Z5500 mü ds1000 mi diye sorarsam ne cevap verirsiniz. pratiklik ve ses kalitesi açısından değerlendirme yapabilir miyiz ?
Yalnız kafama birşey takıldı. Bu seslerden birçok örnek dinledim. 10-15 tane kadar. Hepsinde de ses, sağ-sol ve arkadan geliyor. Ama hiç önden gelmiyor. En fazla tam sağa veya sola geçiyor ama ön tarafa hiç geçmiyor. Şimdi bu sony nin oyun esnasında 5.1 sesi eş zamanlı olarak 2ch stereo(virtual surround) a çevirdiğini düşünüyoruz ya(ki öyle zaten), tıpkı bu örnek seslerde olduğu gibi hep arkadan mış gibi gelmesin sesler? Yani önden bariz geliyor mu mesela cod 4 te?
Bu arada alan arkadaşlara hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanırsınız inşallah. Bence güncel oyunların içinde 5.1 i rahatça hissettiren oyunların başında uncharted, cod4 ve burnout geliyor. Acaba bu oyunlarda dikkatlice dinler misiniz, önden gelmesi gereken sesler bariz geliyor mu?
Bu holophonic sesler kadar güzel yansıtabiliyorsa oyunda, kesinlikle ben de almak istiyorum. Ama denemeden emin olamıyorum işte. Ah bir dinleme imkanım olsa keşke. Bir defa bu sesin yanında 5.1 hoparlör seti resmen halt ediyor. Tamam 5.1 de de rahatça anlayabiliyorum arkadan çıkan ses noktasını ama yakınlık uzaklık olayını kestirmek çok zor. Halbu ki şu berber dükkanında konuşan adamın o anki yerini metre hesabı ya da elimle koymuş gibi gösterebilirim o anda. Hele ki kulağına fısıldama olayı varya, işte bu hoparlör setinde asla alınamayacak bir his ve de zevk. Satın alan arkadaşlara tekrar hayırlı olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: mustafa982 Şu berber olayında kafaya poşet geçiriyor ya, bir de ansızın kulağına fısıldıyor ya, koptum ya. Linkleri aşağıda; http://r-1.ch/VB1.mp3 (Sanal berber dükkanı) http://www.holophonic.ch/archivio/testaudio/Cereni%20-%20Holophonic.mp3 (Kibrit kutusu)
quote:
Orjinalden alıntı: mustafa982
Yalnız kafama birşey takıldı. Bu seslerden birçok örnek dinledim. 10-15 tane kadar. Hepsinde de ses, sağ-sol ve arkadan geliyor. Ama hiç önden gelmiyor. En fazla tam sağa veya sola geçiyor ama ön tarafa hiç geçmiyor. Şimdi bu sony nin oyun esnasında 5.1 sesi eş zamanlı olarak 2ch stereo(virtual surround) a çevirdiğini düşünüyoruz ya(ki öyle zaten), tıpkı bu örnek seslerde olduğu gibi hep arkadan mış gibi gelmesin sesler? Yani önden bariz geliyor mu mesela cod 4 te?
Bu arada alan arkadaşlara hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanırsınız inşallah. Bence güncel oyunların içinde 5.1 i rahatça hissettiren oyunların başında uncharted, cod4 ve burnout geliyor. Acaba bu oyunlarda dikkatlice dinler misiniz, önden gelmesi gereken sesler bariz geliyor mu?
Bu holophonic sesler kadar güzel yansıtabiliyorsa oyunda, kesinlikle ben de almak istiyorum. Ama denemeden emin olamıyorum işte. Ah bir dinleme imkanım olsa keşke. Bir defa bu sesin yanında 5.1 hoparlör seti resmen halt ediyor. Tamam 5.1 de de rahatça anlayabiliyorum arkadan çıkan ses noktasını ama yakınlık uzaklık olayını kestirmek çok zor. Halbu ki şu berber dükkanında konuşan adamın o anki yerini metre hesabı ya da elimle koymuş gibi gösterebilirim o anda. Hele ki kulağına fısıldama olayı varya, işte bu hoparlör setinde asla alınamayacak bir his ve de zevk. Satın alan arkadaşlara tekrar hayırlı olsun.
Mustafa holophonic kadar bariz, yani senin deyiminle "nokta" ile gösterebieceğin kadar süper değil. Bunun olması için bence oyun içinde bu holophonic tekniği(ya da artık her neyse) kullanılması gerekir. Sana şunu söyleyeyim. Ben COD4 oynarken Philips marka bir kulaklık kullanıyordum. Neticede normal 2 yönlü bir hoparlörden çok daha iyi sonuç alıyordum tabiki. Yani yakınımda olan bir düşmanı hissedebiliyordum fakat DS1000 aldıktan soınra mesela dün akşamki oyunlarda düşmanını sağda olduğunu ayak seslerinden anlıyorum fakat sağ tarafta bana ne kadar yakın olduğunu çok daha iyi hissediyorum. Bir de sesin önden gelişi ile ilgili sormuşsun. Örnek vereyim, COD4'de 2 katlı bir eve tahta merdivenlerden çıkan birini merdivenin altındayken sanki önünde çıkıyormuş gibi hissedebiliyorsun. Yani ön tarafta ve yukarı doğru çıkan birini rahatça anlayabiliyorsun. Başka örnekler de verilebilir ama hiç dikkat etmedim açıkçası önden sesin nasıl geldiğine. Sadece aklıma merdiven olayı gerdi sen deyince. Kullanan diğer arkadaşlardan da yorumları alalım tabiki.
Neticede şunu söyleyebilirim. Genelde oyunları kulaklıkla oynayan biri olarak, normal stereo kulaklık ile bunun arasında çok büyük farklılık var. Holophonic örnekler ayrı bir teknoloji ile yapılmış sanırım ama Dolby Digital sistemi ile oyunlarda yön tayinini çok başarılı bir şekilde yapabiliyorsunuz.
ben ps2 yi creative audigy ses kartından optik girerek kullanmıştım ,şok olmuştum , ps2 gibi bir alette bile ne ses var demiştim. kulaklık iyi sesi en ucuza almanın tek yolu. ses iyi olunca surround olmasada genede iyi performans veriyor.
goldenshoot
bi önceki sayfadan gördüğüm kadarıyla nezlesin burun spreyi duruyor masanın üstünde
bi de sanırım benim gibi iktisatçısın. ben 4.sınıftayım bu dönem denetim dersi alıyorum bakalım nasıl olcak garip bir ders.internetten gerekli dökümanları ders notlarını araştırıyorum bikaç bişey buldum.
sen mezunsun sanırım smmm gördüm orda. yakında ben de cebelleşiyor olucam onlarla.kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::
goldenshoot
bi önceki sayfadan gördüğüm kadarıyla nezlesin burun spreyi duruyor masanın üstünde
bi de sanırım benim gibi iktisatçısın. ben 4.sınıftayım bu dönem denetim dersi alıyorum bakalım nasıl olcak garip bir ders.internetten gerekli dökümanları ders notlarını araştırıyorum bikaç bişey buldum.
sen mezunsun sanırım smmm gördüm orda. yakında ben de cebelleşiyor olucam onlarla.kolay gelsin.
dostum dikkatine hayran kaldim. o grip tupunde kolonya var grip degilim ama tesekkur ederim yine de :) evet tahmin ettigin gibi mezunum ve 8 martta smmm baslama sinavim var. bir an once bitir okulu da sinava gir cunku gittikce agirlastiriyorlar sinavi haberin olsun. gorusmek uzere.
quote:
Orjinalden alıntı: _PainKilleR_
sony distribütörlük vericek yakında sagorap'e.
kabul ederimm valla hemen
ya dün geldi cihaz ve denedim biraz... bana öyle matah bir şey gibi gelmedi. yani evet çok daha fazla ses duyuyorum, normal çıkış neredeyse yarısını traşlıyormuş seslerin... 5.1 namına pek bir şey göremedim.
bir kaç dolby demosu falan denedim, sonra dts demosunda ses çıkmadı.. neblim dvd filmler de o kadar iyi değil... yani home theater ile karşılaştırılamaz bence...
Bu kulaklığı X360 da optik kablo ile kullanmanın yolu varmı? yani giriş yoksa bile ekstra bi aparatla falan mümkünmü acaba?
Ben de Berhan gibi düşünüyorum,
Yaklaşık 10 gündür kulanıyorum, kesinlikle çok güzel bir kulaklık , eski kulaklıga el süremem artık, üstelik rahat ama hometheater ile kesinlikle karşılaşırmayın, o beklentiniz olmasın...
Oyunları cinema modunda oynayınca kulağımızın zarı patlıyor yalnız, güzel ama o kadar da değil...
quote:
Orjinalden alıntı: ARTAGON99
Bu kulaklığı X360 da optik kablo ile kullanmanın yolu varmı? yani giriş yoksa bile ekstra bi aparatla falan mümkünmü acaba?
forumdan cyrax aldı bu kulaklıktan hatta önce xbox360da sonra ps3de ve daha sonra pc de denicekmiş cezam bitsin diyor gerekli bilgileri verir forumda saygılar dilerim.
Piyasada 160-170 YTL civarlarında bulunabiliyor ama az önce Kadıköy Sony'yi aradım adamlar 190 YTL fiyat çektiler. Yuhh!!!
Dostum alalı çok oldu hatta yukarıda yazdım ama yine de teşekkürler
Bu kulaklığı bende aldım. (MorFare'den - 160 YTL)
Kulaklığı öncelikle XBOX360'da COD4 ve GEOW oyunları ile denedim ve olumlu sonuç aldım daha sonra sırayla PS3'de ve PC'de denedim (anakartımda optik çıkış var) bunlarda da olumlu sonuç aldım. Ama kulaklıkla 1.5 saate yakın son ses oyun oynadığım için kulaklarım ağrıdı biraz ama yarım saate birşeyim kalmadı. Bu kulaklığı alacak olanlar hiç düşünmeden alsın super bir ürün kesinlikle...
Peki diğelim ki 2miz co-op oynuyoruz üzerindeki 2 kulaklık girişindende aynı ses mi geliyor yoksa 1. kulaklık 1. oyncaya göre 2. kulaklıkta 2. oyuncuya göre mi ses çıkartıyor sadece merak etteim yazın benim yiğenlerle oynayacağım da şimdi beğenmemezlik yapmasınlar sonra
Bu kulaklıkta hiç CO-OP oyun denemedim çünkü CO-OP oyun oynayacaksam arkadaşımla aynı anda sesli konuşuyoruz bu yüzden XBOX360'ın kendi kulaklığını kullanıyorum ama bu kulaklık gerçekten çok iyi cidden, oyunlarda 5.1 deneyimini ve kalitesini yaşatıyor kullanıcıya.
İki kulaklık olayına gelirsek sen ne oynuyorsan diğer çıkışa bağlı kulaklıktanda senin duyduğun ses gelir herhalde tam emin değilim ama birazdan istersen denerim senin için...
Denersen çok memnun olurum tabi eğer kişisel bir işin varsa seni böyle birşeyle uğraştırmayayım tşkr