Şimdi Ara

Sony Lcd - Xbox ve Media Player'dan HDMI ile Ses-Görüntü Alamama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İki gündür uğraşıyorum sorunu çözemedim
    Sony 46" lcd full hd tv sahibiyim... Buna baglı digiturk plus (hdmi girişli), xbox 360 ve dark media playerim var...
    Sorunum şu... İki gün durup dururken Xbox ve dark-tan hdmi baglantı ile ses ve goruntu alamıyorum... Digiturk plus çalışıyor.
    Kabloları değiştirdim önce sorun gene aynı... Aldım aletleri kadıköye gittim Xbox ve dark media'yı denemek için...
    Orada çalıştı.. Eve geldim taktım Tv-ye sorun hala aynı... digiturk hdmı-dan çalışyır ama Xbox ve Dark çalışmıyor... Bugün gene bi arkadaşa götürdüm Xbox ve Dark'ı bağladım Tvsine arkadaşın . gayet güzel çalıştılar... Eve döndüm benim TV'ye tekrar bağladım. Ama sorun gene aynı. Sadece digiturk 'ten hdmi ile görüntü ve ses alıyorum... Xbox ve DARK'I baglayınca ses ve goruntu yok... Elektro Worlde gidip başka bir HDMI kablo aldım..
    Onunla da denedim sonuç gene aynı.. Sadece digiturk calışıyor...
    İşin özeti Sadece Digiturk çalışıyor ama Xbox ve Dark çalışmıyor...
    Bunun çözümü hakkında bilgi ve fikir sahibi olanlar yardım olursa çok sevinirim arkadaşlar.... Evde dört adet HDMI kablom var.. Hepsiyle denedım sorunu çözemedim.... Yardım olursaız çok teşekkür ederim...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Çalışan digi ile diğer cihazları aynı hdmi girişine mi takıp denedin?
  • Denedim
  • muhtemelen hdmı girişlerinde arıza var.diyeceksinki yepyeni tv de olurmu bu?malesef oluyor benimde arkadaşımın tv sindede aynı şey olmuştu.samsung led tv de hemde.veya bu bağlantılar takılıyken birisinin eli yada kolu sert bir şekilde değdiyse hdmı soketlerini yerinden oynatmış olabilir.
    inan bana çok hassas parçalar hdmı girişleri.

zayıf olmakla birlikte sana bir tavsiyem var.tv nin takılı olduğu prizi değiştirirmisin!sonrada digitürkün bağlı oldğu hdmı girişten çıkartıp çalışmayana tak bakayım nasıl olacak?aklıma başka bir şey gelmiyor!
  • denedim onu da çalışmadı gene..
    Playstaion denedim onunla goruntu ve ses geliyor...

Xbox ve dark'ı takıyorum calışmıyor...

Valla şaşırdım kaldım.....
  • Tv menüsünde ses çıkışı olarak

-tv hoparlörü
    -ses sistemi şeklinde seçenek olması lazım.

Farklı girişlerde farklı seçenekler atanabiliyor diye aklımda kalmış. Eğer böyleyse ve farklı girişlere takıyorsan ses gelende "tv hoparlörü", gelmeyende "ses sistemi" seçili kalmış olabilir diye sormuştum aslında ilk sorumu.

Ama aynı girişe taktın ve cihazın biri ses veriyorken diğeri vermiyorsa bağladığın cihazların ses çıkışını doğru yere ayarlamalısın. Örneğin ps3'te optikten veya hdmi'dan sesi yollayabilirsin. Sen optik seçtin ama tv'nin hoparlöründen hdmi ile sesi alayım diyorsan, ses çıkmayacaktır. Çünkü optik bağlı ses sistemi yok.
  • Sorun hem ses hem görüntü.. ikisi de gelmiyor....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.