Şimdi Ara

SONY MHC-RG595 müzik seti hakkında yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
13.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar yeni bir pc aldım ve yanına odamda güzel müzik dinlemek için ses sistemi düşünüyorum genel vardığım bir kanı oda müzik gerçekden hi-fi setlerden dinleniyor ben öyle düşünüyorum ev sinemam var ama nedense hi-fi setlerden aldığım tadı onlardan alamıyorum hatta teknosa bayisinde bir cd'yi bikaç ev sinemasına taktım ve aynı cd'yi MHC-RG595'in (3*180w) bir alt modeli olan MHC-RG495 (3*155w) modeline taktım ama nedense hi-fi setden aldığım tadı alamadım mhc-rg495'de öyle muazzam bir set değil hatta sesini çok fazla beğenmedim belki 3*155w olmasımı bana az geldi onun için 3*180w olan mhc-rg595 modelini düşünüyorum fiyatı 650ytl ürün hakkında detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim nasıl bir cihazdır hiç dinleme şansım olmadı dinleyen veya kullanan varmı..?? 6 yollu Çift Hibrit Woofer gibi özellikleri var bunlar nedir..??

http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=MHC-RG595&productsku=MHCRG595.CEL&site=odw_tr_TR&pageType=TechnicalSpecs&imageType=Main&category=HFS+CD+Music+System#tab

• Hocam sizinde sony müiksetlerine zaafınız var galiba.Sony başlığındada görüyorum sık sık.Bnece buna 600 lira vereceğinize ikinci el temiz birşey almaya çalışın.Daha iyi ses veren daha güzel makineler bulabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/acil_satilik_sony_muzik_setiWQQaXQQ4501739WQQpXQQdisplayitem?

• quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

Hocam sizinde sony müiksetlerine zaafınız var galiba.Sony başlığındada görüyorum sık sık.Bnece buna 600 lira vereceğinize ikinci el temiz birşey almaya çalışın.Daha iyi ses veren daha güzel makineler bulabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/acil_satilik_sony_muzik_setiWQQaXQQ4501739WQQpXQQdisplayitem?

2.elde sadece sıfırsa para veririm 2.el eşyaya para vermem dostum önerin için çok sağol ama kaç tane telefon değiştim sadece hayatımda ilk aldım telefon 2.eldi 2.el telefona bile para vermem hele sete hi vermem..

ya şimdi yeni pc aldık eve güzel birde ses sistemi olsun istiyorum dandik dandik markalara dünyanın parasını istiyorlar geçen biri sinema sistemi aldı 300ytl verdi premier galiba ya verilirmi okadar para onlara..

• quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

quote:

Hocam sizinde sony müiksetlerine zaafınız var galiba.Sony başlığındada görüyorum sık sık.Bnece buna 600 lira vereceğinize ikinci el temiz birşey almaya çalışın.Daha iyi ses veren daha güzel makineler bulabilirsiniz.

2.elde sadece sıfırsa para veririm 2.el eşyaya para vermem dostum önerin için çok sağol ama kaç tane telefon değiştim sadece hayatımda ilk aldım telefon 2.eldi 2.el telefona bile para vermem hele sete hi vermem..

ya şimdi yeni pc aldık eve güzel birde ses sistemi olsun istiyorum dandik dandik markalara dünyanın parasını istiyorlar geçen biri sinema sistemi aldı 300ytl verdi premier galiba ya verilirmi okadar para onlara..

aynen kardeşim SANA KATILIYORUM ikinci el ekran kartı değil ram bile almam ki beleş verseler kullanmam o konularda çok titizim kendim de elektronikçi olduğum için ikinci elde her ne kadar az kullanırsan kullan her şeyin kalitesi DÜŞÜYOR

• quote:

Orjinalden alıntı: mtelektro

quote:

quote:

aynen kardeşim SANA KATILIYORUM ikinci el ekran kartı değil ram bile almam ki beleş verseler kullanmam o konularda çok titizim kendim de elektronikçi olduğum için ikinci elde her ne kadar az kullanırsan kullan her şeyin kalitesi DÜŞÜYOR

evet benim olsun kafam rahat olsun 2.el oldumu sıkıntı oluyor içime sinmiyor bu set 650ytl belki 650ytl 2.el çok daha iyi alabilirim ama o kağıtları açmanın düğmeye ilk kez basmanın zevkide başka hani bazen 2.elde oluyor bazı setler yurt dışından geliyor sıfır kutusunda oluyor tamam o olur ama kullanılmış elektronik cihaza asla para vermem..

• quote:

quote:

Anlıyorum.Volkan hocam zaten Tr de bundan daha iyi bir set şu an için yok.Bu paraya daha iyisini sıfır olarak bulamayacağınız için ee ne diyelim hayırlı olsun

• quote:

Anlıyorum.Volkan hocam zaten Tr de bundan daha iyi bir set şu an için yok.Bu paraya daha iyisini sıfır olarak bulamayacağınız için ee ne diyelim hayırlı olsun

evet baktım birçok siteye 2*180w+180w sunwoofer olan başka set yok fakat içime sinmeyen yanı sony bayisinde bunun bir alt modeli olan 2*155w+155w subwoofer olan modelini baktım sesi çok hoşuma gitmedi vede kolonların arkasını çevirdim sunta gibi çok ucuz bir ahşap gibi madde ile yapılmış yakıştıramadım sony gibi bir markaya..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haklısınız da 2. el almadan bu eski efsane sonylere ulaşamazsın. bu setlerdeki bas+tiz hiç bir müzik setinde yok. z5500 dinlediysen emin ol ondan bile daha şiddetli hissedeceksin içinde bası. illede 2. el almam diyorsun anladığım kadarıyla. o zaman o seti al bencede
  • quote:

z5500 dinlediysen emin ol ondan bile daha şiddetli hissedeceksin içinde bası.

Yapmayın yaw lütfen z5500 le bu tip aletleri kıyaslamayın, sony lbt serisi, philipsin eski wOOx lu süper bass reflexli high power serileri vs bunların yanında z5500 anca oyuncak kalır. Bu setlerin bassını anca dinleyen bilir müthiştir, hele bir lbt-100 vardı.. Birde sharp monster vardı oda harikaydı artık Türkiyeye bu tarz iyi cihazlar gelmiyor..

MHC serisi LBTlerin alt serisi ama artık Türkiyeye lbtler gelmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JakX

quote:

z5500 dinlediysen emin ol ondan bile daha şiddetli hissedeceksin içinde bası.

Yapmayın yaw lütfen z5500 le bu tip aletleri kıyaslamayın, sony lbt serisi, philipsin eski wOOx lu süper bass reflexli high power serileri vs bunların yanında z5500 anca oyuncak kalır. Bu setlerin bassını anca dinleyen bilir müthiştir, hele bir lbt-100 vardı.. Birde sharp monster vardı oda harikaydı artık Türkiyeye bu tarz iyi cihazlar gelmiyor..

MHC serisi LBTlerin alt serisi ama artık Türkiyeye lbtler gelmiyor.

hocam seni anlıyorum çıkardığı basın ne derece şiddetli olduğunu anlatabilmek için belirttim yoksa bende bilirim müzik seti ile bir multimedia hoparlörün kıyaslanamacağını. sharpın o monster serisi müzik setini unutamam 2 tane 25cmlik wooferlı müzik seti idi. hatta bir reklamı vardı adamın biri adaya düşüyordu sharpı açıyordu btün sahil güvenlik falan orada topalnıyordu. bunları asla göremeyeceğiz bir daha ne yazikki

• Evet aynen öyle, o monsterın tek sürücülü kolonları neydi öyle.. Gidip dinler dinler iç geçirirdik hey gidi günler.. 5.1 falan hak getire, gerek yokki sesini açtınmı zaten ses seni içine alıyordu kayboluyordun..
  • Sürücüleri tanesi 28 cm miş:

Large Powered 28cm Woofer with Blue Stylish Cover

Bende 30 cm diye hatırlıyordum ikisinin ortasıymış

Yani şu yukardaki sonynin büyük wooferı gibi iki tane ediyor artı diğer 2 hoparlör var

• benim dediğim bu değildi bu daha üst model:D
  • sharp monster biliyorum hatta o dönem bir bayide dinleme şansım oldu ama üst resimdeki farklı monster 500w rms ses çıkısı vardı fakat ozamanlar philips c85 kadar hoşuma gitmemişti en çok hoşuma giden özelliği açtığın zaman ses düğmesi dışarı doğru çıkıyor seti kapattığın zaman geri çekiliyor..
  • Bu tip cihazlar daha cok bol gurultu amaclı yapılıyor. Ses kalitesi daha geri planda tutuluyor. Bol ısıklar, buyuk konlu hoparlorler vs vs. Bu cihazdada ortalama %10 THD, cdp 90 Db SNR gibi degerler var. Bence aynı fiyatlara malzeme ve isciligi daha iyi, ses kalitesi daha yuksek olan micro sistemlere mesela sony CMT-HX5BT yada Panasonic SC-PMX1 gibi cihazlara yonelmek lazım. Yada 2 nci elde cok daha iyi seviyede cihazlar bulmak mumkun. Tabi burda beklenti onemli. Odanızı disco gibi yapmak istiyorsanız dogru, ama muzikalitesi yuksek urun istiyorsanız yanlıs. Ayrıca bu sınıfta urunlere hifi demek yanlıs. Hifi icin kriterler cok yuksektir. En azından cihaz tamamen ayrık tasarım olmalıdır. Son olarakta bu cihazda belirtildigi gibi 2*180w+180w cıkmaz. Cihazın toplam besleme degeri 205 watt. Bırakın tum cihazı sadece icindeki ampliyi beslese bile bu guc cıkmaz. Guc katıda buyuk olasılıkla klasik STK serisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 4 Mart 2008; 14:34:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Bu tip cihazlar daha cok bol gurultu amaclı yapılıyor. Ses kalitesi daha geri planda tutuluyor. Bol ısıklar, buyuk konlu hoparlorler vs vs. Bu cihazdada ortalama %10 THD, cdp 90 Db SNR gibi degerler var. Bence aynı fiyatlara malzeme ve isciligi daha iyi, ses kalitesi daha yuksek olan micro sistemlere mesela sony CMT-HX5BT yada Panasonic SC-PMX1 gibi cihazlara yonelmek lazım. Yada 2 nci elde cok daha iyi seviyede cihazlar bulmak mumkun. Tabi burda beklenti onemli. Odanızı disco gibi yapmak istiyorsanız dogru, ama muzikalitesi yuksek urun istiyorsanız yanlıs. Ayrıca bu sınıfta urunlere hifi demek yanlıs. Hifi icin kriterler cok yuksektir. En azından cihaz tamamen ayrık tasarım olmalıdır. Son olarakta bu cihazda belirtildigi gibi 2*180w+180w cıkmaz. Cihazın toplam besleme degeri 205 watt. Bırakın tum cihazı sadece icindeki ampliyi beslese bile bu guc cıkmaz. Guc katıda buyuk olasılıkla klasik STK serisidir.

aynen dediğin her virgüle kadar katılıyorum yukarıdaki resimdeki ahşap kolnların şekli yeter ama 180 watt ne demek bazı arkadaşlar hala bilmiyor biz prof soundçu sesçileriz 2x350 watt ampli ile rock konseri bile vrdik düşünün artık 3x180 w rms ses gücü çıksa o teybin bütün aksamları erir ısıdan bi kere koyduğu soğutucuya bakın 10 cme 8 cm filan ve dediğin gibi 1 tane stereo STK ve bi tane de mono STK bass amplisi emvcut bnde service manuali var rg-595in isterseniz koyaım foruma inciğini cüncüğünü görün ve dediğin gibi 200 küsür watt güç harcaması var 500 küsür wattı almak için en az bi 700 watt güç katı lazım anladım artık sony de BOŞŞŞŞŞ.............

• mtelektro

Bu watt olayları sony e ozgu degil hemen hemen tum markalar yapıyor. İsi bilen zaten gulup geciyor. Ama malesef insanlar direk kac watt yada kac mp gibi olgulara takıldıgından ureticilerde bu tip hilelerle mallarını satmaya calısıyor. O yuzden 200, 500, 1000 watt gibi gercek dısı rakamlar havada ucusuyor malesef.

Bu arada RG-595 de kullanılan stk kodları nedir. Merak ettim.
  • quote:

ses kalitesi daha yuksek olan micro sistemlere mesela sony CMT-HX5BT yada Panasonic SC-PMX1 gibi cihazlara yonelmek lazım.

Hocam iyi ama, daha önce bir mesajınızda hacimli hoparlörlerin daha çok hava titreştireceği, daha çok sahne yaratacağı daha derin ses vereceğini söylemiştiniz, bu durumda yukarıdaki sharp kısık seste bile bu micro sistemlerden daha iyi bir ses vermez mi?

Tabiiki bunları gerçek hifilerle kıyaslamıyoruz ama sonuçta fiyat performans olarak kendi sınıflarında gayet iyiler bence. Kendi sınıflarında (müzik seti sınıfı diyelim mesela) gayet güzellerdi.

quote:

aynen dediğin her virgüle kadar katılıyorum yukarıdaki resimdeki ahşap kolnların şekli yeter ama 180 watt ne demek bazı arkadaşlar hala bilmiyor biz prof soundçu sesçileriz 2x350 watt ampli ile rock konseri bile vrdik düşünün artık 3x180 w rms ses gücü çıksa o teybin bütün aksamları erir ısıdan bi kere koyduğu soğutucuya bakın 10 cme 8 cm filan ve dediğin gibi 1 tane stereo STK ve bi tane de mono STK bass amplisi emvcut bnde service manuali var rg-595in isterseniz koyaım foruma inciğini cüncüğünü görün ve dediğin gibi 200 küsür watt güç harcaması var 500 küsür wattı almak için en az bi 700 watt güç katı lazım anladım artık sony de BOŞŞŞŞŞ.............

Arkadaşım burası mırc msn vs ortamı değil, mesaj yazıyorsan biraz olsun anlaşılabilir bir şekilde yaz, ondan sonra belki ne demek istediğini anlayabiliriz. Kendi kendinede prof vs diye övgüler yağdırma bırak başkaları yapsın övgüleri. Bu sitede kimlerin gerçek uzman olduğunu herkes gayet iyi bilir.

• Sn JakX

Bu cihazlar farklı kategoriler.
    Aynı uretim kalitesi ile uretilmis oldugunu varsayarsak buyuk hoparlor daha govdeli calacaktır. Ama kocaman kon olupta vasat urunse pek kıymeti yok. Mesela yumatu 30 cm ile, rockford 30 cm bir woofer urun cok farklı sonuc verir. Yumatu kafanıza cekicle vurur gibi gibi bas ses uretirken, rockford derin yumusak dogal bir bas ses uretir. Ama ikiside 30 cm. Olay sadece buyukluk degil. Kriterlerin hepsini bir cercevede toplayıp oyle degerlendirmek lazım. Kaliteliz buyuk hoparlordense, kaliteli kucuk hoparloru tercih ederim.

Konuya donersek micro sistemler daha itinalı daha kaliteli urun olduklarından daha muzikal calacaktır. Evet MHC-RG595 ortalıgı daha cok sallayabilir ama kuru gurultu seklindedir 1 saatte kafanız siser. Oysa micro sistemler daha dogal, daha dengeli, yumusak siir gibi calar ve insanı yormaz. Sesin cozunurlugu hassas hoparlorlerle daha fazla olur ve daha fazla detay verir. Onemli olanda budur. Microlarda dome tweeter kullanıldıgına dikkat edin. Fotograflarına bakınca bile kaliteyi hissettiriyor insana. Bir suru ayrıntı var ama once bunları gormek lazım. Ses gucu ile kalitesi farklı olgulardır. Burdada somut ornegi yasanıyor MHC-RG595 ses gucu sunarken, ornekteki micro sistemlerde ses kalitesi sunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 4 Mart 2008; 18:32:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Sn JakX

Bu cihazlar farklı kategoriler.
    Aynı uretim kalitesi ile uretilmis oldugunu varsayarsak buyuk hoparlor daha govdeli calacaktır. Ama kocaman kon olupta vasat urunse pek kıymeti yok. Mesela yumatu 30 cm ile, rockford 30 cm bir woofer urun cok farklı sonuc verir. Yumatu kafanıza cekicle vurur gibi gibi bas ses uretirken, rockford derin yumusak dogal bir bas ses uretir. Ama ikiside 30 cm. Olay sadece buyukluk degil. Kriterlerin hepsini bir cercevede toplayıp oyle degerlendirmek lazım. Kaliteliz buyuk hoparlordense, kaliteli kucuk hoparloru tercih ederim.

Konuya donersek micro sistemler daha itinalı daha kaliteli urun olduklarından daha muzikal calacaktır. Evet MHC-RG595 ortalıgı daha cok sallayabilir ama kuru gurultu seklindedir 1 saatte kafanız siser. Oysa micro sistemler daha dogal, daha dengeli, yumusak siir gibi calar ve insanı yormaz. Sesin cozunurlugu hassas hoparlorlerle daha fazla olur ve daha fazla detay verir. Onemli olanda budur. Microlarda dome tweeter kullanıldıgına dikkat edin. Fotograflarına bakınca bile kaliteyi hissettiriyor insana. Bir suru ayrıntı var ama once bunları gormek lazım. Ses gucu ile kalitesi farklı olgulardır. Burdada somut ornegi yasanıyor MHC-RG595 ses gucu sunarken, ornekteki micro sistemlerde ses kalitesi sunuyor.

Evet gerçektende harika bir açıklama yapmışsınız teşekkürler. Sanırım ben micro sistemlerin malzeme kalitesini biraz hafife almışım. Belki birazda dinlenen müzik türüyle alakası olacaktır. Yani tekno ile rock yada klasik müzik çok farklı olacaktır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.