Şimdi Ara

Sony LCD Tv, DLNA ve MKV Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum; sony lcd tv lerin mkv uzantılı dosyaları desteklememeleri. Bunun sonucunda herhangi bir harici hard disk' i lcd tv ye takarak mkv uzantılı dosyaları izlemiyor oluluşum. Aynı şekilde network üzerinden dlna standartını destekleyen media serverlar üzerinden bilgisayarımda bulunan mkv uzantılı dosyları izlemek istiyorum. Fakat ile local network üzerinden sadece windows media player' ı görebilmekte bilindiği gibi windows media player' da mkv uzantılı dosyaları desteklemiyor. Gerekli codecleri yüklesem bile bilgisayar üzerinden çalıştırmasına rağmen network üzerinden lcd tv' den izliyemiyorum.

Benim düşüncem şu yönde; herhangi bir media server' a ihtiyacım var ve bu media server bilgisayarım üzerinden mkv dosyaları oynatacak ve stream' i monitor' üm yerine dlna protokülünü kullarak sony lcd tv' me verecek. Bunu abi ve mpeg2 formatları için windows media player gerçekleştiriyor fakat mkv için yapamıyor. xbmc ve wild media server ile denememlerim de başarı ile sonuçlanmadı. xbmc merdia server dlna tam olarak desteklemiyor. wild media server ise mkv uzantılıları desteklemiyor.

Acaba bir çözüm öneriniz olabilir mi ?

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

• Çözüm ps3 media server. Ps3 de mkv uzantılı dosyaları media server üzerinden oynatmak için kullanılıyor.
    Dlna üzerinden de çalıştığını belirtenler olmuş. Ben şahsi olarak tv'de denemedim, ama ps3'te sorunsuz çalışıyor. (altyazı desteği dahil)
    Yalnız aradaki bağlantı iyi olmalı. 100mbit ethernet hd dosyalar için yetersiz kalabiliyor, o yüzden bu işi yapacaksanız cat6 kablo + gigabit ethernet tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 22 Mart 2010; 14:47:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Çözüm ps3 media server. Ps3 de mkv uzantılı dosyaları media server üzerinden oynatmak için kullanılıyor.
    Dlna üzerinden de çalıştığını belirtenler olmuş. Ben şahsi olarak tv'de denemedim, ama ps3'te sorunsuz çalışıyor. (altyazı desteği dahil)
    Yalnız aradaki bağlantı iyi olmalı. 100mbit ethernet hd dosyalar için yetersiz kalabiliyor, o yüzden bu işi yapacaksanız cat6 kablo + gigabit ethernet tavsiye ederim.

cevabın için teşekkür ederim.

Fakat söyle bir sorun var. PS3 media server, ps3 cihazı üzerinden, sony lcd tv ye gönderiyor görüntüyü. ben de ps3 cihazı olmadığı için sorun devam ediyor. 100 Mbit ethernet hd dosyalar için yeterli. Eski' den server üzerinden çektiğim hd dosyayı bilgisayarımda oynatırdım herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat Wireless' da arada bir donma yaşatabiliyor.

Çözüm olarak: Wild Media Server' ın real time mkv dosyasını avi formatına cevirim stream olarak sony gönderebildiğini okudum. bunu deneyip eger olumlu sonuc alırsam buraya yazacagım.

• Hayır ps3 üzerinden değil, direkt dlna üzerinden ps3 media server'a ulaşılabildiğinden bahsediyorum.
    W5500 konusunda birkaç üye bu şekilde deneyip olumlu sonuç aldıklarını belirtmişler. Link aşağıda, bir indirip deneyin derim.

http://code.google.com/p/ps3mediaserver/downloads/list
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Hayır ps3 üzerinden değil, direkt dlna üzerinden ps3 media server'a ulaşılabildiğinden bahsediyorum.
    W5500 konusunda birkaç üye bu şekilde deneyip olumlu sonuç aldıklarını belirtmişler. Link aşağıda, bir indirip deneyin derim.

http://code.google.com/p/ps3mediaserver/downloads/list

saol Umutcan, fakat problemi çözdüm. Dediğiniz gibi dlna üzerinden media server' a erişim gerekiyordu. Media Server' da mkv uzantılı dosyayı real time olarak mpeg2 formatına ( Sony LCD desteklediği format ) çevirmesi gerekiyordur. Bunu Wild Media Server diye bir program hallediyor. Wild Media Server' da bir çok ayar mevcut, hatta kendi script' iniz bile girebiliyorsunuz. Fakat ben fazla kurcalamadım zira cok karışık. Default Ayarları ile kullandım ve olumlu sonuc aldım. Fakat sağlam donanım istemekte. 28 GB boyutundaki Full HD filmi oynatıken fps oranında düşme yaşadım, saniyede 20 frame gönderebiliyor. CPU yaklaşık olarak 70 lerde seyrediyor. Aynı filmi P4 işlemcili makinemde oynatınca fps oranını 8 olarak gördüm. Burdan donanımın ii olması gerektiği çıkıyor. Fakat 20 GB boyutundan kücük filmlerde problemsiz bir şekilde türkçe alt yazı destekli bir şekilde izleyebiliyorsunuz.

Programın adresi ise :http://www.wildmediaserver.com/

• "Benim sorunum; sony lcd tv lerin mkv uzantılı dosyaları desteklememeleri."

kim söylmeiş?
    hiçbir program yüklemene gerek yok dostum , ethernet kablosu ile bağla bilgisayarına media player üzerinden açıyor bence senin media playerinin codecleri ile ilgili sorunun var. tek sorun alt yazı desteği yok
  • Madem DLNA sorusu var bende kendi sorumu sorayım, akşam denemesini yapmayı planlıyorum.
    PS3 var, Galaxy S var, Wireless modem var, LCD var.
    PS3 televizyona bağlı.
    Galaxy S ve PS3 wireless ile modeme bağlı.
    Telefondaki DLNA özelliğiyle kablosuz modem üzerinden PS3'te resimlere bakıp televizyonda görüntü alabilir miyim ?

Yani PS3'ün DLNA özelliği sayesinde Galaxy ile televizyonu bağlayabilir miyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar 40EX500 aldım 3 gün önce ve bir de VAIO var evimde.. birisi bana bu ikisini DLNA üzerinden birbirine nasıl bağlayabileceğimi, nelere ihtiyacım olduğunu anlatabilir mi..?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.