Şimdi Ara

SONY - IGN : Dünya çapında 6 Milyon PLAYSTATION 3 satıldı ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar resimde gorulen satıslar mart ayına kadar olan satıs toplam rakamları. o yuzden sadece mart ayına ozgu birsey degil
  • Sony,bu oyunlarıyla 6 milyon Ps3 satmayı başarabildiyse,2009 başına kadar 3-5 milyara çıkarır herhalde satışlarını
  • quote:

Orjinalden alıntı: wNchstR

Sony,bu oyunlarıyla 6 milyon Ps3 satmayı başarabildiyse,2009 başına kadar 3-5 milyara çıkarır herhalde satışlarını

bide şu versiyonu var söylediğinin...
    xbox360 bu kadar patlak makinayla 15 milyondan fazla sattıysa sağlam bir alet çıkarsa 6.600.200.000 satardı(dünyadaki insan sayısı (Haziran 2007))
    bu nasıldı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

Sony,bu oyunlarıyla 6 milyon Ps3 satmayı başarabildiyse,2009 başına kadar 3-5 milyara çıkarır herhalde satışlarını

xbox360 bu kadar patlak makinayla 15 milyondan fazla sattıysa sağlam bir alet çıkarsa 6.600.200.000 satardı(dünyadaki insan sayısı (Haziran 2007))
    bu nasıldı...

Sana yakışanda bu

• Diyecek söz yok.İlkerinanç ve Level@ladım sizleri kutluyorum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

bu nasıldı...

Sana yakışanda bu

yok o sana yakışan,senin gibi yazdım bakalım nası görünüyor bak diyerekten...

• İlkerinanç kardeşime katılıyorum SONY Ve PS3'ün adı yeter.Hiçmi haber okumuyorsunuz anlamıyorum Comicsoft sürekli açıklama yapmaktan kaçıyor çünkü teneke kutusu gibi bir makinaları var ve kendileride biliyorki 1 sene öncede çıksa PS3 gelip onları geçecek hatta düzeltiyorum pardon EZECEK. zaten bunu bildiklerinden sürekli makinalarına verdikleri garantiyi uzatıyorlar inanın 360 sahibi olan arkadaşlarım 3 kırmızı verdi verecek diye oyun oynamaya korkuyorlar.
    SONY PS3 şimdilik 6 milyon satmış olabilir ama hepimiz biliyoruzki seneye bu rakamı(kendine has çıkacak oyunların etkisiyle) 5,6 hatta 7'ye bile katlıyabilir.
  • PS3 mart ayında yani çıktıktan sonra 4 ay içinde 6 milyon adet sattı da her ay amerika ve japonya satış rakamlarında neden 90 bin - 100 bin gibi rakamlar gördük. Ayda 200 bin satarsa 4 ayda 800 bin bilemedin 1 milyon adet yapar. bu rakam doğruysa amerika ve japonyada her ay 1.5 milyon adet satması gerekirdi.
  • peki PS2 satışlarındaki 120 milyon potansiyel müşteriyi neden işin içine katmıyorsunuz? eğer bu eski müşterilerin 20/1 oranında satış yapmışlarsa zaten buda gayet normal
  • quote:

Orjinalden alıntı: power512

peki PS2 satışlarındaki 120 milyon potansiyel müşteriyi neden işin içine katmıyorsunuz? eğer bu eski müşterilerin 20/1 oranında satış yapmışlarsa zaten buda gayet normal

Ya bir de şöyle düşün.120 milyon ps2si olanların nereden baksan 1/10u almıştır.Bu da 12 milyon yapar.Hatta belki 1/5i almıştır bu da 24 milyon yapar.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

quote:

peki PS2 satışlarındaki 120 milyon potansiyel müşteriyi neden işin içine katmıyorsunuz? eğer bu eski müşterilerin 20/1 oranında satış yapmışlarsa zaten buda gayet normal

Ya bir de şöyle düşün.120 milyon ps2si olanların nereden baksan 1/10u almıştır.Bu da 12 milyon yapar.Hatta belki 1/5i almıştır bu da 24 milyon yapar.

bak senin anlamak istemediğin, hala PS2 oldukça iyi satıyor, adamların PS2 de oynamaktan bıkmadıkları PES,GOW,RE,SoC,Tekken gibi oyunların PS3 e devamı çıkmamış, PS3 ün fiyatı hala yüksek, şu an PS3 alanların nerdeyse hepsi zaten daha önceden PS2 sahibi,PS3 alabilecek kadar maddi durumu daha iyi insanlar, şu an için 20/1 oldukça iyi bir oran zamanla zaten o oran iyice artacak hatta geçecektir PS2 zamanındaki gibi

Ya halen anlaşılmadı galiba.1/20 oranını neye göre veriyorsun arkadaşım? a2-b2=c2 gibi bir denklemmi var? ps3 6 milyondan çok fazla satacak orası muhakkak.ancak satışlar şu anda 6 milyon değil onu söylemeye çalışıyorum.

Levelladım Dolamışsınız ağzınıza "xboxçılar yok kırmızı ışık" diye başka birşey söylemiyorsunuz.Olayın Msle ilgisi falan yok.Linki verilen sayfada bile millet şaşırmış nasıl olurda 4 milyon civarı olan konsol hele mart aynında 6 milyon olmuş diye.Ya biraz fanboyluktan sıyrılıp aklınızla düşünün.Bu konsol marta kadar sadece Amerika ve Japonyada vardı.Japonya satışı 1 milyon civarı Amerika ise 1.6mı ne.Toplamda 3 milyon olsun hadi.6 nere 3 nere.Biraz nefes alın bırakın kafayı 3 kırmızı ile bozmayı.Ortada rakamsal bir hata var.Kaldıki sony yetkilisi mart ayına kadar demiyor toplamdan bahsediyor.Bir de ps3 has racked up diyor.Bildiğim kadarıyla raflarda yerini almak bu.Piyasada 6 milyon konsol olabilir ancak henüz 4 milyon kadarı evlerimizde.Sanki evlerde 6 milyon olmayışı ayıp birşeyde utancınızı gizlemeye çalışıyorsunuz.

Bırakın artık Xbox 360 - PS3 kavgasını.Siz kendiniz tutup olayı oraya çekmişsiniz.Ortada rakamsal bir hata var veya cümle yanlışlığı var bunu söylüyoruz sizler tutmuş "sony bu satar" diyorsunuz.Verdiğiniz cevap biraz güzel olsun baştan savma olmasın.

• Arkadaslar Ms yada Nintendo ne alakası var bunun ya hemen suycu buycu muhabbetine giriyorsunuz.

Arkadasım bu tür abartmalar herzaman yapılıyor hatta Ms bile yapıyordur neden yapmasın sonucta cihazın fazla satıldıgını lanse etmek olumlu bir hava kazandırır ve sahısları yonlendirir o ürüne karsı.Myfranco acıklamıs bu konsol daha Japonya'da 1 milyonu geceli fazla zaman olmadı nasıl oluyor 6 milyon diye siz hala resmi baslık diyorsunuz.3.5 ve 4 milyon satmıs olan bir konsol nasıl oluyorda bu kadar kısa zamanda 6 milyonu buluyor ve bu kadar satıs saglıyacak birsey cıkmadı henüz ne patlattı bu satısları.Bu haber zaten İgn dısında biryerdede dogru dürüst bile yer almadı bildiğim kadarıyla yanılıyorsamda ozur dilerim gozumden kacmıstır.

Her firma bu tür yollara gider gitmiyorum diyen firmada yalanının dik alasını soylemis olur.Ticaret hamlelerinden biridir bu.

İsterse 1 milyar tane satsın ben sadece mantığımla ters düsen bir durumu soyluyorum parası bana degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 30 Temmuz 2007; 18:14:25 >

• Gerçekten bırakın şu 3 ışık bozuk konsol geyiklerini.Ben ps3e laf eden olunca da söz söylüyorum ancak ps3de ne olsa "oo uu vay be" yapılınca hoşuma gitmiyor.Biraz objektif yaklaşın olaylara.
    Burası ps severler bölümü çok doğru ancak bu ciddi şekilde saplantıya doğru gidiyor.Gerçekten şu konsol bölümünden soğudum.Varsa yoksa laf atışma.Allahtan güzel arkadaşlarımız var ve haber verip konuyu tartışıyor da bölüm çekilir hale geliyor.
  • Ben anlamadım; Sony'nin 6milyon PS3 satmadığı konusunda kesin bir görüşe neye dayanarak varabildiniz? Adamlar yalan mı söylüyor yani?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ragdol

Ben anlamadım; Sony'nin 6milyon PS3 satmadığı konusunda kesin bir görüşe neye dayanarak varabildiniz? Adamlar yalan mı söylüyor yani?

Yani diyorsun ki:Sony Mart ayı öncesinde 6 milyon tane ps3 sattı..Öyle mi?Avrupada satışa sunulmadan önce..
  • Ben birşey demiyorum, diyemem de zaten. Aleti üretip satan adamlar diyorlar ne diyorlarsa. Yalanlayan sizsiniz, ben bir iddia atmadım ortaya. Hatta mesajların birinde, "Ben Amerika'daki tüm mağazaların başını bekledim, kimse almıyor aleti" gibi oldukça akademik bir iddia da vardı.
  • Peki sence,Sony avrupa çıkışından önce 6 milyon Ps3 satabilmiş midir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ragdol

Ben anlamadım; Sony'nin 6milyon PS3 satmadığı konusunda kesin bir görüşe neye dayanarak varabildiniz? Adamlar yalan mı söylüyor yani?

Rakamlar gün ve gün takip ediliyordu.3 milyonun altındaydı.her ay hangi konsol ne kadar sattı diye resmi açıklamalar sunuluyor.Bu topic açılıp ortalık kızışana kadar 3.8 milyon konsol satılmıştı ve herkes biliyordu ve birden mart ayına kadar 6 milyon oldu.IGNde yapılmış bir açıklama ve başka biryerde yok.Ben asla yalan söylüyor demedim bir çeşit pazarlama stratejisi bu.Bütün firmalar yapıyor derken birkaç kişi sony yapmaz diyor.Şu ps3 hakkında ciddi olarak haberleri takip eden arkadaşlar desinki "evet mart ayına kadar ps3 6 milyon sattı buyrun bu da belgeleri" tamam diyeceğim.
    Ben boşuna gidip ps3 alıp koymadım kenara.Oyunları gelsin oynayalım diye aldık.Beni 6 milyon satması bozar,10-20 milyon olmasını isterim.Fazla satmasına bozulan bir arkadaş oldugunu zannetmiyorum.ancak bir anda bu 2 milyonluk fazlalık nereden çıktı orası saçma.

• Şimdiye kadar duyduğu tüm rakamlar (ki bu oldukça uzun bir süre) bu sayının çok aşağısında, yalnız adamlar -Bu rakmları yalanlayarak- 6milyon sattık diyorlarsa, satmışlardır... bunu sorgulamanın bir mantığı yok. Aleti üretip satanların söyledikleri mi mantıklı, yoksa websitelerinin söyledikleri mi? Siz bunu sorguluyorsunuz, değil mi?

Haberin yalan olduğunu söylüyorsunuz sanıyorum. Konferanstan çekilmiş foto var, o da mı yalan sizce? (Birşey iddia etmiyorum, görüşünüzü soruyorum. Zaten ilk mesajımda da dayanağınızı sormuştum sadece:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 30 Temmuz 2007; 20:39:51 >
  • Burada tartışılan zaten PS3'ün az satılmasının istendiği değil.İnsanlarıun işine gelene inandığı.Ve de provokasyon amaçlı mesajlar atılması.

MS hata oranı %3-5 demişti.Ama kimse inanmadı.E o da resmi açıklama.Ama sorun %30larda belki de.

Ama konu PS3 olunca,Sony 1 milyar konsol sattık dense inanacak bazı arkadaşlar.İşte işimize ne gelirse.Dengeyi bir türlü oturtamıyorlar.

Oyun gibi sadece eğlenme amaçlı bir şeyden,insanların bozulan makinasına laf atmaya kadar getiriyorlar olayı.Bravo....
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.