben de tuşlu telefondan kurtulup gidip bir galaxy ace aldım. Arkadaşım yine sony ericssonla olan iyi tecrübelerinden gidip sony ericsson aldı. O cihazını severek, bense söverek kullandım.

Daha sonra elimdeki dandik galaxy aceden sıkılıp sony ericsson alayım dedim. Tam da sony ericsson markasının "sony" olduğu dönemlere denk geliyor. Gittim xperia sola aldım. Telefon iyi güçlü ve güzeldi eski telefonuma göre, ama bir sürü sıkıntısı vardı. En basit işlevi olan konuşma işlevini yerine tam getiremiyordu. Ahizesini dış mekanlarda duymak imkansıza yakındı. Şarjı galaxy ace e göre çok çabuk bitiyordu. O dönem sony telefon alan arkadaşlarım da başka başka sıkıntılar çektiler. 2013ün sonuna kadar rootla romla filan dayandım solaya. En son gittim lg g2 aldım. Yaklaşık 4 sene kullanıp bu yaz ayının sonunda sattım telefonu. w810i den sonra en memnun kaldığım telefon oldu g2. Hoş lg de o modelden sonra hep batırdı ya neyse. Şuan 6s im var ve memnunum.

Özet olarak şimdiye kadar farklı farklı cihazlar kullandım ve en düşük memnuniyete sahip olduğum marka sony oldu. Ericsson varken her şey güzeldi ama sonradan batırdılar. Telefonlarının da hiç biri adam akıllı tutmuyor. Şu kalas xz premium için youtubeda veletler sony kalite filan yazıyorlar en çok da onlara gülüyorum. Ne hikmetse şu sony markasının telefonları bir tek bizim ülkemizde böyle met ediliyor. Satış rakamları filan da ortada aslında. Sony gerçekten ilginç marka. Kamera sektöründe fazlasıyla iyi ve bir sürü telefon markasına kamera üretiyor ama kendi telefonlarınınki onlardan leş oluyor. Telefon dışında her şeyde kaliteler gerçekten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• R3hab kullanıcısına yanıt
    O günler 20.yyda kaldı hocam, uyanın artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teli kaça satıyorsun

• sony telefon işini beceremiyor m4 aqua c5 ultra xa ultra verdiğim paralar haram olsun birdaha asla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ir10 -- 9 Mart 2018; 21:0:35 >
  • Sony= AĞIR ÇÖP TENEKESİ..

(Cep telefonu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karargahx -- 9 Mart 2018; 20:39:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufc2012

En iyisi abi, fanatiklik çok saçma, hele ki takım tutar gibi parti tutanlar da var onlara ayrı gıcık oluyorum

Ben de bırakıyorum artık Sony veya kullandığım başka markaların fanatikliğini

YAŞASIN ÖZGÜRLÜK!

Bugüne dek satın aldığım telefon markaları: nokia, sony, asus, samsung.
    Bilgisayarımda kullandığım donanımların markaları: intel, nvidia (öncesi amd), gigabyte, asus, msi.

Hiçbir markaya bağlılığım yok. Tavsiye ederim. Siyasi partilere de öyle. İşime geleni seçiyorum. Futbol takımı da tutmuyorum. Bayağı rahatım galiba

• TÜketici elektroniğinde genel anlamda bir kalite düşmesi var. Philips marka ürünleri de ben çok seviyordum. Philips'te inanılmaz bir kalite düşmesi var. Cep telefonu ve bilgisayar da öyle. Eskiden x230 Thinkpad bilgisayarım vardı. Yeni modelini alayım dedim. 1 yılda iki Thinkpad aldım. X240 ve x250. İkisini de lanet okuyorak satıp kurtuldum. Cep telefonu konusuna hiç girmek bile istemiyorum. Apple bile kalite olarak yerlerde sürünüyor. İnsanlar çok hızlı tüketmeye başladıkları için geri bildirimlerde çok özenli davranmıyorlar. Üreticiler de nasılsa ne versek yiyorlar mantığıyla fazla kafa yormuyorlar eskisi gibi. Gerçekten inanılmaz bir hızla tüketiyor insanlar. Yenisini alıyor o da aynı sonra gidip yine alıyor. Zaten sorunsuz olsa bile en fazla 6 ay kullanıyorlar telefonları.

Bence bizim gibi insanlar olaya çok duygusal yaklaşıyor. O kadarını üretici de biliyor ama düşünmek istemiyor. Büyük bir hızla tüketip imha ediyorlar ürünleri nasılsa. Paraya bakıyorlar. Eski Thinkpad cihazlar bugün hala imrenilerek bakılan ürünler. Dayanıklı, orjinal ve aşırı işlevsel. Plastiğin bile eskiden güzel bir dokusu vardı. Sony plastiği diye bir şey vardı eskiden. Hafif grimsi siyah renk ve çok kaliteli bir plastik. Bütün Sony ürünlerinde kullanılan aynı kalite plastikti. Elinize aldığınızda kalitesinden Sony olduğunu bilirdiniz. Şimdi bakıyorsunuz plastiğin içine döküldüğü kalıbın izi bile üzerinde duruyor. Eskiden insan sağlığı önemliydi. Plastik özel işlemlerden geçerek elimize gelirdi. Plastiğin öz haliyle temas kurmazdı tüketici. Sony plastiği dedim ya. Eski walkman ya da bilgisayar ürünlerinde hala görebilirsiniz. Ama bitti. Sony bile artık tribünlere oynuyor. Zaten telefon pazarından çekilecek diye uzun zamandır konuşuyorlar.

• Gerçekten harika bi tutum hocam takdir ettim

• Yahu 2014 den beri Xperia Z2 kullanıyorum. Ve telefondan inanılmaz memnunum.

3 yıl sonra ilk kez telefona geçenlerde format attım. Onda da formatlama nedenim kasma/donma/takılma dam vs ötürü değil bellek iyice dolmuştu. Ve hafızayı neyin doldurduğunu bulamamış olmamdan ötürü yani... onu da bulmaya bulurdum da uğraşmadım , yedeği çektim bastım formatı...

Xperia z2 öncesi IPhone 5 vardı. 2012 kasım da almıştım. 1 yılda 3 kez garantiye gitti geldi. En son gelen cihazı sattım. Toplasak 6 ay anca kullanabilmişimdir. İşletim sistemi sıkıntısızdı ancak telefonun ekran da oynama , ekran sararması gibi problemler yaşadım. Ondan önce 2012 Haziran da Galaxy s3 almıştım. Kasım ayına kadar zor sabrettim , menü geçişleri bile takılıyordu. Rom root ot bok herşeyi denedim. Allahtan valide telefon alacaktı da ona verdim...

Bunlardan sonra z2 harbi ilaç gibi geldi. 50 kere düşürdüm ne camı çatladı , ne arka camı... bir kere telefon sağlam telefon. İşletim sistemi de gayet iyi stabil. Kulaklık performansı iyi. Ahize sesi vs iyi , şarjı hala çok iyi vs...

Gelelim eksi yönlerine. Telefonun hoparlör sesi rezalet denecek kadar kötü. Kamera performansı orta halli. Iphone 5 felan daha iyi çekiyordu.

Şu an telefonum bozulsa Sony gündemimde olurdu ...

Hatırladıklarım kadarıyla telefon geçmişim Xperia Z2 > Iphone 5 > Samsung Galaxy s3 > Blackberry Bold 9900> Htc Wildfire S > Nokia 5800 > Nokia 8800 scirocco > Sony Ericsson w810i > Nokia 3100 > Nokia 8210 > Ericsson T28

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thejollyjoker -- 9 Mart 2018; 21:21:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 yıldır Sony kullanıyorum ve 3 yıldırda ilk çıktığı anda alırım her telefonundan bi sene kullanmışımdır ve bende bu sene Sony bırakıyorum çok sorunlu her telefonu öyle öncelikle kesinlikle ahize problemleri var kulaklıkla konuştuğum zaman bu seferde ses karşıya gitmiyor diğer seride tam tersi problemim vardı ama artık Sony benim için tamamen bitmiştir bu denli sorunları çekmek zorunda değiliz

Adamlar bile sorunun kaynağını bilmiyor

• 10 senedir sony kullanıyorum neo v ile başladım şuan z5 ile devam ediyorum. Bugün telefon alacak olsam yine sony alırdım. Sebebi ise bence saglam telefon neo v yide z5 i de kaç defa sert zeminlere düşürdüm banamısın demedi. Bu benim için yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: tolyo

Başlığı açan Burç kardeşimiz kendine göre haklıdır bişey diyemem ama ben kendi adıma şunu söylemek istedim; Sonyericsson zamanından beri ara ara başka marka kullansamda Sony nin çeşitli modellerini kullanmış biri olarak Sony den memnun kaldım hep. Belki şanslıydım elektronik olarak belki sorun yaşayan çok insan olmuştur (ki sorun yaşatmayan marka yok gibi birşey) ama ben şu an kullandığım XZ1 de dahil Sony den hep memnun kaldım. Hee eskiye göre cihazların özelliklerini kırptı biraz daha sade arayüz Sony e özel birkaç özellik filan yok son modellerinde ama XZ1 için konuşursak 2300 liraya alınabilecek başka muadil bir cihaz yok (Xiaomi vs. hariç)

Mesela XZ1 de ekranda sorun yaşayan çok oldu bu forumda ama bende yine sorun yok :)

Sony nin stilini beğenmeyen çok ama bu stili yani tasarımı hususi olarak beğenerek alanda çok.

Tabi bazı arkadaşların belirttiği ve haklı oldukları noktalar var mesela kameralarında ois i kullanmaması diyaframı hala 2.0 da tutması manuel ayarları diğer markalar kadar kullandırmaması gibi bunlar bana göre de hata ve müşteri kaybettiriyor Sony e, fakat şu an XZ1 kullanıyorum ve kamerası bu eksiklerine rağmen çok kaliteli diğer markalardan aşağı kalmıyor.

Yani demek istediğim çokta yerden yere vurmamak lazım şu an piyasada bulunan en iyi f/p cihazı bence XZ1.

hocam xz1'i cid53'den 52'ye düşürüp Brown yapıp camdriver atsak manuel ayarlar getrisek olmaz mı omnius lisans var mı sizde

• Yeni çıktığığ zamanlar Z2 almıştım. gzel telefondu zamanında yenilikçiydi. fakat kasa açıklığı mikrofon ve hoparlör gibi problemlerden servise 5 defa verildi 4. de artık değişim yaptılar o da tamir görmüş sıfır olmayan telefonla... elime bir aldım ekran ölü piksel dolu. gittik yeniden Teleservice denen merdivenaltı distribütör servisine, sesimizi yükselttik şef geldi durumu anlattık ve telefonu bırakıp hakem heyetine gittik paramızı geri aldık. koskoca japon şirketinin ürettiği telefonlara hiç mi üretilirken bir tasarımcı bakmıyor ya da tasaarımcılar görme engelli mi? yeni işlemciyi koy sal piyasaya mantığıylaa yıllardır internette ve youtube daki karşılaştırma videolarında 1 tane bile sony amiral telefonu göremedim. oh olsun pimapen gibi çerçeveyle yıllardır ne tasarım ne kamera ne pil hiçbir geliştirme yapmadan satış sonrası destek vermedeen telefon çıkarırsanız hakettiğiniz budur. bu şekilde devam edeceklerse telefon piyasasından ççekilsinler en azından rezil olmazlar

• Playstation kullananlar bence çok vurdumduymaz sony firiması size destek vermiyor ama siz verdiğini sanıyosunuz hadi arayın birşey olduğunda direkt sisteme müdahale edemiyoruz diyolar bu nedemek sony bırakmış raskele bir şirkete kısıtlı yetkiyle size tavsiyede bulunuyolar sadece -_-

• Playstation dışında herhangi bir sony ürünü kullanmışlığım yoktur sanırım, sony markasını aramam pek. Ama aynı zamanda da güvenirim sony'e, köklüdür kalitelidir. Ama rakipsiz değildir, telefonda, kamerada vesaire farklı markaların benzer fiyat segmentinden daha iyi ürünleri illa ki oluyor.

• Yıllardır sony mobilden çekiliyor, çekildi, karar verdi çekilecek...Zarar etti çekilcek..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada telefon kullanmayı bilmeyen ve Türkiye ' deki genel servis rezaletini göz önünde bulundurmadan Sony ' e sayfalarca olumsuz yorumlar yazmışlar. Ne diyim , bu arkadaşları ancak malzeme kalitesinden anlamayan ve sadece kamerası iyi Samsung ve hava atmak için tasarlanmış statü simgesi iphone'lar paklar. Zaten siz Sony kullanmayın arkadaşlar, Sony size 2 gömlek büyük geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrosenol -- 9 Mart 2018; 22:30:33 >
  • Sony’nin tuğla gibi telefonlarını oldum olası sevmem

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Sony’nin tuğla gibi telefonlarını oldum olası sevmem

Yeni Modellerde Düzelttiler Bir nebzede olsa..

Yalnız rakipler 6GB Ram ile gövde gösterisi yapıyor..

Sony yeni modeli ise 4GB Ram ile geliyor.. Anlamak zor..

• Konu sahibi arkadas seni tanımam etmem. Elimde tertemiz 2 sene kullandığım bir s7im var. satıp üste kalırsa sıfır z5 alayım diyordum en azından garantisi olur dedim lakin gözümü açtın teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.