Şimdi Ara

Sony Motionflow 100Hz. kandırmaca mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    iki gün evvel aldığım 52W5500 televizyonu, Next YE-2000CIS Super Plus'a komponent bağlantı ile bağladım. Görüntü inanılmaz iyi. Ancak resim kalitesi ve keskinlik çok iyi olsa da, buna paralel olarak, oynayan görüntüdeki titremeler (kamera hareketleri) rahatsız edici düzeyde belli oluyor ve "Motionflow" seçeneği kapalı veya hangi düzeyde açık olursa olsun hiç fark etmiyor. Komponent girişi seçince ekranın sol üst tarafında "576i" yazıyor... Bu durum daha evvel kullandığım 32PF9531 Philps televizyonda olmuyordu, onda da "Digital Natural Motion" özelliği vardı ve çok iyi çalışıyordu, ancak Sony maalesef bana göre bu konuda çok kötü çıktı ya da ben birşeyleri eksik yapıyorum... Philips'teki görüntü akıcılığına alıştığım için bu konu bence çok önemli. Aynı televizyonu kullanan arkadaşlardan bu konu hakkında bilgi alabilirsem memnun olurum...
    Saygılarımla...

• bende 46 w 5500 ve next 2000 hd recervier var sd ve hd görüntüler de maç ve hızlı film sahnelerinde bahsettiğiniz sorun hiç olmadı
    hdmı kablo ile bağlı bu arada motionflow 100hz hangi menüden nasıl açtını yazarsan yardımcı olur
  • yaw Beyler lütfen zırt-pırt kafanıza göre başlık açmayınız;sürekli bir 50/100Hz ile MotionFlow v.s olarak bir şeyler konuşuluyor ama bunlar zaten
    hem ilgili başlıklarında(Markaların)hemde ayrıca bir başlıkta vardır

Bu arada "havanda su dövüyorsunuz" bu muhabbetlerle

TV Bölümü maalesef "Başlık Kirliliği" olarak devam ediyor ve Sn.Yöneticilerde hala vede ısrarla buna bir çözüm bulmak istemiyorlar!!!
    Aslında benim tepkimde bir yerde yukarıdaki arkadaşa değil;Yönetimedir!

++
  • 32" bir tv ila 52" bir tv'yi karşılaştırmak yanlış oluyor kanımca. Büyük ekranda görüntü kusurları buna hareketsel kusurlar da dahil daha belirgin oluyor. 32" de, olsa da göz algılamıyor. Bu birinci yönü...

İkincisi görülen hareketsel sorunların belki %90'ı kaynak (cihaz, kamera, aktarım şekli, yayıncı kuruluşun format dönüştürme işlemleri vs.) temellidir. %10'u tv den kaynaklanır.

Daha detaya girerdim ama zaten girilmişi var deyip açtığım konulardan "lcd tv'lerde hareketli sahne sorunlarının sebepleri" konusuna meraklılarını havale ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

32" bir tv ila 52" bir tv'yi karşılaştırmak yanlış oluyor kanımca. Büyük ekranda görüntü kusurları buna hareketsel kusurlar da dahil daha belirgin oluyor. 32" de, olsa da göz algılamıyor. Bu birinci yönü...

İkincisi görülen hareketsel sorunların belki %90'ı kaynak (cihaz, kamera, aktarım şekli, yayıncı kuruluşun format dönüştürme işlemleri vs.) temellidir. %10'u tv den kaynaklanır.

Daha detaya girerdim ama zaten girilmişi var deyip açtığım konulardan "lcd tv'lerde hareketli sahne sorunlarının sebepleri" konusuna meraklılarını havale ediyorum.

Sn.HiGHWAYMOUSE,
    bahsettiğiniz konuyu aradım ama bulamadım. Rica etsem link'ini verebilir misiniz?..
    Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=31015284

Link bu dostum...

Sn.HiGHWAYMOUSE,
    cevabınız için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum sd yayınlardan kaynaklanan sorun arkadaşların da bahsettiği gibi ekran boyutundan dolayı gözünüze çarpıyor.
    Ben de aynı model tv'yi kullanmaktayım, sd yayınlarda tv dibinden izlenirse yayından kaynaklı titreşimler gözle rahatlıkla seçiliyor.
    Hatta bunu basit bir şekilde test edebilirsiniz, motionflow kapalıyken tam 30 fps değerinde kaliteli bir 1080p video izleyin(yakın uzak farketmez),
    sonra ise motionflow ayarını "yüksek" değerine getirip izleyin, aradaki farka(akıcılık) şaşıracaksınız. Kısacası bu konu bu boyutta bir tv'de sd yayın ile
    kıyaslanamaz. Tamamen kaynak kalitesiyle alakalı bir durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 21 Mayıs 2010; 13:38:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Dostum sd yayınlardan kaynaklanan sorun arkadaşların da bahsettiği gibi ekran boyutundan dolayı gözünüze çarpıyor.
    Ben de aynı model tv'yi kullanmaktayım, sd yayınlarda tv dibinden izlenirse yayından kaynaklı titreşimler gözle rahatlıkla seçiliyor.
    Hatta bunu basit bir şekilde test edebilirsiniz, motionflow kapalıyken tam 30 fps değerinde kaliteli bir 1080p video izleyin(yakın uzak farketmez),
    sonra ise motionflow ayarını "yüksek" değerine getirip izleyin, aradaki farka(akıcılık) şaşıracaksınız. Kısacası bu konu bu boyutta bir tv'de sd yayın ile
    kıyaslanamaz. Tamamen kaynak kalitesiyle alakalı bir durum

Sn.Umutcan,
    öncelikle ilginiz için teşekkür ederim... Açtığım konu başlığına nasıl karar verdiğimi anlatayım. Birkaç gece evvel, Show TV.'de, Next YE-2000CIS Super Plus'a komponent bağlantısı olan televizyonda "Melekler Korusun" dizisini izliyordum. Yayının kalitesi o kadar iyi, televizyon da gerek renk, gerek netlik olarak o kadar iyi idi ki, bilmeyen görse orta kalite bir HD yayın var zannederdi... Ben bugüne kadar hiç bir tanıdığımda bu kadar kaliteli görüntü izlemedim... Bu işin en güzel tarafı. Ancak bir süre sonra kameranın sağa-sola dönüşleri sırasında görüntünün titrediğini fark ettim ve tüm dizi boyunca bu değişmedi... Acaba o kanala ait sorun mu diye başka kanallara da baktım hepsinde aynı idi... En yüksekde duran "Motionflow" ayarını diğer kademelere almam da çok çok az titremede artma yarattı o kadar... Daha sonra PCH A-110 ile HDMI bağlantı üzerinden, değişik 720p videoları izledim, çıkışı değişik şekillerde seçtim yani aklıma gelen herşeyi yaptım ama görüntüde fark olmadı, titremeye devam... Geçen gece tesadüfen TNT kanalında oynayan "Daha Hızlı, Daha Öfkeli" filmine denk geldim. Görüntü çok kaliteli bir DVD gibiydi. Tabii titremeler yine vardı. Seyir esnasında acaba görüntü daha iyi olur mu diye hazır modları açmaya başladım. "Spor" modunda titremenin sadece sahne değişiminde ilk başta 1-2 sn. süre ile olduğunu, daha sonra resmin akıcı hale geldiğini fark ettim. Hemen "Spor" modunun ayarlarına baktım ve gördüm ki orada bende kapalı duran "Gürültü azaltma" açık ve "Film modu" otomatik 1 olarak duruyor, ayrıca "Keskinlik" de 15 olarak ayarlanmış... Bu ayarları "Kişisel" tercihlerimde de uygulayınca sorun çok büyük ölçüde kayboldu... Şimdilik böyle kullanıyorum ve memnunum ama denemelere devam ediyorum. Bu arada seyir mesafem de yaklaşık 4 metre...
    Saygılarımla...

• Hangi modda tv izlerseniz izleyin nettlik değerini 20 ve altına getirirseniz daha az titreme gibi sıkıntı yaşarsınız. Denemek için önce 100 yapın ve sonrasında ne kadar çok etki ettiğini anlayınca 20 veya atına düşürün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.