Hocam mecbur vazgeçmek zorunda kalıyorum 2.el ilanlara pek güvenemiyorum ürün nasıl cıkar eder sağlam gelirmi filan açıkcası nakit para pek barındırmadığım için problem oluyor. |
>>>Sony Müzik Setleri (#Ana Başlık#)<<< (267. sayfa)

-
-
O halde bu iş giriş düzeyinde Hifi bileşenleri ile çözülecek anladığım üzere . Ben özel mesaj üzerinden gideyim ki müzik setleri ile ilgili olan bu konu farklı cihazlardan bahsettiğimiz bir bölüme dönüşmesin 👍🏼
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sony müzik setleri geçmişimizde yeri olan özel aletler
20 yıl önceki odamın fotoğrafını paylaşıyorum
Sony LBT N 555AV müzik setim. Bu cihazın özelliği; bass çıkışları sub bass olarak hoparlöre frontlardan ayrı olarak farklı kabloyla giriyordu.
Kendi hoparlörünün frontları yerine jbl control cm62 hoparlörler bağlamıştım. Kendi hoparlörlerinin arkasındaki sub'lar ve ayrıca kendim büyük bir mdf kasa yaptırdığım Pioneer tsw 302 woofer bağlıydı.
Müzik seti o kadar kuvvetliydi ki, koca subwooferi bile zorluyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 8 Nisan 2024; 17:58:53 >
-
Lbt n555 hep sevdiğim bir midi sistem oldu Sony kanadında. Dönemine göre cidden güzel bir cihaz bence. Şu an için temiz olarak hala elinde bulundurup aktif olarak kullanan insanlar bence şanslı . Tatminkâr ve sıfır bir Hifi sistem kurulumu giriş seviyesinde bile üzücü rakamlara toplanıyor . Ucuz yollu çin malı klas d ampfilikatör ile yine adı sanı duyulmamış kule veya Raf tipi bir sistem de toplanabilir , fiyat performans açısından tatmin edici olur ama uzun kullanımdaki dayanımı ve işlevselliği tartışılır.
Eskiden de aynı şeyi savunurdum yine benzer bir düşünceye sahibim. Müzik setleri nispeten makul rakamlara size kaliteli şekilde (kaliteden kasıt düşük distorsiyon ve çoğu sistemin sinyal gürültü oranının tatmin edici düzeylerde olması ) müzik dinleten cihazlardı. Artık böyle bir kategori olmadığı için Hifi sistem kurmaya maddi durumu yetmeyen kişinin ikinci el ve ne durumda olduğu belirsiz müzik seti alması gerekiyor ki bu çoğu zaman büyük bir risk . Peki yok mu bu kategorinin günümüzde bir karşılığı diyecek olanlar için ne yazık ki o kategorinin evrildiği sistemler günümüzde bol ışıklı ve kötü ses kaliteleriyle her yerde karşınıza çıkan party box diye satılan tek hoparlörden ibaret cihazlar. Daha bir kaç gün evvel Sony bile yeni modellerini duyurdu ve gerçekten görsel kısmını bir kenara bırakıyorum, bir önceki çıkarttığı serinin en tepe modelini öğrencim satın aldı ve sırf meraktan gidip dinledim . Kendi kaynak cihazımı da götürdüm hatta ama çıkan sesi gerçekten duysanız üzülürsünüz.
Bir çok üst model mini ve midi Sony müzik seti kullandım ve elden çıkarttım. Hiçbirinin sesine yakın bile değildi bu yeni ve en tepe model ... Herşeyden öte bir kalite algısı yok ortada ! Tamamen görsel bir aldatma var . Hoparlörlerin kare formunda olması (80lerin es serisi Sony hoparlörleri gibi) ne yazık ki herhangi bir kalite artışı yaratmıyor... Şu an alınabilecek ikici el rx100 gibi bir mini sistem ile kıyas bile kabul etmez o kadar açık ifade edeyim. Bu eski Sony müzik setleri de haliyle zamana yenik düşüp yok olacak eninde sonunda ve bu kategori sadece hafızalarda kalacak ne yazık ki ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ses kalitesi gerçekten tatmin edici ve güzel cihazlardı. Ama maalesef uzun ömürlü ve kaliteli cihazlar değildi. 4-5 yıl gibi bir kullanımdan sonra cihaz sapıtmaya başlamıştı. Öncelikle sonsuz dönen ses tuşunun potansı arızalanmıştı. Sesi açarken kısıyor, kısarken açıyordu, en sonunda yalnızca kumandadan ses açıp kısar hale gelmiştim. Bir de cihaz üzerindeki o dokunmatik düğmeler bozulmuştu. Bir tuşa basıyordum, başka bir tuş çalışıyordu. Kuzenim de benden görüp LBT 455 almıştı(bendeki 555'in av olmayan modeli), o da aynı arızaları verdi. Yakın bir arkadaşımda da RX99 vardı, o da aynı arızalardan muzdaripti. Bir arkadaşım sub bass çıkışını çok seviyordu ve en son ona verdim cihazı, hifi sisteme geçtim. Tuşlar ve volume potansı arızalı olduğu halde, pc'ye bağlayıp Aux'tan kumandayla kullanıyordu en son. Daha sonra ne oldu bilmiyorum. Ama bu midi setlerin ilk jenerasyonu olan Lbt 455 ve 555'in sub bass çıkışı gerçekten efsaneydi. Bir sonraki nesil olan XB8 modelinde cihazdan hoparlöre tek kablo çıkıyordu, yani benim setteki gibi sub bass ayrı front ayrı olarak çift değildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 25 Nisan 2024; 9:13:45 >
-
Maalesef ki müzik setlerinin en büyük dezavantajı da bu bahsettiğiniz noktada ortaya çıkıyordu . Genel malzeme kalitesi ve dayanıklılık. Sıfır olarak alınan cihazlar 2-4 sene içerisinde kronik tuş karıştırma ve başka sorunlarla kullanıcısını sinir ediyordu. Bende mhc gn1200d modelindeki üst seviye mini sistemi sıfır almıştım 2007 yılında (ilk sayfada incelemesi mevcut) ama üç sene içinde sorunlar baş göstermişti. Haliyle elden çıkartıp gerçek Hifi cihazlar ile yoluma devam ettim .
Sizdeki modelden sonra da sadece xgv80 modelinde woofer ve tiz üniteleri için ayrı bağlantı imkanı vardı , gerisi sizin de dediğiniz gibi tek bağlantı imkanı sunuyordu .
Sizin de söylediğiniz gibi artık müzik seti diye bir şey kalmadı ama zaten bu cihazlara ihtiyaç da kalmadı, çünkü artık insanlar kaset, cd falan pek dinlemiyor. Günümüzde her şey internet üzerinde ve müzik dinlemek için tek ihtiyaç bir bluetooth ya da aux in bağlantısı. Amfi ve pasif hoparlörlerden oluşan hi-fi sistemler gerçekten pahalı ve bir de yer kaplayan aletler olduğundan günümüzde bunun en iyi alternatifi aktif stüdyo monitörleridir. Gerek uygun fiyat, gerekse bluetooth bağlantısı ile bilgisayara bile ihtiyaç duymadan telefonla kolayca bağlanılabilen, kaliteli ve tatmin edici bir müzik dinleme deneyimi sunan pratik cihazlar bunlar. Ben de şu an Monkey Banana marka Gibbon Air model 4" bir çift aktif stüdyo monitörü kullanıyorum. Masaüstü pc'min standart ses yongasının da kaliteli olmamasından dolayı, usb arayüzlü harici Audioengine D1 model 24 bit dac aldım ve pc'me bağlayarak 24 bit 96Hz stüdyo kalitesindeki sesi bu cihazla analoga dönüştürüp Rca bağlantısı ile stüdyo monitörlerime bağladım. Bu sistem ile uygun bir maliyetle hi-fi tadında müzik dinleyebiliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 8 Mayıs 2024; 10:32:10 >
-
Sony vx8 gibi bir canavardan aldığım müzik zevkini hiç bir sistem veremez. Sapıtan tuşlar bir şekilde halledilir. Bence en büyük sorun hdmi cec bloototh gibi. Özelliklerin olmaması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 9 Mayıs 2024; 12:44:35 >
foruma üye olduğum günkü odamın sahnesi
hey gidi günler,
"Hiçbir sistem veremez" lafı biraz iddialı olmuş. Zamanında klasmanının en iyisiydi, halen daha birçok sistemden iyi desek daha doğru olur
yoksa çok daha iyi ses sistemleri elbette ki var...
-
quote:
Orijinalden alıntı: ceyarr"Hiçbir sistem veremez" lafı biraz iddialı olmuş. Zamanında klasmanının en iyisiydi, halen daha birçok sistemden iyi desek daha doğru olur
yoksa çok daha iyi ses sistemleri elbette ki var...
Doğru
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 13 Mayıs 2024; 9:57:52 >
Aslında sandığınız gibi bir genelleme pek doğru değil . Yani CD kullanımı hala benim gibi bu işi çocukluktan beri devam ettirenler için ve fiziksel medyanın güvenirliği dışında başka kaynakları tercih etmeyenler için en iyi seçenek. Benim çevremde çok kişi var fiziksel medya alan . Gerçi dinlemiyor sözü için kasetleri bile buna dahil etmek doğru olmaz. İnanın dinleyicisi o kadar fazla ki ... Tabi aralarındaki (plak, CD , makara teyp ve kaset...) en kötü sesi analog olsa bile çok fazla dezavantajı bulunan kaset veriyor malesef . Ama bazıları için pek bir şey ifade etmiyor bu durum . Yani onun toplayıcısı da azımsanmayacak kadar çok .
Pahalı kelimesi de haliyle çok göreceli bu konularda. Evet ülkenin ekonomik istikrarsızlığı ve durumu ortada ama buna rağmen giriş seviyesinde seçenekler az değil . Aşağı yukarı 15000 TL den başlayan stereo ampfilikatör fiyatları , yine aynı rakamlardan başlayan kule tipi hoparlörler ve 5000tl ile başlayan (aşağı yukarı) Raf tipi hoparlör ile giriş seviyesinde Hifi seçenekler mevcut ama öte yandan da ikinci el piyasasında müzik setleri resmen altın çağını yaşıyor .
Çıktığı dönemde o setlerin yanına yanaşmayan insanlar şimdi üçer beşer evlerine alıyor bu mini veya midi setleri. Keza bende çocukken alma imkanımın olmadığı bir çok midi ve mini sistemi alıp kullandım ve elden çıkarttım .
Monitör hoparlörler bana da hep makul gelmiştir ,sizin eldeki sistem de gayet iyi , uzun seneler sorunsuz kullanırsınız umarım . Bir tek böyle bir aktif monitör ile işi çok büyük anlamda halletmek de mümkün bazıları için . Ama üzüldüğüm tek nokta hemen her sayfada bahsettiğim şu müzik setlerinin evrilip party box adında anlamsız , kalitesiz ve kullanım senaryosu olarak müzik dinleme ile cidden alakası olmayan cihazlara dönüşmüş olması ... Vakti zamanında müzik setleri için büyük ve hantal benzetmesi yapıp ince , narin ve içi boş home theater sistemleri insanların evine sokanlar şimdi party box reklamı yapıyor:) içinde bulunduğu sistemi iyi analiz edip ne istediğini bilen tüketici de bu sistemden pek fazla zarara uğramadan müziğini dinliyor kısacası...
-
Aslında genelleme yapmak çok da yanlış olmaz diye düşünüyorum
çünkü cd-kaset-plak gibi medyaların şu zamanda bunların koleksiyonunu yapan koleksiyonerler ve meraklıları dışında pek kullanıldığını zannetmiyorum. Yani siz kullanıyorsanız, ilgi alanınız dahilinde olması sebebiyle çevrenizde de kullananlar olacaktır elbette ama yüzdesel olarak düşünüldüğünde azınlıkta kalırlar
Ayrıca ses kalitesi üzerinden de kıyaslamak gerekirse, .flac gibi dijital dosyalar 32 bit ve 96hz' ye varan ses kalitesiyle, standart audio cd' lerden daha iyi bir kaliteye sahip ve torrent üzerinden, istediğiniz hemen hemen her albümün yüksek kalitedeki flac dosyalarına kolay ve ücretsiz bir şekilde erişip, indirip dijital bir arşiv oluşturabilirsiniz. Güvenilirlik konusunda ise dijital medya her zaman fiziksel medyadan çok daha uzun ömürlüdür. Cd, kaset ve plaklar zamanla eskir, cd' ler zamanla önce zor okumaya, sonra atlamaya başlar, kasetlerde ses kalitesi zamanla gittikçe düşer, plaklar ise çizilmeye mahkumdur. Ancak dijital müzik dosyalarınızı, bilgisayarınızda veya dosyaları sakladığınız diskte bir sorun olmaması durumunda, uzun yıllar ses kalitesinden ödün vermeden kayıpsız bir şekilde dinleyebilirsiniz. Tabi bu yüksek kalitedeki dosyaları yüksek kalitede dinleyebilmek için de bilgisayarınızda iyi bir ses yongası ve hi-fi bir sisteme sahip olmak gerekli. Günümüzde Klasik Hi-fi sistemlerin en büyük alternatifi ise aktif stüdyo monitörleridir. Bu aktif stüdyo monitörleri ise her bütçeye hitap eden uygun fiyatlardan başlar, hatta birçok klasik hi-fi sistemini bile hem fiyat, hem de ses kalitesi olarak geride bırakan, stüdyolarda kullanılan aktif stüdyo referans monitörlerleri de sağlam bir alternatif
Bu bahsettiğiniz ses bombası, ya da party boxlar konusundaki fikirlerinize ise kesinlikle katılıyorum. Ancak bu ürünler zaten sizin, benim gibi ses kulağı olup da kaliteli müzik dinleme arayışındaki insanlara hitap eden ürünler değil. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, sesin kalitesini umursamadan yalnızca çalsın, güm güm boş bass vursun, ışıklı mışıklı yanarlı dönerli görsel olsun, fiyatı da uygun olsun gibi düşük beklentileri olan kullanıcılara hitap eden ürünler. Bu tür ürünlerin müşterisi de çok olduğu için üreticiler bu tür ürünleri bol bol üretip piyasaya sürüyor. Arz talep meselesi yani
Sonuç olarak; Sony müzik setleri tarihin tozlu sayfalarında yerini almış ve hatırasında özellikle bizim gibi 40+ yaş için iz bırakmış, ses kalitesi ve zamanının teknolojisiyle bizleri kendisine hayran bırakmış aletler olsa da, o zamanlar bile sıfır alındığında 3-5 sene içerisinde ciddi sorun ve arızalar çıkartan, kullanım ömrü çok uzun olmayan aletlerdi. Şu an birçoğu yıkık-dökük durumda sarı sitede, ondan kurtulmak isteyen sahipleri tarafından alıcı arıyor.. Sorunsuz, diri, temiz bir cihaz bulup alsanız bile, iyi bir ustalığınız veya ustanız olmaması durumunda, uzun vadede aldığınıza alacağınıza pişman olacağınız cihazlar bunlar. Zamanında efsane olmuş olması, bugün bir süre kullanım sonrasında başınıza bela olacağı gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Ben şahsen bu cihazları zamanında kullanmış ve bunlara hayran biri olsam bile şu an evimin kapısından dahi içeri sokmam.. Geçmiş geçmişte kalmıştır, şu an bugünü yaşıyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 18 Mayıs 2024; 17:42:49 >
-
Aslında olay koleksiyonerlikten çok daha derin . Yani çevrenizde ne kadar odyofil var bilemiyorum ama bu kişilerin çoğu dediğim gibi fiziksel medya alımına devam ediyor. Zaten özellikle CD medyasında ki 80lerden beri süregelen devamlılık göz önüne alındığı zaman olayın popülerlik değil de gerçekten güvenli ve bir ses standartı olarak stüdyo kaydını evinize getiren bir medya olduğu ortada. Şimdi müzik setleri konusunda bu gibi şeylere pek girmek istemiyorum ama bazı noktalar için açıklama yapmak gerekiyor .
Fiziksel medyaları sorun çıkartma olayına gelirsek her birini aynı kefeye koymak büyük hata olur . Zira 30 sene öncesinden beri evimde CD alımına devam ederim :) şimdiye kadar bozulan bir tane orjinal CD olmadı . Bu olay sizinle alakalı biraz da. Yani o medyaya nasıl bakıyorsunuz. Onu çizmek için uğraş verir gibi mi bakıyorsunuz CD lerinize yoksa özenli mi kullanıyorsunuz. Kastlerimden bile sorunlu olan bir kaç taneden fazla değil ama daha önceki mesajımda da söylediğim üzere zaten aralarındaki en kötü format ( ses kalitesi olarak ) kaset oluyor ama dat formatını hariç tutuyorum tabi :) Konuyu da çok derinleştirmek istemiyorum ama işte olay hepsi için yapılan genel bir kanıya gelince bazı noktaları düzeltmek gerekiyor mazur görün beni ';)
CD medyasının eskiyip arıza çıkarma olasılığının ne derece düşük olduğu gerçeğini kenara koyarsak olay onu oynattığınız kaynak cihazda bitiyor aslında . Yine şimdiye kadar kullandığım kaynak cihazlardan sadece bir tanesi hariç hiçbirinde arıza çok şükür görmedim ama tabi bu biraz da kişinin cihaza gösterdiği özen ile alakalı . Lise çağımda aldığım ilk discman bile sorunsuz çalışıyor :) 26-27 sene öncesinden bahsediyoruz:) plaklar oldukça hassas medyalar idi geçmişte ama onlar bile daha dayanıklı olarak üretiliyor şu an için . Yine de dikkat edilmediği zaman dediğiniz gibi çizik vs kaçınılmaz ama o sesi duyacağınız başka medya da yok haliyle:) tabi analog işi pahalı ne yazık ki , giriş seviyesi bir cihaz ile çok keyifli bir dinleti sağlamak zor ve sıkıntılı olacaktır o nedenle dijital mecralar bir cazibe yaratıyor.
Kalite konusundan önce flac sıkıştırılmış formatlar içinde en çok kabul göreni , ben bile taşınabilir Dap ile çoğunlukla flac parçalar bulunduruyorum yanımda ama yüzlerce CD arşivimi digital olarak wav formatında saklar ve yedeklerim . Yani güven konusu sandığınız gibi sadece dijital müziği indirdim sorun yok gibi bir durumdan ibaret değil . Onu tuttuğunuz HDD için arıza olasılığı inanın seneler ilerledikçe artıyor. O yüzden bir kaç yedek almakta fayda var , bende öyle yapıyorum zaten .
Ayrıca torrent olayı sandığınız kadar güvenli değil malesef . Yani hiçbir torrent sitesi benim evde kendi cihazım ile yaptığın orjinal Müzik CD sinden oluşturulan flac, wav gibi formatlar kadar "doğru" değil . Bunun haricinde dinlediği albümün hangi stüdyoda kayıt edildiğini bile öğrenmek isteyen benim gibi dinleyiciler için de en güvenli liman CD oluyor haliyle . O yüzden bu konuya hassasiyet ile yaklaşanlar ya kendi arşivinden yapar bu dijitale dönüştürme işini ya da çevresinde ki diğer odyofil dostlardan;) en kötü ihtimalle bunların satın alındığı güvenilir sitelerden temin edilebilir. Ama dediğim gibi en güvenilir kaynak kişinin kendisi oluyor ilk etapta .
Müziğin kalitesi ise ne yazık ki öyle her albümü söylediğiniz kalitede bulmak mümkün değil . Özellikle benim dinlediğim tür olan metal ve tüm alt türleri için böyle bir konu geçerli değil ama zaten bu bahsedilen yüksek çözünürlüklü ses dosyalarını stüdyo ortamında oluşturmak ve satışa sunmak meşakkatli ve pahalı olduğu için hala en büyük ses standartı müzik cd lerindeki 16 bit 44 kHz dir. Ve genel anlamda kaliteli müzik dinlemek için optimum kalite standartıdır. O popüler internet yayın akışı yapan uygulamalar bile "CD kalitesinde" ibaresi ile müşteri çekmek için türlü reklamlar verirler . Siz kaynak cihazlarınız ile işi en iyi hale getirirsiniz. Kablo kullanımı , stereo ampfilikatör ve kule veya Raf tipi bir hoparlör ile stereo imajını en güçlü halde dinlemeye çalışırsınız. Yani burada elinizdeki cihazın en fazla kaç kHz ve kaç bit desteği olduğu değil bunu yaparken nasıl bir dac kullandığı ve varsa bu işi iyileştirirken kullandığı kendi patentli teknolojileridir. Yoksa benim elimdeki cihaz da 192 kHz/24 veri desteğine sahip ama pratikte ne kadar var bu müzik dosyalarından buna bakmak gerekir .
Bir önemli nokta da şu ki ses dosyasındaki genel kalite , çözünürlük vs arttıkça sizin kaynak cihazınızın da buna uygun biçimde yükseltilmesi gerekliliğidir. Tabi elbette dsd formatında bir müziği müzik setinde dinleseniz bile farkı duyarsınız ondan bahsetmiyorum ama o yüksek çözünürlüklü müziğin hakkını tüm detayları ile vereyim dediğiniz an high end , ultra high end kapısı görünür yolda ve işler iyice çetrefilli hale gelir malesef...
Stüdyo monitör konusunda tamamen katılıyorum. Profesyonel bir alan için üretilmiş olsalar bile bence müzik dinlemek için de ideal bir sistem oluşturulabilir. Tabi buna karşı çıkan da oluyor ama her düşünce önemli tabi . O karşı çıkanın da bir argümanı var çünkü . Bu konuları odyofil sohpetlerinde keyifle yapıyorum aslında ama şimdi müzik seti konusunda bir garip oluyor , arkadaşlar kusuruma bakmasınlar artık . En azından yine esas konu müzik :) bir kaç sene evvel de kablo konusu konuşulmuştu ve müzik setlerinde kablo değişiminin gerekli olmadığı ve fark yaratmadığını iddia eden kişiler olmuştu :) bir şey demiyorum, bizzat dinleyenler zaten duydukları sesin nasıl değiştiğini deneyim ediyor...
Party box konusunda da aynı şeyi düşünüyorum, tamamen popüler oldukları ve ilgi çekici yapıları sebebiyle satılıyor ve bir kesim tarafından ilgi görüyor ama ömürleri çok kısıtlı ...
Valla bir kaç sene evvel Sony nin çıkartmış olduğu en iyi midi setleri sırf çocukken alamadığım için alıp kullanmış biri olarak evimde yer olsa kesinlikle satmazdım diyorum ama ne kadar sık dinlerdim orası tartışılır tabi . Yine de partybox gibi cihazlarla kıyas bile götürmeyen bir kaliteye ve sese sahipti müzik setleri ...
Uzun bir yazı oldu ama beni tanıyanlar mazur görürler diye umuyorum. Günümüzde ölmüş olan forum dünyası için şu yaptığımız sohpet bile bence çok önemli , saygılar herkese...
-
Beyler cihazın dış sacını nerede boyatabilirim
-
Elektrostatik (toz boya) yapan her yerde boyatabilirsiniz.
-
Teşekkür ederim hocam
Rica ederim. Boyattıktan sonra paylaşırsan nasıl olduğunu görmek isterim.
-
Ya hocam birde bir şey soracam bu cihaz bazen sol hoparlör ses kesiyor jack oturmuyor gibi yada lehim attı kendim lehim atabilirmiyim veya istanbulda önerdiğiniz tamirci varmı
-
Lehim konusunda tecrübeniz varsa yapabilirsiniz buna ben değil siz cevap vereceksiniz. Lehim yapmak atla deve değil sonuçta eliniz yatkınsa bir kaç video izleyin yaparsınız basit bir iş.
Hoparlörün ses kesmesinin nedenini bulmak önemli. Tamirci tanıdığım malesef yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X