modemden ethernet kablosu çekip televizyona bağladık. bilgisayara p3 media server isimli programı kurduk ve televizyondan bilgisayarımızdaki film dosyalarını görebildik ve açtık. sorunsuz oynattı. ancak bir sorun var.
3d (side by side) filmlerini açınca televizyonun 3d ayarları aktif olmuyor. dolayısıyla 3d filmleri izleyemedim.
nasıl yapılabilir acaba bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
3D iletmesi biraz sıkıntı. Onun için HDMI kablo şart olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: techraven
sony tv ler DTS sesleri de görmüyormuş sanırım. eğer ki ben mkv formatını falan oynatan bir medya player alırsam televizyondan yine ses gelmez mi?
ucuz bi media player tavsiyeniz var mı
Sony'lerde DTS lisansı yok doğrudur. Ancak media player buna yetmeyebilir, DTS lisanslı bir ses sistemi şart olabilir. Media playerı aldıktan sonra bir denersiniz ama TV nin DTS sesleri media player tarafından çözülmüş olsa bile oynatacağını sanmıyorum. Forex R6A fiyatı da kendisi de iyidir.
quote:
Orijinalden alıntı: begumde
quote:
Orijinalden alıntı: techraven
sony tv ler DTS sesleri de görmüyormuş sanırım. eğer ki ben mkv formatını falan oynatan bir medya player alırsam televizyondan yine ses gelmez mi?
ucuz bi media player tavsiyeniz var mı
Güncel Media Playerların bir çoğu DTS sesleri çözüp stereo olarak verebiliyor. Ancak yine de incelemek gerek, ucuz olanlarında belki DTS sıkıntı olabilir.
media player lar 3d filmleri destekliyor mu acaba?
baktım da hiç öyle bi bilgi verilmemiş kutularında
hangi markalar destekliyor 3 boyutlu filmleri?
Media playerların 3D desteği diye birşey olmaz, bu yüzden özelliklerine yazmazlar üreticiler. Eğer playerın HDMI portu v1.3 ve üzeri destekli ise yine v1.3 ve üzeri HDMI kablo ile 3D TV ye bağlanırsan 3D video, film izlersin oyun da oynarsın.