Şimdi Ara

Sony MDR-HW700DS DTS-HD TrueHD Wireless 3D 4K 9.1ch Kulaklık (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.874
Cevap
46
Favori
84.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufanacay -- 7 Eylül 2022; 21:17:39 >
  • (bilgilendirme)

Bende kulaklıgı 3 yıldan fazla oldu alalı. Son zamanlarda aksiyon sahnelerinde seste cazırtı ve kesilmeler oluyordu. Anten ayarları var 2.4 ghz ve 5ghz onlarla oynuyordum fakat bir duzelme olmayınca pilleri değiştirmeye karar verdim. ( Kulaklık tam sarj ile 5 saatten fazla gidiyordu.)

bugun pili değiştirdim sorun duzelti. Şimdi taktıgım pil kaç saat sarjı gidicek onu merak ediyorum. orjinal pil 3.7 960 mah . ben orjinal pil kulanmadım .850 mah pil kulandım fakat marka kaliteli tatu marka .

• tufanacay T kullanıcısına yanıt

ne kadara mal oldu ve pili nereden temin ettiniz

• Buyukbaba kullanıcısına yanıt

bunu anlamamın bir yolu varmı ki

• Ben kendim yaptım montajı pil içinde dronda kuladıgım 4s 850 mah pil vardı. pilin 1 hucresini soktum. kulaklıya montajını yaptım.

• tufanacay T kullanıcısına yanıt
    Video fotoğraf çektiniz mi? İlerisi için belki lazım olur...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kerim35 kullanıcısına yanıt

Bluetooth baglantıları da dahil, kulakliginki disinda hicbir kablosuz baglantinin bulunmadigindan emin oldugun bir ortamda denedigin de anlayabilirsin ancak.

• Selamlar,

Kulaklığı 2 gün önce 2.el bulup satın aldım. Gerçekten güzel kulaklık, ses sistemi olmayan biri olarak beni oldukça tatmin etti. Konunun tamamını okudum ancak yine de bilgisizliğimden dolayı cevabını bulamadığım sorular var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Samsung q95t, apple tv 4k, ps5 ve philips hue kullanıyorum. Bağlantı şeklim şu şekilde: Kulaklığın decoderi tv'nin eArc girişine bağlı. apple tv 4k hue'ya, hue tv'ye ve ps5 direkt tv'deki oyun hdmi girişine 120 hz için.

1. Bağlantı şeklini değiştirip apple tv'yi direkt kulaklığın decoderine bağladımda daha iyi ses alıyorum.(Disney'de atmos filmde denedim.) Psikolojik mi diye tekrar tekrar denedim ancak bariz bir şekilde apple tv'yi hue üzerinden tv'ye bağlamama kıyasla daha iyi ses alıyorum. Sebebini anlayamadım.
    2. Tv Dolby Atmos, DTS gibi kayıpsız formatları desteklemiyor. Ancak eArc'tan pass through edebiliyor. Tv'nin ayarlarında eArc'tan bağlı cihaz için atmos uyumluluğu ayarı açık durumda. Bu durumda benim bağlantı şeklimde bir kayıp yaşıyor muyum?
    3. Tv'nin ayarlarında dijital çıkış ses biçimi olarak 3 seçenek var. PCM, Otomatik ve Doğrudan olmak üzere. Hangisini seçmeliyim?
    4. Bu cihaz hdmi 1.4 ancak ben ps5'i direkt tv'ye takıyorum zaten, cihaz eArc'tan bağlı. 4k 60hz almamda bir sorun olur mu bu şekilde? Ya da seste bir kaybım söz konusu mu?
    5. ps5'te ses ayarlarından ses formatını doğrusal pcm'den dolby ya da atmos seçince decoder'in multi channel ışığı yanıyor.(Doğrusal pcm'de 2 ch ışığı yanıyor.) Eğer bu ayarlar doğruysa dolby mi seçmeliyim atmos mu? Bir de doğrusal pcm'de de multi channel olması gerekmez mi bir şey mi kaçırıyorum?
    6. Kendi indirdiğim filmleri atmos izlemek için hdd'yi direkt tv'ye takarsam atmos alamayacağım desteklemediğinden dolayı. Ancak Zidoo gibi bir media player alsam atmos alabilir miyim? Bir de onun bağlantısını ne şekilde yapmalıyım tv'ye mi bağlamalıyım yoksa kulaklığın decoder'ine mi acaba?
    7. Son olarak kulaklığın ayarlarında dual mono kısmı main mi main/sub mı olmalı acaba?

Bu arada ilk dediğim bağlantı şeklinde görüntü oynarken kulaklığın ayarlarına giremiyorum kaynak farklı olduğu için. Tv'den kulaklığın bağlı olduğu kaynağa gittiğimde ise görüntü oynamadığı için ayarlarda sesin özelliklerini göremiyorum ses çalmadığı için :)

Çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanfb -- 18 Eylül 2022; 3:4:30 >

• Zaten bu şekilde bağlamanız lazım yani tüm aletler tvye e-arc üzerinden sadece ses hw700ds'ye

atmos uyumluluğu açık olacak doğrusal pcm tvden tvye değişir bazısı Multi channel gönderir bazısı 2.0 samsung demek ki bu şekilde çözüyor ama pcm göndermemeniz lazım zaten multi bile olsa atmos kaybolur

eğer varsa passtrough (doğrudan dediginiz) olmalı samsung ses çıkışı yoksa auto ya da dolby digital olmalı

ses değişimlerinin nedeni atmos sesin diğer kanallara dağıtımı nedeniyle yani apple tvyi doğrudan decodera bağlayınca decoderda atmos yok deyip sesi 5.1 yapmasından dolayı olur yani aynı sesi tv üzerinden alabilmek için açmanız lazım sesi kulaklıktan

bir baska ihtimal de philips hue kaynaklı olabilir deneyimim yok ama sesi passtrough yapamıyor olabilir hue

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler sureklı bağlantı kopması ve sesin kesilmesi şikayeti ile cihazı servise verdim. iki kulaklığın da bataryası bitmiş dediler. ancak yuzde yuz duzelır garantısı vermediler. işçilik batarya fiyatı toplam maliyet 2500 tl oldu sony serviste bilginiz olsun. bataryalar daha gelmedi 3 hafta dediler marstan geliyor sanırım. urun servisten gelince guncelleme yazarım. neredeyse bır kulaklık parasına mal oldu. sungerleri de sıfırlayayım dedim bir kulaklık için 1000tl artı kdv istediler. olacak iş değil.

• Gunaydın

.

kulaklıgı kulanarak 4k yayında 120 hz alabilmemiz munkum mu. ben bolucu olarak vertex kullanıyorum. eski tv 4k yayında 60 hz destekliyordu. hiç bir sorun yoktu.

hdfury.com | connect and fix everything in hdmı
    Vertex 4K60 4:4:4 600MHz | HDFury.com | Connect and Fix everything in HDMI
    https://hdfury.com/product/vertex-4k60-444-600mhz/

yeni tv aldım LG c2 4k yayında 120 hz destekliyor. Earc var) xbox series x te goruntu ayarlarında tv 4k 120 hz desteklemiyor diye uyarı veriyor.. 60 hz destekliyor yazısı çıkıyor. xbox direk tv baglayınca 120 hz destekliyor yazıyor. sanırım vertex ilgili bir sorun. vertex 2 saat ayarlarınla ugrastım olmadı. forumda onerilen splinter vardı ondada 4k 60 hz destekli yazıyor.

ben kulaklıgı kulanarak 4k yayında 120 hz almak için nasıl bir parca kulanmam gerek. yada vertexle bu işi çözebiliyormuyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufanacay -- 12 Ekim 2022; 8:37:56 >

• vertex 4k 120 hz 4.2.0 ve 8 bit destekler yani bu şu demek ben aslında 4k bir bölücüyüm maximum bant genişliğim 18gbps hadi kastırsam 4k 120hz 8.2.0 ve 8 bit gönderebilirim bu yaklaşık bant genişliğinin tamamını doldurur 17.8 filan benim bildiğim yani xboxun çıkışını bu hale getirmen lazım bu durumda görüntü hdr veya dolby vision olamaz hdmi kablonu değiştirerek dene misal paugge 2.1 al bir dene

muhtemelen xbox 10 bit çıkış veriyordur o yüzden tvye bağlayınca görüntü alabiliyorsundur manuel 8 bite düşüyorsa vermesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 12 Ekim 2022; 17:24:24 >
  • kerim35 kullanıcısına yanıt

İnanılmaz fiyatlar. Benim pil bitse çöpe atarım bu durumda.

• theraptorx kullanıcısına yanıt
    Dekoderi alırım 😃😃😃

• Alafosra kullanıcısına yanıt

ben Schneider elektrik serviste calışıyorum. servisler gerçekten çok pahalı .pili ben kendim değiştirdim maliyeti 200 tl tuttu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufanacay -- 12 Ekim 2022; 17:58:46 >
  • Pili nereden aldın? 200 liraya aldıysan bedavaya almışsın. Orijinal değil sanırım. Modeli nedir? Verimi nasıl? Değişimi nasıl yaptın?

• değişim youtube var.ordan izleyerek yaptım.pil birebir aynısı değii. taktiğim marka tatu marka. dronda kulandıgım 4s 850 mah pili parcaladım.1s pili kulaklıga taktim.enaz sony kadar kaliteli. 1 aydır kulanıyorum değişim yapalı 1 ay oldu. hiç sorun yaşamadım.

bir gercek de var. yaparken kulaklığı bozabilirdim. çöp olabilirdi.tek pil için 1250 tl vermekmi yoksa kendin yaparken kulaklıgı bozmak mı. ben kendim yapmayı sectim.

verimi nasıl diye sormussun kulaklıgı ilk aldıgım gun gibi . gayet iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufanacay -- 12 Ekim 2022; 18:30:6 >
  • bozmazsin yahu elektrikçi isen

biz ne yapalım ben vergiciyim nasıl takayım pilleri bile aldım aliexpressten muhtemelen ölmüşlerdir takmadık diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 12 Ekim 2022; 18:53:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alafosra kullanıcısına yanıt

Kısmet  

• sadays S kullanıcısına yanıt

merhaba size yazdıgın soruyu vertex yazmıştim aşagıdaki cevap gelmiş. başka çihaz onermişler çok pahalı 528 dolar :(

Hi there Tufan

You will need the vrroom to send 4k@120hz if the colorspace is more then 4:2:0 8 bit. As the vertex supports the limits of TMDS. Which is 18Gbps.

Most 4k @120hz signals require between 32-40 Gbps for gaming which is double what the vertex supports.

Any 4k gaming at 120hz will require the hdfury vrroom.

It is available from

https://www.hdfury.com/product/8k-vrroom-40gbps//

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.