Şimdi Ara

Sony Lcd Tv Altyazı Problemi (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
12.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün Sony KDL-40EX402 Lcd Tv aldım usb bellek ile açtığım filmlerin altyazılarını görmüyor

* Altyazı ve film isimleri aynı

* .sub ve .srt türlerini denedim

* Kumandadan altyazı düğmesine bastığımda "altyazı yok" yazısı çıkıyor

Sizce ne yapmam gerekir? Teşekkürler...

ÜRÜN LİNK:

http://www.bimeks.com.tr/urun/1083/110015/sony-kdl-40ex402-lcd-tv.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbingul -- 10 Mart 2014; 11:32:22 >

• Bildiğim kadarıyla Sony EX serisi hakkında her başlıktaki şikayet Altyazı desteği bulunmuyor...

Bahsettiğiniz sanırım Teletext üzerinden gelen altyazıları kasteden bir tuş, Philips 8000 serisinde de aynısı mevcut...
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Bildiğim kadarıyla Sony EX serisi hakkında her başlıktaki şikayet Altyazı desteği bulunmuyor...

Bahsettiğiniz sanırım Teletext üzerinden gelen altyazıları kasteden bir tuş, Philips 8000 serisinde de aynısı mevcut...
    konu ile ilgili teknik servisi aradım ve birçok şikayet olduğunu öğrendim dönüş yapacaklar bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbingul

konu ile ilgili teknik servisi aradım ve birçok şikayet olduğunu öğrendim dönüş yapacaklar bekliyorum

Alıntıları Göster
    hocam aynı sorun benim ex302 de de var.

konuda bir gelişme oldumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayyarex

altyazı menüsü çıkmıyo usbden filmi açınca options menüsünden çıkması lazım ama maalesef yok yazılımsal sanırım daha bilgi alıcam bekliyorum..
  • quote:

quote:

altyazı menüsü çıkmıyo usbden filmi açınca options menüsünden çıkması lazım ama maalesef yok yazılımsal sanırım daha bilgi alıcam bekliyorum..

Alıntıları Göster
    tamam hocam saolasın

bende bi çözüm bulursam paylaşırım

• quote:

tamam hocam saolasın

bende bi çözüm bulursam paylaşırım

Alıntıları Göster
    aynı sorun bendede var . ayrıyetten filimleri max. 2saat 08 dk. oynatıyo ilk fırsatta servisini arıyıcam bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurengin84

aynı sorun bendede var . ayrıyetten filimleri max. 2saat 08 dk. oynatıyo ilk fırsatta servisini arıyıcam bakalım...

Alıntıları Göster
    benim anlamadıgım şey ise, sizler bu tv denemedenmi aldınız, eger öyle ise çok komiksiniz,
  • quote:

Orijinalden alıntı: üçdeiki

benim anlamadıgım şey ise, sizler bu tv denemedenmi aldınız, eger öyle ise çok komiksiniz,

Alıntıları Göster
    up

altyazıyı gömdüm

görüyo ama göstermiyo

ühüüü
  • quote:

up

altyazıyı gömdüm

görüyo ama göstermiyo

ühüüü

Alıntıları Göster
    son kere up
  • quote:

son kere up

Alıntıları Göster
    merhaba..
    problemin çözümü aslında alt yazıyı gömmekte..
    lakin alt yazı gömerken, encoding işlemleri sırasında görüntü kaybı yahut buna benzer can sıkıcı engellerle karşılaşabiliyoruz..

alt yazı gömme işlemini encoding yapmadan gayet başarılı bir şekilde uygulayan bir program buldum..
    aslında forumda bazı yerlerde önerilmiş.. "fakat ben başka yerden buldum.."

Programın sayfa linki :http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php
    860 kb lık,kurulum gerektirmeyen bi program..

"Şimdi bu programın yaptığı şey .srt uzantılı alt yazıyı divx filme eklemek..
    Ama bildiğimiz "hardsub" şeklinde yapmıyor..
    Alt yazı sadece divx player cihazlarda görünüyor..
    Bu programla alt yazı entegre ettiğiniz divx filmi pc'nizde izlerseniz altyazı göremiyorsunuz.."

İndirdiğimiz programı rar dan çıkarıp..
    Klasörde ki "AVIAddXSubs" adlı programı çalıştırıyoruz..
    Bu uygulamayı yaparken; Film ve alt yazı aynı klasörde ve isimleri aynı olmalı..

Aşağıda;
    "File Name(s) (.avi or .srt or .idx). Or Folder(s). In case of many seperate with" yazan yerden filmimizi seçiyoruz..

"Output Folder (or leave it empty for source file Folder)" yazan yer ise filmi kaydetmek istediğimiz yer seçimi için..

Filmimizi seçtik ve sol alttaki "Start" butonuna bastık.. "Program saniyeler içersinde alt yazımızı görüntü kaybı yaşamadan filmimize ekliyor.." Lakin yukarıda da söylediğim gibi "programla alt yazı entegre ettiğiniz divx filmi pc'nizde izlerseniz altyazı göremiyorsunuz.."

AVIAddXSubs programı çalıştırdıktan sonra.. Configuration 1 - 2 bölümlerinden alt yazıyle ilgili renk ve karakter seçimlerini yapabilirsiniz..

Bütün işlemler bitti, filmimizi usb belleğimize attıktan sonra, usb belleği televizyonumuza takıp filmi başlatıyoruz..
    Alt yazının devreye girmesi içinde,kumanda üzerinden alt yazımızı aktif hale getiriyoruz.. "Alt yazı tuşunabasarak.."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 26 Haziran 2010; 16:08:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: balabanraca

merhaba..
    problemin çözümü aslında alt yazıyı gömmekte..
    lakin alt yazı gömerken, encoding işlemleri sırasında görüntü kaybı yahut buna benzer can sıkıcı engellerle karşılaşabiliyoruz..

alt yazı gömme işlemini encoding yapmadan gayet başarılı bir şekilde uygulayan bir program buldum..
    aslında forumda bazı yerlerde önerilmiş.. "fakat ben başka yerden buldum.."

Programın sayfa linki :http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php
    860 kb lık,kurulum gerektirmeyen bi program..

"Şimdi bu programın yaptığı şey .srt uzantılı alt yazıyı divx filme eklemek..
    Ama bildiğimiz "hardsub" şeklinde yapmıyor..
    Alt yazı sadece divx player cihazlarda görünüyor..
    Bu programla alt yazı entegre ettiğiniz divx filmi pc'nizde izlerseniz altyazı göremiyorsunuz.."

İndirdiğimiz programı rar dan çıkarıp..
    Klasörde ki "AVIAddXSubs" adlı programı çalıştırıyoruz..
    Bu uygulamayı yaparken; Film ve alt yazı aynı klasörde ve isimleri aynı olmalı..

Aşağıda;
    "File Name(s) (.avi or .srt or .idx). Or Folder(s). In case of many seperate with" yazan yerden filmimizi seçiyoruz..

"Output Folder (or leave it empty for source file Folder)" yazan yer ise filmi kaydetmek istediğimiz yer seçimi için..

Filmimizi seçtik ve sol alttaki "Start" butonuna bastık.. "Program saniyeler içersinde alt yazımızı görüntü kaybı yaşamadan filmimize ekliyor.." Lakin yukarıda da söylediğim gibi "programla alt yazı entegre ettiğiniz divx filmi pc'nizde izlerseniz altyazı göremiyorsunuz.."

AVIAddXSubs programı çalıştırdıktan sonra.. Configuration 1 - 2 bölümlerinden alt yazıyle ilgili renk ve karakter seçimlerini yapabilirsiniz..

Bütün işlemler bitti, filmimizi usb belleğimize attıktan sonra, usb belleği televizyonumuza takıp filmi başlatıyoruz..
    Alt yazının devreye girmesi içinde,kumanda üzerinden alt yazımızı aktif hale getiriyoruz.. "Alt yazı tuşunabasarak.."

Alıntıları Göster
    yardım için saol.işimi gayet güzelce gördü

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurengin84

yardım için saol.işimi gayet güzelce gördü

Alıntıları Göster
    bu konuda bir çözüm bulundumu arkadaşlar ona göre bu tv yi alacaklarım arasından eleyeceğim belki..

birde performans nasıl ? aldığınız günden bu yana yaşadığınız sorunlar varsa nedir anlatır mısınız? Takılma donma hareketli sahnelerde yavaş akış vs gibi sorunlar var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: poqito

bu konuda bir çözüm bulundumu arkadaşlar ona göre bu tv yi alacaklarım arasından eleyeceğim belki..

birde performans nasıl ? aldığınız günden bu yana yaşadığınız sorunlar varsa nedir anlatır mısınız? Takılma donma hareketli sahnelerde yavaş akış vs gibi sorunlar var mı ?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Merhaba Sorunu mümkün olduüu kadar çözdüm aşağıdaki linkteki tüm çözümler tarafıma aittir

http://www.chip.com.tr/forum/sony-lcd-tv-altyazi-problemi-cozuldu_t163551.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzy-tr

altyazı sorunu harici bir problemi yok (altyazıyı da 1 hafta boyunce servislerle birlikte sony yazışmaları ile değerlendirdim en son olarak linkte vermiş olduğum çözümü buldum) 1 aydır kullanıyorum takılma v.s bir sorun çok şükür yok. Performansı gayet iyi..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy-tr

altyazı sorunu harici bir problemi yok (altyazıyı da 1 hafta boyunce servislerle birlikte sony yazışmaları ile değerlendirdim en son olarak linkte vermiş olduğum çözümü buldum) 1 aydır kullanıyorum takılma v.s bir sorun çok şükür yok. Performansı gayet iyi..

Alıntıları Göster
    bulunan sonuç aslında manuel ve ilkel bir yöntemdir. tv altyazı desteklemediği için el ile filme alt yazı eklemeyi uygun bulmadığımdan ben listeden çıkartıyorum bu seriyi. samsung 40c650 test ettimbugün gidip tam 5 elektronik firmasında hepsi canavar gibi çalıştırdı. tavsiye ederim.

çözüm için ulaşılan emeğe saygı teşekkürler genede.

• sagolasın balabanraca cok makbule gectı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmette

sagolasın balabanraca cok makbule gectı
    kardeş, bendeki tv philips .anlattığın gibi yaptım fakat tv videoyu tanımadı(açmadı)........
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jayus

kardeş, bendeki tv philips .anlattığın gibi yaptım fakat tv videoyu tanımadı(açmadı)........

Alıntıları Göster
    konuyu hortlatma gereği duyuyorum

verilen küçük program çok basit biçimde sorunu çözdü

paylaşan arkadaşa teşekkür ederim

böylece 32ex302 televizyonumda hiçte ilkel olmayan bir şekilde basit olarak amacıma ulaşarak altyazılı film izleyebildim

tekrar teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

konuyu hortlatma gereği duyuyorum

verilen küçük program çok basit biçimde sorunu çözdü

paylaşan arkadaşa teşekkür ederim

böylece 32ex302 televizyonumda hiçte ilkel olmayan bir şekilde basit olarak amacıma ulaşarak altyazılı film izleyebildim

tekrar teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    Kalıcı altyazıyı, filmin kalitesini düşürdüğünü düşündüğünüz için mi denemiyorsunuz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.