Arkadaşlar Sony 40v5500 LCD aldım yeni. Masaüstü bilgisayarıma bağlamak istiyorum. Yani sadece ekran olarak kullanacağım, film izlemek için. Bunun için gittim bağlantı kablosu aldım. Kablonun bir ucu normal kasaya bağlanıyor vidalı bir ucu da HDMI çıkışından LCD ye bağlanıyor. Bağlantıyı yaptım bilgisayarı açtım.Çalışıyor ama LCD, bilgisayarı görmedi.Otomatik görür dedi kurulumu yaparken servis elemanı.Ama görmedi.Manuel olarak giirş yapıldığı görünen Hdmı girişini okeyliyorum yine yok. Kılavuzu okuyorum ama pek bir şey anlamadım.
W5500 ile aynıdır sanırım menüleri ve bağlantı sistemi, ona göre anlatayım. Lcd'ye bağlantı yaptıktan sonra kendin seçmen gerekiyor kumandadan. HDMI 2 portuna bağladıysan mesela, kumandadan HDMI 2 seçeceksin. Güvenlik açısından kablo bağlantı işlemini her iki cihaz da kapalıyken yap. Pc açıkken bağladıysan restart atman gerekir, yoksa tv'yi görüntü özelliklerinde göstermez. Görüntü özelliklerine Sony TV isimli cihaz geldikten sonra sağ tıklayıp iliştirilmiş yap. İsteğe bağlı birincil seçeneğini de seçebilirsin. 1:1 pixel mapping için tv ayarlarından görüntü alanı "Tam piksel" olmalı.