Şimdi Ara

SONY KV-21M1D TV Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşalar elimde çalşıkta bahsettiğim bir tv var.Bu tvde ilk önce ekranın ortasında ince bi çizgi vardı ve görüntü yoktu bordu salladığımda bi toparlanma oluyordu.Hemen soğuk lehim aramaya başladım ve buldum.Tv çalıştırdım tunere anten bağladım ses ve osd var fakat görüntü yok sizce arıza ne olabilir?

Lütfen yardım edin....Şimdiden herkese teşekkürler...

• arkadaşlar 1 dip not daha uyduyu bağladım normal görüntü alıyorum sorun yok fakat tunerden ses alıyorum görüntü yok ayrıca uyduyu bağladığımda ekranın kırmızı rengi fazla onu nereden kısabilirim?
  • arkadaşlar kimse yardım etmeyecek mi?lütfen bilen varsa bana yardımcı olsun bugün bana yarın size lütfen yardım edin....
  • Arkadaşlar kimse yardım etmedi kendim arızayı buldum bari paylaşayım dedim.Tv'nin sadece tunerden gelen görüntüyü göstermemesinin nedeni tunerin çıkışındaki bir kondansatörün ayaklarının kısa devre olmasıymış.Ayrıca görüntünün pembe olmasının nedeni ise tüptenmiş tüp kartındaki yeşil transistörünün söktüğümde ekranın tamamen yeşil olması gerekirde fakat bu gerçekleşmedi ayrıca RGB transistörlerin üzelerine düşen gerilimleri ölçtüğümde kırmızı 133V, Yeşil 88V ve mavi 125V olarak gözüküyordu.Sanırım sistem kumandası ile bu renkler kısılabilir veya açılabilir fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum eğer bilen bir arkadaş varsa bana yardımcı olabilirmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.