Şimdi Ara

SONY MDR-DS1000 5.1 KULAKLIK ALDIM İNCELEME VE RESİMLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
387
Cevap
0
Favori
32.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun, güle güle kullan.
  • peki başka bir kulaklık takınca decoder e nasıl oluyor sonuç?
  • başka kulaklıkla da iyi oluyosa müzik setini bağlayacam bunu alıp ben... gün doğar o zaman ses sistemi olup optik girişi olmayanlara...
  • gerçek bir 5.1 in performansını beklemiyorum ama gedikgross denen dandik sitede 156 ytl ye var, her karta taksiti var... bu paraya kalite katlanacak... ama bende zaten kulaklık var, sadece decoderi satsalar, şimdi o dandik sony kulaklığa dünya para diyolardır... eğer ekstradan bir özelliği yoksa bence decoderi tek satmalılar... bende philipsin zaten en geniş frekans aralığına sahip kulaklığı var, 48ytl ye almıştım, bas gitar ile kullanıyodum düşünün... düşük frekanslarda en iyisiydi sanırım..

sagooo hadi gazlaa, sipariş vericem :D
  • hayırlı olsun sagorap . ben de bu kulaklıkla ilgileniyorum bi kaç gündür. asıl hayalim eve z5500 almak ama çok uzun bi süre bu ekonomik olarak imkansız gözüküyor . bi yandan ailecek oturup izlediğimiz hd filmleri düşünüyorum bi yandan da geceleri salonda sabahalayarak oyun oynamayı . bu yüzden z5500 ile mdr-ds1000 arasında kaldım . z5500 almak isteyen olursa goldda 690 lira . bir de bu kulaklık setinin incelemelerini okudum . receiver için süper ama birlikte verilen kulaklıklar için berbat diyorlar . diğer bir sitede kulaklık güzel receiver çok da farketmedi diolar . çözemedim ben de . ben 5.1 etkisinin nasıl verildiğini merak ediyorum . sagorap inşallah denersin de bi yazarsın sonuçlarını . şu anda kırmızı beyaz kabloyla bizim eski 5.1 sisteme bağlıyorum . anlayacağınız iyi değil ama idare ediyor . çok fazla fark edecek mi bu kulaklık ? dediğim gibi z5500 biraz daha hayal duruyo ama belki bu kulaklık için para biriktirip alabilirim . sizin tavsiyeniz ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merenk -- 20 Şubat 2008; 12:30:36 >

• ya ben anlamadım ki neden bu kulaklığa kötü diyolar dandik diyolar.. yani bende birsürü ses kötü dandik kulaklık gördüm ama buna dandik demek vicdansızlık olur
  • hayırlı olsun süper seçim..

zaten kulaklıkla müzik dinlemek sineme izlemek süper oluo yau tek kötü tarafı olabilir o da kulakların terlemesi :D
  • benim alıcağm model bu...aslında pıonerr in daha ii modelleri var ama Türkiye de bulmak zor
  • sagorap

Kulaklığın hayırlı olsun çok güzel yakışmış ps3'e;

Sana bir test yapmanı isteyecem sony nın senin kullanıdığın kulaklık yerine her hangi bir sony tipi 5 10 ytl lik bir kulaklık tak ve 5+1 nasıl geliyor onu kontrol et yani senin kulaklığın bir becerisi varmı bu konuda o na bir bak.Çok merak ediyorum adamlar sesi optikten almış 2 kanal olarak kulaklığa veriyor dekodere hafif bir effect verdirip milleti 5+1 diye kandırıyorlar gibime geliyor.Bana göre dekoderin yaptığı şu ses kartlarında olurya effectlerden Bathroom, studio gibi sesi 5+1 gibi hissettirir işte aynı öyle ama gene ben yanılmayı isterdim çünkü kulaklıkları severim

• Bende böyle bi kulaklık arıyorum ama bu alet Xbox'a vede Maudio PCI ses kartıma sorunsuz takılırmı. Xbox360 dada bu kaliteyi alabilirmiyim.. bi şeyler söylerseniz bende bu gün siparişi vericem. Yardımınızı bekliyorum dostlar.
  • dekoder i halledeyim de bi kaç ay içinde daha saglam bişey alırım umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LimonKolonyasi -- 20 Şubat 2008; 16:03:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

sagorap

Sana bir test yapmanı isteyecem sony nın senin kullanıdığın kulaklık yerine her hangi bir sony tipi 5 10 ytl lik bir kulaklık tak ve 5+1 nasıl geliyor onu kontrol et yani senin kulaklığın bir becerisi varmı bu konuda o na bir bak.Çok merak ediyorum adamlar sesi optikten almış 2 kanal olarak kulaklığa veriyor dekodere hafif bir effect verdirip milleti 5+1 diye kandırıyorlar gibime geliyor.Bana göre dekoderin yaptığı şu ses kartlarında olurya effectlerden Bathroom, studio gibi sesi 5+1 gibi hissettirir işte aynı öyle ama gene ben yanılmayı isterdim çünkü kulaklıkları severim

işte bunun yanlış olacağı fikrindeyim.çünkü kulaklığın iç kısmına bakarsanız içindeki kabin gibi kısmın kapağı kulaklarınızın aşağı kısmına bakacak şekilde eğimli yapıldığını görürsünüz.içindeki hoparlörün eğik açıyla kulaklarımıza gelmesi ve sanal surround hissini yapması bu şekilde gerçekleşiyor sanırım. ama basit bir kulaklığın yani outdoor dediğimiz küçük kulaklıklar bu surroundu sanal dahi olsa veremez dekodere taktığınızda.

çalışma prensibi dekoderin çözüp gönderdiği sinyalleri kulaklık içindeki işlemci mekanizmayla tanıyarak sesi çevresel etki yayarak iletiyor olmasıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: ridvan1903

sagorap

Sanal surround uygulamasında, sanal 5.1 etkisini ses işlemcisi yaratıyor. Ancak dekoder ile kullandığınız kulaklık ne kadar kaliteli ise duyacağınız ses, dolayısıyla da 5.1 etkisi o kadar iyi olacaktır. Söz konusu setin kulaklığının sanal 5.1 olayına ayrıca bir etkisi olduğunu zannetmiyorum. Zaten bu setin kulaklığı tek olarak da yani dekoderden ayrı olarak da satılıyor.

Bence 5.1 uygulamalarında kulaklık kullanımı ile karşılaştırılması gereken 3 ayrı seçenek var:

1) Z-5500 tarzı bir işlemcinin, normal stereo çıkış veren kulaklık girişine bağlanmış kaliteli bir kulaklık ile sonuç. Yani kaliteli stereo çıkış + kaliteli stereo kulaklık. (Ben galiba bunu seçeceğim)

2) MDR-DS1000 setinin ses işlemcisi olan DP-1000 tarzı bir sanal 5.1 ses işlemcisi ile paketten çıkan MDR-XD100 (MDR-XD050) tarzı vasat bir stereo kulaklık ile sonuç. Yani kaliteli sanal 5.1 çıkış + vasat kulaklık.

3) MDR-DS1000 setinin ses işlemcisi olan DP-1000 tarzı bir sanal 5.1 ses işlemcisi ile üst düzey bir stereo kulaklık ile sonuç. (Z-5500'ün kulaklık çıkışı olduğunu öğrenmeden önce bunu seçecektim)

Aslında bir de doğrudan 5.1 kulaklık seçenekleri var ama bunlar genelde uzakdoğu yapımı belli bir kalitenin altındaki ürünler oluyorlar ve konu hakkında bilgili kişiler tarafından pek tavsiye edilmiyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: expander_

Bende böyle bi kulaklık arıyorum ama bu alet Xbox'a vede Maudio PCI ses kartıma sorunsuz takılırmı. Xbox360 dada bu kaliteyi alabilirmiyim.. bi şeyler söylerseniz bende bu gün siparişi vericem. Yardımınızı bekliyorum dostlar.

Öncelikle Sagorap hayırlı olsun güle güle kullan. Daha sonra da eger X360 da optik cıkıs varsa ordan baglayabilirsin. Ama ses kartının optik cıkısı var mı ya da ses kartından analog 5+1 cıkıs olsa bile bu setin receiverı'nda analog 5+1 giriş var mı o önemli
  • Sagorap dostum ,şimdi bu kulaklıgı alsam cod4 te adamın biri saat 4 yönünde ateş etse, nereden attıgını anlayabilcekmiyim.Bi denermisinCiddiyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: psychomantis

quote:

Orjinalden alıntı: expander_

Bende böyle bi kulaklık arıyorum ama bu alet Xbox'a vede Maudio PCI ses kartıma sorunsuz takılırmı. Xbox360 dada bu kaliteyi alabilirmiyim.. bi şeyler söylerseniz bende bu gün siparişi vericem. Yardımınızı bekliyorum dostlar.

Öncelikle Sagorap hayırlı olsun güle güle kullan. Daha sonra da eger X360 da optik cıkıs varsa ordan baglayabilirsin. Ama ses kartının optik cıkısı var mı ya da ses kartından analog 5+1 cıkıs olsa bile bu setin receiverı'nda analog 5+1 giriş var mı o önemli

Malesef analog 5+1 giriş yok. Optik girişten başka sadece stereo bir giriş var gibi görünüyor.

SONY MDR-DS1000 5.1 KULAKLIK ALDIM İNCELEME VE RESİMLER

• @:::LOSTPLANET:::
    @@coyote

Arkadaşlara teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerini ortadan kaldırdıkları için.

quote:

:::LOSTPLANET:::
    çalışma prensibi dekoderin çözüp gönderdiği sinyalleri kulaklık içindeki işlemci mekanizmayla tanıyarak sesi çevresel etki yayarak iletiyor olmasıdır

Sorumun cevabı buydu

Demek oluyorki dekoder kadar kulaklığında çözebilme kabiliyetinin iyi olması gerekiyormuş.
  • çok güzel sagorap ellerine sağlık. bende bir ses sistemi düşünüyorum da PS3 iyice maliyetli olmaya başladı. ama yapacak birşey de yok gibi :)
  • Hepiniz çok sağolun arkadaslar ben son derece memnunum analog sesten cok daha iyi ses alınıyor bu setle.Marifet dekoderde bunu hesap etmek lazım yani yakın zamanda kulaklık değiştirmek isteyenler olursa sorun olmaz ben uzun süre kullanıcam orası belli ayrıca bugün O-Ğ-U-Z-H-A-N arkadasım da kullandı ki herşeyi kolay kolay beğenmez o bile cok begendi bu seti..

işin özeti benim gibi sürekli ses sistemi taşıyamicaklar ve fazla miktarda para ayıramayanlar için çok çok çok kullanışLı bir ürün...Yalnız uyarmadı demeyin 3Metre kablo ayağa takılıyor
  • güle güle kullan kaan kulak zarına dikkat et
    yalnız şu kablo olaylarını hiç sevmiyorum herhangi bir kablo olayı olduğunda takmak çıkarmak o kadar ağırıma gidiyor ki anlatamam kablo olayları ortadan kalksa elektronik olayına saldıracağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SİNANKAAN -- 20 Şubat 2008; 21:12:07 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.