Şimdi Ara

SONY:KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ ÇALINDI!!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
9.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ULYSES

Büyük çaplı bir saldırı yapılmış belli ki. Olayın Ps3-xbox kıyaslamasına çekildiğini görüyorum bazı arkadaşlar tarafından. Son derece saçma ve gereksiz bir bakış açısı. Aynı saldırı live sistemini de hedef alabilirdi (hala olabilir). Sony yetersiz ve tek bir kaynak kod üzerine kurulu güvenlik sistemiyle bu fiyaskoya davetiye çıkarmıştır ve savunulacak tarafı yoktur. Ama bu herifler savunma bakanlığının serverlarını kendilerine kamuflaj yapabiliyorlarsa zaten korunaklı bir sistem yok demektir. Aslında bunun hepimize iyi bir ders olması lazım. İnternette güvenli alış veriş diye birşey yoktur. Akla yatkın tek çözüm sanal kart kullanımı görünüşe göre. Bu arada bazı arkadaşlar tarafından kahraman addedilen bu şerefsiz hırsızları da kınıyorum. Hani tek dertleri linux du. Hani özgürlük yanlısıydılar. Büyük şirketlerle hiçbir ilgisi olmayan sıradan insanların üç beş kuruşuna göz diktikleri ortaya çıktı işte. Mittnick gibi gerçek korsanlar anılarda kalacak görünüşe göre. Artık entellektüel merak değil, para motivasyonuyla korsanlık yapılıyor.

Cok dogru söylemissin

• Kişisel bilgiler derken tek kast ettikleri şey kredi kartlarımı oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Büyük çaplı bir saldırı yapılmış belli ki. Olayın Ps3-xbox kıyaslamasına çekildiğini görüyorum bazı arkadaşlar tarafından. Son derece saçma ve gereksiz bir bakış açısı. Aynı saldırı live sistemini de hedef alabilirdi (hala olabilir). Sony yetersiz ve tek bir kaynak kod üzerine kurulu güvenlik sistemiyle bu fiyaskoya davetiye çıkarmıştır ve savunulacak tarafı yoktur. Ama bu herifler savunma bakanlığının serverlarını kendilerine kamuflaj yapabiliyorlarsa zaten korunaklı bir sistem yok demektir. Aslında bunun hepimize iyi bir ders olması lazım. İnternette güvenli alış veriş diye birşey yoktur. Akla yatkın tek çözüm sanal kart kullanımı görünüşe göre. Bu arada bazı arkadaşlar tarafından kahraman addedilen bu şerefsiz hırsızları da kınıyorum. Hani tek dertleri linux du. Hani özgürlük yanlısıydılar. Büyük şirketlerle hiçbir ilgisi olmayan sıradan insanların üç beş kuruşuna göz diktikleri ortaya çıktı işte. Mittnick gibi gerçek korsanlar anılarda kalacak görünüşe göre. Artık entellektüel merak değil, para motivasyonuyla korsanlık yapılıyor.

Doğru ve gerçek bir bakış açısı. Katılmamak elde değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: uA060

Kişisel bilgiler derken tek kast ettikleri şey kredi kartlarımı oluyor ?

Aşağıdaki bilgilerin ele geçirildiğine inanıyorlar.

name, address (city, state, zip), country, email address, birthdate, PlayStation Network/Qriocity password and login, and handle/PSN online ID. It is also possible that your profile data, including purchase history and billing address (city, state, zip), and your PlayStation Network/Qriocity password security answers may have been obtained.

If you have provided your credit card data through PlayStation Network or Qriocity, out of an abundance of caution we are advising you that your credit card number (excluding security code) and expiration date may have been obtained.

Yalnız kredi kartı bilgilerinin çalındığına dair bir kanıt yokmuş ve bu ihitmali henüz kanıtlayamamışlar. Fakat en kritik nokta kredi kartı bilgilerinden son kullanma tarihi ve güvenlik numarası dahil ele geçirilmiş olabileceğini söylüyorlar.

http://www.lensoftruth.com/sony-issues-statement-on-psn-issue-your-information-has-been-compromised/

• Eğer böyle birsey olursa Sony e dava acacağım kesin kararım.Sony bu maddi zararı karşılamak zorunda + birdahada kesinlikle tek kuruş bile alışveriş yapmayacağım psn üzerinden.Zerre kadar güvenim kalmadı sony firmasına.çok asiri güven kaybı yasadılar bunu nasıl toparlayacaklar merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowsluck007 -- 27 Nisan 2011; 16:44:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

quote:

name, address (city, state, zip), country, email address, birthdate, PlayStation Network/Qriocity password and login, and handle/PSN online ID. It is also possible that your profile data, including purchase history and billing address (city, state, zip), and your PlayStation Network/Qriocity password security answers may have been obtained.

If you have provided your credit card data through PlayStation Network or Qriocity, out of an abundance of caution we are ****ing you that your credit card number (excluding security code) and expiration date may have been obtained.

Yalnız kredi kartı bilgilerinin çalındığına dair bir kanıt yokmuş ve bu ihitmali henüz kanıtlayamamışlar. Fakat en kritik nokta kredi kartı bilgilerinden son kullanma tarihi ve güvenlik numarası dahil ele geçirilmiş olabileceğini söylüyorlar.

http://www.lensoftruth.com/sony-issues-statement-on-psn-issue-your-information-has-been-compromised/

Kredi kartım olmadığı için hiç alışveriş yapmamıştım , kişisel bilgileride hepsi doğru vermedim diye hatırlıyorum , olsa bile ne yapabilirler ki

• quote:

quote:

quote:

If you have provided your credit card data through PlayStation Network or Qriocity, out of an abundance of caution we are ****ing you that your credit card number (excluding security code) and expiration date may have been obtained.

Kredi kartım olmadığı için hiç alışveriş yapmamıştım , kişisel bilgileride hepsi doğru vermedim diye hatırlıyorum , olsa bile ne yapabilirler ki

evine gelebilir hacklarlar yaw işin iyice cılkı çıktı ha bişey olmaz dostum bakma bu kıyamet sonrası komplo teorilerine

• Hakikaten şaka gibi. Neyse ki hep sanal kart kullanmıştım ama kullanmayan arkadaşlarda eğer böyle bir kart sorunu çıkarsa Sony'nin sonudur. PSN login bilgilerimiz de çalınıp değiştirildiyse..............
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhsyni

Hakikaten şaka gibi. Neyse ki hep sanal kart kullanmıştım ama kullanmayan arkadaşlarda eğer böyle bir kart sorunu çıkarsa Sony'nin sonudur. PSN login bilgilerimiz de çalınıp değiştirildiyse..............

70 milyon kullanıcının login şifrelerini değiştirmek için uğraşırlarmı sence
  • Sony ne kadar rahat açıklama yapıyor, bilgilerin çalınması normal birşeymiş gibi..
  • Benim anlamadığım hadi kredi kartlarını anlarımda normal banka kartını nasıl kullanacaklar? Hadi banka numarasını ve CVC yi aldı diyelim peki parayı nasıl çekecekler? Biz burda internet üzerinde kartla ilgili bir işlem yaptığımızda yanında küçük bir güvenlik şifresi ile işlem yapıyoruz.bu şifre her hesabımıza girdiğimizde değişen birsey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowsluck007

Benim anlamadığım hadi kredi kartlarını anlarımda normal banka kartını nasıl kullanacaklar? Hadi banka numarasını ve CVC yi aldı diyelim peki parayı nasıl çekecekler? Biz burda internet üzerinde kartla ilgili bir işlem yaptığımızda yanında küçük bir güvenlik şifresi ile işlem yapıyoruz.bu şifre her hesabımıza girdiğimizde değişen birsey.

yaw kimse para mara çalamaz olayı abartıyolar için rahat edicekse k.kartı yada b.kartını iptal ettirirsin olur bite ama okadara da değil yaw
  • Hacker Okan'a söyleyelim geri alsin bilgilerimizi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • We wanted to take this opportunity to clarify a point and answer one of the most frequently asked questions today.

There’s a difference in timing between when we identified there was an intrusion and when we learned of consumers’ data being compromised. We learned there was an intrusion 19th April and subsequently shut the services down. We then brought in outside experts to help us learn how the intrusion occurred and to conduct an investigation to determine the nature and scope of the incident. It was necessary to conduct several days of forensic analysis, and it took our experts until yesterday to understand the scope of the breach. We then shared that information with our consumers and announced it publicly yesterday evening.

For those who were looking there’s also an FAQ with some more on frequently asked questions

Thank you for your continued patience and support.

Update: Due to ongoing work to bring PSN back online there will be no scheduled content publish this week for PlayStation Store or PS Home. We will resume our scheduled publishing as we bring services online again.

• quote:

Orijinalden alıntı: gamer-x

quote:

quote:

quote:

evine gelebilir hacklarlar yaw işin iyice cılkı çıktı ha bişey olmaz dostum bakma bu kıyamet sonrası komplo teorilerine

Yav bişey olcağından değil sordum sadece ciddi bi mesele sonuçta

• quote:

quote:

Hakikaten şaka gibi. Neyse ki hep sanal kart kullanmıştım ama kullanmayan arkadaşlarda eğer böyle bir kart sorunu çıkarsa Sony'nin sonudur. PSN login bilgilerimiz de çalınıp değiştirildiyse..............

Adamlar Sony'e artık öyle bir kin besliyorlar ki her haltı beklerim ben bunlardan. Dediğin gibi inşallah uğraşmazlar.

• Ben girip girmediğimi hatırlamıyorum napabilirim?
  • Murat Gebeceli'den açıklama bekliyoruz.
  • Credit card data not ruled out. "Some services" back up next week

http://uk.ps3.ign.com/articles/116/1164186p1.html
  • quote:

quote:

quote:

Adamlar Sony'e artık öyle bir kin besliyorlar ki her haltı beklerim ben bunlardan. Dediğin gibi inşallah uğraşmazlar.

İstese hazırlar bir program tek tek değiştirir hepsini, bu hack işini yapan adamların bilmediği program dili yoktur. Her babayiğit Psn gibi bir sistemi kıramaz, istesinler çok kısa zamanda Live ı da dize getirirler.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.